zondag 25 november: opendeur in zaal SAC (Antwerpen L.O.)
8-9/12: citytrip naar Bad Nauheim + kerstmarkt Aken

 12/1/2019: Elvis Presley Birthday Dinner concert - 2 acts! (Antwerpen)
25-26/1/2019: minitrip naar Bonn (TCB  Band - Imperials)
augustus 2019: trips naar Bad Nauheim en Amerika

Jaar: Maand:
Categorie:
26/09/2018, 13:56:34
1968 BOEKEN: EEN LANGE TOCHT!
De 1968 boeken van Steve Binder werden half augustus voor het eerst aan het publiek voorgesteld in Memphis. Wij bestelden (en betaalden!) onze partij boeken onmiddellijk en deze zouden verscheept worden vanuit Los Angeles via Londen naar België.  Liep er wat fout? Neen, maar vermoedelijk werd het pallet boeken beschouwd als een "niet dringende" zending en wachtte men aldaar op nog meer vracht richting het oude continent... groupage zoals men dat noemt in scheepstermen. Vervolgens is een zending vanuit L.A. een niet zo eenvoudige verrichting: ofwel moet het schip door het Panamakanaal richting Europa, ofwel moet de vracht de weg afleggen naar New York (5.000km) om daar ingescheept te worden.
Goed, dit allemaal om mee te delen dat onze zending er nog niet is (bijna 6 weken al!). Via een ruil konden we vandaag een klein aantal boeken bekomen via een bevriende collega, en kunnen we een deel van onze leden gelukkig maken.
Wie eerst betaalde krijgt z'n zending dan ook morgen aangeleverd.  Ben je er niet bij, het scheepje vaart nog steeds en meert weldra aan!
Sorry voor deze tostanden, geheel buiten onze goede wil.
Boeken
25/09/2018, 00:01:02
FILM FEST GENT
Tijdens het "Film Fest Gent" van 9 t/m 18 oktober zal de film "The King" uit 2017 drie maal vertoond worden in Kinepolis Gent & Spinx Cinema op 12 - 13 - 19 oktober.

Filmbeschrijving:

40 jaar na het overlijden van Elvis kruipt documentairemaker Eugene Jarecki achter het stuur van de Rolls-Royce Phantom V die nog aan The King toebehoord heeft en bolt langs plekken die van belang zijn geweest in diens leven. Onderweg praat hij met een pak gasten en muzikanten (zowel bekende als onbekenden).
Bron: Filmfest/Gent


Actualiteit
24/09/2018, 18:41:17
GESCHENK BIJ ELKE BESTELLING!
Vanaf deze week ontvangt iedereen die een bestelling plaatst bij onze Elvis Presley Society een gratis geschenk! 
Wat houdt dat in, horen we je al vragen!
Uiteraard is de waarde van het toemaatje een beetje afhankelijk van de grootte van je bestelling!  Om toch een ideetje te geven: een postkaart, een leuke sticker voor je auto, een sleutelhanger, een CD of een boek.  Deze actie is geldig tot het eind van dit jaar, en om het te zeggen met andere woorden:

hoe meer je bestelt, hoe meer je erbij krijgt!

Actualiteit
23/09/2018, 10:24:40
WAARHEID OF RODDEL?
Na de teruggevonden opnames uit 1958 (zie vorig artikel), verscheen deze week in het maandblad "The Record Collector" nog meer verrassend nieuws: drummer Frank Devito, die samenwerkte met vele bekenden zoals Frank Sinatra, Sonny & Cher, The Beach Boys en Sam Cooke zou een repetitietape in handen hebben van Elvis met twee andere muzikanten.  Deze tape, als die al zou bestaan, kreeg al meteen een naam mee: "The Jazz Trio".  Het lijkt onwaarschijnlijk dat Frank Devito (88) al deze jaren een waar fortuin in handen zou gehad hebben, zonder deze te verkopen aan Sony/RCA! 
Jazz pianist Claude Williamson zou op de tape te horen zijn. Hij startte zijn carrière bij NBC in 1968, maar kreeg geen plaatsje in het orkest tijdens de opnames van de Special.  Hij werd vervangen door Don Randi. Frank DeVito was er wel bij, hij speelde bongos.
Wordt wellicht vervolgt!  Enkele jaren geleden deden deze geruchen ook al eens de ronde, maar het bleef bij "geruchten".
Bron: The Record Collector

