Bad Nauheim 16 t/m 18 augustus 2024
Bad Nauheim 11 t/m 13 oktober 2024 (ETA concert)
Londen - Elvis Hologram Show november 2024
USA Memphis - Tupelo 5 t/m 12 januari 2025

Jaar: Maand:
Categorie:
22/06/2024
ELVIS IN CHOCOLADE
In 1991, tijdens het groot concert in de Koningin Elisabethzaal met ondermeer The Stamps, Helmut Lotti en The Black Caps werden chocolade 45-toeren plaatjes aangeboden door de beroemde Antwerpse chocolatier Burie (foto links). Een handelaar in het franse Lyon heeft dit concept nu overgenomen en verkoopt chocoladeplaatjes "Love Me Tender" (foto rechts).  De lekkernij kost 18 Euro, maar onmogelijk op te sturen wegens "te fragiel".  Toch wel erg leuk!
Foto's: Hubert

Actualiteit
22/06/2024
ELVIS IN ANTWERPEN
 Het lijkt alsof de tweedehandswinkel zich doorgetrokken heeft tot in de koffiebar. Nostalgische boeken, films, servies en meubels vullen de ruimte van Bar Elvis. Die laatste weerklinkt ook swingend door de boxen.

“Ik ben een enorme fan van Elvis, dus over de naam heb ik niet getwijfeld”, zegt uitbater Arno Hellemans (28). De platenspeler zal op volle toeren draaien en de muziek zal steeds van de vinylplaten afkomstig zijn.

Bar Elvis betreed je via de Jef Cassiersstraat 29 en is te vinden in de rechterhoek van het duurzame walhalla Circuit op het Nieuw Zuid in Antwerpen. Op deze plek worden ondertussen al twee jaar verschillende projecten samengebracht. Door de samenwerking zal het interieur van de koffiebar vaak te koop zijn. 

Bron: Het Nieuwsblad

Actualiteit
20/06/2024
ELVIS TRIUMPH MOTORFIETS NU TE BESTELLEN
Motorfietsen Triumph heeft een gelimiteerde Elvis motorfiets op de markt gebracht, elk exemplaar is individueel genummerd en bij elke motorfiets krijgt de eigenaar nog een gouden plaat van Elvis.
Alle info is terug te vinden op volgende pagina van Triump: 
https://www.triumphmotorcycles.be/motoren/classic/bonneville-t120/elvis-presley-edition-2024
Prijzen vanaf 17.395 € en slechts 925 stuks wereldwijd.

Actualiteit
19/06/2024
LAS VEGAS ON STAGE 1973 GELEVERD
Vandaag zijn zowel de CD's als LP's van MRS geleverd.
Las Vegas On Stage 1973 is wederom een prachtuitgave en zal zoals gewoonlijk zeer snel uitverkocht zijn. Alle voorbestellingen gingen vandaag reeds naar de post.
Heeft u deze nog niet besteld, doe het dan nu via onze webshop.
Verkrijgbaar op CD (4 CD-box), zwarte & clear vinyl.

 
Boetiek
18/06/2024
ELVIS OP SATELLIETZENDER PARAMOUNT

Nu vrijdag 21 juni op het Franse satellietkanaal van Paramount volgende Elvis films:

15.20 u = Easy Come, Easy Go
17.00 u = Fun In Acapulco
18.40 u = G.I. Blues
20.40 u = Roustabout

Dank aan Henri Habelitz

Actualiteit
18/06/2024
ELVIS FILES MAGAZINE N 42
Vanaf heden via onze webshop voor te bestellen "Elvis Files Mahgazine n° 42" van Erik Lorentzen.
Erik Lorentzen gaat dieper in op de filmset van "King Creole" met foto's achter de scenes alsook over de laatste tour van Elvis.
Boetiek
17/06/2024
HERSTELLINGSWERKEN IN DE MEDITATION GARDEN
Update over de herstellingswerken in de Meditation Garden zoals reeds gemeld op 29 mei. De werken schieten goed op en men zou op schema zitten om de werken klaar te hebben tegen 16 augustus.
Foto's & bron: Sandy Laughlin Murdock (facebook)


Actualiteit
17/06/2024
VOLLEDIGE SETS TE KOOP
We hebben enkele mooie Elvis partijen binnengekregen, telkens complete sets.
Elvis Files Magazine vanaf n° 1 t/m n° 41.
Elvis Summer Festival (twee boekenboxen met in totaal 5 boeken).
Foto Folio (zes boeken van Erik Lorentzen met soepele kaft).
Images (twee prachtige fotoboeken van Elvis For Everyone Productions).
Elvis Unlimited (magazines van Memphis Randers n° 1 t/m n° 4).
Indien interesse, telefoneer 0486/802457 of mail naar Tommy tommyeps@outlook.be voor meer info.


