9/10/11 oktober 2020: minitrip naar Luxemburg
Memphis, Tupelo, Nashville en New Orleans
gewijzigde data:
13 mei t/m 24 mei 2021

Jaar: Maand:
Categorie:
26/05/2020
EEN GROTE VERGISSING?
Op 26 mei 1994 huwde Lisa Marie Presley met Michael Jackson. Vermoedelijk één van de grootste vergissingen allertijden, door niemand begrepen, door niemand goedgekeurd. Lisa heeft altijd beweerd dat ze huwde om Michael te redden. Twee jaar later waren ze alweer uit elkaar.
Bron: HLN
Retro
25/05/2020
ONTHULLINGEN ALOM
Het oudste Engelse roddelblad Sunday People onhult een aantal theorieën van mogelijke en onmogelijke oorzaken over de dood van Elvis Presley.
Het onfortuinlijk overlijden zal beroering blijven wekken en stof doen opwaaien, zelfs bijna 43 jaar  na het gebeuren ervan.
Bron: Sunday People / Elvis Day by Day
Actualiteit
24/05/2020
PRISCILLA JARIG
Vandaag mag Priscilla Presley 75 kaarsjes uitblazen. Ze werd geboren op 24 mei 1945 als Priscilla Ann Wagner (later Beaulieu wegens tweede huwelijk van haar moeder) te New York. 
Op 1 mei 1967 huwde ze met Elvis nadat ze elkaar in 1959 hadden leren kennen te Bad Nauheim. Het huwelijk liep op de klippen in 1972. Van 1983 tot 1988 speelde ze de rol van Jenna Wade in de soapserie Dallas, daarna in de filmreeks The Naked Gun. Naast Lisa Marie heeft ze nog één zoon Navarone uit het huwelijk met Marco Garibaldi.
Priscilla werd door Elvis' vader Vernon gevraagd het Elvis imperium op haar te nemen om alzo de populariteit van Elvis hoog in het vaandel te houden. In die taak is ze aardig geslaagd, dank zij ook de opening van Graceland voor het publiek.
Gisteren was het ook al de verjaardag van een andere vrouw uit Elvis' leven: Linda Thompson, zij werd 70.

Foto: Priscilla, Peter en Tommy bij de officiële opening van 'The Guest House at Graceland' in oktober 2016.
Actualiteit
23/05/2020
EERSTE BEZOEKERS TE GRACELAND
Heel wat fans zijn enorm blij dat Graceland terug zijn deuren opende.
Alles verloopt onder strikte voorwaarden en toegepaste maatregelen.
"CBS MIAMI Web television" plaatste zonet een filmpje van de eerste bezoekers op hun You-Tube-kanaal.
Bron:CBS MIAMI/YT
Foto: termometercheck voor iedereen
Actualiteit
23/05/2020
MEMPHIS 201 JAAR OUD
Gisteren kon de stad Memphis 201 kaarsjes uitblazen.
De stad werd opgericht op 22 mei 1819. Memphis is een stad langs de Mississippi rivier in het zuidwesten van Shelby County, Tennessee, Verenigde Staten. Het aantal inwoners in 2019 bedroeg 651.073, waarmee Memphis de grootste stad aan de Mississippi is, de op één na dichtstbevolkste stad van Tennessee, evenals de 26ste grootste stad van de Verenigde Staten. Groter Memphis is het 42ste grootste stedelijke gebied in de Verenigde Staten, met een bevolking van 1.348.260 in 2017. De stad is het anker van West-Tennessee en de grotere Mid-Zuid regio, die delen van het naburige Arkansas, Mississippi, en de Missouri omvat. Shelby County, waar de stad bijhoort, is de dichtstbevolkste provincie van Tennessee. Memphis is een van de meer historische en cultureel belangrijke steden in het zuiden van de Verenigde Staten en heeft een grote verscheidenheid aan landschappen en verschillende buurten. Memphis heeft al lang een prominente muziekscene, met historische bluesclubs in Beale Street die hun oorsprong vinden in het unieke bluesgeluid van de stad in het begin van de 20e eeuw. De muziek van de stad is nog steeds gevormd door een multiculturele mix van invloeden: de blues, country, rock n' roll, soul en hiphop.
In het Oude Rijk was de stad Memphis de hoofdstad van Egypte. Het beleefde toen zijn glorietijd. Gedurende de rest van de Egyptische geschiedenis bleef het een belangrijke stad. Volgens de oud-Egyptische bronnen werd Memphis door koning Menes gesticht, nadat Opper- en Neder-Egypte waren verenigd.
Om zijn herkomst niet te verloochenen bouwde Memphis in 1994 een piramide in glas en staal aan de oevers van  de Mississippi (zie foto,  rechts van de brug).
Reis je mee naar Memphis in 2021? Contacteer dan meteen Tommy via e.mail tommyeps@outlook.be

Actualiteit
22/05/2020
NU LEVERBAAR: RSD RELEASES
De twee Record Store Day 2020 releases zijn toegekomen in onze magazijnen.
Elvis Interdit (Elvis Prohibited) is een dubbel-elpee met afwijkende songs uit Jailhouse Rock, King Creole en Loving You, Elvis, The Forgotten Album bevat afwijkende versies van songs die op de Extended Plays van de jaren vijftig stonden. De LP ervan is echter nooit verschenen.
De release was voorzien voor 18 april, achteraf verschoven naar half juni, maar nu al te koop!
Bestel ze nu via je favoriete Elvis shop, er zijn slechts 1.000 exemplaren te koop gesteld over gans de wereld. Geef toe: het zijn erg leuke kleurtjes om op je platenspeler te leggen!