Actualiteit
23/09/2018, 09:40:02
TERUGGEVONDEN SONGS
De voorbije week stonden de Elviswebsites de wereld rond bol van nieuwsberichten over recent teruggevonden opnames van Elvis uit de Bad Nauheim periode (1958). Minstens drie bootleggers sprongen mee op de kar en boden hun producten aan... maar wat ging vooraf?
Een onbekende bron, Juan Luis Gonzales Brugal, kwam in het bezit van de tape en bood die onmiddellijk gratis aan via het internet. Je kan er Elvis songs horen doornemen met Red West, Rex Mansfield, Charlie Hodge en Lamar Fike. Eerdere opnames die al het daglicht zagen van deze sessies verschenen al op de CD's  Earth Angel, I'll Take You Home Again Kathleen, There's No Tomorrow, en The Fool.
De nieuwe ontdekking leidt ons echter tot een paar pareltjes zoals 'He Knows Just What I Need', 'Like A Baby', 'His Hand In Mine', 'Stand By Me' en 'Are You Lonesome Tonight?'. Al deze songs werden opgenomen met de "Grundig" taperecorder en op vraag van Colonel Parker, die aandrong op enige voorbereidingen alvorens Elvis uit het leger zou ontslagen worden. Je kan de volledige songlist terug vinden via de website van Keith Flynn (Elvis Infonet)
Het is nu maar te hopen dat Ernst Jorgensen (Follow That Dream) deze opnames kan recupereren en herwerken tot een of meerdere waardige CD's.
Je kan alvast 22 minuten gratis beluisteren via volgende link:
www.youtube.com/watch
Foto's: drie van de in inderhaast verschenen CD's
Bron: EIN, Elvis Day By Day, Elvis Australië en Youtube
Actualiteit
22/09/2018, 19:53:36
BAD NAUHEIM AUGUSTUS 2019
 
Van 16 tot 18 augustus 2019 trekken we terug naar Bad Nauheim. Deze gezellige Duitse stad waar Elvis woonde tijdens zijn legerdienst wordt dan als het ware omgevormd tot "Elvistown". We logeren, zoals naar gewoonte, in het mooie Dolce Hotel en bezoeken alle bezienswaardigheden ter plaatse. 
De definitieve prijs kunnen we binnen enkele weken bekend maken.  Wenst u zich al op te geven om deze minitrip mee te maken, boek dan nu uw plaatsje op de bus en de hotelkamer via onderstaande link naar Tommy.
We hebben 35 hotelkamers ter beschikking. Op = Op. Voor het Elvisweekend is het hotel al maanden van tevoren volgeboekt.
Foto: zicht op het Dolce hotel vanuit het park.

e-mail adres Tommy: tommyeps@outlook.be
Reizen
18/09/2018, 09:31:50
54 JAAR TERUG IN DE TIJD
18 september 1964, 54 jaar geleden ontvingen we onderstaande brief van Tom Diskin gepost in Los Angeles. Hij was de rechterhand van Colonel Parker.  Onze club was net 3 jaar actief!
Elvis vertoefde op dat ogenblik te Memphis, en was regelmatig te zien in de bioscoopzaal "The Memphian" waar zijn favoriete films werden vertoond. Op 21 september verkrijgt hij de honorary badge als "Sheriff" van Shelby County. Een dagje later meldt Elvis zich ziek en krijgt het bezoek van de dokter. Radiografieën van de borststreek en bloedonderzoek worden verricht nop 23/9. Z'n vertrek naar L.A. voor de verfilming van Tickle Me wordt enkele dagen verschoven.

