Rekeningnummer boetiek: BE11 7310 4785 7448 - BIC KREDBEBB
Elvis Birthday Party 8 januari 2022
Memphis - Tupelo - Nashville - New Orleans 11 t/m 22 aug. 2022

Jaar: Maand:
Categorie:
13/05/2021
ROCK 'N' ROLL HALL OF FAME 2021
Zoals elk jaar heeft het Rock & Roll Hall of Fame comité weer gekozen.  Ook de "sidemen", of de muzikanten naast en achter de sterren  krijgen dan een eervolle vermelding. . Eén van hen is niemand minder dan Ron Tutt. Als drummer speelde hij niet allen bij Elvis:  als je Piano Man van Billy Joel hoort, is dat Ron op de drums. Stoney End van Streisand. Gypsy, Tramps, and Thieves van Cher. Easy Come Easy Go van Bobby Sherman en nog veel meer. En natuurlijk 35 jaar met Neil Diamond. Het is soms een lachertje. Ze voegen hiphop en rappers toe om de kijkcijfers van de inhuldigingsceremonie te halen. Ze laten te veel echte rockers en muzikanten achter.
Bron: Duane Kaufman
foto: Hubert (Ronnie Tutt aan het werk in Antwerpen in 2007)

Actualiteit
12/05/2021
ELVIS STANDBEELD (VERVOLG)
Een week geleden plaatsten we een bericht over het Elvis standbeeld dat in augustus officieel wordt ingehuldigd te Bad Nauheim.
Als je klikt op de link onderaan kan je hierover ook een mooi filmpje bekijken.

www.youtube.com/watch
Actualiteit
11/05/2021
ELVIS IN LONDEN
Elvis vinden in Londen: blijkbaar is de King niet moeilijk te vinden in Londen, zoals een recent artikel op londonist.com uitlegt.
Van de top van Steptoes and Sons en de "3 Kings Pub", tot "Elvis Road" (samen met Lennon Road en Marley Way) en een stoeptegel in Fleet Street, Elvis is echt overal in de hoofdstad van Engeland. Er is ook nog een Chinees restaurant "Graceland's", regelmatig zie je de Elvis "taxi" met foto's uit 1968 en een "levend" Elvisbeeld op Picadilly Circus. Spijtig dat de Elvisshop verdwenen is.
Jammer genoeg ook heeft 'The Elvis Barber' op 70 Commercial Street het maar een paar maanden volgehouden in 2019 alvorens over te stappen naar de meer prozaïsche City Barbers. We weten niet of de Presley Estate het ongeoorloofd gebruik van zijn naam streng heeft aangepakt.
Voetnoot: Elvis is nooit officieel in Londen geweest, hoewel het gerucht blijft bestaan dat hij in 1958 een geheime autoreis maakte rond de hoofdstad, met Tommy Steele als gids.
Steele heeft het verhaal bevestigd, maar achterdochtige geesten hebben misschien meer bewijs nodig.
Bron: dank aan EIN / foto's: UEPS


Actualiteit
11/05/2021
EEN KANJER VAN EEN BOEK
Elvis Portraits 1953-1977: dit nieuwe boek van Erik Lorentzen vliegt de deur uit!  
Je wil toch ook genieten van deze topper waarvan de kwaliteit  van de foto's vele voorgaanden overstijgt.  De meeste foto's zijn gedrukt op volledig bladformaat en het boek geeft je een perfecte indruk over het leven van Elvis van beginnend artiest tot superster.
400 pagina's !
Nu bestellen - 65 €.

Boeken
09/05/2021
LLOYD PRICE OVERLEDEN
Lloyd Price, de R&B zanger uit de jaren 50, wiens vroege singles als een van de eerste de aandacht trokken van het opkomende Rock 'N' Roll publiek, is overleden. Hij werd 88.
Lloyd, in New Orleans geboren, kwam in 1952 op de nationale hitlijsten met zijn eerste single, het door hemzelf geschreven "Lawdy Miss Clawdy" voor Specialty Records. 
Tijdens zijn tweede opnamesessie voor RCA Records in 1956, nam Elvis Presley een mooie  cover op van "Lawdy Miss Clawdy". Wellicht is het meest bekende nummer van deze zanger wel: "Personality" (1959).
(Bron: Variety / Elvis Day by Day)
Overleden
08/05/2021
THE SEARCHER OP NETFLIX
Nu ook terug te bekijken op Netflix: Elvis Presley, The Searcher, deel één.
Het persbericht luidde als volgt:

Elvis Presley: The Searcher
 - seizoen 1
In deze documentairereeks werpen archiefbeelden en interviews een nieuw licht op het leven van Elvis Presley.
bron: AD 


