19 mei 2017: The Wonder of You - Paleis 12 (Heyzel)
18-19-20 augustus 2017: minitrip naar Bad Nauheim en Friedberg (320 Euro p.p.)
26 augustus 2017: Elvis Presley filmdag te Antwerpen
USA 2017: keuze uit twee reizen - folder beschikbaar

Jaar: Maand:
Categorie:
28/04/2017, 18:30:41
RECORD STORE DAY LP'S: EEN SUCCES!
De drie vinylplaten die werden uitgegeven ter gelegenheid van de wereldwijde Record Store Day kennen een denderend succes.  Er is duidelijk meer interesse dan de release van verleden jaar, maar de verkoop van de vinylplaten is dan ook duidelijk gestegen.  Wil je ze nog vlug in huis halen, aarzel dan niet, want de beschikbaarheid is beperkt: Elvis On Television werd geperst op 850 stuks, Blue Hawaii en Pot Luck (beiden op kleurvinyl) wordt afgeklopt op 1.000 stuks.
Niet twijfelen dus!
Boetiek
28/04/2017, 09:19:36
REVLON


De firma Revlon, gespecialiseeerd in producten voor het haar maakt nog altijd een leuke promotie voor de artikelen in haar gamma.  Links kan je een postkaart vinden die speciaal ter ondersteuning werd aangemaakt en rechts de verschillende producten op een rijtje.
Bron: Revlon / Thierry
Actualiteit
27/04/2017, 14:15:02
TRIBUTE SHOW IN OOSTENDE EN ANTWERPEN

Aanstaande vrijdag en zaterdag kan U in Oostende of Antwerpen terecht voor een avondje nostalgie. Je kan er een Elvis-tribute concert bijwonen, samen met enkele muzikanten van The King en de overblijvende leden nvan The Sweet Inspirations.

An Evening with Elvis’ Friends and Original Musicians wil niet slechts “één van de velen” zijn. Dit concert wordt het meest authentieke sinds lange tijd! Dit opmerkelijke concert legt de focus op de jonge Elvis. De Elvis die de (muziek)wereld op z’n grondvesten deed daveren. Elvis toen hij nog jong, sexy, innovatief, opwindend en gevaarlijk was. De Elvis waartegen vaders hun dochters wilden beschermen.

Het publiek wordt teruggevoerd naar de periode van de echte rock ‘n roll en wordt ondergedompeld in de opwinding en de energie van die allereerste wilde Elvis shows. Geweldige klassiekers als “Hound Dog”, “Suspicious Minds”, “It’s Now Or Never”, “Blue Suede Shoes” en vele anderen, komen op het podium weer tot leven met een ongekende passie en intensiteit.

Het unieke aan deze show? Vrienden én originele muzikanten uit de band van Elvis maken hun opwachting. Bob Lanning bijvoorbeeld, die achter de drums zat voor 63 concerten van Elvis. Hij is onder andere te horen op het album “On Stage – February 1970”; Elvis’ beste live album ooit volgens vele recensenten. 

Op percussie hoor en zie je Eddie Graham aan het werk. Hij was te zien in de concertfilm "That's The Way It Is" in 1970. Eddie en Bob vormden samen het hart van de ritmesectie in de band van Presley tijdens de vroege jaren ’70. Nu, 45 jaar later, staan ze weer samen op het podium voor deze bijzondere Europese tournee. Verder komt ook karate kampioen Dave Hebler praten over zijn ervaringen met Elvis.

Na elk concert krijgt het publiek de kans om de muzikanten te ontmoeten, vragen te stellen, handtekeningen te laten zetten of een selfie te nemen, tijdens een meet & greet. Een unieke kans om kennis te maken met mensen die Elvis persoonlijk hebben gekend! Of, zoals een fan het stelde: “One handshake away from the King.”

Dwight Icenhower (U.S.A.) neemt de lead vocals voor zijn rekening. Hij ziet er niet alleen uit als de jonge Elvis, maar klinkt ook nog eens zo! De gelijkenis qua stem is zelfs zo groot, dat zelfs familieleden van Elvis werden ‘beetgenomen’ door de stem van Dwight. Dwight Icenhower is dan ook niet voor niets de beste Elvis tribute artiest wereldwijd. Hij won de officiële titel “The World’s Best Elvis” ondertussen vier keer op rij!

Deze onnavolgbare show was al meermaals te zien in o.a. “Melkweg” in Amsterdam en “100 Club” in Londen. Dit is dan ook zoveel meer dan een tribute. Dit is Elvis… 2017!

De productie van het concert is in handen van Elvis authoriteit Arjan Deelen, die met Sony samenwerkte voor verschillende Elvis releases. Deelen is tevens auteur van de boeken “Elvis: Caught In A Trap” and “Elvis: Walk A Mile In My Shoes”.

Tickets kan je nog kopen via de webssite "Elvis & Friends" of de avond zelf aan de zaal (vrijdag: Kursaal Oostende, zaterdag Stadsschouwburg Antwerpen)
De United Elvis Presley Society zal tijdens deze dagen een promotiestand opstellen waar je informatie kan bekomen over alle nog komende evenementen.