Nota ter verduidelijking: de stempel op de rechterzijde duidt het aantal brieven aan dat in dat jaar bij onze club binnenkwam. Het schrijven van Tom Diskin was dus nummer 3833 van 1964....
Retro
18/09/2018, 08:59:58
SUN STUDIO
58 jaar geleden (17 september 1960) opende Sam Phillips zijn nieuwe studio langs 639, Madison Avenue in hartje Memphis. Een groot aantal bekenden uit de muziekwereld woonden de officiële opening bij. De oude studio, langs Union Avenue bleef echter nog open tot 1969. Sam Phillips overleed op 3 juli 2003.
Foto: de voorgevel in 2010 (foto: Hubert)
Retro
17/09/2018, 12:20:41
KING IN THE RING
De succesvolle LP "The King In The Ring", die afgelopen april verscheen in het teken van Record Store Day 2018, zou nu door RCA/Legacy terug worden uitgebracht in november als dubbele CD. Eerder was deze CD al te koop met als titel "Tiger Man".
Bron: Amazon / Elvis Day by Day
CD
16/09/2018, 17:19:51
PRIJSVRAAG FILMAFFICHES
Op de prijsvraag van verleden week, die we langs deze blog lanceerden kwam helaas géén juist antwoord, wel vele halve waarheden.
De echte reden dat de meeste filmaffiches van Elvis (en ook anderen) een Franse hoofdtitel kregen en een Nederlandse titel onderaan is de volgende (eerst een beetje geschiedenis):

De affiches werden meestal in het Brusselse gedrukt, alhoewel ze werden samengesteld door een Antwerpse schilder, die manquettes maakte in reliëf, die dan nadien werden gefotografeerd en gedrukt. Deze schilder maakte ook de grote publiciteitsborden voor de bioscoopzalen in de jaren 50 en 60. de affiches werden meestal in Brussel gedrukt en kregen de tekst: "imprimé en Belgique". Een gekende drukkerij was "Lichtert & Fils" en ook "Edicolor". De voertaal voor de meeste affiches was frans, met in een kleiner lettertype de originele Engelse titel.  Dat kwam omdat tijdens het eerste succes van de bioscoopfilm de voertaal van de gegoede bourgeoisie in de meested steden frans was (Antwerpen, Gent, Kortrijk, Brussel). In 99% stond de Nederlandse titel onderaan. Dat had slechts één reden: zo kon men in Franstalig België het onderste deel eenvoudigweg naar binnen plooien en bleef alleen een Franse affiche over. In Vlaanderen was men niet zo kieskeurig, de poster werd in z'n geheel opgehangen (het kon ook niet anders). Bovendien spaarde men op deze wijze een hoop kosten uit en moesten de affiches niet in tweevoud worden gedrukt. In principe gingen ze na de vertoning terug naar de filmdistributeur, die ze dan aan een andere biocoop doorgaf.

Omdat sommige antwoorden zeer dicht in de buurt van de waarheid kwamen schenken we ook deze graag een verrassingspakketje dat ze eerstdaags mogen thuis verwachten.

Info, bron: Frank Van Der Kinderen / Cinema Zuid, Paul Corluy (Ciné Capitole - Antwerpen).

Goed om weten: als de filmaffiche die U bezit de tekst onderaan "Printed in Belgium" aangeeft betreft het een kopij.

Actualiteit
16/09/2018, 14:43:09
SUPERAANBIEDING!
Koopje van de week (beperkte voorraad)

Peter Guralnick schreef twee schitterende boeken over Elvis: The Last Train To Memphis en Careless Love.  In dit laatste boek beschrijft hij de hoogtepunten en diepe dalen uit Elvis' carrière. Hij gaat niets uit de weg en geeft de feiten uit Elvis' leven weer zoals ze zijn geweest: soms hilarisch, dan weer deprimerend. Hij toont aan hoe eenzaam Elvis wel was op het hoogtepunt van zijn roem. Een mooi boek, dat je zonder meer moet gelezen hebben.
Alleen beschikbaar in de Engelse taal, 750 bladzijden met een uitgebreide index om alle namen en feiten nog eens terug op te zoeken. Kartonnen omslag, eerste druk.
Nu: 19 Euro (+ verzendkosten)
te bestellen via onze boetiek of klikken op de link onderaan deze tekst.

Hier klikken om deze aanbieding aan te kopen


Boeken
15/09/2018, 17:57:34
TWAALF ZEKERHEDEN
Bestellingen plaatsen via de Elvis Presley Society?
12 zekerheden!

- altijd de scherpste prijs
- actief sedert 1961
- tweetalige service
- 99% zekerheid van voorraad
- vlugge levering
- verzending met trackingnummer
- onberispelijke verpakking
- geen extra betalingskosten (indien voldaan via bank overschrijving)
- niet tevreden? Gegarandeerde terugbetaling
- mogelijkheid om te betalen via Paypal
- extra geschenk bij elke levering (vanaf 20/9)
- mogelijkheid om je bestelling af te halen (via de opendeurdagen of voorafgaandelijke afspraak)

Twaalf zekerheden om niet te twijfelen!