Boetiek
22/05/2020
ZWART-WIT FOTO UIT DE FIFTIES
Elvis op 16-jarige leeftijd met zijn neef Gene Smith in het Loew's theater langs South Main Street in Memphis. Een niet zo'n bekende foto van twee vrienden die elkaar al kenden sinds ze samenwerkten bij Precision Tool Company. Later werd Gene de chauffeur van Elvis. In de sixties gingen hun wegen uit elkaar wegens een conflictsituatie.
Retro
22/05/2020
LAATSTE WEEK VOOR KADO!
Laatste week!
Nog tot 31 mei kan je genieten van ons mooi en exclusief kado bij elke bestelling (zonder vast aankoopbedrag).:
Een eerstedag afstempeling uit 1993 van de Elvis postzegel op een mooi omslag van Graceland.
Profiteer er nog van en plaats je bestelling zo vlug mogelijk.
Op = Op
Boetiek
22/05/2020
ELVIS EXPRESS 38
Elvis Express 38, het kwartaalblad van onze Elvis Presley Society, verschijnt begin volgende week en zal zeker voor het eind van de maand in uw brievenbus worden gedeponeerd. 
Boordevol nieuwsjes van de laatste maanden en goed gevulde boetiek bladzijden.
Hier alvast de voorpagina.
Ontvang je nog geen Elvis Express? 
Een jaarabonnement kost slechts 16 Euro (Nederland 19 Euro.
Goedkoper kunnen we het niet!
Actualiteit
22/05/2020
GEEN ELVISBEURS OP ZONDAG!!
Belangrijk!
Aanstaande zondag, 24 mei had het koop, verkoop en ruilbeurs kunnen zijn in zaal SAC te Antwerpen. Naar aanleiding van enkele telefoons die we hierover kregen melden we nogmaals dat deze beurs GEEN doorgang vindt wegens de COVID-19 crisis.
Dank voor jullie begrip.

Foto:Rickster Design 2012


Actualiteit
22/05/2020
MOOI
Op 1 mei werd een virtuele show opgezet ter ondersteuning van alle hulpverleners en hun toewijding bij de COVID-19 crisis.  Een gedeelte ervan werd ook uitgezonden via TV1. Wat we toen niet te zien kregen was deze fantastische song "You'll Never Walk Alone", gebracht door 300 zangers en zangeressen. Had Elvis nog geleefd, hij had zeker deelgenomen!
Adembenemend!

www.youtube.com/watch
Actualiteit
21/05/2020
TOP 60
Bij Radio 2 eindigde Elvis op de zesde plaats in de top 60 van de jaren zestig met de song Suspicious Minds.
Andere songs van The King vond je terug op de volgende plaatsen:
11. In The Ghetto
38. It's Now Or Never
55. Are You Lonesome Tonight


Actualiteit
21/05/2020
EEN MOOIE FOTO
Een schitterende, nauwelijks bekende foto:

Retro
21/05/2020
NIEUWE RCA BOXSET OP KOMST
Om de 50e verjaardag te herdenken plant RCA in augustus 2020 een 4-CD set en een dubbele langspeelplaat met songs die Elvis realiseerde in 1970 te Nashville.  Tracks uit deze opnames zijn te vinden op de langspeelplaten 'That's The Way It  Is", "Elvis Country," "Love Letters from Elvis" en "Elvis Now.".
Deze sessies die vier dagen duurden waren een van de meest productieve uit de loopbaan van Elvis.
Foto: Elvis komt toe aan de Studio B te Nashville op 4 juni 1970.
Bron: Elvis Day by Day
Actualiteit
21/05/2020
SUN STUDIO OPEN VANAF 1 JUNI
Na de heropening van Graceland (vandaag !) hebben de verantwoordelijken van de Sun Studio's besloten om ook hun deuren voor het publiek wagenwijd open te zetten op 1 juni. 
Bezoekers zullen er maar met mondjesmaat binnen kunnen wegens de kleine ruimte bij de receptie (café + shop) en de studio zelf.
Bron: Sun Studio
Actualiteit
21/05/2020
BRENDA LEE EN PAUL ANKA ZINGEN ELVIS
We nemen je graag even terug in de tijd: 1965... Brenda Lee en Paul Anka zingen Elvis.  Leuk om eens naar te kijken!

www.youtube.com/watch
dank aan: Joël Parate
Retro
20/05/2020
RECORD STORE DAY LP'S ONDERWEG
Record Store Day langspeelplaten leverbaar!
Wegens de wereldwijde Corona crisis was het een tijdje onzeker wanneer deze vinylplaten konden verschijnen. Na de verschuiving van de datum wist niemand nog wat er precies ging gebeuren, tot er eind van verleden week toch goed nieuws kwam: de twee releases worden verzonden naar onze magazijnen en mogen ook met onmiddellijke ingang verkocht worden.
Dat is een prima verrassing voor de verzamelaars.  De vinylliefhebbers mogen de voorbije weken zeker niet klagen met al die mooie uitgaves!