Boeken
17/06/2024
ELVIS BEURS EEN SUCCES
Onze halfjaarlijkse Elvis beurs van gisteren was wederom een schot in de roos.
Het aantal bezoekers voor deze beurs stijgt telkens weer. Vele collector items gingen vlot van de hand alsook de broodjes die voorzien werden waren reeds in de voormiddag  uitverkocht.
Op naar de volgende beurs.
Wij wensen dan ook alle standhouders te bedanken voor hun medewerking alsook alle bezoekers.
Foto's volgen nog.
David Hulet maakte een filmpje van onze beurs en dit is te bekijken door op volgende link te klikken: https://youtu.be/xdYNz5iPHAQ

Algemeen
15/06/2024
MORGEN ELVIS BEURS TE ANTWERPEN

Morgen (zondag 16 juni) is het onze halfjaarlijkse Elvis beurs te Antwerpen in zaal SAC op linkerover (Hanegraefstraat 5). Deuren open vanaf 10:00 uur en GRATIS inkom.
Drank en broodjes verkrijgbaar aan democratische prijzen.
Uw society zal aanwezig zijn met een groot lot boeken en LP’s (collector items van FTD & Erik Lorentzen) alsook met de nieuwe uitgave van FTD “Moody Blue”.
Ons trouw clublid David Hulet maakte een mooi promofilmpje hierover dat je kan bekijken door op bijgevoegde link te klikken: https://www.youtube.com/watch?v=4X6yN95GuhU

Actualiteit
15/06/2024
ELVIS MEMPHIS OP VINYL
We kregen reeds meer dan 30 mails en vragen over de rode vinylversie van "Elvis Memphis". Helaas door de hoge verzendkosten & invoertaxen is het bijna niet te doen om deze in te voeren. Daarbij komt nog dat Graceland enkel 2 stuks per adres verzend naar België.
Wenst u deze toch te bestellen, doe dit dan rechtstreeks bij Graceland.com (opgelet want met invoertaxen komt dit op een kleine 100 € per set). Dank voor uw begrip.
De zwarte gewone vinylversie is reeds te bestellen via onze webshop.
Boetiek
14/06/2024
ELVIS MEMPHIS VAN LEGACY OOK OP VINYL
RCA Legacy kondigde vandaag aan dat er van de CD-box ook een vinyl dubbel LP zal uitkomen. Ook Graceland zal dit exemplaar uitbrengen op rode vinyl in een gelimiteerde oplage die enkel te verkrijgen is in hun shops te Graceland.
Bestel hem nu via onze webshop!

 
Boetiek
13/06/2024
ELVIS MEMPHIS VAN LEGACY
Op 9 augustus verschijnt op het Legacy label een 5 CD-box met als titel "Elvis Memphis".
Meer info volgt nog.
Bestel hem nu via onze webshop !
Boetiek
12/06/2024
NOG EEN HOLOGRAM SHOW?