Een boetiekadres:   ueps.be
Actualiteit
15/09/2018, 16:59:26
EEN NIEUW BOEK OVER BOOTLEGS

In 2012 verscheen een zeer informatief boek over de vele bootleg LP's en CD's die sedert 1977 verschenen.  Dat werk is nu al een tijdje uitverkocht en sindsdien een fel gezocht item geworden voor de verzamelaars.
Van dezelfde uitgever verschijnt binnenkort een identiek boek met alle hoesontwerpen van de verschenen CD's en 10" LP's. Later komt er dan een tweede volume waar alle 12" releases zullen in worden ondergebracht.
300 bladzijden, meer dan 1600 kleurfoto's. Zeker een hebbeding voor de echte verzamelaar...
Info: The Artistry of Elvis bootlegs.

Boeken
15/09/2018, 16:10:10
NIEUWE CD EN DVD RELEASE
Ter gelegenheid van de vijftigste verjaardag van de opnames en uitzending van de 1968 Comeback Special wordt een nieuwe boxset gepland met vijf CD's en twee Blue Ray DVD's.  De CD's zouden dan alle beschikbare opnames bundelen, samen met een extra boek. De set zou in november verschijnen.
Bron: Dominique Letourneur


Actualiteit
15/09/2018, 16:01:24
THE SEARCHER
De Amerikaanse documentaire "The Searcher" werd begin deze maand in zijn totaliteit (3 uur) driemaal vertoond tijdens het filmfestival te Deauville (Normandië).  De respons was overweldigend met een lang applaus na de film. De franse TV-zender OSC zal de documentaire uitzenden op) 23 september te 20.40 uur, gevolgd door de film "Wild In The Country".  OSC is alleen te volgen via een abonnement of satelliet-TV.
Bron en foto: Filmfestival Deauville / OSC / Dominique Letouneur


Actualiteit
15/09/2018, 15:36:07
UITVERKOCHT!
Onze leden die ook geabonneerd zijn op onze driemaandelijkse publicatie hebben overduidelijk gebruik gemaakt van de kwartaalaanbieding: The Elvis Encyclopedie is nu geheel uitverkocht!  Niet meer bestellen dus!
Boeken
14/09/2018, 14:45:31
ELVIS FILES MAGAZINE 25
Erik Lorentzen kondigde vandaag zijn nieuwe telg aan: Elvis Files Magazine volume 25. De geboorte is voorzien tegen half oktober. Bestellen kan weldra!
Deze nieuwe editie wordt gevuld met de drie decennia uit Elvis' carrière: de fifties, sixties en seventies.
Bron, info en foto: Erik Lorentzen
Boeken
11/09/2018, 22:18:07
MINITRIP NAAR BAD NAUHEIM IN DECEMBER

De Elvis Presley Society huurt het volledige Grünewald Hotel af voor haar leden! 

Op 8 & 9 december huren wij het volledige gerenoveerde hotel “Villa Grünewald” inclusief de Elviskamer af. Prijs per persoon = 220 € in een tweepersoonskamer. Zij die nu nog mee willen komen terecht in het "Dolce Hotel". De winnaar van de Elvis-kamer zal door lottrekking bepaald worden op onze volgende opendeurdag op 25 november in zaal SAC, in het bijzijn van aanwezigen. Iedereen die met ons meereist kan de “Elviskamer” bezoeken en fotograferen. Let op: de Elviskamer is nog steeds in de oorspronkelijke staat van 1958!
Inschrijvingen kunnen via mail naar
tommyeps@outlook.be of via 0486/802457. Op 9 december bezoeken we dan de Kerstmarkt te Aken.
Verplaatsing in een luxe autocar, ontbijtbuffet in het hotel inbegrepen.

 
Reizen
09/09/2018, 12:05:43
OPENDEURDAG IN ZAAL SAC OP 25/11/2018
Op zondag 25 november houden wij onze 
opendeurdag in zaal SAC te Antwerpen. 

Heeft u iets dubbel van Elvis of wil u uw collectie verkopen?
Dit kan tijdens deze opendeurdag. Een tafel huren kan al voor slechts 10 € de lopende meter. Hou er echter rekening mee dat u geen illegale (bootleg) LP’s, CD’s of DVD’s mag verkopen!

