zondag 25 november: opendeur in zaal SAC (Antwerpen L.O.)
8-9/12: citytrip naar Bad Nauheim + kerstmarkt Aken

 12/1/2019: Elvis Presley Birthday Dinner concert - 2 acts! (Antwerpen)
25-26/1/2019: minitrip naar Bonn (TCB  Band - Imperials)
augustus 2019: trips naar Bad Nauheim en Amerika

Jaar: Maand:
Categorie:
06/12/2017, 08:35:54
JOHNNY HALLYDAY OVERLEDEN
De legendarische franse rockster Johnny Hallyday met belgische roots is overleden.  In de jaren zestig werd hij bekend als de "franse" Elvis Presley.  Er werden dan ook heel wat successen van Elvis vertaald en kregen een frans tintje.
De zanger en acteur leed al geruime tijd aan kanker. Enkele dagen geleden klonk het nog dat het beter ging met hem, maar Hallyday is in de nacht van 5 op 6 december overleden.

Jean-Philippe Smet werd geboren op 15 juni 1943 in Parijs als de zoon van een Franse moeder en een Belgische vader, en begon al op zijn elfde op te treden met zijn familie.
Tijdens zijn carrière die ruim een halve eeuw overspande, nam “de Franse Elvis” onder de artiestennaam Johnny Hallyday meer dan duizend nummers op – waarvan hij er ongeveer honderd zelf schreef – en verkocht hij meer dan 110 miljoen platen.

Hij werd aanvankelijk vooral bekend met Franstalige covers van rockhits, maar specialiseerde zich later in ballades. Hij scoorde hits met onder meer Que Je T'aime, Ma Guitare, Souvenirs Souvenirs, Pour Moi La Vie Va Commencer, L'Idole des Jeunes, A Plein Coeur, La Bagarre, Tes Tendres Années
Hij bouwde daarnaast ook een filmcarrière op, met zijn eerste grote rol als een versie van zichzelf in D'oû viens-tu, Johnny en later in films als Jean Luc Godards Detective en Patrice Lecontes The Man on the Train, en in 2009 nog in The Pink Panther 2 en Vengeance.
Bron: GVA (verbeteringen: Robert de Coster) - foto: fotonews


 
Overleden
Taal:
ARCHIEF:
We herdenken...
Een foutje...
Mike Leech overleden
Susan Leigh overleden
Johnny Hallyday overleden