Elvis Presley, bekend als "the King of Rock and Roll", is de volgende zanger die door het Zweedse entertainmentbedrijf Pophouse opnieuw tot leven zou kunnen worden gewekt in de vorm van een hologram voor live optredens. Pophouse, mede opgericht door Björn Ulvaeus van Abba, heeft gesprekken gevoerd met de eigenaars van Presley's intellectuele eigendom om de Amerikaanse ster terug te brengen in de vorm van een digitale avatar voor live shows, volgens mensen die bekend zijn met de zaak. Sony Music bezit de rechten op het werk van de muzikant, terwijl het intellectuele eigendom inclusief Presley's beeltenis en gelijkenis eigendom is van investeringsmaatschappij Authentic Brands Group. De gesprekken tussen Pophouse, Sony en ABG waren gericht op een commercieel partnerschap in plaats van een verkoop van de muziekrechten of het intellectuele eigendom, aldus een aantal mensen. Dit betekent dat een deal anders zou zijn dan de recente $300 miljoen overname van de muziek- en beeldrechten van de rockband Kiss. Pophouse zal een live muziekshow creëren met avatars van de leden van Kiss, vergelijkbaar met Abba Voyage, de Londense show met digitale versies van de leden van de Zweedse band die hun hits spelen. Het is nog niet zeker dat er een deal zal worden gesloten, aldus mensen die dicht bij de gesprekken staan. Abba's Ulvaeus zinspeelde eerder deze maand op een mogelijke samenwerking tijdens een private equity conferentie in Berlijn en zei dat hij "graag met Elvis zou willen werken. Ik zou graag de jonge Elvis weer tot leven zien komen". Tijdens zijn carrière trad hij op voor een Amerikaans publiek "misschien wil de rest van de wereld Elvis Presley wel zien". Fans in Londen zullen al vanaf november een holografische versie van Presley kunnen zien wanneer een onderneming genaamd Layered Reality haar "Elvis Evolution" ervaring lanceert die virtual reality en holografische projecties zal bevatten, aldus de website.
Bron: Pophouse

Actualiteit
12/06/2024
MARK JAMES OVERLEDEN
De zanger / liedjesschrijver Mark James die geboren was te Houston Texas op 29 novermber 1940 is op 83 jarige leeftijd overleden. Dit nieuws is bekendgemaakt door zijn zoon op 8 juni.
Mark James kennen we vooral van songs "Suspicious Minds" & "Moody Blue" & "Raised On Rock" die hij schreef voor Elvis. Ook de superhit "Always On My Mind" was van zijn hand.
Bron: various
Foto: cover hoes Moody Blue RCA & David Hulet ontmoet Mark James in 1994


Actualiteit
11/06/2024
MOODY BLUE VAN FTD GELEVERD
Vandaag zijn de LP's van FTD "Moody Blue" gearriveerd in ons magazijn.
Elke dubbel LP is individueel genummerd en er zijn slechts 4.000 stuks geperst.
Alle voorbestellingen gingen reeds de deur uit.
Heeft u dez nog niet besteld, doe het dan nu voor het te laat is.
Te bestellen via onze webshop.


Boetiek
09/06/2024
VADERDAG
Aan alle papa's een gelukkige vaderdag gewenst!
Actualiteit
09/06/2024
KURT RUSSEL IN ORIGINELE ELVIS JUMPSUIT
De jumpsuit die Elvis draagt op de foto werd ook aangetrokken door Kurt Russel in de film "Elvis" uit 1979. Hij droeg het originele exemplaar! Regisseur John Carpenter en Kurt Russell bezochten Graceland tijdens de voorbereidingen van de film. Het was belangrijk dat Kurt het echte gevoel zou krijgen. Vernon Presley stelde voor dat Kurt een van de jumpsuits van Elvis zou passen, en dat deed hij. Toen besloten ze, met Vernon's goedkeuring, om het in de film te gebruiken.
Later dat jaar stierf Vernon en het pak werd naar verluidt nooit terugbezorgd. Het werd geveild en nu is het te zien in het Hard Rock Cafe in Orlando.
Kurt Russell heeft er nooit melding van gemaakt dat de jumpsuit niet is teruggekeerd naar Graceland. 
De jumpsuit werd gemaakt voor het allereerste concert van Elvis in de Madison Square Garden arena in 1972 en kreeg de naam "White Comet Suit" en "Adonis Suit".
Bron: dank aan Lorenzo
Foto: Elvis op 9 juni 1972 en Kurt Russel met hetzelfde pak in 1979.
Nota: Kurt Russel speelde ook de jonge knaap in de film It Happened At The World's Fair, waar hij in een scène Elvis tegen de schenen schopt;
  

