100 % Elvis Koop- Verkoop- Ruilbeurs in zaal SAC 16 juni 2024
Bad Nauheim 16 t/m 18 augustus 2024
Bad Nauheim 11 t/m 13 oktober 2024 (ETA concert)
Londen - Elvis Hologram Show november 2024
USA Memphis - Tupelo 5 t/m 12 januari 2025

Jaar: Maand:
Categorie:
22/05/2024
VERKOOP VOORLOPIG VAN DE BAAN
Riley Keough, de kleindochter van Elvis Presley, is door de rechter in het gelijk gesteld. Daarmee is een veiling van Graceland, het landgoed van Presley, voorlopig van de baan. Dat meldt TMZ op basis van rechtbankpapieren.

Keough, de rechtmatige eigenaar van het landgoed, vocht de verkoop van Graceland aan. Het landgoed zou donderdag in de verkoop gaan. De vorige eigenaar, Presleys dochter Lisa Marie, zou in 2018 een lening van bijna 4 miljoen dollar hebben afgesloten met Graceland als onderpand. Voordat ze vorig jaar op 54-jarige leeftijd overleed, zou ze het geld niet hebben terugbetaald aan het bedrijf waarvan ze het had geleend.

Daarom wilde het bedrijf Naussany Investments het landgoed verkopen. Volgens Keough, die het landgoed erfde na het overlijden van Lisa Marie, had haar moeder nooit geld geleend en waren de documenten die de lening moesten onderbouwen frauduleus.

De rechter in Memphis stelde Keough woensdag dus in het gelijk. Volgens de rechter is Graceland volgens de wet in Tennessee "uniek" en zou de veiling van het huis "onherstelbare schade" aan zowel de familie Presley als de stad Memphis aanrichten.
Bron: TMZ

 
Actualiteit
22/05/2024
NIEUWE FTD'S
FTD brengt eind juni / begin juli 2 nieuwe releases uit. "Guitar Man the '67 & '68 Sessions" (5 CD-box) & "Cellulloid Sell-Out Vol. 2" (boek met 2 CD's).

"Guitar Man the '67 & '68 Sessions" zal verschijnen als een 5-CD set. Het bevat de RCA label sessies in RCA Studio B in Nashville. Hoogtepunten uit september 1967 zijn het titelnummer en “Hi Heel Sneakers”, “Big Boss Man” en “You Don't Know Me”. Januari 1968 bracht “Too Much Monkey Business” en “U.S. Male” voort. Het boekje van 24 pagina's bevat zeldzame foto's, sessiegegevens, memorabilia en informatie over wereldwijde hitlijsten en releases.

"Cellulloid Sell-Out Vol. 2" is een vervolg op het zeer succesvolle Vol.1 en bevat 438 pagina's met meer dan 2.000 afbeeldingen. Het staat vol met filmposters, lobbykaarten, persboeken en nog veel meer. Op de 2 bijgevoegde CD's staan alternatieve soundtrackopnamen van G.I. Blues, Flaming Star, Blue Hawaii & Wild In The Country.

De volledige tracklisting is terug te vinden in de webshop.
Vanaf heden voor te bestellen.


Boetiek
22/05/2024
NIETS IS WAT HET LIJKT
Boven: een beeld uit de begingeneriek van de film "Follow That Dream" (1962). Onder: bijna hetzelfde beeld, maar dan met de filmcrew erbij...
 
Retro
22/05/2024
BIJBEL TE KOOP
Bij het GWS veilinghuis kan je bieden op een bijbel die heeft toebehoord aan Elvis. Zijn naam staat gegraveerd op het omslag en er staan persoonlijke nota's en onderlijningen in het boek.  Momenteel is het hoogste bod 32.500 dollar, maar dat gaat vermoedelijk nog oplopen.  Geen voer voor onze bek dus. 
Bron: GWS
Actualiteit
21/05/2024
BREAKING NEWS
In een verklaring die enkele minuten geleden werd vrijgegeven stond te lezen aan WREG Memphis dat de inbeslagname van Graceland "frauduleus" wordt genoemd. Vervolgens verzekert hun bericht aan de fans dat er geen sprake is van een "verkoop" van het historische pand.
"Elvis Presley Enterprises kan bevestigen dat deze beweringen frauduleus zijn. Er is geen executieverkoop. Simpel gezegd is de aanklacht ingediend om de fraude te stoppen."
Riley Keough's aanklacht tegen Naussany Investments blokkeert elke voorgenomen verkoop van het legendarische pand. Vervolgens beweert Keough dat Lisa Marie Presley Graceland nooit als onderpand zou hebben gegeven voor deze gemelde lening. Ook Priscilla reageerde al woedend met een wel te verstane boodschap: "It's A Scam" (het is frauduleus).
Bron: Graceland / Priscilla / Riley

Actualiteit
21/05/2024
DE FRANSE PERS IN 1972
In maart 1972 opende het Franse maandblad Salut Les Copains wel op een heel opmerkelijke wijze:
"Elvis in Parijs" op 21 mei 1972. De uitgeverij haalde hiermee een verkoopsstunt en duizenden extra bladen gingen de deur uit. Binnenin was de toon al een beetje lager en stond er een enorm vraagteken bovenaan de pagina met de woorden. komt hij of komt hij niet? Drie bladzijden veronderstellingen en mogelijkheden passeerde de revue... helaas!
Bron: archief Inelco / Hubert