Actualiteit
27/04/2017, 09:34:49
OPGELET!
99% van de Elvisfans weten natuurlijk beter, maar wellicht is het nogmaals interessant je hierover te waarschuwen:
Vanmorgen vonden we op "2dehands.be" een LP van Elvis te koop in zeer slechte staat, met "originele" handtekening (A Portrait In Music).  U weet  wellicht dat er van deze plaat alléén al in België ongeveer 225.000 exemplaren de deur uitgingen tussen 1968 en 1977, en de handtekening op al deze exemplaren gedrukt werd.  Laat U dus niet vangen, 1 april is al lang weer voorbij.
Actualiteit
26/04/2017, 17:25:48
RECORD STORE DAY RELEASES IN VOORRAAD

Nu in voorraad:
Blue Hawaii LP (blauwe vinyl) + Pot Luck (gele vinyl).  Beide platen werden uitgegeven ter gelegenheid van Record Store Day 2017.  Een mooie aanvulling voor uw verzameling, en beide LP's bevatten dan ook nog eens afwijkende versies.  De prijs valt bovendien erg mee: 19,50 Euro per stuk (+ portkosten). Opgelet: zeer gelimiteerde release (handmatig genummerde exemplaren (1-1000).
Boetiek
25/04/2017, 17:16:42
ALICE COOPER EN ELVIS
Het nieuws is al enkele jaartjes oud, maar rockzanger Alice Cooper vertelt het maar graag telkens en telkens weer terug: zijn ontmoeting met Elvis Presley in 1971:

Alice Cooper richtte geladen pistool op Elvis

Shockrocker Alice Cooper heeft onlangs een bijzondere onthulling gedaan in gesprek met de Amerikaanse krant The Clarion-Ledger. Cooper richtte in 1971 een geladen pistool op Elvis Presley, waarbij hij overwoog om de trekker over te halen: “Het duiveltje op mijn schouder zei, ‘schieten. Wát een verhaal. Niet vermoorden, alleen schieten.” Enkele momenten later werd Cooper naar de grond gewerkt door Elvis.

De glamrocker legt uit hoe hij in de situatie terecht kwam: “In 1971 was ik in Las Vegas en kreeg ik een belletje: Elvis wil je ontmoeten. Ik ging naar het Hilton hotel en stapte in een lift. Toen ik boven was aangekomen, kwam Elvis aanlopen en zei, ‘Hey man, jij bent die gozer met die slang toch? Dat is cool. Die make-up vind ik vet, dat vind ik leuk.’ Hij neemt me mee naar de keuken en zegt, ‘Ik wil je laten zien hoe je een pistool uit iemand’s hand krijgt.'”
Je kan het complete verhaal hierover volgen via het filmpje:
www.elvis.com.au/presley/when-alice-cooper-met-elvis-presley.shtml
Bron: Robin De Roode, 25/4/2017
foto:m Alice Cooper en de foto met de beruchte slang

Retro
25/04/2017, 14:00:56
SONGS OF PRAISE: EEN AANRADER!
"Elvis, His Songs Of Praise", de meest recente uitgave van Follow That Dream is een schitterend boek. Samen met deel één vormt dit werk een mooie leidraad van alle gospel- en inspirationalsongs die Elvis ooit zong, al was het maar enkele lijntjes in de studio of tijdens concerten.  Het boek is uitermatie schitterend gedocumenteerd en het opzoekwerk moet wel heel intensief zijn geweest. Bovendien, naast de beschrijving van 51 songs kan de lezer nog ontelbare schitterende onuitgebrachte foto's ontdekken op de 352-pagina's die het boek telt.
Niet te versmaden is de gratis bijgeleverde CD, waarop haast 80 minuten muziek te beluisteren is, gaande van ongedubte versies van bekende gospelsongs en een compleet radioprogramma met kerstliedjes uit 1967.  Alleen al voor dit schijfje loont de aankoop van het boek, want reken het zelf even uit: een doorsnee FTD-release kost je 22 Euro. Op deze wijze kost het boek nauwelijks 47,50 Euro (+22 Euro = 69,50 Euro).
Over de CD schreef Martha gisteren nog een klein, hartverwarmend stukje:

Bij het prachtige boek Elvis "His Songs of Praise" wordt gratis een CD bijgeleverd en draagt dezelfde titel als het boek.
Daarover wil ik het even hebben. Wat een zaligheid Elvis gospel te horen zingen en soms in een duidelijk andere versie dan het originele. Het geeft je een innerlijk, zalig en gelukkig gevoel, klaar om mee te zingen of te neuriën. Elvis met een prachtige warme stem, in zijn favoriete songs. Ook de kerstliedjes, die weliswaar niet echt passen in dit seizoen storen toch niet. Een CD om van te genieten. Het lijkt wel dat Elvis achter je staat en samen met je zijn gospelrepertoire nog eens doorneemt. Even intens en mooi als een halve decennia geleden. Een aanrader om het mooie boek in huis te halen en te genieten van een uitzonderlijke CD.