Actualiteit
09/06/2024
ELVIS DRIEMAAL IN DE HITLIJSTEN
Elvis Presley was in zijn tijd de koning van de hitlijsten. Bijna een halve eeuw na zijn dood regeert de rocker niet meer zoals vroeger, maar hij vindt nog steeds een manier om niet op één of twee lijsten te komen, maar op elke lijst waar zijn muziek te vinden is.
Deze week staat Presley in drie Billboard-hitlijsten. Hij verovert een plekje op al deze hitparades met dezelfde collectie, die de populairste greatest hits-set van de productieve muzikant in tijden is gebleken. Deze lijst is Elv1s: 30 #1 Hits.
In de afgelopen week verkocht Elv1s: 30 #1 Hits 8.813 eenheden. Dat aantal komt van Luminate, het bedrijf dat alle consumptiegegevens in de V.S. verzamelt en aan Billboard levert.
Die kleine toename in consumptie ten opzichte van de week ervoor was genoeg om Elvis hoger in de Billboard 200 te krijgen. Op de lijst van meest verkochte albums in de V.S. springt Presley's compilatie van nr. 177 naar nr. 169.
Op andere specifieke lijsten gaat de titel er nog steeds op vooruit, maar slechts met een paar plaatsen. Deze week stijgt Elv1s: 30 #1 Hits op de nieuwste editie van de Top Rock & Alternative Albums van nummer 45 naar nummer 42.
Op de lijst van Top Country Albums staat Elv1s: 30 #1 Hits hoger, hoewel de stijging veel minder groot is. Presley belandt op nummer 31 van de ranglijst van countryalbums in de V.S. 
Bron: Forbes 
Actualiteit
09/06/2024
LISA'S LAATSTE WENS
Sarah Ferguson, de 64-jarige royal (ex-vrouw van de Britse prins Andrew), verklaarde deze week aan de pers: "ik had zo'n hechte band met Riley's moeder Lisa Marie Presley - die in januari 2023 op 54-jarige leeftijd overleed - het was een van haar laatste wensen, om met haar dochter samen te werken zodat ze een biopic konden produceren". 
In de White Wine Question Time podcast vertelde ze gastheer Kate Thornton: "Ik heb heel, heel veel geluk dat ik een enorme bank van buitengewone vrienden heb. Naomi Campbell en Lisa Marie en ik waren een heel erg gelukkig team.
Bron: 1News
Foto: The Duchess of York
 
Actualiteit
08/06/2024
VEILING TEN EINDE
De gitaar uit Loving You waarvan we al eerder gewag maakten haalde op de veiling Gotta Have Rock & Roll niet de verhoopte 100.000 dollar, maar klopte af op 28.000 dollar.  Een zwarte lederen vest die Elvis aan Vester Presley schonk haalde toch ook nog een mooie 16.000 dollar.
Bron: Gotta Have Rock & Roll 
Actualiteit
08/06/2024
BOEKNIEUWS
De internationale boekhandel verschafte ons vandaag de volgende informatie betreffende het boek met de memoires van Lisa Marie Presley:

Lisa Marie Presley Memoir

Lisa Marie Presley / Riley Keough
Paperback / English
25,50 Euro

Lisa Marie Presley / Riley Keough
Hardcover / English
34,95 Euro

Nota van  de Standaard Boekhandel: "
We mochten nog geen info ontvangen over een eventuele Nederlandstalige editie, maar meer dan vermoedelijk komt die samen uit wat betreft België en Nederland".

Info: Standaard Boekhandel
Foto: Rolling StoneBoeken
08/06/2024
STUCK ON YOU
In maart 1961 verscheen de single Stuck On You, als eerste release na de legerdienst van Elvis in Texas en Friedberg. De tekst en muziek waren van Aaron Schroeder en J. Mc Farlane. De song werd ondergebracht bij Gladys Music, Hill & Range en in België bij Belinda Music te Brussel.
Vreemd is het dat er ook een Nederlandse tekst werd gemaakt, vertaald door een zekere Buermans, maar het is ons onbekend of er ook een Nederlandse uitvoering bestaat. 
We hebben het even nagetrokken bij Sabam/België: "Vast Als Lijm" werd gedeponeerd bij de officiële Belgische maatschappij voor auteursrechten, maar er is geen spoor van een opname met deze Nederlandse tekst.