 
Actualiteit
21/05/2024
KOOP- VERKOOP- EN RUILBEURS
Op 16 juni kan je weer heerlijk grasduinen in een overvloed van CD's, LP's, boeken en allerhande snuisterijen van Elvis waar je misschien al jaren naar op zoek bent. Tijdens de koop- verkoop- en ruilbeurs kan je 60 lopende meter aan items vinden waar overal de naam 'Elvis" op staat. Sedert vele jaren al is deze beurs op dezelfde plaats altijd een groot succes.
Kom gratis kijken van 10 tot 14 uur en breng je verlanglijstje zeker mee.
Plaats: Sint Anneke Centrum (SAC), Hanegraefstraat 5, Antwerper linkeroever (op 100 meter van de eerste tramhalte na het verlaten van de metro). Tramlijnen 3, 5 en 9.
Deelnemers uit binnen- en buitenland.
Tafelhuur: raadpleeg Tommy indien je nog wenst deel te nemen.
Actualiteit
21/05/2024
VEILING IN AANTOCHT
Twee gitaren, enkele kledingstukken en handtekeningen zijn te koop via de "Just Music" veiling van Elvis op de Gotta Have Rock &nd Roll veiling.  Ook twee 14 karaat ringen worden aangeboden, waaronder deze gouden en diamanten ring met de initialen "EP" en een Davidsster in de rechterbovenhoek. De grote ring in de stijl van een goudklompje was een favoriet van Elvis. 
Herkomst: Elvis schonk deze ring aan zijn oom Earl Pritchett in het midden van de jaren 1970. Geschatte waarde: tussen 25.000 en 35.000 dollar.
Bron: Gotte Have Rock and Roll
Andere abjecten zijn te bekijken via deze link:

https://www.gottahaverockandroll.com/catalog.aspx?searchby=3&searchvalue=elvis%20presley

Actualiteit
21/05/2024
GRACELAND OP DE SCHOP?
Het legendarische landhuis Graceland van Elvis Presley staat op het punt om donderdag te worden verkocht tijdens een executieveiling - wat een dramatische juridische strijd heeft ontketend met zijn kleindochter Riley Keough, die de op handen zijnde verkoop "frauduleus" noemt.
In een bericht van Shelby County Courthouse staat dat Graceland en het omliggende landgoed in Memphis, Tennessee op 23 mei wordt geveild aan de hoogste bieder, zo meldt WREG-TV News.
Keough, 34, de huidige eigenares van het landgoed en kleindochter van de King of Rock 'n' Roll, vecht de verkoop fel aan. Ze diende een rechtszaak in waarin ze de veiling een schijnvertoning noemde en maandag zorgde haar advocaat voor een tijdelijk verbod.
Een hoorzitting is gepland voor woensdag.
Een bron vertelde dat Keough "getraumatiseerd" is door wat er is gebeurd en "nooit had gedacht dat een historisch stuk onroerend goed ook maar in de handen van een willekeurige vreemdeling zou kunnen vallen".
Bron: Mary K. Jacob / New York Post / real  estate

Actualiteit
19/05/2024
UNIEKE 78 RPM SUN-SETS

Om de 70ste verjaardag van Elvis' eerste SUN plaat te vieren is er een uniek ontworpen 5 platen “SUN-splat” 78 toeren vinyl set die zal uitkomen in de eerste week van juli 2024.
Deze 5 prachtige SUN 10” (inch) singles spelen op 78 RPM en slechts een extreem laag aantal van deze sets zijn geproduceerd. Dit is de eerste keer dat een Elvis SUN replica op deze manier is geproduceerd en ontworpen om af te spelen op de originele 78 toeren snelheid.
Elk van de 5 SUN platen heeft de originele geëtste nummers en met de labels (zoals de originele) in grootte, nauwkeurigheid en kleur. De geluidskwaliteit is uitstekend en komt overeen met de originele SUN geluidsopnamen (inclusief 'That's All Right'), en ze zijn allemaal geperst op zwaar vinyl.
Vanwege de strikt gelimiteerde oplage, zijn ze alleen beschikbaar voor pre-order bij geselecteerde Elvis dealers en fanclubs.
Vanaf nu voor te bestellen via onze webshop.

Boetiek
19/05/2024
VANAVOND OP FRANCE 2
Na de films en docu's die je gisteren en vannacht kon bekijken over en met Elvis, is het vandaag de beurt aan de film "Elvis" van Baz Luhrmann op France 2.