Voor alle info kan u terecht bij Tommy op het nummer 0486/802457 of via tommyeps@outlook.be.

Opgelet: aantal tafels is beperkt.

Veel succes!

Algemeen
07/09/2018, 21:33:29
MINITRIP NAAR BONN
Er blijven nog slechts 6 van de 38 kamers over voor onze minitrip naar Bonn op 25 & 26 januari 2019.
Wacht niet te lang, want eens volzet kom je op onze wachtlijst terecht. We kunnen nog enkel kamers in dubbel aanbieden. Prijs per persoon is 240 € met inbegrip van busreis, overnachting met ontbijt, inkomticket "meet & greet" voor de TCB Band & The Imperials met Dennis Jale.
Inschrijvingen bij Tommy op het nummer 0486/802457 of via tommyeps@outlook.be.


We zijn nog op zoek naar 1 dame om de kamer te delen met een andere dame. Bij interesse, contacteer zo snel mogelijk Tommy op het nummer 0486/802457.
Reizen
07/09/2018, 21:28:59
OOK IN AUGUSTUS 2019 GAAN WIJ NAAR MEMPHIS
Inderdaad ook in 2019 gaat jouw vertrouwde langstbestaande Elvis Presley fanclub van de Lage Landen naar het mekka van de Rock'n Roll: Elvis Presley's Graceland te Memphis!
Zodra er meer nieuws over deze reis is,laten we dit uiteraard via onze "Elvis Express",via de website en ook via onze facebookpagina weten!  
Reizen
07/09/2018, 08:18:00
ELVIS' BMW TERUG IN KNOKKE
Het Zoute Concours d'élégance by bank Degroof Petercam zet op zaterdag 6 en zondag 7 oktober dé enige echte Rock-'n-'Roll Phoenix in de spotlights en pakt uit met een affiche die liefhebbers van het betere en snellere autowerk als muziek in de oren klinkt.  Voor de tweede keer op rij is de BMW 507 uit 1957, waarmee Elvis in Bad Nauheim reed weer van de partij. 

Het elegantieconcours is erin geslaagd een magische oldtimersensatie naar Knokke-Heist te halen: de BMW 507 (1957) van Elvis Presley. Deze schitterende roadster werd pas in 2007, na jaren van intensief speurwerk, in een stoffige garage ergens in de buurt van San Francisco opnieuw ontdekt.

Na een restauratie van 10 jaar door het BMW Classic Team is de sportwagen die The King in 1958 tijdens zijn legerdienst in Duitsland had gekocht, herrezen als een feniks. Op zaterdag 6 en zondag 7 oktober is de Elvis BMW 507, samen met een selectie van 75 zeldzame classic en premium cars, in zijn oude glorie te bewonderen tijdens het tweedaagse internationaal elegantieconcours van de Zoute Grand Prix.

Plaats van afspraak: de prestigieuze Royal Zoute Golf Club in hartje Het Zoute.

Actualiteit
06/09/2018, 17:53:08
COLLECTOR'S EDITION KALENDER
Om tegemoet te komen aan de vele vragen die we kregen over de foto's die binnenin de "Collector's Edition 2019" kalender te zien zijn , kan je op de foto links de twaalf shots bekijken.  Voor de middenpagina werd bewust een concertfoto gekozen op vraag van Graceland, de andere zijn allemaal shots uit 1958 en 1959.  
De kalender kost, zoals ook alle andere slechts 10 Euro (+port).
Bron: Danilo
Boetiek
05/09/2018, 18:36:03
EINDELIJK!
Twee jaar lang moest je een ticketje in handen hebben, waarbij je kon bewijzen dat je gedurende de Elvisweek in augustus ook daadwerkelijk het huis van Elvis had bezocht. Dan kreeg je een armbandje en daarmee kon je ook aan de Candle Light Vigil deelnemen. Dit leidde tot hevige protesten van vele fans, waardoor de Candle Light Vigil dit jaar ook vrij vroeg was afgelopen. Lisa Marie en Graceland keren nu op hun stappen terug, het wordt weer allemaal zoals voorheen: gratis!
Actualiteit
05/09/2018, 14:16:38
EENL LEUKE PRIJSVRAAG
Wie weet het?
Op de Belgische filmaffiches staat de Franstalige titel van de Elvisfilm meestal bovenaan of in het midden. De Nederlandse titel prijkt dan in 90% van de films onderaan. Waarom? Heeft dat een speciale reden, of wat het zomaar de gewoonte?
Kent u het antwoord?
Wij hebben vijf verrassingspakketjes voor u klaar met tal van leuke hebbedingetjes: een boek, een cd, een sleutelhanger, een sticker...
Antwoorden tot en met 15 september via e-mail, postkaart, brief of postduif!
Meedoen!!!

