Elvis Birthday Party met Peter Ryan te Beveren 6 januari 2024
Elvis Tentoonstelling te Londen op 3 februari 2024
Bad Nauheim 16 t/m 18 augustus 2024
Bad Nauheim 11 t/m 13 oktober 2024 (ETA concert)

Jaar: Maand:
Categorie:
10/12/2023
TORNADO'S IN TENNESSEE
In de Amerikaanse staat Tennessee zijn minstens zes mensen overleden bij de doortocht van tornado’s en hevige onweersbuien. De ravage is enorm. 
De verwoesting in Tennessee na de stormen en tornado’s op zaterdag is erg groot. In verschillende steden zijn huizen en gebouwen vernield. Er vielen zeker zes doden en enkele tientallen gewonden werden naar het ziekenhuis gebracht. Bij tienduizenden inwoners viel de stroom uit. 
Gelukkig doen de actuele problemen zich op dit ogenblik alleen voor in het oosten van de staat Tennessee,  de wervelwind raasde ten noorden van de stad richting Nashville.
Bron; CNN / De Stabdaard en Knoxville.
Foto: de verwoesting in NashvilleActualiteit
10/12/2023
REEDS 13 JAAR ...

Vandaag is het precies 13 jaar geleden dat Sherrill Nielsen overleed. We mogen ons nog tot de gelukkigen prijzen dat Shaun (zoals Elvis hem graag noemde) nog onze gast was tijdens het gospelconcert te Knokke in 2008. Hierbij een foto van Elvis' favoriete zanger uit het achtergrondkoor "Voice". De song "Softly As I Leave You" die hij graag zong in duet met Elvis was de laatste jaren een beetje zijn handelsmerk geworden.
Foto links: Elvis & Sherril - foto rechts Hubert: een duidelijk vermoeide Sherrill na het concert te Knokke op 11 november 2008 (zie ook Ed Hill en Bill Baize).

Algemeen
09/12/2023
GRACELAND WINT AWARD
Graceland wint het 2023 USA Today's Best Historic Holiday Home Award - ZES JAAR OP EEN RIJ!
De resultaten zijn binnen en de directie is ontzettend blij te kunnen aankondigen dat Graceland is uitgeroepen tot de #1 "Best Holiday Historic Home Tour" door de USA Today lezers!
Hartelijk dank aan alle Elvis fans die dit zes jaar op rij mogelijk hebben gemaakt! 
Bron: USA Today / Graceland
Actualiteit
08/12/2023
RILEY IN AUSTRALIE
Elvis' kleindochter Riley Keough en haar echtgenoot Ben Smith-Petersen wonen op dit ogenblik de GQ Australia Men Of The Year Awards bij  in samenwerking met BOSS in Bondi Pavilion, Bondi Beach in Sydney, Australië. 
Bron en foto: Instagram
Actualiteit
07/12/2023
ELVIS TENTOONSTELLING TE LONDEN OP 3 FEBRUARI 2024

Indien er genoeg interesse is trekken we op 3 februari 2024 met een luxe autocar terug naar Londen (via de Eurotunnel) om de tentoonstelling van Graceland te bezoeken.
Opgelet, voor de UK heeft u een internationaal paspoort nodig (bordeaux boekje).
Prijs = 149 € per persoon.
Wens jij mee te gaan, schrijf u dan snel in bij Tommy op het nummer 0486/802457 of via mail naar tommyeps@outlook.be
Wij zullen u tijdig verwittigen of deze daguitstap kan doorgaan.