"Elvis", de spectaculaire en opwindende biopic over de glorie van de King
Baz Luhrmann, de filmmaker van de overdaad ("Romeo + Juliet", "Moulin Rouge", "Gatsby the Magnificent"), neemt een enorm project op zich: het vertellen van de opkomst van "The King" via zijn complexe relatie met zijn controversiële manager. Het is een spectaculaire en opwindende biopic, vol energie en passie, gedragen door de prestaties van Austin Butler en Tom Hanks. 
Zondag 19 mei om 21.10 uur op France 2. 
Bron: France2 - foto: Austin Butler
Actualiteit
18/05/2024
TALES OF ROCK & ROLL
Naast de films G.I. Blues, Blue Hawaii, en de iconische muziekspecail "68 Comeback" kan je vanavond ook nog kijken naar de "Tales Of Rock & Roll", waar de song Heartbreak Hotel onder de loep wordt genomen. De documentaire over deze song start te 23.35 uur op BBC2.  
Mis vooral de 1968 Comeback niet, het is en blijft een mijlpaal in de geschiedenis.
Foto: Scotty Moore leent zijn dure Gibson gitaar aan Elvis en kijkt argwanend toe of er nog snaren zullen overblijven na de song.
Bron: BBC2
Actualiteit
17/05/2024
MORGEN ELVIS OP BBC2
Morgen (zaterdag 18 mei) zijn er 3 films van Elvis geprogrammeerd op BBC2.
Veel kijkplezier.
14.00 u = GI Blues
21.35 u = Elvis '68 Comeback TV Special
00.10 u = Blue Hawaii
Bron: Micheline Janssen & Marcel Postiau / Lorenzo

G.I. Blues DVD (2002) Elvis Presley Taurog (DIR) cert U - Regio 2Elvis: '68 ComebackBlue Hawaii

Algemeen
17/05/2024
BILL BAIZE: EEN JAAR GELEDEN
Op 15 mei, was het al een jaar geleden dat Bill Baize overleed. 
In de wereld van de gospelmuziek zijn er bepaalde zangers die een onuitwisbare stempel drukken op de harten van zowel publiek als medemuzikanten. Bill Baize, de geliefde tenor van het befaamde Stamps Quartet, was zo iemand. 
Bill's meest memorabele optredens met Elvis - van het zingen van "Sweet, Sweet Spirit" tot het creëren van de "Burning Love" rock 'n' roll tekst die iedereen graag zingt ("ahhh") - zullen voor altijd een blijvende impact hebben op Elvis fans. 
Met de stem van een engel die voor krachtige optredens kon zorgen, had Bill altijd een stralende glimlach en een oprechte warmte die hem benaderbaar en geliefd maakte bij de fans. Bill Baize begreep de transformerende kracht van muziek en gebruikte het om anderen te verheffen, aan te moedigen en te inspireren. 
Bill, een gewijd predikant, zong zijn hele leven gospel. Hij zong tenor voor het "Smitty Gatlin Trio" van 1966 - 1967 en later tenor voor "JD Sumner And The Stamps Quartet" van 1971 - 1976. 
We hadden het genoegen Bill te zien optreden tijdens verschillende concerten in Amerika en Bad Nauheim. Hij verzorgde ook twee concerten in België (Knokke en Antwerpen).
Foto: Nicola Congiu, Bill, Baize, Spankox en Hubert na het concert in Antwerpen, 2011. 


Retro
17/05/2024
FAKE FAKE FAKE
Het wordt vervelend. Er verschijnen tegenwoordig meer "fake" foto's van Elvis en Priscilla dan echte!  Bekijk de twee onderstaande  en oordeel zelf hoe ze gemaakt worden...  Laat je vooral niet vangen!
 
Actualiteit
17/05/2024
IF I CAN DREAM NOGMAALS IN DE SCHIJNWERPERS
Tijdens een recente uitzending van "American Idol" werden de kijkers verrast met de heruitzending van de videoclip "If I Can Dream" waarin Celine Dion en Elvis op een magistrale wijze het podium delen.
De clip kwam tot stand dank zij hologramtechnieken.  Het was wel nodig dat Celine vijf maal het nummer moest overdoen om tot een perfect beeld te kunnen komen. Het werd al opgenomen in 2007 en het doet zeker hunkeren naar de hologramshow die momenteel in productie is.
Het filmpje kan bogen op een enorm succes, het werd inmiddels 26 miljoen keer bekeken via You Tube.  Zin om er nog eens een keertje van te genieten?
Bron: Steve Charlton

https://www.youtube.com/watch?v=UmXHkL3xiMU

Actualiteit
16/05/2024
HELMUT LOTTI OVER ELVIS
We meldden het al een tijdje geleden: Helmut Lotti gaat een aantal radioshows verzorgen over ons (en zijn idool) Elvis Presley op Radio Joe Gold.

de aankondiging van Joe Gold gaat als volgt:

Iedereen kent zijn vetkuif, zijn heupbewegingen en de opzichtige glitterpakken ... Maar Elvis Presley is veel meer dan dat. Vanaf 25 mei duikt Helmut Lotti samen met jou in het spraakmakende leven van Elvis.
We kijken verder dan de clichés en ontdekken wat je nog  niet wist over de King of Rock 'n' Roll. Wat kan je verwachten?
 
Op zaterdag 25 mei geeft Helmut Lotti het startsein. Vanaf dan neemt hij je 5 weken lang mee in het leven, de liefde, de dromen van Elvis en nog zoveel meer. 
Elke zaterdag om 14 uur krijg je een nieuwe aflevering op JOE Gold. Eentje gemist? Geen nood, want we zenden de aflevering opnieuw uit op dinsdagavond om 20u en je kan ze ook herbeluisteren in onze JOE-app.