Hier klikken om je exemplaar te bestellen

Boeken
25/04/2017, 10:19:00
ORIGINELE HULDE AAN ELVIS

Een weekje geleden bracht de "Ohio State University Athletic Band" een wel erg originele hulde aan Elvis: halfweg de wedstrijd speelden ze ondermeer selecties uit "Jailhouse Rock," "Can't Help Falling in Love" en "Hound Dog." Op het einde vormden de muzikanten de naam "Elvis" op het veld.  Je kan de video bekijken via de link onderaan deze tekst.
www.graceland.com/news/details/ohio-state-university-band-honors-elvis/8267/
Bron: Graceland


Actualiteit
25/04/2017, 09:49:12
VERJAARDAG VAN GLADYS
Gladys Smith, de moeder van Elvis, werd geboren op 25 april 1912, dus precies 105 jaar geleden. Ze overleed op 14 augustus 1958 op 46-jarige leeftijd, tijdens de legerdienstopleiding van Elvis. Ze werd begraven op de Forest Hill begraafplaats, en in 1977 overgebracht naar de Meditation Garden te Graceland, waar ze nu rust naast haar echtgenoot en beroemde zoon.
foto: Elvis bezoekt het graf van zijn moeder.


Retro
23/04/2017, 14:22:11
MOOI!
Op RTL-TV konden we gisteren van de 24-jarige Romy Monteiro een prachtige versie horen van Can't Help Falling In Love.  Geniet even mee en klik op de onderstaande link:
Romy is een Nederlandse zangeres uit Utrecht en ze deed mee aan de talentenjacht "The Voice Of Holland" in 2014.

www.rtllatenight.nl/item/4398/romy_monteiro_zingt_een_prachtige_cover_
Bron: RTL
Actualiteit
23/04/2017, 10:25:54
LAATSTE STUK IN VOORRAAD
Laatste stuk in voorraad:

Mooie, zwarte kamerjas voor mannen van uitstekende kwaliteit. 
Uiteraard is deze ook voor dames geschikt, al moet die dan vermoedelijk wat ingekort worden!
79 Euro (+6,50 verzending).
Boetiek
23/04/2017, 09:28:00
SAM PHILLIPS: EER WIE EER TOEKOMT
Graceland plaatste gisteren op zijn blog, ter gelegenheid van de wereldzijde feestdag van de fonoplaat een artikel over Sam Phillips. Sam wordt beschouwd als de grondlegger van de Rock 'n' Roll in Amerika, waar ook Elvis zijn faam aan te danken heeft.  Je kan het lezen via volgende link:

http://blog.graceland.com/sam-phillips-the-man-who-invented-rock-n-roll/

In de tentoonstellingsruimte aan de overzijde van Graceland ging onlangs en tentoonstelling open, in samenwerking met de familie van Sam.  De titel: Mystery Train: Celebrating Sam Phillips.
foto: Sam maakt in de controlekamer van de Sun Studio's een acetate (een eerste proefpersing), rechtstreeks van de moederband. Deze proefpersingen werden gemaakt (gesneden) op een gelakte metalen plaat.
bron: Graceland.
Actualiteit
22/04/2017, 22:07:09
VUUR IN HET VROEGERE HUIS VAN ELVIS
Deze morgen (Memphis tijd) brak vuur uit in het voormalige huis van Elvis langs Audubon Drive. Gelukkig was na een halfuurtje bluswerk alles onder controle en bleef de schade eerder beperkt.
Toch werd een groot gedeelte van de binnenkant vernield. Het officële luidde als volgt:
Bron: The commercial appeal/Memphis

A fire broke out Saturday morning at the former home of Elvis Presley on Audubon Drive.

Memphis Fire Lt. Wayne Cooke said the department responded to the home just after 7:30 a.m. The fire was under control by 7:52, he said.

Fire personnel were still on the scene at 11 a.m. Cooke said he did not have an estimate on how much damage the house sustained.

The cause was electrical, he said, and started in the wall between the living room and dining room. The home was unoccupied and undergoing renovations.

Actualiteit
21/04/2017, 13:56:48
RSD RELEASE IN VOORRAAD
Nu in voorraad:
Elvis on Television (gelimiteerde uitgave) te gelegenheid van Record Store Day. 
Deze dubbele LP bevat de opnames van de 1956 en 1960 TV-shows en is het logische vervolg van het boek en CD die verleden jaar al verschenen.

De LP's werden geperst op 180gr. vinyl en de set bevat een 24 pagina's fotoboekje.
Te bestellen via onze webshop (vinylplaten - nieuw) of klikken op de link onderaan.

Opletten: we bieden U laagste prijs in Europa!