Bron en research: Hubert / Benny Scott
foto: de partituur van Vast Als Lijm

 
Retro
08/06/2024
NIEUWE BOMEN OP GRACELAND

Op het domein van Graceland moeten moeten de regelmaat van de klok oude bomen verdwijnen. Daarom mag er af en toe ook een nieuw twijgje gepland worden. Dat gebeurde deze week. Dat is op zichzelf niets bijzonder, maar het typeert wel de bedrevenheid om het mooi te houden.
Foto: facebook
Actualiteit
07/06/2024
KEN JE DEZE NOG?
In 1992 verscheen op het platenlabel EMI de CD "Elvis Belgisch" met 15 vertalingen van grote Elvissucessen.  De CD kende niet veel bijval en werd ook niet altijd even goed onthaald bij de Nederlandstalige Elvisfans, omdat die liever het origineel beluisterden dan een Nederlandstalige versie.
Nochthans werkten aan dit project een aantal bekenden uit de Belgische muziekscene mee zoals: Clouseau, Helmut Lotti, Paul Michiels, Elisa Waut, The Radios, Mama's Jasje, Marcel Vanthilt en nog enkele anderen. Binnenin de cover werd het adres van onze Society vermeld. Alle songs kregen een Nederlandse titel mee. Zo zong Clouseau "In Vuur En Vlam" (Burning Love) en Noordkaap "Zijn Laatste Vlam" (His Latest Flame).
Een klein foutje werd gemeld op de binnenzijde van het hoesje: Bij track 2 staat als componisten vermeld: Weiss/Weisman/Fuller/(P. Mertens).Het moest zijn: Weisman/Wise/(P. Mertens). Gelukkig bleef hiervan niemand wakker liggen.
De credits van de release gingen naar:  
Design [Cover]  Ever MeulenLayout  Jan Vanroelen, idee  Frank De Maeyer.
Nota: de naam Ever Meulen is het pseudoniem van Eddy Vermeulen, een bekende Belgische graficus die zijn carrière begon in 1970 bij Humo.
interesse in deze CD die toch het beluisteren waard is? Misschien vind je hem wel op onze koop- verkoop- en ruilbeurs van zondag 16 juni in zaal SAC te Antwerpen/Libkeroever. Inkom gratis van 10 tot 14 uur.
Bron: EMI / Hubert 
Retro
07/06/2024
GITAAR NOG TE KOOP
Morgen loopt de Gotta Have Rock & Roll internetveiling ten einde.  Je hebt dus nog kans om een J-45 Sunburst Gibson gitaar die door Elvis werd gebruikt in de film Loving You op de kop te tikken. Er is nog niet op geboden,  want de minimum ingestelde prijis is 15.000 dollar, terwijl het veilinghuis op 100.000 dollar rekende.  Een koopje dus voor de rijken dezer aarde.
Bron: Gotte Have Rock & Roll.


 
06/06/2024
HUISJE TE KOOP
Een huis aan zee langs de beroemde Pacific Coast Highway in Californië met een adembenemend uitzicht wordt op de vastgoedmarkt in Malibu aangeboden voor $7,99 miljoen. Hoewel het opvalt door zijn schoonheid, is er nog meer dat dit huis met vier slaapkamers en vijf badkamers bijzonder maakt. Het was te zien in de film “Live a Little, Love a Little” uit 1968 met Elvis Presley in de hoofdrol, aldus een nieuwsbericht van 4 juni. De buitenkant van het huis is te zien tijdens sommige scènes waarin Elvis op het strand speelt met een hond, en de trap aan de binnenkant is vastgelegd. Het 2.861 vierkante meter grote huis werd gebouwd in 1966 en wordt beschouwd als een ervaring van verfijning met een modern, luchtig gevoel in het decor. “De interieurs zijn een bastion van oogverblindend licht en het onbelemmerde uitzicht op de kustlijn en de zonsondergang is ongelooflijk,” beschrijft de advertentie op Sotheby's International Realty. “Een strak en eigentijds ontwerp, waar ontspanning voorop staat en uitzichten op de begeerde serene omgeving centraal staan.”
Bron: The Tribune
 
Actualiteit
06/06/2024
DE NAAM VAN ELVIS GEBRUIK JE NIET ZOMAAR
Op 6 juni 1962 informeert het William Morris Agentschap dat Elvis' naam werd gebruikt in een advertentie voor Coppertone zonnecrème.  Dit werd niet voorafgaandelijk doorgesproken en blijkt dus niet wettig. Hal Wallis wordt hiervan op de hoogte gebracht omdat ook de film Girls Girls Girls in de reklame wordt vermeld.
De advertentie verscheen in het blad "Ladies Home Journal". Colonel Parker staat erop dat Hal Wallis onmiddellijk actie onderneemt om deze publiciteit een halt toe te roepen. Het blad toont een tekening van Stella Stevens met de vermelding; uit de film met Elvis Presley.  Zo strikt ging dat meer dan 60 jaar geleden als het om Elvis' naam ging.
Nota: de naam van Elvis zie je rechts bovenaan
Bron: Ernst Jorgensen 
foto: publiciteit uit het blad
 