  1. Aflevering 1: Elvis en de liefde
  2. Aflevering 2: De andere Elvis
  3. Aflevering 3: Elvis the Searcher
  4. Aflevering 4: From zero to hero
  5. Aflevering 5: Elvis the King

Actualiteit
16/05/2024
GINGER ALDEN IN DE UK
Haar faam mag dan al op een laag pitje staan (zie ook een stukje over Ginger Alden van enkele dagen geleden), ze heeft het toch klaargespeeld om een weekje te komen praten in de UK.
Zoals de tekst het laat vermoeden komt ze zich verzetten tegen de aantijgingen. 
Tickets kosten tussen de 35 en 70 UK pond.

De officiële tekst van de organisator luidt als volgt: 

Een avond met Ginger Alden: Elvis Presley's laatste liefde en verloofde 
Op een exclusief evenement in het Verenigd Koninkrijk verwelkomen we Ginger Alden, de vrouw die Elvis' hart veroverde tijdens zijn laatste jaar, voor een reeks. Ginger zal haar persoonlijke ervaringen delen en haar licht laten schijnen op de misvattingen en geruchten die door de jaren heen rond haar de ronde deden. Ze zal een unieke blik werpen op haar leven met de King of Rock 'n' Roll.
16 mei 2024 - Stadhuis, Middlesbrough
17 mei 2024 - The Anvil, Basingstoke
18 mei 2024 - Concorde Club, Stoneham Lane, Eastleigh
Bron en foto: Ways Promotions
Actualiteit
15/05/2024
60STE VERJAARDAG VAN VIVA LAS VEGAS
Om de 60ste verjaardag te vieren van de film "Viva Las Vegas" heeft Lucky Jackson Productions een CD uitgebracht met 28 tracks waaronder vele outtakes, demos & bonus tracks met als titel "Viva Las Vegas 60th Anniversary Special Edition".
Dit aan een zacht prijsje.
Deze CD is te bestellen via onze webshop onder CD / CD RCA. 
Boetiek
14/05/2024
MOODY BLUE VAN FTD VOORZIEN VOOR JUNI!
FTD kondigde vandaag aan dat de dubbel LP "Moody Blue" op goudkleurige vinyl in juni pas zal uitkomen met de nieuwe releases, die eerstdaags bekendgemaakt zullen worden.
Nog even geduld dus.
Heeft u deze nog niet besteld, doe het dan nu want ook deze dubbel LP zal weer een collector's item worden. 
Boetiek
12/05/2024
MOEDERDAG DEEL 2
Ook Riley, Finley & Harper lieten vandaag bloemen bezorgen op het graf van hun moeder Lisa Marie naar aanleiding van Moederdag met het opschrift "We love you, Mama".
Bron: Graceland 
Algemeen
12/05/2024
VANDAAG MOEDERDAG
Vandaag is het moederdag voor het grootste gedeelte van België.
In Antwerpen viert men dat op 15 augusuts (Sint Maria).
Wenst u uw moeder alsnog te verrassen, laat haar dan iets kiezen uit onze webshop met de grootste keuze in België.
Algemeen
11/05/2024
ELVIS IN NEDERLAND
Afgelopen donderdag was er veel belangstelling voor het Elvisgebeuren in het kleine Numansdorp in Nederland. Gelukkig waren ook de weergoden van de partij, want het gebeuren had plaats in openlucht.
Bron: dank aan Ton Stello 
Actualiteit
11/05/2024
ZO MOET DAT
Riley Keough ging donderdag met haar echtgenoot shoppen in Los Angeles en maakte meteen publiciciteit voor Graceland en Elvis. Sympathiek toch?
Bron: Mail Today
Actualiteit
10/05/2024
ELVIS PRESLEY LAKE
Tupelo heeft niet alleen het geboortehuisje, de standbeelden van Elvis, de souvenirshop, de Fairgrounds, de Tupelo Hardware shop, maar ook het Elvis Pesley meer.
Elvis Presley Lake op een boogscheut van het geboortehuisje van Elvis, werd de voorbije jaren drooggelegd en er werden verbeteringen en reparaties uitgevoerd. Je kan er nu terug rustig wandelen, kamperen en vissen.
Foto: het verouderde bord aan de ingang van het meer.
Bron: WJTV
Actualiteit
10/05/2024
A SPECIAL WEDDING

Op 1 mei 1967 trad Elvis in het huwelijk te Las Vegas. Wat lang een geheim bleef was de omvang van het trouwmenu:
De ceremonie vond 's ochtends plaats en werd gevolgd door een receptie voor 100 gasten, waar ze dineerden aan een buffet van $10.000 met oesters, geroosterd speenvarken, kreeft, geroosterde kip en champagne. Een behoorlijke manier om de dag te beginnen - en het hoofdgerecht zou al snel overschaduwd worden door het dessert. 
Een taart voor de koning
De zes verdiepingen tellende bruidstaart van Elvis en Priscilla Presley was anderhalve meter hoog en toen hij op tafel werd geplaatst, torende hij boven het pasgetrouwde stel uit. Hij werd gemaakt door de chef-kok van het Aladdin Hotel, Bill Jaeger, en banketbakker Denis Martig en bestond uit biscuit met twee unieke vullingen: abrikozenmarmelade en Beierse room op smaak gebracht met kirsch. Ze kozen het populairste glazuur voor bruidstaarten, witte fondant.
De taart werd versierd met  marsepeinen rozen, suikerhartjes en zilveren gesuikerde amandelen. . De taart alleen al kostte $3.200, maar als je het corrigeert naar de huidige prijzen zou dat nu meer dan $30.000 zijn. De Presleys kregen zeker waar voor hun geld, want de taart was het middelpunt van een serie persfoto's die het Amerikaanse publiek deed verlangen naar hun eigen bruiloft op koningsformaat. Sindsdien staat de taart bekend als een van de meest iconische bruidstaarten in de popcultuurgeschiedenis en hij werd zelfs opnieuw gemaakt in 2023 ter ere van de 70e verjaardag van Las Vegas als de trouwhoofdstad van de wereld.
Bron: Chowhound