Kijk vlug maar de pagina op onze website en bestel ze nu, er zijn slechts 1.000 stuks wereldwijd beschikbaar!
Bron: RSD


Boetiek
20/05/2020
100 ONTSLAGEN BIJ GRACELAND
Niettegenstaande morgen de deuren van Graceland terug openen, werden gisteren honderd personeelsleden van het Graceland Guesthouse (het hotel naast Graceland) voorlopig uit hun functie  ontslagen. Joël Weinshanker, de grote baas van de Presley holding, hoopt dat binnenkort iedereen terug aan de slag kan, maar de huidige toestand met slechts een kleine bezetting van het hotel was niet meer houdbaar. Initieel waren deze werknemers al op tijdelijke werkloosheid geplaatst.
De officiële mededeling ging als volgt:

At that time, the company believed the layoffs would last 60 to 90 days. This no longer seems to be the case. The continuing impact of COVID-19 on the business and the uncertainty over when business levels will begin to rebound are causing the company to convert many of the furloughs to permanent layoffs.”

Bron: Memphis Business Journal
Actualiteit
19/05/2020
TWEEDE PICTURE DISC SET TE KOOP
Nu in voorraad:
De tweede in de reeks picture discs uit Denemarken!
Deze schitterende set bestaat, zoals ook de vorige, uit twee mooie vinylplaten (één zijde met foto, achterkant in azuurblauwxe vinyl). Ze werden geperst op een zeer beperkte oplage. De platen worden enkel per set verkocht en zijn afzonderlijk genummerd.
Opgelet: enkel de achterzijde (blauwe vinyl) is speelbaar.

Boetiek
19/05/2020
TOP 60 VAN DE JAREN 60

Op donderdag 21 mei maakt Radio 2 een uitstap naar de jaren 60, met tussen 12 en 16 uur de Top 60 van de Jaren 60. Wat zijn jouw favoriete nummers uit de Golden Sixties? Eentje van Elvis?
Laat het gewoon weten! Kies snel jouw 3 favorieten uit de jaren 60 en luister donderdag 21 mei tussen 12 en 16 uur zeker naar de Top 60. Lars De Groote neemt je dan 4 uur lang mee door de mooiste muziek van de Golden Sixties.
Vlug doen!!!
radio2.be/artikels/kies-jouw-3-favoriete-klassiekers-van-de-jaren-60
Actualiteit
18/05/2020
EX-JOURNALIST OVERLEDEN
We vernemen het overlijden van ex-journalist Flor Van de Velde (81). Flor was freelance medewerker aan tal van kranten waaronder Het Volk en de Gazet van Antwerpen. Hij schreef tevens over diverse activiteiten in de regio in plaatselijke krantjes.
Het is in die functie dat we de minzame Flor leerden kennen. Hij was ooit voetballer bij Gantoise, een groot wielerfanaat en hield ook van Elvis Presley. Telkens we een concert organiseerden was hij van de partij om een leuk stukje neer te schrijven zonder dat we er om moesten vragen. Dat hebben we altijd gewaardeerd en zullen hem op deze wijze blijven gedenken.
Overleden
18/05/2020
3-DUBBELE LP IN VOORRAAD!
Nu in voorraad:

Elvis In Living Stereo (The Essential 1960-1962 Masters)
Deze release van het label "Memphis Recording Studio" bevat drie schitterende langspeelplaten, geperst op 180gram vinyl in uitmuntende kwaliteit. De opnames kregen allen een opknapbeurt en de songs uit de sixties zijn één voor één pareltjes.
Er werden slechts 1.000 stuks van deze set aangemaakt, gedeeltelijk in zwart en doorschijnende vinyl.

Ter info:
Jongere fans zullen zich zeker afvragen waar de term "Living Stereo" vandaan komt. Dit was in 1960 de verkoopsstunt van RCA om hun kwalitatieve stereo releases aan te prijzen. Stereo werd de algemene norm nadat deze songs voorheen alleen in mono te beluisteren vielen. Voor ons allen was dat een fenomenale ontdekking: gitaren links, piano rechts en Elvis in het midden; alsof je echt in de sudio zat. Vandaar de term: "levende stereo". Je kon dus "je oren" niet geloven!