antwoorden aan: tommyeps@outlook.be - ueps@skynet.be
per brief: Pijlstraat 15 - 2070 Zwijndrecht
Retro
05/09/2018, 12:39:28
INSTAGRAM
Via Instagram is Elvis ook al lang geen onbekende meer...
Zo vonden we deze leuke foto van Elvis met in zijn hand een Nederlandstalige muziekblad met het artikel "The Beatles slaan hun slag"
Hier wat meer info:
Het is eigenlijk een redelijk bekende foto van The King op het voormalige jacht van President Roosevelt, de Potomac, waarvoor Elvis geld gaf voor het goede doel van St Jude Hospitaal in Memphis aan Danny Thomas.
Om geld uit te sparen voor de foto had Col. Parker het jacht slechts langs één zijde laten herschilderen.
Het blad heette Muziek Express uit Nederland.
De data van het gebeuren: 14 februari 1964.
Zie hierbij ook een andere foto...
Je kan meer over dit alles vinden onder de websites/afbeeldingen: Elvis at the Potomac.
Bron / Instagram / Google


Actualiteit
05/09/2018, 11:40:27
KOOPJE VAN DE WEEK!
Aanbieding!
The Rock & Roll Year, My Wish Came True
Auteur: Ger Rijff, Jean-Paul Commandeur, Tevor Cajiao
Genre: fotoboek
Kleur - Zwart-wit - 120 bladzijden
Fotoboek dat handelt over de rock & roll jaren van Elvis. Zeer goed gedocumenteerd. Beperkte voorraad!
10 Euro (+port)
Boetiek
05/09/2018, 09:36:00
THE SEARCHER
Hierbij een foto van de DVD "The Searcher", zoals die op 16 oktober verschijnt in de U.S.A. De luxe editie bevat een boekje van 20 bladzijden en 40 minuten extra interviews met Priscilla Presley, Thom Zimny, Jerry Shilling en Scott Goldman. De gewone versie zal er 26 dollar kosten, de luxe versie 38 dollar. Wanneer er een Europese release volgt is nog steeds onbekend.

Bron: Always Elvis

DVD
05/09/2018, 09:21:53
ONNODIG NIEUWS?
Via TV1 kan je een programma bekijken over veertig jaar TV-journalistiek.  In 1977 kreeg de TV-corifee Martine Tanghe een veeg uit de pan van de directie. Lees hierover bijgevoegde passage:

Wetstraatjournalistiek deelde de ­lakens uit en volksverheffing was het doel. Toen het journaal in 1977 opende met de dood van Elvis Presley, volgde het verwijt dat ze zich met ernstiger zaken zouden moeten bezighouden dan de dood van een muzikant.  
Bron: TV1 - Martine Tanghe in 1977.
Retro
05/09/2018, 08:30:56
FTD CD ROUSTABOUT UIT VOORRAAD
FTD Records laat ons weten dat de CD "Roustabout" niet meer beschikbaar is. 
Wij hebben nog een minimale voorraad. Als je collectie met dit schijfje niet compleet is, deze week dus bestellen!
Bron: FTD
Boetiek
04/09/2018, 12:05:09
NU IN VOORRAAD!
Nu in voorraad:
Kalender Danilo 2019 "Special Edition" (beperkt leverbaar)
10 € (+ port). Deze kalender bevat 12 foto's van Elvis tijdens zijn legerdienst in Duitsland.
Zakagenda Danilo 2019
7 € (+ port)
Te bestellen via onze webshop!