Uiteraard vond Elvis zijn inspiratie bij Hubert, die één maand voordien van datzelfde jaar in het huwelijk trad.
Retro
10/05/2024
ELVIS OP DE COVER
Het Vintage Rock magazine is een must-read voor elke muziekliefhebber en viert de grootheden uit de rock-'n-roll, rockabilly, R&B en soul uit de jaren 50 en 60, plus de moderne retro-artiesten die momenteel de scene op hun grondvesten doen schudden. Elk nummer staat vol met exclusieve interviews, diepgaande artikelen, uitgebreide recensies en het laatste muzieknieuws over je favoriete artiesten.
In de pagina's van je Vintage Rock digitale magazine ontdek je een levendige viering van de legendarische artiesten die de soundtracks van generaties hebben gevormd. Iconen als Elvis Presley, Buddy Holly, Chuck Berry, Little Richard en nog veel meer komen tot leven door middel van exclusieve interviews, die licht werpen op hun carrière, invloeden en de magie achter hun blijvende muziek.
Het meest recente nummer heeft een artikel over Elvis (70 jaar That's All Right) en een foto op de cover. Te koop in de betere dagbladhandel.
Bron: Pocketmags

Actualiteit
09/05/2024
LOVING YOU IN MEI 1958
De foto op deze bladzijde toont een programmablaadje van begin mei 1958 waarbij de film "Loving You" wordt beschreven. Deze blaadjes werden uitgedeeld door de dame die in de bioscoop de plaats aanwees. Het was dan de bedoeling dat je een kleine fooi gaf, wat voor de dame een groot deel van haar inkomsten bedroeg.
De bioscoop in Gent was op het Wilsonplein (Gent Zuid) en had ook nog de Savoy en Capitole in beheer.
Deze groep behoorde tot het Heylen-concern dat ook het grootste deel van de bioscopen in Antweren in beheer had. Het failissement vond plaats in 1986.
Opmerkelijk: het blaadje geeft de korte inhoud weer. Op het einde wordt vermeld: vervolg op het doek.
Tja, daar kwam je toch voor, niet? Het blaadje werd gedrukt in de twee landstalen, opmerkelijk!
Foto: het programmablaadje (archief Hubert) 
Retro
08/05/2024
THAT'S ALL RIGHT VAN ERIK LORENTZEN
Elvis Presley's "That's All Right" 70ste verjaardagspakket.
Releasedatum = juli 2024 (strikt gelimiteerde oplage).
Een uniek collector's item zoals je het nog nooit eerder gezien hebt! Verpakt in een doos met magnetische sluiting met daarop een nooit eerder vertoonde Blue Light Studio foto uit 1954. Wanneer je de doos opent, zie je een 3D mock-up platenspeler met de eerste 78 toeren plaat erop, een 7“ 45 toeren EP (4 songs - That's All Right & Blue Moon Of Kentucky opgenomen door alle drie de artiesten - Elvis, Arthur Crudup en Bill Monroe), twee 12” albums (12 songs op elk), gedrukte bladmuziek That's All Right & Blue Moon Of Kentucky, een Poplar Store etalagekaart uit 1954 en een 200 pagina's tell-it-all hard cover boek.
Te bestellen via onze webshop.

Boetiek
08/05/2024
ONTDEKKINGSREIS
De maand mei is nog maar acht dagen ver, onze blog bevat al 16 artikeltjes allerhande. Wij houden je met regelmaat op de hoogte over Elvis projecten, nieuws over de familie Presley zoals Priscilla, Riley, Lisa Marie, of terugblikken uit vervlogen tijden. Even terugkijken in de geschiedenis is ook verhelderend hoe Elvis werd bekeken en gepromoot. Onze blogpagina verschijnt niet alleen in het Nederlands, we vergeten ook onze Franstalige landgenoten niet, ook Luxemburg, Frankrijk, Zwitserland en Franstalig Canada kunnen meelezen. Klik gewoon even op de banner "nieuws" en maak het allemaal mee op je beeldscherm. Waar je ook bent, welkom iedereen, en veel leesplezier!
Actualiteit
08/05/2024
PRISCILLA SCHRIJFT EEN VERVOLGVERHAAL
Volgens een bericht op Instagram schrijft Priscilla weer een nieuwe memoire, zo werd aangekondigd op de website van Publisher Weekly.
Ze heeft een contract getekend voor haar tweede memoire die in de herfst van 2025 zal verschijnen.
Deze lijkt verder te gaan waar haar eerste eerste boek eindigde en zal gaan over "het leven na Elvis; het overlijden van haar dochter en kleinzoon, Lisa Marie's huwelijk met Michael Jackson en haar eigen identiteit als actrice en zakenvrouw,
Uiteraard zal het boek ook nooit eerder gedeelde intieme verhalen bevatten over haar romantische leven met Elvis."
Bron: Publisher Weekly