aandacht: maak wel terdege je keuze bij je bestelling:
zwarte of transparante vinyl (de prijs is identiek)
Boeken
18/05/2020
TE BELUISTEREN VIA PODCAST
Dankzij de Elvis Presley Society van België en Hubert Vindevogel in het bijzonder, slaagde Marc Brillouet erin een exclusieve babbel te versieren met dé Elvis-drummer  D.J. Fontana. Een interview om te koesteren, want D.J. overleed drie jaar geleden. Hij vertelt hoe hij Elvis voor de eerste keer ontmoette en over enkel onwaarheden die nog steeds de ronde doen omtrent de Sun-opname van The King.
Actualiteit
17/05/2020
GRACELAND TERUG OPEN VANAF 21 MEI
Vanaf 21 mei zal Graceland zijn deuren terug heropenen!
Echter opgelet, wie koorts heeft mag NIET binnen. Ook wordt gevraagd indien mogelijk om een mondmasker te dragen. De toegelaten aantallen per busje (vervoer naar Graceland) zal met 50 % gereduceerd worden en de bezoekersaantallen met 25 %. 1,5 meter afstand 'social distancing' moet worden gerespecteerd tijdens de rondgang in Graceland. Dit zijn maar enkele van de te nemen maatregelen.
Geen pretje dus om nu Graceland te bezoeken!
Bron: Graceland.com
Actualiteit
17/05/2020
STEVE BINDER EN NIKO
In 2006 hadden we in het Casino te Knokke Steve Binder (1968 Special) en DJ Fontana  (drummer) uitgenodigd. Wie anders konden we beter kiezen dan Nicola Congiu om het vokale gedeelte van de show op zich te nemen?
Na de Birthday Party van 2006 te Brussel schitterde Niko in leren pak aan de Belgische kust, met Fontana aan zijn zijde. DJ en Steve gaven eerder op de dag een gesmaakt interview over de 1968 Special. 
Het was Steve Binder die dag niet ontgaan: Niko was een supertalent en hij kon er wellicht een vedette  van maken in Amerika. Enkele maanden later trok Niko de grote plas over en oogstte veel succes bij de Amerikanen, succes dat echter geen vervolg kende... helaas.
Op de foto zie je Steve Binder, zijn vrouw en Niko net voor zijn optreden in Carnegie Hall te New York. Dat is niet echt een parochiezaaltje te noemen!

Klik op deze link en bekijk het filmpje van Niko met The Boston Pops in New York met de song "He Ain't Heavy, He's my Brother".
Bron: Hubert / Elvis Presley Society
Foto: dank aan Niko


www.youtube.com/watch
Retro
17/05/2020
BOBBEJAAN SCHOEPEN, RCA EN ELVIS
Bobbejaan Schoepen is vandaag 10 jaar geleden overleden. Een dagje eerder werd hij 85 jaar. Uiteraard hebben Elvis en Bob Schoepen niet heel veel gemeen in de muziekgeschiedenis, ware het niet dat Bob (Modest) in 1957 enkele platen ging opnemen in de RCA Studio's te Nashville. Hij trad op in de Ed Sullivan Show (met The Jordanaires), en ontmoette er Elvis Presley. Hij besefte toen niet hoe bekend Elvis zou worden. Hij toerde ook met Roy Acuff en Red Foley. Steve Sholes, de producer van Elvis op dat ogenblik, bood Bob wel een contract aan, maar dat ging niet door omdat hij overging tot meer lokale projecten, waaronder een circustent en de aankoop van Bobbejaanland in Lichtaart. Zijn extravagante podiumkledij werd ontworpen door Nudie Cohn, U ook welbekend als de bedenker van het "gouden pak" van Elvis. Van dezelfde Nudie Cohn kocht hij ook twee exemplaren van een witte Pontiac Bonneville, gedecoreerd met zilveren dollars, kogels en siergeweren. De auto's werden zijn handelsmerk.

Bob had nog vijf broers en zussen. Eentje was Camiel Schoepen, die vertegenwoordiger was voor Inelco, de firma die destijds RCA verdeelde. Camiel vond de aankoop van het drassige stuk grond in Lichtaart maar niks en vond zijn weg in de muziekbusiness. Hubert en Camiel vonden elkaar tijdens een beurs in Parijs (1969) waarbij ondergetekende ook handelsreiziger werd bij RCA.
Tot dusver een stukje geschiedenis waarbij deze grote wereld toch altijd weer klein blijft.
Bron: Hubert / Elvis Presley Society
Foto: Bobby John (met zijn beroemde wagen). Zo noemden ze hem in Amerika.
Retro
16/05/2020
ONBEKEND
Door te klikken op link van het kort filmpje in bijlage kan je beelden ontdekken die ons compleet onbekend waren. 
Het eerste filmpje dateert van 23 oktober 1957. Het tweede fimpje dateert van januari 1958.
Geniet er zelf even van:
Dank aan: Freia / Lorenzo

https://www.facebook.com/ThisIsElvis.Italy/videos/673772976732828/

Retro
16/05/2020
KLEURENSINGLES
Memphis Mansion (Denemarken) lanceeert een single in drie kleurtjes om hun campagne op te starten naar aanleiding van de Picture Disc "Home Is Where The Heart Is". 
"Home Is Where The Heart Is" als single krijgt als B-kantje "King Of The Whole Wide World".
Bron: Memphis MansionActualiteit
16/05/2020
GRACELAND OPENT EIGEN FABRICAGE EENHEID
Graceland zocht al een tijdje tijd naar een plek waar ze eigen souveniertjes konden aanmaken, zonder te moeten afhangen van aankopen die meestal uit China afkomstig waren. 
Deze nieuwe fabriek werd nu gevonden in een gymnasium van een oude "Graves" basisschool te Memphis. De school sloot haar deuren in 2018 en is gelegen tussen Brooks Road en Winchester, op een boogscheut van Graceland. Er komt nu een hoogtechnische productie eenheid.
Bron: Mark Weber