Retro
05/06/2024
INFORMATIE OVER HET BOEK VAN RILEY
Na de publicatie van ons bericht (gisterenmiddag) stond de telefoon roodgloeiend en maakte de mailbox overuren. Vele fans stelden ons vragen over het aangekondigde boek van Lisa Marie en Riley, ondermeer de prijs in Europa, wanneer het boek hier zou verschijnen en of er wel degelijk een Nederlandse en Franse vertaling beschikbaar zou komen.
Veel vragen, waarop we op dit ogenblik nog niet echt een antwoord kunnen geven, maar rekening houdend met de Amerikaanse prijs zou dit hier om en nabij 39 € gaan kosten.
Uiteraard, als we de boeken moeten invoeren uit de USA komen er torenhoge kosten bij van verzending, douane en btw. 
We gingen te rade bij de Internationale boekhandel die ons verzekerde dat er vermoedelijk een beperkte import zou komen via hun Britse filialen. Ze gaven ook te kennen dat het boek normaal gezien in alle landen tegelijk zou verschijnen, ook dus in Nederlands en Frans. Zodra er meer nieuws is hoort u het van ons. Dat is een belofte waar je kan op rekenen.
Bron: Internationale boekhandel / Elvis Presley Society
 
 
Boeken
05/06/2024
BACK IN TIME
Vijftig jaar geleden verzond RCA/New York een rondschrijven aan alle filialen betreffende de release van een nieuwe langspeelplaat "Elvis Recorded Live On Stage In Memphis".
Daarbij werd de volgende tekst gepubliceerd:
"Nog een sensationele plaat, die best kan wedijveren met de andere live recording hits zoals Aloha From Hawaii en Live At Madison Square Garden. Deze werd opgenomen in Memphis. De plaat geeft een perfect beeld hoe een Elvis concert in werkelijkheid is: ontstuimige en applaudiserende fans, de electriciteit van een Elvis optreden. De inhoud is een mix van bekende en nieuwe songs die nooit eerder werden opgenomen zoals "Why Me Lord" van Kris Kristofferson. De grote "M" staat niet alleen garant voor "Memphis", maar ook voor "Money".  Money dat je gaat verdienen bij de verkoop van deze geweldige plaat".
Nota: De flyer gold tevens als bestelformulier, terug te zenden aan de hoofdzetel van RCA
Bron: RCA juni 1974 / archief Elvis Presley Society

 
Retro
04/06/2024
RILEY ONTHULT HAAR BOEK
Riley Keough, de kleindochter van Elvis maakte zojuist de synopsis en de cover bekend van het boek over Lisa Marie dat verschijnt op 15 oktober van dit jaar. Het boek bevat 272 bladzijden en komt het eerst uit in een hardback versie.
De tekst gaat als volgt: 