Hier klikken om uw exemplaar te bestellen
Boetiek
20/04/2017, 11:14:19
OPENDEURDAGEN
Op 6 en 7 mei houden we weer opendeur te Zwijndrecht.  Een prima idee om de nieuwe producten af te halen.  Deze datum stond echter wel verkeerd vermeld in de laatste editie van "Elvis Express", een foutje van het zetduiveltje!
Noteer dus alvast deze juiste data in je agenda!
Actualiteit
20/04/2017, 10:37:00
THIS IS ELVIS CD
Sedert een flink aantal maandan al is de Follow That Dream CD "This Is Elvis" niet meer beschikbaar.  De reden was tot op heden onbekend.  De verantwoordelijken van het collector's label lieten ons deze week weten dat een herprint er voorlopig niet zit aan te komen, er stonden te veel fouten, zowel op de CD als het hoesje.  Wie de aanschaf dus destijds miste moet nog even geduld uitoefenen!
CD
18/04/2017, 11:20:38
GLEN D. HARDIN JARIG
Vandaag is het de verjaardag van Glen. D Hardin, de vaste pianist van Elvis, die bij de meeste van zijn concerten aan het klavier zat.  Hij wordt 78. Glen zal ook aanwezig zijn tijdens de driedaagse te Bad Nauheim.  Wij hebben hiervoor nog een beperkt aantal kamers beschikbaar.  Gezien de veertigste verjaardag van het overlijden van Elvis zijn de meeste hotels reeds een tijdje volgeboekt.
Book nu en wees zeker van uw plaatsje!

Actualiteit
18/04/2017, 09:49:27
WAAROM RESERVEREN VOOR FILMDAG?
Waarom moet U beslist reserveren voor de filmdag te Antwerpen op 26 augustus?

-3 topfilms van Elvis (Jailhouse Rock - Flaming Star - Viva Las Vegas)
-prachtige topkwaliteit (4K - 4.000 horizontale pixels - hoogst mogelijke filmresolutie tot op heden)
-nieuwe vorm van projectie (via streaming)
-onverknipte versie, vrij van filmlassen
-filmdoek over de ganse breedte van de zaal
-hi-fi geluid
-Nederlandse ondertiteling (wordt ter plaatse verzorgd via nieuw procédé)
-super lage ticketprijs (4 Euro per film)
-ultra gezellige zaal met luxueuze fauteuils
-beperkt aantal plaatsen
-gratis parking (op de open ruimte tussen Vlaamse Kaai en Waalse Kaai)
-Elvis boetiek ter plaatse
-mogelijkheid tot een lichte snack tussen de films
-projectiezaal in een historsch pand

reservaties:
BE60 068204445070 (12 Euro)
of: telefonisch 02 3075017 - 03 2529222
tommyeps@outlook.be - ueps@skynet.be
Adres: Waalse Kaai 47 (tegenover de Waterpoort te Antwerpen - Zuid)
Start te 14 uur


Actualiteit
17/04/2017, 18:33:13
MEMPHIS & NASHVILLE 2017

BOEK NU NOG AAN DEZELFDE PRIJS !
LAASTE KAMERS BESCHIKBAAR !

In augustus zal het precies 40 jaar geleden zijn dat Elvis overleed.
Reis daarom met ons mee naar Nashville & Memphis om dit te herdenken.
U heeft de keuze uit 2 mogelijkheden, ofwel Memphis alleen of Nashville & Memphis.
De groep van Memphis vertrekt op 11 augustus en de groep van Nashville & Memphis vertrekt al op de 8ste augustus. Bij ons duidelijke afspraken en een correcte prijs.
Wil je zeker zijn van jouw plaats tijdens deze prachtige reis, aarzel dan niet en schrijf nu in voor de reis volledig uitverkocht is (wegens beperkt aantal plaatsen in het hotel te Memphis).
Vraag nu onze gratis prachtige kleurenfolder aan bij Tommy op het nummer 0486/802457 of via tommyeps@outlook.be.
O ja, iedereen zal te woord gestaan worden in zijn eigen taal en begeleiding tijdens de ganse reis.
Ook fans van andere fanclubs mogen mee!
Honderden fans gingen reeds met ons mee naar de USA en keerden tevreden terug.

Inbegrepen
:
- vluchten en luchthaventaksen Brussel - Nashville & Memphis - Brussel
- transfers van de luchthaven naar het hotel en terug
- overnachtingen in 1ste klasse hotels
- Nashville = Hotel Gaylord Opryland Resort
- Memphis = Holiday Inn Memphis Downtown
- busvervoer tijdens alle uitstappen met inbegrip van de fooien
- uitgebreid Amerikaans ontbijtbuffet met inbegrip van de fooien
- inkomgelden van alle uitstappen zoals voorzien in het programma
- Graceland (platinum tour with airplanes)
- SUN Studio
- Lauderdale Courts
- Birthplace Tupelo
- Country Music Hall of Fame (with audio tour) 
- Ryman Auditorium (backstage tour)
- Studio B (RCA)
- Jack Daniel's distillery
- professionele begeleiding (sinds 1978)
- BTW

Niet inbegrepen:
- maaltijden, andere dan voorzien in het programma
- reisverzekering (2 % van de totale reissom)