Actualiteit
08/05/2024
GINGER ALDEN KRIJGT WEER VEEG UIT DE PAN
Na zijn scheiding van Priscilla Presley en het stuklopen van zijn relatie met Linda Thompson, stortte Elvis Presley zich op een liefdesrelatie met Ginger Alden. Hij was twee decennia ouder dan zij en hun romance werd een punt van zorg voor de leden van Elvis' entourage. Zijn vriend Larry Geller maakte zich erge zorgen over Elvis' gezondheid..
Vanaf het moment dat Elvis en Alden elkaar ontmoetten, stortte hij zich op hun relatie. Hij kocht dure cadeaus, stond erop dat ze met hem mee ging op tournee, liet haar familieleden overvliegen. Elvis sprak met Larry Geller over de manier waarop Alden's aanwezigheid in zijn leven hem versterkte, wat leidde tot betere optredens. Geller dacht echter niet dat de emotionele kick lang zou duren.
Nadien stonden bodygaurds op de uitkijk als Ginger 's avonds naar huis vertrok en Elvis alleen achterliet. Volgens hun bronnen vertrok ze echter naar een vriendje met al haar dure geschenken rond hals en armen...
Bron: Larry Geller / foto: Ginger Alden zit op rozen (paasbloemen).
Actualiteit
08/05/2024
KOMT ER OOIT EEN NIEUWE CONCERTFILM?
Tijdens het "Met Gala" op maandagavond insinueerde Baz Luhrmann dat hij misschien nog niet klaar is met Elvis Presley-gerelateerde projecten, na zijn film uit 2022 met Austin Butler in de hoofdrol.
De regisseur vertelde aan The Hollywood Reporter: "De fans willen echt weten of al dat beeldmateriaal dat we in de kluizen hebben gevonden een concertfilm gaat worden en ik kan vertellen dat dit in de mogelijkheden ligt." In oktober had Luhrmann op Instagram gepost dat "er rollen en rollen met nooit eerder vertoonde beelden van Elvis on Tour en That's The Way It Is werden gevonden". Een begeleidende video toonde een kartonnen doos met een "Warner Bros" label en "Elvis outtakes box" 
Ook Riley Keough was aanwezig op deze plechtigheid (foto).
Bron: The Hollywood Reporter
Foto's: Riley at the Met, filmarchief MGM
Baz Luhrmann op de receptie van het Met gala

Actualiteit
07/05/2024
ETA WEEKEND TE BAD NAUHEIM IN OKTOBER
Onze partner die het ETA-Weekend (Elvis Tribute Artist) te Bad Nauheim organiseert vraagt om een vlugge beslissing te nemen betreffendie het weekend in oktober. Voor 15 mei moeten de resterende hotelkamers worden vrijgegeven.

Dus, heb je plannen om mee te gaan, schrijf dan nu in bij Tommy op het nummer 0486/802457 of via tommyeps@outlook.be

Alles inbegrepen, 2 overnachtingen, 2 x ontbijt, 2 x avondbuffet, 2 x concerten, en busvervoer.
Reizen
07/05/2024
EEN RONDSCHRIJVEN VAN RCA/UK
Op 7 mei 1971 stuurde RCA/UK een rondschrijven naar de platenhandelaars en pers betreffende de nieuwe release die werd uitgebracht: Rags To Riches (RCA 2084). Het schrijven haalt ook het succes aan van de film That's The Way It is, die op dat ogenblik volop draait in Londen. Tevens wordt de vergadering in Luxemburg aangehaald van de Appreciation Society, die werd gefilmd door Warner en in de eerste versies van de film kort te zien was.
Wie zich deze overkoepelende club niet meer herinnert: Hubert zette zich in 1969 en 1970 aan het werk met Todd Slaughter (UK) om alle Elvisclubs in Europa te verenigen onder één hoedje. Die clubs waren toen al ondergebracht onder één noemer: The International Elvis Presley fan club.
Er volgden verschillende internationale bijeenkomsten, zowel te Nottingham, Luxemburg en Brussel. Het succes was mogelijk, mede door de hulp uit de USA, maar de onderlinge verschillen en concurrentieproblemen lagen aan de basis van een kort leven. Met vele clubs werden echter hechte banden gesmeed, die tot na de dood van Elvis nog steeds vruchten bleven afwerpen, zoals ondermeer de geboorte van het Follow That Dream platenlabel.
Foto: rondschrijven van RCA/UK van 7 mei 1971/Archief Hubert

 
Retro
06/05/2024
CONCERTEN IN BAD NAUHEIM

Op 17 en 18 augustus kan je te Bad Nauheim een concert meemaken met Terry Mike Jeffrey en Glen D. Hardin. De ticketverkoop gaat vandaag van start. Wie met ons meereist kan via de volgende link  kaartjes bestellen voor deze shows: 

https://www.adticket.de/European-Elvis-Festival-Bad-Nauheim.html

Ook wie individueel vertrekt kan uiteraard deze link gebruiken. Het gebeuren vindt plaats in de Trinkkuranlage in het centrum van de stad.