Reizen
07/12/2023
HAPPY TIMES
 
Retro
07/12/2023
ELVIS NAAST TAYLOR SWIFT
De Amerikaanse zangeres Taylor Swift was volgens Time het afgelopen jaar alom aanwezig. ‘Swifts prestaties als artiest zijn zo talrijk’, schrijft Time-journalist Sam Lansky in een editoriaal waarin hij de keuze voor Swift verklaart. ‘Als popster bevindt ze zich in uitzonderlijk gezelschap, naast (wie anders dan) Elvis Presley, Michael Jackson en Madonna, als songwriter wordt ze vergeleken met Bob Dylan, Paul McCartney en Joni Mitchell.’ 
Bron: Time Magazine
Actualiteit
07/12/2023
FILM PRISCILLA IN ZALEN TE BEKIJKEN
De fel bekritiseerde film "Priscilla" van Sofia Coppola was gedoemd om te worden verbannen naar Netflix en andere betaaltelevisie omdat vertoningen in bioscoopzalen als niet rendabel werden bestempeld. Toch waagt UGC een gok naar meer publiciteit en neemt het voortouw met een Belgische avant-première in Mechelen. 
Op dinsdag 19 december organiseert het concern een vertoning in de VIP-zaal van UGC te Mechelen
Vanaf 3 januari is deze prent dan ook te bekijken in de andere vestigingen van UGC.
Bron: UGC 
Actualiteit
06/12/2023
SUSPICIOUS MINDS IN FILMTRAILER
De song "Suspicious Minds" is te horen in de filmtrailer van "Argylle". Op 1:27 min. begint het liedje. Of deze ook daadwerkelijk in de film voorkomt kunnen wij u helaas nog niet vertellen.
Klik hier om de filmtrailer te bekijken en beluisteren: https://youtu.be/7mgu9mNZ8Hk?feature=shared 
Dank aan: Sabine van Haren
Actualiteit
06/12/2023
BLUE CHRISTMAS IN DE HITPARADE
In de best verkopende singles voor het eindejaar valt zeker de song "Blue Christmas" door Elvis Presley op. 
"Blue Christmas" is een van de meest geliefde kerstliedjes in Amerika, en het is dan ook niet verwonderlijk dat het de afgelopen week is toegenomen in streams. Het is het hoogst genoteerde nummer dat vorig jaar niet op de lijst stond - het kwam binnen op nummer 6 - en het zal de komende tijd waarschijnlijk nog wel stijgen. "Blue Christmas" piekte eerder op nummer 1. 
Bron: Forbes

Hier nog eens beluisteren:

https://www.youtube.com/watch?v=B6WnnZRSKYs
Actualiteit
06/12/2023
RADIO2 TOP2000
Ook dit jaar klinkt de Radio2 Top2000 als soundtrack van jouw eindejaar. Naast de kerstbomen, de cadeautjes en de kroketten wordt ook de Radio2 Top2000 een jaarlijkse afspraak. Een traditie waarbij we jou graag op het kerstfeestje willen! Bepaal mee hoe eindejaar klinkt en stem jouw grootste hits aller tijden in de Radio2 Top2000. Wie wordt de opvolger van ‘Bohemian Rhapsody’ van Queen, de hit die in 2022 de eerste plek wegkaapte? 
Stem nu!  (klik op de link)
Op maandagochtend 25 december geeft Siska Schoeters het startschot van de mooiste hitlijst van het jaar. Op zondag 31 december iets voor 18 u hoor je of jouw favoriete nummer bovenaan de Radio2 Top2000 staat. 
Bron; Radio2
N.v.d.r: het is van 2014 geleden dat Elvis op nummer één stond met Suspicious Minds! Stemmen dus!

https://www.vrt.be/interactie/stem/radio2-top2000/?deliveryName=DM511427
Actualiteit
06/12/2023
JAILHOUSE ROCK DOOR QUEEN
Via de link onderaan deze tekst kan je luisteren naar een videoclip van de song "Jailhouse Rock", zoals Freddy Mercury en zijn groep die bracht in 1975. Of Elvis het goed vond is de grote vraag.
Bron: Gold

https://www.goldradiouk.com/artists/queen/rare-1975-footage-elvis-jailhouse-rock/ 
Retro
04/12/2023
RILEY DRAAGT JUWEEL VAN ELVIS
Tijdens de presentatie van de NBC TV-special "Christmas At Graceland" droeg Riley Keough de originele ketting van Elvis, ook wel  "The Maltese Cross" genoemd.

We werden erop attent gemaakt dat niet de origineel juweel van Elvis was, maar een replica. Bij nader toezicht blijkt het inderdaad een andere te zijn, ook met langere ketting
Bron: dank aan Lorenzo.
Actualiteit
04/12/2023
55 JAAR TERUG
Gisteren was het 55 jaar geleden dat de NBC-show "Elvis Comeback" werd uitgezonden op de Amerikaanse TV.  Deze special heette toen gewoon 'Singer presents Elvis" , later in Europa gewoon herdoopt als "Elvis", omdat reclame bij ons nog niet werd getolereerd.  Grappig was ook de vermelding: 'in kleur".  Dat zou nu gek klinken, maar in 1968 werden vele shows nog altijd in zwart-wit weergegeven
De uitzending zou worden bekeken door 42% van het Amerikaanse TV-kijkend publiek. De media was minder enthousiast.  "Hij kan nog altijd niet zingen", zo blokletterde het blad Variety. Het dagblad The Los Angeles Times schreef dan weer het volgende: "Ik denk niet dat vele kijkers zitten te wachten op een TV-show met een zwetende zanger".
Bron: Ernst Jorgensen
Retro
04/12/2023
DE BEATLES HERINNEREN
"Toen ik 'Heartbreak Hotel' hoorde, was dat het einde voor mij. Toen ik het voor het eerst beluisterde en me erin verdiepte, was dat het leven, er was niets anders waar ik aan dacht dan "rock 'n' roll". Niets heeft me  meer geraakt dan deze song. Zonder Elvis zouden er geen Beatles zijn geweest", aldus John Lennon.