Actualiteit
07/05/2021
EEN ELVISBOOT?
In Rüdesheim wordt het de "Elvisboot" genoemd omdat deze tijdens een fractie van een seconde voorkwam in de film G.I. Blues, maar Elvis zette nooit een voet op deze raderboot. De filmcrew van Paramount kwam wel in Duitsland filmen, maar Elvis zelf kwam de studio in Los Angeles niet uit. Het schip staat nu te koop, niet voor de eertste keer trouwens.
Het Nederlandse krantenartikel luidt als volgt (jaartal is fout, moet 1960 zijn i.p.v. 1958):

Op het voorsteven en op het achterdek, dat is waar de scènes met Elvis Presley in de film G.I.Blues zich in 1958 op dit schip afspeelden. De Majesteit, dat sinds 22 jaar aan de kade vlak naast voormalig subtropisch zwemparadijs Tropicana ligt, heette toen nog de Rheinland: de film speelde zich af in West-Duitsland, waar Presley als militair was gelegerd. 
Foto: Elvis en Juliet Prowse op het schip, maar wel in de studio
Actualiteit
07/05/2021
BOEK PORTRAITS & ELVIS FILES MAGAZINE 34 GELEVERD
Deze voormiddag zijn de boeken "Portraits" en "Elvis Files Magazine n° 34" afgeleverd te Lennik.
Alle bestellingen gaan nog dit weekend de deur uit.
Nog niet besteld, doe het dan nu.
Wie echt niet kan wachten kan dit prachtige boek komen afhalen, enkel op afspraak en met mondmasker!
Persoonlijk vind ik dit het mooiste boek van Lorentzen met prachtige foto's in. Een aanrader.

Boetiek
06/05/2021
ELVIS STANDBEELD VOOR BAD NAUHEIM:
Elvis Presley keert terug naar de Duitse stad waar hij in de late jaren 1950 woonde als soldaat, in de vorm van een bijna 1,80 meter hoog bronzen standbeeld.
Het beeld zal in augustus in Bad Nauheim worden geplaatst op een voetgangersbrug over de toepasselijk genoemde Usa-rivier, waar Presley in maart 1959 deelnam aan een fotoshoot.
Ter voorbereiding van de komst van het standbeeld werden de verticale, naoorlogse balustrades van de brug vervangen door een decoratieve smeedijzeren balustrade die vergelijkbaar is met deze toen de foto's van Presley werden genomen.
Het standbeeld zal geplaatst worden tijdens het jaarlijkse Elvisfestival van Bad Nauheim, wanneer het gewoonlijk rustige kuuroord wordt omgetoverd tot wat men omschrijft als "Cadillacs, petticoats en Elvisfans," met rock 'n' roll als achtergrond.
De foto toont Elvis fans Meike Berger en Angela Storm met het levensgrote bronzen standbeeld van in de Rincker gieterij in Sinn, Duitsland.
Zij startten een GoFundMe pagina om geld in te zamelen voor de productie van het beeld, gemodelleerd naar een foto van Presley., een inzameling die 42.000 Euro opbracht,
De viering van het leven en de muziek van Bad Nauheims beroemdste voormalige inwoner werd vorig jaar afgelast vanwege de coronavirus pandemie, maar het festival van dit jaar is gepland voor 13-15 augustus, als de gezondheidstoestand het toelaat. 
Het beeld is gemaakt op basis van een 3D rendering van een foto van Presley op de brug uit 1959. Het weegt 200kg en is gegoten door een gieterij en werd vorige maand aan de media gepresenteerd. Het zal ook na het festival in augustus op de brug blijven staan.
Bron: EIN/Various
Actualiteit
06/05/2021
MOOIE OPNAMES, WEINIG BEKEND
Leuk om te zien zijn deze outtakes uit de verfilming van 'That's The Way It Is", Elvis zittend op een barkruk op het podium, we zagen het alleen in de 1990 versie van de film, zij het dan alleen maar kort tijdens "Are you Lonesome Tonight".
Geniet er van!
Bron: Turner Ent.

youtu.be/9lm5m0H0LQk
Retro
06/05/2021
ELVIS' PORTRAITS ONDERWEG
"Elvis Portraits" is een nieuwe productie van onze goede relatie Erik Lorentzen uit Noorwegen. Hij zocht maandenlang op zijn computer, raadpleegde zijn online kameraden en tovert een prachtig boek uit zijn torenhoge digitale fotoverzameling. 
Het boek bevat 500 prachtige publiciteitsfoto's verspreid over ongeveer 400 pagina's, genomen van 1953 tot 1977. Het beste fotomateriaal van de grootste en beroemdste fotografen zoals: Alfred Wertheimer, William Speer, Sean Shaver, Virgil Apger en meer. Elvis van dichtbij en persoonlijk.
Zoals gebruikelijk bij Erik komen deze foto's het best tot hun recht wanneer ze afgedrukt worden op glanzend papier van hoge kwaliteit. Een gemiddeld boek van Lorentzen weegt ongeveer 3 kilo en meet 25x30 cm. De foto's zijn bijna allemaal paginavullend afgedrukt, wat resulteert in een prachtig fotoboek.
Aan de flyer kunt u zien dat de foto's niet alledaags zijn en dat maakt dit boek tot een waardevol exemplaar dat u in uw collectie moet hebben. NU is het moment om ruimte te maken op uw boekenplank voor dit mammoet fotoboek. Alleen de beste foto's van hoge kwaliteit verdienen een plaats.
Erik meldde onze deze week dat het pallet onderweg is uit het hoge noorden.  Niet aarzelen om nu te bestellen!