Reizen
16/04/2017, 17:18:15
ELVIS TE GAST IN MEMPHIS?
Nu bekend werd gemaakt dat de TCB Band en The Imperials zullen optreden tijdens het Elvis Festival te Bad Nauheim (18-19-20 augustus) blijven er voor Graceland nog weinig opties over om de veertigste verjaardag van het overlijden van Elvis op een waardige wijze te herdenken.  Het is merkbaar stil in Memphis en in tegenstelling met vorige jaren houden ze de lippen stijf op elkaar.  Toch zijn er al enkelen die het woord durven nemen: na Europa en Australië zal Elvis op groot scherm naar zijn thuisstad terugkeren onder begeleiding van het Memphis Symphony Orchestra.  
Dat zou weliswaar niet de eerste keer zijn, ook Terry Mike Jeffrey zette deze stap al enkele jaartjes geleden.  Ook Priscilla uitte  recent deze mogelijkheid.
Het wordt dus afwachten.
Bron: MSO
Concerten
16/04/2017, 09:52:04
VROLIJK PAASFEEST


Wij wensen hierbij alle Elvisfans een heel fijn Paasweekend toe.  Maak er fijne feestdagen van!
Foto rechts: Paaswensen die Elvis 50 jaar geleden rondstuurde naar de fans.
Actualiteit
14/04/2017, 09:56:43
LAATSTE STUK!
Laatste exemplaar in voorraad:

Elvis zwarte Dino 308 GT4 Ferrari op schaalmodel 1/18. Gelimiteerde uitgave (nummer 291) van 5.000 aangemaakte exemplaren
79 Euro (+6,50 verzending).

First come, first served!
Boetiek
13/04/2017, 08:28:07
ELVIS DICHTBIJ: NU VOORBESTELLEN!
Binnen enkele weken verschijnt het nieuwe nederlandstalige boek van auteur Marc Hendrickx op de markt. "Elvis Dichtbij" geeft een klare kijk op de carrière van Elvis, met kleine anekdotes en vele weetjes.  Het werk meet 31x31cm en telt 248 bladzijden met schitterende foto's, waarvan een deel nooit eerder werden gepubliceerd.  
Je kan het boek nu al voorbestellen, zo ben je bij de eersten om het te ontvangen. 

klik hier om uw boek te bestellen
Boeken
12/04/2017, 18:49:32
GRATIS EN VOOR NIKS
                                                   
Iedereen die één van de twee nieuwe boeken (One Night in Toronto of Songs Of Praise volume 2) bestelt ontvangt gratis een mooie poster (60x40cm) van het concert "The Wonder Of You" (19 mei te Brussel). 
Uiteraard, tot einde van onze voorraad. 
Actualiteit
12/04/2017, 17:35:50
VEILING
Er gaat geen maand voorbij of er wordt ergens wel een nieuwe veiling georganiseerd.  Deze keer is het weer de beurt aan de maatschappij "Gotta Have Rock & Roll".  Je kan de katalogus bekijken via onderstaande link, alhoewel het moet gezegd: de meeste objecten zijn voor de modale fan onbetaalbaar.
Een mooi item is wel een originele foto van Elvis en Muhammad Ali, gericht aan Charlie Hodge en met originele handtekening van Elvis. Geschatte prijs: tussen 3.000 et 5.000 dollar.
https://www.gottahaverockandroll.com/catalog.aspx
Actualiteit
12/04/2017, 12:45:07
ALLEMAAL NIEUW!
De twee nieuwe "Follow That Dream" releases zijn vanaf vandaag leverbaar, netjes op tijd zoals aangekondigd.  Alle voorbestellingen worden deze week nog uitgeleverd, samen met het nieuwe Toronto boek en Elvis Files magazine volume 19!

Geniet ervan!
Boetiek
12/04/2017, 10:45:42
LOVE ME TENDER SHOP
 
De bekende Amerikaanse winkelketen "Coach" voegde recent ook Elvis t-shirts en lederwaren met foto's van The King toe aan zijn assortiment. "Coach" heeft ondermeer een stek in het shopping centra van Harbour City (Ocean Terminal) te Hong Kong op de derde verdieping;  Je kan ook de website bezoeken: www.coach.com en de winkel is open van 10 tot 22 uur (mocht je eventueel even willen langsgaan).
De keten heeft ook twee zaken in België: de luchthaven van Brussels Airport en het shopping in Maasmechelen.
Info: EIN - foto: www.coach