CD
15/05/2020
GRACELAND FLEURT DE TUIN OP
Nu Graceland door de coronapandemie nog steeds gesloten is (voorlopig tot 20 mei 2020) is dit een uitgelezen kans om de velden, bomen en het algemene terrein van een onderhoud te voorzien.
De firma "JONAS.BROS-TREE & LANDSCAPE" gevestigd in Memphis en reeds jaren gespecialiseerd in dit soort zaken was deze ochtend reeds naarstig in de weer om alles piekfijn te maken voor wanneer de poorten van Graceland weer zullen openen.
Dat het maar snel zover is! 
Bron: Graceland
Actualiteit
15/05/2020
ZEDZAAM EN MOOI OM ZIEN
Deze Elvisfoto's kunnen zonder meer terechtkomen in het album van zeldzame kiekjes.
De publiciteitsfoto's werden genomen ter gelegenheid van de Tommy Dorsey Show in 1956
Dank aan: Dominique Letourneur

Retro
15/05/2020
RE-RELEASE VAN BOXSET UIT 1977
De welgekende 7-LP-set 100 Superrocks, die werelwijd door RCA Records werd uitgegeven in 1977 krijgt nu een vervolg: de set verschijnt in de vorm van 5 CD-schijfjes. 
De foto of afbeelding op het doosje komt in drie verschillende vormen, eentje voor Frankrijk, Duitsland en Australië.
Hiernaast: de foto van de box, zoals die ook bij ons verkrijgbaar was.
Deze niet-officiële release wordt geleverd met een extra schijfje waarop talrijke alternatieve verscies staan en bevat ook zeven mini-posters.
Bron: Elvis Day by Day
Actualiteit
15/05/2020
HERKENBAAR?
Het virtuele Eurovisiesongfestival brengt soms ook verrassende resultaten met zich mee. In de song "Juke Box" horen sommigen de stem van Elvis, maar de muziek en tekst gaan nergens heen. Je moet toch veel verbeelding in je hebben om hier Elvisinvloeden te herkennen. We laten het aan jullie over!
bron: de Standaard

song

de orginele tekst uit de krant: 

De meeste AI-systemen die vandaag muziek voortbrengen, worden net als Flow Machines ‘getraind’ met partituren: ze verwerken de basisstructuur, de opeenvolging van akkoorden en noten, in honderden of duizenden songs. OpenAI, de onafhankelijke onderzoeksgroep die is opgericht door Elon Musk, probeert een heel andere aanpak: hun deep learning-netwerk Jukebox ‘luisterde’ naar 1,2 miljoen songs in verschillende genres, en kan nu op eigen houtje muziek voortbrengen – zang inbegrepen. Twee weken geleden postte OpenAI een aantal verrassende staaltjes op Soundcloud. Het resultaat is uiterst bevreemdend: in één ‘song’ hoor je heel herkenbaar de stem van Elvis Presley, maar hij murmelt onverstaanbare woorden en de melodie gaat nergens heen. Het geheel klinkt alsof je onder water luistert naar fragmenten van bestaande nummers.Actualiteit
14/05/2020
USA-REIS VERPLAATST NAAR MEI 2021

Wij hebben besloten om onze trip naar Memphis – Tupelo – Nashville – New Orleans te verplaatsen van september 2020 naar mei 2021 wegens alle problemen veroorzaakt door COVID-19.
Daar er niet kan gegarandeerd worden dat in september alles op normale basis kan verlopen, hebben wij nu reeds de knoop doorgehakt. We opteren nu voor volgende trip: van 13 t/m 24 mei 2021. Zij die zich in september niet konden vrijmaken krijgen dus een herkansing in mei. Alle reeds ingeschreven deelnemers die in 2021 niet kunnen deelnemen krijgen hun voorschot volledig terugbetaald.
Wij verontschuldigen ons voor dit ongemak.


Reizen
13/05/2020
BONO VERTELT
Bono vierde onlangs zijn 60e verjaardag en vond dat een goede aanleiding om de belangrijkste muziek uit zijn leven te delen met de wereld. Op Twitter deelt de U2-frontman de 60 nummers die “mijn leven hebben gered”. Degenen die me van daar naar hier hebben gebracht, van nul tot 60.” De vier uur durende afspeellijst bevat muziek die hij beluisterde in zijn tienerjaren maar ook nummers van artiesten met wie hij samenwerkte. Op de lijst staan onder meer ‘Hurt’ van Johnny Cash, ‘I Want To Hold Your Hand’ van The Beatles, ‘Ruby Tuesday’ van The Rolling Stones en ‘Heartbreak Hotel’ van Elvis Presley. 
Bron: HLN

Actualiteit
13/05/2020
BOEK UITGESTELD DOOR COVID19
We krijgen via mail en telefoon haast dagelijks vragen wanneer het nieuwe boek van Erik Lorentzen zal verschijnen, dat reeds maanden geleden werd aangekondigd. We zouden dat boek ook graag leveren, temeer daar velen onder jullie het ook daadwerkelijk betaalden.

Erik meldt ons vandaag dat de drukker de voorbije 6 weken in Covid19 lockdown is gegaan en pas maandag zijn werkzaamheden terug opstartte.
Best dus rekening houden dat het boek pas binnen 3/4 weken klaar zal zijn voor verzending.
Dank voor jullie begrip!
Bron: Eric Lorentzen
Boeken
12/05/2020
TE NOTEREN!
Opgelet!