Boeken
05/05/2021
BOB MORRIS OVERLEDEN
Drummer en dirigent Bobby Morris is overleden. Hij werd 93 jaar.
Morris verhuisde naar Las Vegas in 1950. Hij werd vrienden met, en begeleidde, enkele van de beroemdste entertainers van de Strip, waaronder Elvis Presley. Hij leidde het Bobby Morris Orkest toen Elvis weer optrad in het International Hotel Las Vegas in 1969. 
Het zou Morris geweest zijn, die Elvis heeft overtuigd "Suspicious Minds" op te nemen.
Bron: Elvis Day by Day /  F. Worth
Overleden
04/05/2021
4 MEI 1969
4 mei 1969: 
Elvis, Priscilla en Lisa Marie gebruikten de naam "Carpenter" om naar Hawaii te vliegen met de families Gambill, Fike, Esposito en Charlie Hodge. Zij brachten de eerste en de laatste week door in het Ilikai Hotel (Waikiki Beach Honolulu) met het weekend tussenin in het Coco Palms Hotel (Kauai). 
foto's: Het Ilikai Hotel, rechts Coco Palms (Bron: Hubert 1996).

Retro
04/05/2021
RECORD STORE DAY 2021
Volgende maand verschijnen de twee vinylplaten in het kader van Record Store Day 2021.  Onze leverancier stuurde vandaag twee filmpjes door hoe deze vinyls er gaan uitzien. Een handige leidraad voor wie nog twijfelde!
Kijk even mee:  

Elvis Presley - Café Europa En Uniforme (B2B)
Elvis Presley - Sings The Mad Professor (B2B)
Actualiteit
02/05/2021
NIEUW IN DE WEBSHOP

“Elvis Hasbro Jailhouse Rock Doll”
30 cm. groot.
Zie in onze webshop onder: Persoonlijke items / diverse artikelen.

Actualiteit
02/05/2021
TOM JONES VERTELT
Op 25 april gaf Tom Jones op digitale wijze een interview op de Schotse afdeling van de BBC, en een deel hiervan ging helemaal over zijn vriendschap en connectie met Elvis. Een grappig fragment is dat op het ogenblik dat de Beatles uit elkaar gingen, Elvis een leuk idee had: hij en Tom zouden een show in elkaar kunnen steken waarbij elk een aantal liedjes zouden zingen, terwijl de Beatles hun orkest kon vormen...
Wishful thinking dus... maar toch een grappige opmerking. 
Beluister en bekijk hier de video opname in de studio.
Bron: BBC/Billy Sloan
 
fb.watch/5dbIhDo23K/
Actualiteit
02/05/2021
ELVIS & NIXON OP TV
Het is een waar gebeurd verhaal: In december 1970 probeert Elvis President Nixon te ontmoeten, en slaagt daar ook in.  Dat deze gebeurtenis een vervolg op film zou krijgen zal Elvis nooit beseft hebben. Dat deze prent ook nog een belachelijke verfilming is geworden moet je er dan maar bijnemen.  Kevin Spacey heeft zich ertoe laten verleiden de rol van Nixon op zich te nemen, Michael Shannon speelt de rol van Elvis. Volgens recencies speelt hij de goedzak zonder realiteitszin.
Wie toch wil kijken kan dat vanavond via FILM 1 première (Nederland).
Bron: Veronica
Foto's: links de realiteit, rechts de filmActualiteit
02/05/2021
ELVIS' JUWELEN ONDER DE LOEP
Van de hand van de Newyorkse foto-tijdschrift uitgever Paul Belard zal binnenkort, Elvis King of the Rings Volume 1 verschijnen. 
De beschrijving van het boek: Elvis hield van dure dingen: auto's, moto's, kleren en juwelen. Zijn juwelen pasten bij een koning. Hij droeg weelderige hangers aan zware gouden kettingen; enorme overdadige ringen met robijnen, saffieren, smaragden en diamanten,  armbanden van goud en kostbare edelstenen. Zoals Elvis zelf, waren ze soms verblindend smaakvol, anders dan weer erg opzichtig. 
De zanger Robert Goulet beschreef Elvis' voorliefde voor vrijgevigheid: "Ik herinner me dat we eens samen backstage zaten gedurende twee uur. En hij was een charmante, verrukkelijke man. En op een bepaald moment zei ik, "Dat is een mooie ring die je daar hebt." Hij zei, "Vind je hem mooi?" Ik zei: "Hij is prachtig!" Hij nam hem van zijn hand en deed hem om mijn hand. Hij gaf me zijn ring."
Elvis' entourage had deze regel onder de knie: "Elvis, deze ring is prachtig." En Elvis haalde hem van zijn vinger en gaf hem weg. Werd er misbruik van hem gemaakt? Het antwoord is ja, want heel wat ringen die op veilingen verschijnen, werden geschonken aan leden van The Memphis' Mafia.
Paul Belard is de uitgever van nog enkele andere mooie Elvisboeken, die in Europa moeilijk te vinden waren, wegens beperkt in aantal gedrukte exemplaren.
Interesse? laat ons een seintje, we maken er werk van!
Bron: Paul Belard
 