Actualiteit
12/04/2017, 09:38:10
IT'S NOW OR NEVER... EEN WEETJE
Wist je dat de Song O Sole Mio geschreven werd in 1898 in Odessa, geïnspireerd door de zonlicht over het Oekrainse landschap? 
In 1920 werd het internationaal gelanceerd en bekend op de Olympische spelen te Antwerpen (Beerchot Stadium). Er was heel wat commotie toen Elvis de song opnam onder een nieuwe titel (It's Now Or Never), toen men vergat de originele componist Eduardo Di Capua te vermelden. In Amerika bleek dat geen probleem, maar Europa werd wel bij het "feest" betrokken en de song werd een van Presley's grootste successen. Elvis zelf ontdekte het liedje in Bad Nauheim (1959) en nam een klein stukje ervan op met als titel "There's No Tomorrow" (ook te horen op de nieuw uitgebrachte CD-box "Platinum").  Het heeft een hele tijd geduurd tot de plaat ook in Europa kon verkocht worden, maar de meeste Juke Box importeurs hadden van de song al in eigen rangen een succes geboekt, ze kochten hun  plaatjes rechtstreeks in Amerika...
Bron: Arnold Rypens/BRTRetro
12/04/2017, 09:13:25
MUZIEKUITGEVERIJ TE KOOP
Carlin Music, de muziekmaatschappij die door Freddy Bienstock werd opgericht, staat te koop voor 250 miljoen dollar. De meeste songs die in de Presley katalogus te vinden zijn werden ondergebracht in deze firma, maar nog een slordige 100.000 andere titels gaande van Fiddler On The Roof, Cabaret en songs van onder meer Dolly Parton, David Bowie en AC/DC vonden er onderdak.
Sony Music bleek alvast een van de firma's te zijn met de nodige interesse.  De Oostenrijkse immigrant Freddy Bienstock richtte Belinda Music op en werd na een tijdje de vaste man achter de schermen om songs uit te zoeken voor Presley.  Hij overleed in 2009, de firma werd dan overgedragen aan zijn kinderen.
Bron: The Financial Times 8/4Actualiteit
12/04/2017, 08:35:45
DE STANLEY BROTHERS
De gebroeders Stanley, zonen van wijlen Dee Stanley, (die een tijdje getrouwd was met Vernon Presley) waren elk jaar bijna goed voor een dubieus boek over Elvis, vol met foute anekdotes en foutieve data.  Telkens weer kwamen ze op de proppen met boeken die door de Elvisfans meestal werden geschuwd, maar toch de nationale pers haalden.  
Ze hebben een nieuw project op stapel: een TV-film met als titel "Growing Up At Graceland". Als jonge snaken waren ze uiteraard vanaf de vroege sixties stiefbroers van Elvis en brachten hun tijd door op het domein, dikwijls tegen de zin van Elvis, omdat die ook zijn stiefmoeder Dee Stanley haatte. 
Het leuke aan de film is dat ze de fans willen inschakelen om geld te donderen aan de verfilming.  Wie daar aan meewerkt is blijkbaar nog gekker dan de Stanleybroertjes zelf.  Goed om weten: je kan acht verschillende vormen van donaties doen, van 25 tot 10.000 dollar, met tal van voordelen!
Foto: Elvis en David Stanley in de seventies
Actualiteit
11/04/2017, 17:11:58
ONGEWONE FOTO'S
Twee foto's, die je niet zo dikwijls tegenkomt kan je hier vinden van Elvis, tijdens z'n legerdienst, vermoedelijk tijdens zijn opleiding in Texas.

Retro
11/04/2017, 11:53:32
ALWAYS ON MY MIND
Fervente TV-kijkers zullen wellicht al opgemerkt hebben dat de song “Always On My Mind” van Elvis regelmatig op televisie te horen is tijdens het feuilleton “Sturm der Liebe” op Vitaya (rond 17.30u). Het is nu de song van het nieuwe liefdespaar.
Bron: Roland Van Ranst
Actualiteit
10/04/2017, 17:30:36
VERNON'S VERJAARDAG
Vernon, de vader van Elvis Presley, geboren op 10 april 1916, zou vandaag  zijn 101ste verjaardag vieren... ware het niet dat hij zou overlijden een  kleine 2 jaar later dan zijn beroemde zoon op 26 juni 1979.
Foto: Vernon en Gladys


Actualiteit
08/04/2017, 18:45:42
DE GROTE LIEFDE
De populaire presentatrice Evi Hanssen(38) zegt het voluit in het weekmagazine NINA (weekendbijlage bij de krant "Het Laatste Nieuws") 
"Elvis is mijn eerste en laatste grote liefde" en ook "Eigenlijk ben ik niet opgevoed met normen en waarden maar wél met Elvis!"
Haar oma en haar broer waren grote fan en Evi dus nu nog steeds...
Actualiteit
08/04/2017, 09:33:06
FTD'S ON THE ROAD
  