Geboren uit een Amerikaanse mythe en opgegroeid in de wildernis van Graceland, vertelt Lisa Marie Presley voor het eerst haar hele verhaal in deze rauwe, meeslepende, unieke memoires die trouw zijn aangevuld door haar dochter, Riley Keough.  
In 2022 vroeg Lisa Marie Presley haar dochter haar langverwachte memoires eindelijk af te maken.
 Een maand later overleed Lisa Marie en de wereld zou nooit haar verhaal in haar eigen woorden kennen, nooit de gepassioneerde, vrolijke, zorgzame en gecompliceerde vrouw waar Riley van hield en om rouwde.
 Riley pakte de banden die haar moeder voor het boek had opgenomen en luisterde hoe Lisa Marie verhaal na verhaal vertelde over het in elkaar slaan van golfkarretjes in de tuinen van Graceland, over de onvoorwaardelijke liefde die ze van haar vader voelde, over het samenzijn, met z'n tweeën. Over gillend uit de badkamer gesleurd worden toen ze naar zijn lichaam op de vloer rende.  Over wonen in Los Angeles met haar moeder, school na school gestuurd worden, er altijd uitgeschopt worden, altijd in de problemen zitten.  Over haar unieke, levenslange relatie met Danny Keough, over getrouwd zijn met Michael Jackson, wat ze gemeen hadden. Over moederschap. Over diepe verslaving. Over altijd aanwezig verdriet. Riley wist dat ze haar moeders wens moest vervullen om deze herinneringen, gloeiend en pijnlijk, aan de wereld te openbaren.
Bron: Riley Keough/Graceland
Actualiteit
04/06/2024
MY HOME MOVIES OF ELVIS
In de loop van de jaren zestig was een 8mm filmcamera zeer populair, maar peperduur in de aankoop van filmpjes.  Ook Elvis had zulk een camera, die meestal bediend werd door Joe Esposito.  Deze "home movies" zouden in 1988 een nieuw leven krijgen en worden samengebracht op een videocassette.  Joe Esposito vond dat deze oude opnames hem toebehoorden, maar Graceland dacht daar anders over en er volgde een rechtszaak.  In de bijgaande brief van 2 juni 1988 vraagt Joe steun aan de fans om de advocaten te kunnen betalen. Mede door een fanclub in Engeland kwam de video toch tot stand en werd een groot succes bij de fans, zij het echter voor een korte periode, want EPE won de zaak en de video werd verbannen. Kleine fragmenten werden gebruikt tijdens de vertoningen van "Elvis The Concert".
Bron: Joe Esposito / Archief Elvis Presley Society
Foto: Sid Shaw


Retro
04/06/2024
WAS DEZE VAN ELVIS?
In november 2022 werd een roze Cadillac uit 1963 ontdekt op een autokerkhof in Amerika. De eigenaar beweerde dat Elvis Presley deze ooit aankocht. Ongeveer anderhalf jaar later werd de roze Brougham gered en rijdt hij weer.
De Cadillac werd nieuw leven ingeblazen door de mensen van “Turnin Rust” en blijft een mysterie wat betreft de eigenaar. De vierdeurs heeft een  deurplaatje dat hem linkt aan de “King of Rock and Roll”. 
Het blijkt dat dit toch een eersteklas Cadillac Brougham interieur is. Deze auto is uitgerust met een enorme achterbank, een houten kast, een tv, bekerhouders en een aangepast schakelpaneel. Het is het soort maatwerk dat Elvis Presley zou bestellen.
Afgezien van de potentiële beroemdheidsstatus werd de Cadillac ontdekt in een behoorlijk ruige staat. Verzonken in de grond en aangevreten door roest na een aantal jaren te hebben gestaan. Gelukkig schrikte dat niet af om de V8-motor nieuw leven in te blazen. Het blijkt de originele 390-cubic-inch (6,4-liter) kopklepper V8 te zijn, wat een groot pluspunt is voor een klassieke auto. 
Het is dan ook niet verwonderlijk dat de eigenaar graag wil weten of deze Caddy een echte Elvis Presley is. Het onderzoek begon bij Graceland. Helaas kwamen ze erachter dat de informatie beperkt of schaars was. Elvis Presley bezat minstens drie roze Cadillacs. Hij bestelde een Fleetwood Series 60 in 1954 en kocht vervolgens een blauwe versie uit 1955 die hij in dezelfde tint liet overspuiten. In 1961 kocht Elvis een 1961 Coupe DeVille in wit en roze. 
Bron: Autoevolution 
Actualiteit
03/06/2024
1968: ELVIS GAAT REPETEREN
3 juni 1968: Elvis meldde zich aan op de burelen van Steve Binder/Howe langs Sunset Boulevard te Los Angeles voor een twee weken durende informele repetitie als voorbereiding tot de 1968 Special die later in de maand zou worden opgenomen voor NBC.  Amper was Elvis aan de slag wanneer op 5 juni Robert Kennedy vermoord werd in Los Angeles wat voor Elvis een zeer aangrijpende toestand was. 
Bron: Ernst Jorgensen
Foto: Elvis voor de burelen van Steve Binder in juni 1968

 
Retro
03/06/2024
EEN BRIEF UIT DE LENTE VAN 1969
In de eerste helft van 1969 werd bekend gemaakt dat Elvis zou optreden in het International Hotel te Las Vegas. De telefoon stond niet stil bij het management en duizenden brieven smeekten om meer informatie.  Dit rondschrijven van Tom Parker verwijst de fan door naar de verantwoordelijke van het hotel. Verder handelt de brief over de verfilming van Change of Habit, de release van de film Charro en de single Memories. Lees even mee:

