100 % Elvis Koop- Verkoop- Ruilbeurs in zaal SAC 16 juni 2024
Bad Nauheim 16 t/m 18 augustus 2024
Bad Nauheim 11 t/m 13 oktober 2024 (ETA concert)
Londen - Elvis Hologram Show november 2024
USA Memphis - Tupelo 5 t/m 12 januari 2025

Jaar: Maand:
Categorie:
26/02/2024
MY BOY
My Boy is een nummer geschreven door Phil Coulter en Bill Martin. Zij vertaalden het Franse nummer Parce que je t'aime, mon enfant (omdat ik van je hou, mijn kind), geschreven door Jean-Pierre Bourtayre en Claude François (1970). In 1974 bracht Elvis Presley het nummer uit op zijn album Good Times. Dat jaar werd de song tevens uitgebracht als de tweede single van het album. 
Phil Coulter verklaarde deze week nog zeer vereerd te zijn geweest te mogen horen dat Elvis het nummer had opgenomen in zijn repertoire. Van zijn hand waren ook nog de Eurovisiesongs "Puppet On A String" (Sandie Shaw) en Congratulations (Cliff Richard). Albert Hammond bracht Phil telefonisch op de hoogte in het midden van de nacht met de melding dat Elvis "My Boy" had gezongen tijdens een show in Las Vegas.
Het nummer werd voor het eerst opgenomen door acteur Richard Harris. Hij zong het in 1971 tijdens een muziekwedstrijd, gesponsord door Radio Luxembourg. Het bereikte de 41e plaats in de Verenigde Staten.
Op 13 december 1973 werd "My Boy" opgenomen door Elvis Presley,  In de Verenigde Staten behaalde het de twintigste plaats in de hitlijsten, terwijl het in de Adult Contemporary-lijst een week op de eerste plaats stond. Ook piekte het nummer op de veertiende plaats in de countrylijsten. Verder werd het in een aantal Europese landen ook een grote hit; in het Verenigd Koninkrijk kwam het tot de vijfde plaats, in de Nederlandse Top 40 tot de negende plaats en in de Ultratop 50 van Vlaanderen tot de derde plaats.
Na Presley hebben een aantal andere artiesten het nummer ook gecoverd of vertaald naar andere talen. Zo schreef Peter Koelewijn in 1975 een Nederlandse versie onder de titel "Mijn zoon", dat werd opgenomen door Willy Alberti.
Nota: midden jaren tachtig werd het nummer heruitgebracht door RCA in België, Nederland en Frankrijk waarbij Hubert (destijds sales manager bij de firma) aandrong de originele titel op het hoesje bij te voegen, omdat dit de verkoop langs franstalige zijde zou stimuleren, wat ook zo gebeurde (foto)
Bron: Belfast Telegraph (25/2) / Wikipedia / Hubert

Vergelijk hier de orginele versie van Claude François / Elvis, Richard Harris en Willie Alberti

https://www.youtube.com/watch?v=iRnKbEvdEAM

https://www.youtube.com/watch?v=HOLH63c7SG0

https://www.youtube.com/watch?v=rM1eEfwzjqA

https://www.youtube.com/watch?v=inkPxnANYyg


Retro
Taal:
ARCHIEF:
28 februari 1970
My Boy
Billboard 1979
Concerten afgewezen
De krant in 1987
Bobby Emmons en de American Sound Studio
Leuke momenten
Bloemen voor Gladys
Just Pretend
55 jaar terug
60 jaar terug
5 februari 1968