De twee Follow That Dream nieuwigheden (dubbel-CD Vegas 74 en het boek Songs Of Praise volume 2) zijn nu onderweg van onze leverancier in Denemarken. De levering ervan wordt voorzien omstreeks woensdag 12 april. 
Je voorbestelling al geplaatst?
Boetiek
07/04/2017, 11:36:29
NIEUWIGHEDEN GELEVERD
Vandaag werden ons de nieuwe boeken "Elvis, One Night In Toronto" en het magazine "Elvis Files volume 19" aangeleverd uit Noorwegen.  Wegens een korte vakantie echter kunnen we die pas uitleveren vanaf woensdag aanstaande (13 april).  Vermoedelijk zijn op dat ogenblik ook de recente Follow That Dream releases beschikbaar, zo dat we al deze nieuwigheden in één keer kunnen verzenden.
Boeken
06/04/2017, 18:03:20
OPGELET!
Via de Nederlandse site Catawiki kan je momenteel bieden op een originele handtekening van Elvis, althans zo wordt het vermeld.  Wij hebben echter serieuze bedenkingen bij deze verkoop, waarvan de eigenaar in Spanje zou wonen.  Er wordt geen enkele informatie gegeven over waar en wanneer deze handtekening werd bekomen en wie de eerste eigenaar was.  Deze informatie is noodzakelijk om 99% zeker te zijn van de authenticiteit ervan.  
Dus toch even nadenken alvorens tot de koop over te gaan.
foto's: links een authentieke handtekening, rechts het aangeboden product.


Actualiteit
06/04/2017, 09:38:13
ALLES OVER... BRUCE JACKSON
Een boek dat zeer interessant kan zijn voor de Elvisfans die meer willen te weten komen over de soundengineers waarmee Elvis werkte is dat van Bruce Jackson. Bruce werkte zes jaar met Elvis (1971-1977), reisde van stad naar stad en werd ook nog door Elvis gevraagd aan de studioknopjes te zitten tijdens de opnames in de studio's en tijdens repetities te Graceland. Wat de meeste Elvisfans nauw aan het hart ligt: "ja, elke show in deze zesjarige periode werd wel degelijk opgenomen!"  
Na het overlijden van Elvis werkte Bruce nog met Bruce Springsteen en Barbra Streisand. Barbra noemde Bruce de beste soundengineer van de wereld. Jackson was van Australische afkomst en overleed in 2011 tijdens een vliegtuigongeluk nabij Furnace Creek in Death Valley (Nevada).
Een datum wanneer het boek zal verschijnen is nog niet bekend.
Boeken
05/04/2017, 16:57:48
NIEUW SCHITTEREND BOEK OP KOMST
Keith Alverson, een rasechte Elvisfan uit Georgia, woonde talrijke concerten bij en bezit dan ook duizenden foto's, die hij gaat bundelen in een prachtig boek.  De uitgever: Erik Lorentzen uit Noorwegen, U welbekend van de "Elvis Files" boeken.
Omdat in Las Vegas geen camera's werden toegelaten dateren de meeste foto's uit de jaren 1973-1974 en 1975 tijdens diverse tournees.  Er was eerder al een boek van deze fotograaf met als titel: "Elvis On Stage".
Meteen werd bekendgemaakt dat dit boek het eerste volume wordt in een reeks! Het verschijnt in de loop van de maand augustus.
Bron: Erik Lorentzen
Boeken
05/04/2017, 14:09:14
EEN ANDERE OFFICIëLE KALENDER 2018
Hierbij, in avant-première, de afbeelding van de tweede officiële Elvis kalender.  

Dit is een samenwerking tussen onze trouwe leverancier uit Londen en zijn Italiaanse collega.  Zo te zien een erg mooi exemplaar!

Deze kalender zal al in de loop van de maand mei beschikbaar zijn, ruim op tijd dus!
Bron: Dream International
Actualiteit
05/04/2017, 12:53:02
DOUBLE TROUBLE: EEN VERJAARDAG
Vandaag, 50 jaar geleden, ging een van de meest hilarische films van Elvis in première in Amerika.  Double Trouble werd gefilmd in 1966 en speelde zich in principe af in Londen, Brugge en Antwerpen.  Elvis werd in Antwerpen vervangen door Jos Clauwers, de leadzangers van de groep "The Jokers". Fijnzinnig waren de producers niet, vele fouten en een onbegrijpelijk Vlaams taaltje ontsierden de film.  Zo vond er ondermeer een aanrijding plaats tussen een Volkswagen en een Greyhound autobus.  We moeten de eerste Greyhound autocar in Antwerpen nog ontwaren. De filmploeg wachtte op Antwerpen op een zonnige dag op 50 meter van het huis waar Hubert destijds woonde en filmde vervolgens een stukje van 100 meter langsheen de Beatrijslaan tot aan de voetgangerstunnel.
George Klein kreeg een minuscuul bijrolletje in de film. De roodharige Annette Day speelde de rol van "leading lady" naast Elvis en werd door de producer ontdekt in een antiekzaak langs Portobello Road in Londen.  Ze had nooit eerder in een film gespeeld.
foto: Elvis en Annette
Retro
05/04/2017, 10:04:37
62 JAAR GELEDEN:

Elvis in Jail - 62 jaar geleden: de politie van Louisiana kon zich op 3 april  herinneren dat Elvis in 1955 een tijdje in het politiebureau werd vastgehouden omdat hij op Highway 1710 in Parish County met zijn roze Cadillac 32km sneller reed dan toegestaan.