Bron: Archief Hubert
 
Retro
03/06/2024
DE SAGA GAAT VOORT
De “Nigeriaanse oplichter” die de eer heeft opgeëist voor een plan om het beroemde landgoed Graceland van Elvis Presley te stelen, is doorgegaan met het benaderen van mediakanalen over hun mislukte poging om het landgoed te veilen.
De persoon heeft de afgelopen dagen enkele van de grootste media in de VS benaderd, waaronder CNN en The New York Times. 
Vorig jaar probeerde een mysterieus bedrijf genaamd Naussany Investments te beweren dat Lisa Marie Presley, de overleden dochter van Elvis, $3,8 miljoen van hen had geleend en de akte van Graceland als onderpand had gegeven. Het bedrijf probeerde vervolgens het landhuis te veilen in een executieverkoop.
Wordt wellicht nog vervolgd.
Bron: Martha Brennan

Actualiteit
02/06/2024
MISS TENNESSEE TE GRACELAND
Graceland kreeg de afgelopen week hoog bezoek. De kersverse Miss Tennessee 2024  Christell Foote kwam een bezoekje brengen aan het huis van Elvis en poseerde graag bij een van de meest iconische kostuums van The King. 
In 1976 kwam deze titel toe aan de zus van Ginger Alden (Terry Jean), en in 1972 kreeg Linda Thompson deze eer toegewezen.
Bron en foto: Graceland
Actualiteit
01/06/2024
NIEUWE MRS CAMDEN UITGAVEN

DE COMPLETE 1950's STUDIO MASTERS

Deze 4 CD-set bevat de volledige master studio opnames van Elvis Presley uit de jaren 1950. Het bevat persoonlijke acetates uit 1953 en begin 1954, al zijn vroege Sun opnames uit 1954 - 55, alsook elke RCA studio master en filmstudio soundtrack opname gemaakt tussen januari 1956 en juni 1958. De set bevat ook bonustracks van opnames gemaakt bij radiostations en alternatieve soundtrackopnames voor films.

DE COMPLETE RCA STUDIOMASTERS 1960 - 62 - PLUS OUT-TAKES VAN SESSIES

Deze 4 CD-set (eerder uitgebracht als 'Back in Living Stereo 1960-62') is een eerbetoon aan de opnames die Elvis maakte na zijn terugkeer uit Duitsland in maart 1960, na zijn periode als soldaat in het Amerikaanse leger (1958-60). Deze opnames waren de eerste stereo-opnames van Elvis die werden uitgegeven aan het publiek. De CD's bevatten geremasterde tracks van alle master opnames van 1960 - 1962 uit de RCA Studio's in Nashville. Als bonus bevatten 2 CD's zeldzaam materiaal van out-takes van studiosessies.

Te bestellen via onze webshop.

 
Boetiek
Taal:
ARCHIEF:
Elvis in Chocolade
Elvis in Antwerpen
Elvis Triumph motorfiets nu te bestellen
Las Vegas On Stage 1973 geleverd
Elvis op satellietzender Paramount
Elvis Files Magazine n 42
Herstellingswerken in de Meditation Garden
Volledige sets te koop
Elvis beurs een succes
Morgen Elvis beurs te Antwerpen
Elvis Memphis op vinyl
Elvis Memphis van Legacy ook op vinyl
Elvis Memphis van Legacy
Nog een hologram show?
Mark James overleden
Moody Blue van FTD geleverd
Vaderdag
Kurt Russel in originele Elvis jumpsuit
Elvis driemaal in de hitlijsten
Lisa's laatste wens
Veiling ten einde
Boeknieuws
Stuck On You
Nieuwe bomen op Graceland
Ken je deze nog?
Gitaar nog te koop
Huisje te koop
De naam van Elvis gebruik je niet zomaar
Informatie over het boek van Riley
Back in time
Riley onthult haar boek
My Home Movies of Elvis
Was deze van Elvis?
1968: Elvis gaat repeteren
Een brief uit de lente van 1969
De saga gaat voort
Miss Tennessee te Graceland
Nieuwe MRS Camden uitgaven