 
Actualiteit
06/05/2024
DE RODDELPERS AAN HET WOORD
De speculatieve roddelpers heeft altijd wel wat te shrijven of te veronderstellen. Wie zou anders de bladen kopen als de titels niet spectaculair genoeg waren?
Dit weekend was te lezen dat Riley Keough misschien wel naar Graceland zou kunnen verhuizen. Pure waanzin en belachelijke titels dus. Het artikel ging samengevat als volgt:

Riley Keough, die na haar juridische strijd de enige eigenaar werd van het landgoed Graceland heeft mogelijk nieuwe plannen in de maak.
De Daisy Jones & The Six-actrice was verwikkeld in een maandenlange strijd met haar grootmoeder Priscilla na de plotselinge dood van haar moeder, Lisa Marie Presley.
Nu de War Pony-regisseur een enorme verantwoordelijkheid op zich neemt om de nalatenschap van haar grootvader te beschermen, heeft ze misschien plannen om te verhuizen naar het Graceland-terrein in Memphis, Tennessee, of misschien wel in de buurt ervan.
Keough heeft haar huis in Tudor-stijl in Los Angeles in de wijk Atwater Village naar verluidt te koop aangeboden voor $1,6 miljoen, volgens People Magazine.
"Atwater Village is een van de populairste buurten van Los Angeles."
Bron: Web Desk / International The News
Actualiteit
05/05/2024
NIEUWE MRS UITGAVEN OP VINYL EN CD
MRS kondigde vandaag zijn nieuwste uitgave aan "Las Vegas On Stage 1973" op CD en LP (zwarte & clear vinyl. Releasedatum is juni 2024.
Deze 4 CD-set bevat een gevarieerde selectie van live optredens opgenomen in februari 1973, tijdens Elvis' achtste optreden in Las Vegas. De shows, opgenomen in het Hilton Hotel, vonden plaats weken nadat de historische satelliet TV show, Aloha From Hawaii, werd gefilmd en uitgezonden op 14 januari.
Alle shows worden voor het eerst in stereo gepresenteerd en de fascinerende resultaten op CD3 (3rd February Dinner Show) maken dit de beste MRS stereomix tot nu toe. Er is ook een bonus-CD met geremasterde repetitietracks, opgenomen enkele dagen voor het engagement begon. 
Het begeleidende boekje - met zeldzame foto's en memorabilia die dateren van dit engagement - bevat ook liner notes die de toon zetten.
Voor de LP-versie is gekozen voor CD 3 (3rd February Dinner Show). Deze Limited Edition sets zijn verkrijgbaar in zwart en transparant vinyl.
Let op, de clear vinyl is ALLEEN verkrijgbaar bij exclusieve Elvis dealers en fanclubs en NIET in de reguliere winkels.
Vanaf nu voor te bestellen via onze webshop.

Boetiek
05/05/2024
BESTSELLERS VAN DE AFGELOPEN MAAND
Volgende Elvis items vliegen de deur uit en zijn dan ook de bestsellers van de afgelopen maand april.
Wij hebben nog steeds voldoende in stock:
- Welcome Home Elvis (EP op zowel zwarte als clear vinyl van MRS).
- Welcome Home Elvis (exclusieve CD-single van MRS).
- Follow That Dream (EP op zowel zwarte als clear vinyl van MRS).
- Elvis Styles (3 LP-set & CD van Record Store Day).
- I'm Counting On Them (LP op blauwe vinyl van Record Store Day).
Nu te bestellen via onze webshop.

Boetiek
05/05/2024
1979: DE NOG TE BOUWEN KAPEL IN TUPELO
Begin 1979 hadden we een netto winst van ongeveer 30.000 Belgische frank geboekt na een succesvolle meeting in de Elckerlyczaal te Antwerpen.  Het plan was deze som bij te dragen aan de bouw van een Memorialkapel te Tupelo. We hadden onszelf en de kinderen een uitje beloofd naar de States met de allereerste vlucht die Sabena organiseerde naar Atlanta, toen met een DC10 vliegtuig. De promotietarieven waren uitermate gunstig, te mooi om dit aanbod af te wijzen. Tijdens de eerste week van Mei bezochten we dan ook Memphis en Tupelo waar een cheque van 1.000 dollar werd overhandigd aan de  verantwoordelijken van de Memorial Foundation, waaronder ook Janelle Mc Comb, die het ganse project leidde.
De cheque werd pas op 21 juni verzilverd en een ontvangstbewijs ging onze richting uit. 
Foto's: Janelle Mc Comb en Lisa Marie in de afgewerkte kapel, het ontvangstbewijs van de schenking, de maquette van de nog te bouwen kapel (de twee laatsten ontvingen we van de Memorial Foundation).
Bron: archieven Hubert


Retro
04/05/2024
FILMPJE VAN JERRY SCHEFF
David Hulet stuurde ons een filmpje door van zijn onmoeting met Jerry Scheff in Bad Nauheim (afgelopen week). Wij delen het graag met jullie:
bron: Wendy Calaerts 

Jerry Scheff
Actualiteit
04/05/2024
BRIEF VAN ZESTIG JAAR TERUG
Begin mei 1964 kwam deze brief van het management van Elvis toe op ons secretariaat. Het waren toen hartverwarmende tijden en het bewijs dat je fanclub wel degelijk werd geapprecieerd tot in de U.S.A.
Bron: archief Hubert