Actualiteit
11/05/2020
EEN SNELTREINVAART!
Onze mei-actie loopt rond als een vuurtje!
Het supplementaire gechenkje in de vorm van een omslag met een eerste dag afstempeling van de Elvis postzegel uit 1993 slaat in als een bom.
We kunnen de bestellingen nauwelijks bijhouden en verzendklaar maken.

Opgelet: deze unieke actie loopt tot het eind van deze maand, maar gezien het succes is het wellicht nodig dat we niet iedereen gelukkig kunnen maken, want onze voorraad is beperkt!
Boetiek
11/05/2020
LOANNE PARKER OVERLEDEN
We vernamen zopas dat de weduwe van Colonel Tom Parker overleden is. Zij was sinds 1969 de secretaresse van de Colonel tot ze uiteindelijk huwden in 1990. Tom was toen reeds 4 jaar weduwnaar (zijn eerste vrouw Marie stierf in 1986).
Bron: Memphis Mansion
Overleden
09/05/2020
BLOEMETJE KOPEN?
Vandaag is het moederdag, vergeet het toch maar beter niet!
Geen bloemen te vinden in je dorp of stad? Koop dan gewoon een grote taart!

Actualiteit
09/05/2020
NIEUW, EN TOCH WEER NIET

De grootste Amerikaanse warenhuisketen "Walmart" bracht in samenwerking van RCA de LP "Elvis Golden Records Vol 1" terug op de markt in goudkleurig vinyl. Dat is niks nieuws, reeds in 1985 verscheen deze langspeelplaat in een goudkleurtje, en wie zit er nu nog te wachten op een nieuwe versie met een stickertje van Walmart!
De plaat wordt in Amerika aangeboden aan $19.95, toch nog vrij duur te noemen voor deze heruitgave die iedereen in huis heeft!
Bron: Walmart

 

Actualiteit
09/05/2020
NIEUWE VINYL IN VOORRAAD
Nieuw in de Presley boetiek:
1) Elvis Presley At The Hayride: een 25cm vinyl in een "roze" kleurtje en een oplage van 300 stuks. De opnames (10 stuks) dateren van 1954,1955 en 1956.
2) The Danish Singles Collection volume 1 (Rode vinyl)
3) The Dansih Singles Collection volume 2 (witte vinyl)
Beiden zijn genummerd, gelimiteerd tot 300 exemplaren en voorzien van een extra bijlage over de Deense vinylplaten.
Te bestellen via onze webshop!

Boetiek
09/05/2020
LITTLE RICHARD OVERLEDEN
Het bericht bereikte ons vandaag dat de rocklegende Little Richard op 87-jarige leeftijd is overleden.
Richard Wayne Penniman was zijn echte naam en hij verwierf al bekendheid met z'n extravagante wijze van pianospelen en zingen tegelijk in de periode dat Elvis nog alleen maar in het zuiden van Amerika sier maakte (1955).
Elvis coverde een aantal van zijn grote hits, zoals Long Tall Sally, Rip It Up en Tutti Frutti. Samen met Chuck Berry wordt hij een van de grondleggers van de rock 'n' roll genoemd. Hij trad ook op in verschillende films, waaronder de meest bekende "The Girl Can't Help It". Little Richard vond zelf dat hij de echte "Koning" van de rock 'n' roll was, maar dankte toch Elvis, omdat hij het was die de deuren naar de zwarte muziek en zangers opende voor het grote publiek.
bron: VRT

Overleden
08/05/2020
FOLLOW THAT DREAM RELEASES BESCHIKBAAR
Eindelijk beschikbaar:

De twee nieuwe releases van het "Follow That Dream" label, "Elvis St. Louis & Spokane en The Kid Galahad Sessions". 
Tegelijk werd ook een nieuwe voorraad aangeleverd van de langspeelplaat "Love Letters".

We werken vandaag en het weekend aan de verpakking en verzending!
Boetiek
08/05/2020
ELVIS BEHIND THE IMAGE
Super Elvisfan Bud Glass uit Tallahassee (Florida) heeft na zijn originele concept uit 1999 een nieuwe relance klaar van een video-webreeks over zijn idool dat te zien zal zijn via het YouTube kanaal. Bud Glass zal hierbij weinig bekende anecdotes uit Elvis' leven en carrière aankaarten. Je kan de teaser bekijken via onderstaande link.
Bud is altijd al een groot verzamelaar geweest op Elvisgebied en heeft ook talrijke persoonlijke zaken van Elvis in zijn collectie, destijds deel uitmakend van een mini-museum in Las Vegas onder de naam "The King's Ransom". De echtheid van deze bezittingen werd door sommigen uit de Elviswereld als "fake" bestempeld, waardoor Bud in de Elviskringen de naam kreeg van een bedrieger te zijn. Een niet zo fraaie term die hij steeds met klem heeft ontkend. Hij was ook uitgever van de boeken en DVD's "Elvis Behind The Image".
Info Bud Glass
Foto: Bud met JD Sumner in 1998.