Hij mocht pas het politiebureel verlaten na betaling van 25 dollar. De politie van Louisiana markeerde deze gebeurtenis deze week met een vermelding op hun facebook pagina. De trooper volgde Elvis gedurende twaalf kilometer aan een snelheid van 65 tot 80 mijl p/h, waar slechts 60 m/h was toegelaten.  Vermoedelijk was Elvis onderweg naar Shreveport om daar deel te nemen aan een concert.
Bron: Elvis infonet, foto: Jailhouse Rock

Retro
04/04/2017, 10:13:19
NIEUWE KALENDERS
Gisteren ontvingen we, ruim op tijd voor het jaar 2018, al een afbeelding van de Elviskalender van de Engelse firma Danilo (volgens de maatschappij is dit slechts een voorontwerp). 
Naast deze 30x40cm kalender verschijnen er ook nog twee 30x30cm kalenders, eentje van 40x15cm en een kleine handige zakagenda.
Uiteraard komt ook de maatschappij Dream International met een eigen ontwerp op de markt en zal er weer meer dan keuze genoeg zijn!
Dream International werkt nu samen met de Italiaanse firma Imagicom, die via Graceland ook een officiële licentie verkreeg.
De foto van deze 2018 kalender kunnen we vermoedelijk binnen enkele dagen kunnen tonen.
Bron: Danilo / Dream Int.
Actualiteit
02/04/2017, 08:42:06
INFODAG USA REIS 2017
Vandaag is het onze infodag over onze "USA-reis 2017" te Machelen (Van der Valk hotel - langs de ring te Brussel).
Indien je nog interesse hebt kan je daar alle informatie bekomen.  Aanvang: 10 uur, einde te 12 uur.
Mogelijke deelname tot brunch van 12.00 u t/m 15.00 u aan 49,50 € per persoon (incl. kreeft). Op voorhand te reserveren bij het hotel op het nummer 02/277.20.00 met vermelding van "Brunch Elvis Presley Society" of "code BRU-GF22115". 
 
Je bent er van harte welkom! 


Reizen
01/04/2017, 17:53:34
NIEUWE PRIJS
Door een fincanciële tegemoetkoming van Sony/RCA kunnen we nu toch de heruitgave van de Platinum box (4 cd's) verkopen aan de "normale" prijs van 19,50 Euro.
Dat is pas goed nieuws voor iedereen die dit product nog wenst aan te kopen, maar aandacht: tot einde voorraad!
CD
01/04/2017, 00:19:31
OPENDEUR
Vandaag:
opendeurdag bij de "Elvis Presley Society" te Zwijndrecht (Pijlstraat 15) en dit van 11.00 uur t/m 16.00 uur.

Je kan er alle nieuwe items komen ophalen, je lidgeld betalen en mogelijk een van de volgende evenementen boeken: - USA-reis 2017 (nog enkele kamers beschikbaar). - concert met Elvis op groot scherm te Brussel. - filmdag te Antwerpen (beperkt aantal plaatsen!). - minitrip naar Bad Nauheim.
Morgen:
infodag USA-reis 2017 te Machelen (Van der Valk hotel - langs de ring te Brussel).
Indien je nog interesse hebt kan je daar alle informatie bekomen.  Aanvang: 10 uur, einde te 12 uur.
Mogelijke deelname tot brunch van 12.00 u t/m 15.00 u aan 49,50 € per persoon (incl. kreeft). Op voorhand te reserveren bij het hotel op het nummer 02/277.20.00 met vermelding van "Brunch Elvis Presley Society" of "code BRU-GF22115". 
Je bent er hartelijk welkom!
 
Actualiteit
Taal:
ARCHIEF:
Record Store Day LP's: een succes!
Revlon
Tribute show in Oostende en Antwerpen
Opgelet!
Record Store Day releases in voorraad
Alice Cooper en Elvis
Songs Of Praise: een aanrader!
Originele hulde aan Elvis
Verjaardag van Gladys
Mooi!
Laatste stuk in voorraad
Sam Phillips: eer wie eer toekomt
Vuur in het vroegere huis van Elvis
RSD release in voorraad
Opendeurdagen
This Is Elvis CD
Glen D. Hardin jarig
Waarom reserveren voor filmdag?
Memphis & Nashville 2017
Elvis te gast in Memphis?
Vrolijk Paasfeest
Laatste stuk!
Elvis Dichtbij: nu voorbestellen!
Gratis en voor niks
Veiling
Allemaal nieuw!
Love Me Tender shop
It's Now Or Never... een weetje
Muziekuitgeverij te koop
De Stanley Brothers
Ongewone foto's
Always On My Mind
Vernon's verjaardag
De grote liefde
FTD's on the road
Nieuwigheden geleverd
Opgelet!
Alles over... Bruce Jackson
Nieuw schitterend boek op komst
Een andere officiële kalender 2018
Double Trouble: een verjaardag
62 jaar geleden:
nieuwe kalenders
INFODAG USA REIS 2017
Nieuwe Prijs
Opendeur