Boeken
01/05/2021
NU IN VOORRAAD !
Gisteren kregen we een eerste levering uit Denemarken met de prachtige boxset "Welcome Home Elvis" en het nieuwe magazine "Elvis Unlimited n° 1" met gratis flexi-disc.
Nu te verkrijgen bij uw favoriete Elvisshop, de grootste van België.
Actualiteit
01/05/2021
MEMPHIS RECORDING SERVICE
"Elvis First Engagements": de mooie, nieuwe 3-CD set van MRS verscheen vorige week, en is inmiddels naar iedereen vertrokken die een voorbestelling plaatste. Gelet op de populariteit van deze sets zijn ze meestal binnen een mum van tijd uitverkocht.  
Heb je nog geen exemplaar in huis?  Geen nood, we hebben nog wat extra voorraad in huis genomen en kunnen zonder problemen leveren.
Prijs= 33,50 Euro, wellicht de beste prijs in Europa!
Actualiteit
01/05/2021
PARKER'S HUIS TE KOOP IN PALM SPRINGS
PALM SPRINGS - De voormalige woning van "Colonel" Tom Parker in de wijk Vista Las Palmas is terug te koop. Het is gelegen langs 1166 Vista Vespero,
Het huis uit 1957, ontworpen door de gerenommeerde architecten Palmer en Krisel, ligt in de buurt van het beroemde Elvis Honeymoon House. 
Prijs: $ 2,395,000, 2,616 m2,
4 slaapkamers, 3 badkamers. 
Parker bracht zijn dagen in het huis door met relaxen bij het zwembad en het organiseren van barbecues voor Elvis en "de Memphis Mafia." 
Anecdote: toen Ed Bonja (neef van Tom Diskin en fotograaf van Elvis) een bezoekje bracht aan het huis werd hij uitgenodigd door Marie Parker om de nieuwe geldkuis in de slaapkamer te komen bewonderen.
Ed Bonja viel achterover toen Marie de kluis opende: er zat een grote zwarte plastiekzak in, volledig volgestouwd met biljetten van 100$. Marie verwoordde het mooi: "ain't it beautiful?"

Bron: realtor.com. 
nota: de anecdote werd door Ed Bonja aan Hubert verteld tijdens een etentje in Los Angeles.
Actualiteit
01/05/2021
THAT'S ALL RIGHT, 67 JAAR LATER
Tijdens een recente aflevering van "The Voice Kids" (Blind auditions) verraste Tyar (14 jaar) alle juryleven met een leventige en mooie versie van  That's All Right. Je kan het terugkijken via deze link: 
Bron: Gids.TV

https://www.youtube.com/watch?v=WdefrKQyH70
Actualiteit
01/05/2021
ELVIS' HUWELIJKSVERJAARDAG
Vandaag, precies 54 jaar geleden gaven Elvis & Priscilla elkaar het jawoord in Las Vegas.

 
Algemeen
Taal:
ARCHIEF:
Rock 'n' Roll Hall of Fame 2021
Elvis standbeeld (vervolg)
Elvis in Londen
Een kanjer van een boek
Lloyd Price overleden
The Searcher op Netflix
Een Elvisboot?
Boek Portraits & Elvis Files Magazine 34 geleverd
Elvis standbeeld voor Bad Nauheim:
Mooie opnames, weinig bekend
Elvis' Portraits onderweg
Bob Morris overleden
4 Mei 1969
Record Store Day 2021
Nieuw in de webshop
Tom Jones vertelt
Elvis & Nixon op TV
Elvis' juwelen onder de loep
Nu in voorraad !
Memphis Recording Service
Parker's huis te koop in Palm Springs
That's All Right, 67 jaar later
Elvis' huwelijksverjaardag