 
 
Actualiteit
07/05/2020
DANNY FISHER OVERLEDEN
We vernemen zonet het overlijden van de Vlaamse zanger Danny Fisher. Naast de naam uit King Creole heeft hij niet zo heel veel met Elvis gemeen, behalve de song "Blue Suede Shoes", die hij in 1977 opnam als eerbetoon aan Elvis. Danny was in vroegere jaren gitarist van Will Tura en haalde de krantenkoppen toen hij zijn solocarrière begon als "de gitarist die Tura durfde te verlaten". Hij is overleden aan een hartaderbreuk. Zijn echte naam was  Eduard Vermeylen. Hij werd 80. Danny had één grote hit in Vlaanderen: "Just Another Guy".
De naam Danny Fisher werd ontleend aan het boek van Harold Robbins: A Stone For Danny Fisher. 
Bron: dank aan Benny Scott
Overleden
05/05/2020
TWEE NIEUWE PICTURE DISCS OP KOMST
Na de set van twee picture discs die sinds vorige week te koop werden aangeboden via onze webshop komt eind van de maand juni al een volume 2 uit. Weer twee beeldplaten op een rijtje, met vooraan een mooie foto en achteraan blauwe vinyl.
Wij kunnen deze ook aanbieden via onze webshop. Voorbestellingen kunnen vanaf vandaag.
Let op: er zijn slechts 100 exemplaren beschikbaar!
Boetiek
05/05/2020
EEN MOOIE SONG EN UNIEKE BEELDEN
Een Elvissong die maar weinig te horen valt op de radio is ongetwijfeld "Pieces Of My Life". Voor de echte Elvisfans is dit zeker geen onbekende, maar je kan hem via de onderstaande link nog eens herbeluisteren met mooie en unieke beelden van Lisa Marie.
opzoekwerk: Joël Parate

www.youtube.com/watch
Retro
04/05/2020
ELVIS STANDBEELD IN BAD NAUHEIM KRIJGT VORM

Vandaag kregen wij het bericht binnen dat het hoofd en benen reeds klaar zijn voor het bronzen beeld dat in Bad Nauheim zal komen te staan op de brug waar Elvis zelf heeft geposeerd.
Zelfs de pers was van de partij in de Rincker gieterij.

 
Actualiteit
02/05/2020
CHANGE OF HABIT
Op 2 mei 1969 sluit Elvis de opnames af voor wat zijn laatste filmrol zou worden met een vooraf geschreven script. 
Change Of Habit is de 31e film van Elvis en zou pas in november in de zalen worden vertoond.
De foto dateert van deze periode. Mary Tyler Moore is de tegenspeelster. De film wordt gedraaid in de Universal Studio's te Los Angeles.
In het Variety vakblad piekt de film op nummer17 en blijft vier weken in de toplijst.
In Europa kent de film slechts een matig succes en haalt niet de grote bioscoopzalen.
Ook wegens de aanslepende ruzie van het Heylen concern met de filmindustrie wordt de prent in Antwerpen slechts vertoond in kleinere onafhankelijke zaaltjes.
Retro
01/05/2020
BLOEMEN VOOR JULLIE!
1 mei, bloemen van Elvis voor alle Elvisfans!
Merci à Joël Parate

Actualiteit
01/05/2020
GRACELAND 1984

Een mooie documentaire uit 1984 en gepresenteerd door Priscilla.is te zien via de onderstaande link.
Hebben hieraan bijgedragen: George Klein, Jack Soden, Sam Philips Jerrry Schilling e.a.
Je kan deze in zijn totaliteit bekijken via je eigen scherm. Het nummer dat we horen in het begin en aan het einde van deze docu is "Old friend" en is gezongen door Bill Medley van de Righteous Brothers.

Retro
01/05/2020
HUMEURIGE ELVIS IN 1957
Op 1 mei 1957 staat een opnamesessie gepland voor de film Jailhouse Rock. De plaats: Radio Recorders langs Santa Monica Boulevard in Hollywood. De studios werden in 1928 gebouwd door RCA en in de jaren vijftig werden ze nog altijd beschouwd als de beste faciliteiten in Los Angeles. 
Elvis ontspant zich in de studio en zingt gospels met The Jordanaires. Dat is zijn manier om zich goed te voelen waarna het echte werk kan beginnen.
Dat is erg tegen de zin van MGM omdat de opname-uren door hen betaald zijn en er op dat ogenblik geen songs het daglicht zien. Elvis is erg humeurig en haat de burocratische wijze van handelen. Hij verlaat zonder meer de studio en zou pas twee dagen later terugkeren voor de opnames die werden afgewerkt op 9 mei 1957.
Bron: Ernst Jorgensen
Retro
01/05/2020
GRATIS GESCHENK, TOT EIND VAN DE MAAND!
Ons geschenk aan jullie, gans de maand mei!

Gratis bij elke bestelling (ongeacht het bedrag):

Een eerstedagafstempeling van de Elvis postzegel uit 1993 op een officieel omslag van Graceland.
Mooi en zeldzaam, 27 jaar terug in de tijd!

Profiteer van deze superaanbieding!

Boetiek
01/05/2020
LIDGELD / HERINSCHRIJVING ELVIS EXPRESS

Bij de vorige editie van onze Elvis Express (n° 37) stak er voor de meeste leden een overschrijvingsformulier voor de herinschrijving van het lidgeld bij. Indien je dit vergeten zou zijn is het nu het moment om dit te betalen!