"Er was een reclame voor 'Heartbreak Hotel'. Elvis zag er zo geweldig uit: 'Dat is hem, dat is hem - de Messias is gearriveerd!' Toen we het nummer hoorden, was daar het bewijs. Dat werd gevolgd door zijn eerste album, dat ik nog steeds de beste van al zijn platen vind. Het was zo fantastisch dat we het eindeloos draaiden en probeerden alles eruit  te leren. Alles wat we deden was gebaseerd op dat album, ik betwijfel ten zeerste of de Beatles zouden zijn ontstaan zonder Elvis", zo verwoordde ook Paul McCartney.
Bron: dank aan Lorenzo 
Retro
03/12/2023
NIEUWE MODE?
Nadat Riley Keough in 2020 de naam van haar overleden broer op haar schouder liet tatoeëren ging haar man Ben Smith-met eenzelfde idee door het leven: hij heeft onlangs een tatoeage laten zetten met de naam van hun dochter "Tupelo". 
Tupelo Storm Smith-Petersen werd in augustus 2022 geboren via een draagmoeder. 
Bron: EFON

Actualiteit
02/12/2023
HET NASLAGWERK VAN HET JAAR

Dit naslagwerk is HET naslagwerk van het jaar. Het mag gezegd worden, "From Memphis To Tokyo" overtreft alle verwachtingen. Ben je een verzamelaar van vinyl, dan moet je dit boek in huis hebben. Bijna 5 kg., 698 bladzijden met prachtige foto's van single's, Ep's, LP's.
Tijdelijk met gratis Japanse single "Memphis, Tennessee / Your Cheatin' Heart".
Te bestellen via onze webshop.
Boeken
02/12/2023
PETER DELCLEF SINGS ELVIS, CLASSICS, CHRISTMAS & MORE

Vandaag en morgen zal onze facebook-medewerker Peter Delclef optreden te Aalst in de Sint-Pauluszaal. Hij brengt dan Elvis-klassiekers, de bekendste kerstsongs van "The King" en nog veel meer. De shows zijn inmiddels uitverkocht. De Elvis Presley Society zal op beide dagen aanwezig zijn met een boetiekstand. Wenst u iets uit onze shop, laat het ons dan weten, dan brengen wij dit voor u mee. 
Concerten
01/12/2023
CHRISTMAS AT GRACELAND
Je kan de TV-show die op 29 november in Amerika werd uitgezonden via NBC nu bekijken via de volgende link:

https://youtu.be/F7Wi-gw2e7M?si=nndWXJpN4_Rkeeer 

Foto: Lainey Wilson
Actualiteit
01/12/2023
FOR LP FANS ONLY OP GENUMMERDE BLAUWE VINYL
Op 26 januari verschijnt er op het label van Music On Vinyl (MOV) de LP "For LP Fans Only". 
Genummerde uitgave op blauwe vinyl, slechts 2.500 stuks. Te bestellen via onze webshop.
 
Boetiek
Taal:
ARCHIEF:
Tornado's in Tennessee
Reeds 13 jaar ...
Graceland wint award
Riley in Australie
Elvis tentoonstelling te Londen op 3 februari 2024
Happy times
Elvis naast Taylor Swift
Film Priscilla in zalen te bekijken
Suspicious Minds in filmtrailer
Blue Christmas in de hitparade
Radio2 Top2000
Jailhouse Rock door Queen
Riley draagt juweel van Elvis
55 jaar terug
De Beatles herinneren
Nieuwe mode?
Het naslagwerk van het jaar
Peter Delclef sings Elvis, Classics, Christmas & More
Christmas At Graceland
FOR LP FANS ONLY OP GENUMMERDE BLAUWE VINYL