 
Retro
03/05/2024
JE KAN HET OOK ZELF
Deze beelden kan je zelf met je eigen smartphone ook bekomen, zomaar van jezelf en een of andere song. Het blijft echter bevreemdend dat je een jonge Elvis Suspicious Minds hoort en ziet zingen!
Bron: David Whitcher
 https://www.facebook.com/reel/6539973722680353
 
Actualiteit
03/05/2024
EEN MERKWAARDIG VERHAAL
Begin oktober 1995 waren we aanwezig tijdens een veiling van de firma Butterfield & Butterfield in het Hardrock Hotel te Las Vegas.  Daar onmoetten we Joe Esposito en Dick Grob, beiden onafscheidelijk verbonden aan de naam Elvis Presley.
Dick Grob verkocht er ondermeer een ondertekende acetate met de song "Let Me Make Believe Awhile", in een mooie houten kader. 
Wij hadden zo onze twijfels over de echtheid van het liedje en gingen wat verder op zoektocht.  Het bleek dat Elvis dit nummer wel ooit had gezongen tijdens een party onder vrienden. Maar waarom werd hier een acetate gemaakt en zou Elvis die dan ook nog hebben ondertekend in de seventies?  Het was allemaal een beetje vreemd, en daarom gingen we ook te rade bij Dick Grob zelf, die ons een krenterige brief terugscheef als was hij plots verdacht van enige vorm van fraude. 
Wat was de vermoedelijke moraal achter het verhaal? Dick Grob, een politie-agent uit Palm Springs, wijdde een deel van zijn leven aan de bescherming van Elvis en liet z'n job voor wat ze was.  Na de dood van Elvis bleven een aantal mensen achter zonder enige vergoeding, waaronder ook Dick. Kan het zijn dat hij geld zocht in een verzonnen verhaal? ook Joe Esposdito kwam in Las Vegas toe met een merkwaardig stukje geschiedenis.... maar dat is voer voor een volgende keer.
Bijlage: de brief van Dick Grob van 8 april 1996, die ons pas een maand later bereikte. Airmail postzegel vergeten?  Voor alle duidelijkheid: na het lezen ervan hebben we niet meer geantwoord...
Bron: Archief Hubert
Je kan de song beluisteren via volgende link: https://www.youtube.com/watch?v=LJs2Rl0Uw8s
Het nummer is ook te vinden op de CD Home Recordings (RCA), alhoewel velen nog twijfelen of het echt wel Elvis is.  Ook Dick Grob moet getwijfeld hebben omdat hij schreef: "Believed to Be Elvis".
De kader werd geschat op 40.000 tot 60.000 dollar, maar werd ingehouden voorafgaand de verkoop.
 
Retro
02/05/2024
ELVIS OP TV
Op 19 mei kan je via de Franse zender "France2" de film "Elvis" van Baz  Luhrmann bekijken. Op dit ogenblik is het nog niet duidelijk of de  originele Engelse versie met ondertitels wordt uitgezonden, of de  gedubte Franse versie.
Wij kunnen deze film nog aanbieden op DVD, Blu-ray & op 4K Uktra HD met ondertiteling te koop via onze webshop.
Bron: TF2 /EMH
Actualiteit
01/05/2024
HUWELIJKSVERJAARDAG 1 MEI 1967

Op 1 mei 1967, precies 57 jaar geleden, huwde Elvis met Priscilla. Dat idee werd aangegeven door Colonel Parker, omdat Priscilla al enkele jaren op Graceland woonde, en een verder uitstel van huwelijk nefast zou zijn voor de verdere carrière van Elvis.
Slechts een beperkt aantal vrienden maakten de tocht naar Las Vegas mee, waar in het Alladin Hotel de plechtigheid zou plaatsvinden.
Fotocollage: Elvisfans Of Nashville 

Retro
Taal:
ARCHIEF:
Verkoop voorlopig van de baan
Nieuwe FTD's
Niets is wat het lijkt
Bijbel te koop
Breaking News
De franse pers in 1972
Koop- verkoop- en ruilbeurs
Veiling in aantocht
Graceland op de schop?
Unieke 78 RPM SUN-sets
Vanavond op France 2
Tales of Rock & Roll
Morgen Elvis op BBC2
Bill Baize: een jaar geleden
Fake fake fake
If I Can Dream nogmaals in de schijnwerpers
Helmut Lotti over Elvis
Ginger Alden in de UK
60ste verjaardag van Viva Las Vegas
Moody Blue van FTD voorzien voor juni!
Moederdag deel 2
Vandaag moederdag
Elvis in Nederland
Zo moet dat
Elvis Presley Lake
A special wedding
Elvis op de cover
Loving you in mei 1958
That's All Right van Erik Lorentzen
Ontdekkingsreis
Priscilla schrijft een vervolgverhaal
Ginger Alden krijgt weer veeg uit de pan
Komt er ooit een nieuwe concertfilm?
ETA Weekend te Bad Nauheim in oktober
Een rondschrijven van RCA/UK
concerten in Bad Nauheim
De roddelpers aan het woord
Nieuwe MRS uitgaven op vinyl en CD
Bestsellers van de afgelopen maand
1979: De nog te bouwen kapel in Tupelo
Filmpje van Jerry Scheff
Brief van zestig jaar terug
Je kan het ook zelf
Een merkwaardig verhaal
Elvis op TV
Huwelijksverjaardag 1 mei 1967