Je zou het volgend nummer (38) toch niet willen missen!
Info bij Tommy op 0486/802457 of via tommyeps@outlook.be

Actualiteit
01/05/2020
1 MEI 1979: EEN TWEEDE KEER NAAR TUPELO EN MEMPHIS
Op 1 mei 1979 trokken we met een delegatie van onze Society richting Memphis en Tupelo en een cheque van $ 1.000 onder de arm. Dat was de winst van een voorbije meeting in de Elckerlyczaal te Antwerpen. Het initiatief werd toen genomen om een steentje bij te dragen tot de bouw van de Memorial Chapel te Tupelo. 
We werden er uiteraard met open armen ontvangen door de verantwoordelijke van de bouw van de kapel (Jimmy Clayton) en de plaatselijke pers. Na de plechtige overhandiging kregen we nog een rondleiding en trokken dan richting Memphis.
De vlucht van Brussel naar Atlanta gebeurde toen in een majestueuze Douglas DC 10 van Sabena, die voor de gelegenheid aan een zacht introductieprijsje werd aangeboden.
Foto: een kopij van de cheque en een bewijs van ontvangst dat in juni door de Elvis Presley Memorial Foundation werd verzonden.

Retro
01/05/2020
1 MEI 1967: HUWELIJK VAN ELVIS
Na een korte vlucht van Palm Springs naar Las Vegas komt het gezelschap in het midden van de nacht aan in Sin City. Elvis haalt er zijn huwelijkslicentie op en trekt dan onmiddellijk naar het Alladin Hotel. Dat was een keuze van Colonel Parker omdat het hotel gerund wordt door zijn vriend Milton Prell. Het gebouw was maar een jaartje terug open na een grondige renovatie van het vroegere Tallyho hotel dat in 1962 voor het eerst zijn deuren opende. Een torengebouw van 19 verdiepingen werd pas in 1976 toegevoegd. Na verschillende keren te zijn veranderd van eigenaar werd op 27 april 1998 het gebouw ge-ïmplodeerd en kwam er een nieuw building in de plaats, tevens met een nieuwe naam: Planet Hollywood.

Elvis en Priscilla traden in het huwelijk te 9.00 uur in de morgen, Michelle, het jonge zusje van Priscilla fungeerde als bruidsmeisje. Twee leden van de Memphis Mafia (Joe Esposito en Marty Lacker) waren de getuigen. Anderen (buiten de familieleden) mochten van Colonel Parker de suite niet binnen wegens gebrek aan plaats. Nadien mocht de opgetrommelde pers foto's maken en enkele vragen stellen.
100 genodigden konden aanschuiven aan het buffet om er te smullen van speenvarken, oesters, kreeft en gebraden kip uit het Zuiden, gevolgd door een grote cake. Het zachte prijsje van $ 3.200 vormde geen bezwaar.  Omgerekend naar deze tijd zou dat bedrag nu $ 220.000 zijn!!!
Elvis opende de dans met Priscilla op een eigen song: Love Me Tender.
Alvorens terug te keren naar Memphis op 5 mei verbleven ze nog twee dagen in Palm Springs. Het huwelijk werd voor vrienden overgedaan te Graceland op 29 mei 1967.
Retro
Taal:
ARCHIEF:
Een grote vergissing?
Onthullingen alom
Priscilla jarig
Eerste bezoekers te Graceland
Memphis 201 jaar oud
Nu leverbaar: RSD releases
Zwart-wit foto uit de fifties
Laatste week voor kado!
Elvis Express 38
Geen Elvisbeurs op zondag!!
Mooi
Top 60
Een mooie foto
Nieuwe RCA boxset op komst
Sun Studio open vanaf 1 juni
Brenda Lee en Paul Anka zingen Elvis
Record Store Day LP's onderweg
100 ontslagen bij Graceland
Tweede Picture Disc set te koop
Top 60 van de jaren 60
Ex-journalist overleden
3-dubbele LP in voorraad!
Te beluisteren via podcast
Graceland terug open vanaf 21 mei
Steve Binder en Niko
Bobbejaan Schoepen, RCA en Elvis
Onbekend
Kleurensingles
Graceland opent eigen fabricage eenheid
Graceland fleurt de tuin op
zedzaam en mooi om zien
Re-release van boxset uit 1977
Herkenbaar?
USA-reis verplaatst naar mei 2021
Bono vertelt
Boek uitgesteld door Covid19
Te noteren!
Een sneltreinvaart!
Loanne Parker overleden
Bloemetje kopen?
Nieuw, en toch weer niet
Nieuwe vinyl in voorraad
Little Richard overleden
Follow That Dream releases beschikbaar
Elvis Behind The Image
Danny Fisher overleden
Twee nieuwe picture discs op komst
een mooie song en unieke beelden
Elvis standbeeld in Bad Nauheim krijgt vorm
Change Of Habit
Bloemen voor jullie!
GRACELAND 1984
Humeurige Elvis in 1957
Gratis geschenk, tot eind van de maand!
Lidgeld / herinschrijving Elvis Express
1 mei 1979: een tweede keer naar Tupelo en Memphis
1 mei 1967: huwelijk van Elvis