Boetiek
04/09/2018, 10:01:32
ELVIS EN BOBBY DARIN
Als je de link onderaan aanklikt kan je een leuk filmpje bekijken van Elvis in 1960, backstage tijdens een concert met de zanger Bobby Darin.

www.youtube.com/watch
Retro
04/09/2018, 09:55:07
NIEUWE FOLLOW THAT DREAM RELEASES
Follow That Dream Records heeft zondag twee nieuwe releases aangekondigd die nog voor het eind van deze maand zullen verschijnen:

Een 2-CD set met als titel "What Now My Love", waarop de midnightshows van 11 en 12 augustus 1972 te vinden zijn. Elvis bracht toen schitterende shows, tussen de "Madison Square Garden" en"Aloha From Hawaii" evenementen. Voor het eerst horen we hier prachtige versies van drie nieuw toegevoegde songs: What Now My Love (Et Maintenant-Gilbert Becaud), Fever (Peggy Lee) en My Way (Comme d'Habitude - Paul Anka, Claude François). Kenners weten dat deze twee shows al op de markt kwamen in de bootlegversies met titels "Elvis At Full Blast" en "Hot August Night"
Verder brengt FTD ook nog een dubbele vinyl: "Jailhouse Rock volume 2", een
compilatie van de CD die eerder al op CD verscheen.
Bron: Roger Semon/FTD
Boetiek
04/09/2018, 09:42:48
1981: CHARLIE HODGE
Charlie Hodge: opnieuw bekijken

In januari 1981 was Elvis' beste vriend, Charlie Hodge in België. Hij trad er op in een overvolle Elckerlyczaal in hartje Antwerpen. Het was een onvergetelijke ervaring waar vele Elvisfans met weemoed aan terugdenken. De show werd helaas niet gefilmd omwille van onvoldoende budgetten. Naderhand trad Charlie ook nog op in Parijs, Brussel en Rotterdam.  Dit laatste optreden werd wel gedeeltelijk op video gezet. Kijk even mee naar een mooi moment van 37 jaar geleden. Het filmpje werd inmiddels al meer dan 40.000 maal bekeken.

Charlie Hodge
Retro
04/09/2018, 09:40:22
BESTE ZANGERS 2018

In het Avro-Tros programma "Beste zangers 2018" zong Alain Clark op 1 september een heel mooie versie van de song "Don't Cry Daddy". De bekende Nederlandse zanger Lee Towers zit op de eerste rij en geniet met volle teugen.
Dank aan: Eddy Van Bambost

Actualiteit
04/09/2018, 09:39:23
BATTLE HYMN OF THE REPUBLIC

Wellicht heb je het ook gezien en gehoord: de begrafenisplechtigheid van de voormalige Amerikaanse presidentskandidaat John Mc Cain werd gisteren afgesloten met een pakkende versie van "The Battle Hymn Of The Republic", bij Elvisfans beter bekend als een onderdeel van "American Trilogy".
Bron: TV1

Actualiteit
04/09/2018, 09:32:11
HACKERS!
Onze website werd gedurende het weekend "gehackt". Dat is de tweede keer in enkele maanden tijd en uiteraard zorgwekkend voor onze Society en de leden die niet weten wat er precies is gebeurd.  De nieuwsjes die zondag werden geplaatst zijn dan ook terug van de site verdwenen omdat de heropstart 
gebeurde vanaf het ogenblik toen alles nog normaal functioneerde. 
We doen het nodige om deze korte nieuwsjes terug op tge vissen!
Actualiteit
Taal:
ARCHIEF:
1968 boeken: een lange tocht!
Film Fest Gent
Geschenk bij elke bestelling!
Waarheid of roddel?
teruggevonden songs
Bad Nauheim augustus 2019
54 jaar terug in de tijd
Sun Studio
king in the ring
Prijsvraag filmaffiches
Superaanbieding!
twaalf zekerheden
Een nieuw boek over bootlegs
Nieuwe CD en DVD release
The Searcher
Uitverkocht!
Elvis Files magazine 25
minitrip naar bad nauheim in december
Opendeurdag in zaal SAC op 25/11/2018
Minitrip naar Bonn
ook in augustus 2019 gaan wij naar Memphis
Elvis' BMW terug in Knokke
Collector's edition kalender
Eindelijk!
eenl leuke prijsvraag
INSTAGRAM
Koopje van de week!
The Searcher
Onnodig nieuws?
FTD CD Roustabout uit voorraad
Nu in voorraad!
Elvis en Bobby Darin
Nieuwe Follow That Dream releases
1981: Charlie Hodge
BESTE ZANGERS 2018
BATTLE HYMN OF THE REPUBLIC
hackers!