24 november 2019: 100% Elvisbeurs in Antwerpen (zaal SAC)
11 januari 2020: Elvis Birthday Dinner Show (75 €)

1/2 februari 2020: minitrip naar concert in Bonn
14-15-16 augustus 2020: minitrip naar Bad Nauheim
September 2020: Memphis, Tupelo, Nashville en New Orleans

Jaar: Maand:
Categorie:
15/11/2019, 16:08:23
SCHERPE PRIJS: NOG ééN WEEK!
Begin december verschijnt de boekentrilogy "Elvis Summer Festival" die in zijn totaliteit handelt over de verfilming van "That's The Way It Is".  Alle voorbestellingen worden geleverd aan de uiterst scherpe prijs van 199 Euro (+ port).
Om nog te kunnen genieten van deze uitzonderlijke voorwaarden hebben we je order wel nodig tegen eind van volgende week. Betaal een voorschot van 50 Euro en wees zeker van een pikfijne levering zodra de boeken ons worden aangeleverd (begin december).
Bovendien ontvang je 18 gratis kleurfoto's op groot formaat + 5 postkaartfoto's geheel gratis.
De boekenreeks wordt geleverd in een stevige slipcase + beschermdoos.

Boeken
13/11/2019, 11:26:17
GOOD TIMES IN EEN KLEURTJE
Zonet geleverd:
Vinyl langspeelplaat Good Times, 45e verjaardag van deze mooie LP uit 1974 in doorschijnende blauwe vinyl, gelimiteerde uitgave van 2.500 stuks wereldwijd.
Nu te bestellen via onze webshop!
Boetiek
13/11/2019, 08:34:57
BACK IN LIVING STEREO
Het is net of Sinterklaas vandaag al bij ons langkwam... de nieuwe "Memphis Recording Studio" release is toegekomen en het mag gerust gezegd worden: dit is wellicht de mooiste uitgave die we van dit label ooit hebben ontvangen.  
Zes schitterende cd's met een prachtig geluid en een mooi fotoboek van 100 bladzijden. Bovendien breekt deze release alle prijsrecords: slechts 32,50 Euro! 
Waarom zou je dit buitenkansje laten liggen?

Boetiek
12/11/2019, 10:24:40
AMERICAN SOUND CD-BOX
Het blad "Blues Magazine" publiceerde deze week een erg lovende kritiek over de recent verschenen boxset van het Follow That Dream label. Via onze webshop kan je deze kanjer nog altijd bestellen aan een erg vriendelijke prijs: 49,50 Euro (+portkosten).

Met alle recente (terechte) hoepla rondom de jubileum-release van Abbey Road van The Beatles wordt bijna vergeten dat er vijftig jaar geleden ook een erg goed album werd uitgebracht: twee zelfs. ‘From Elvis in Memphis’ en ‘From Memphis to Vegas / From Vegas to Memphis’ van Elvis Presley. Twee studioplaten (en één live album) bomvol soul en blues die het resultaat waren van een aantal zeer productieve weken in de American Sound Studio in Memphis en die door de uitstekende supervisie van producer Chips Moman  kneiters van hits als In The Ghetto, Suspicious Minds en Kentucky Rain opleverden.
Follow That Dream Records, Sony Music’s Official Elvis Presley Collectors label, heeft nu alle beschikbare outtakes uitgebracht in één 5 cd-box, exclusief de masters. Negentig nummers lang een inkijkje in hoe Elvis zijn songs in de studio opnam en perfectioneerde met zijn muzikanten take na take. En oh boy, wat is het een genot om mee te mogen luisteren met dit proces. Alsof je er zelf bij bent in de studio 50 jaar geleden. De opnames waren al beschikbaar digitaal, maar FTD heeft  – ongetwijfeld onder druk van de grote vraag van Elvisfans als ik de fora zo lees – de opnames nu ook fysiek gereleased.
De 5 cd-box is mooi vormgegeven met foto’s van de sessies, info over de wereldwijde releases van de opnames en singles en sessie-informatie. De box zou eind augustus al verschijnen, maar Sony had meer tijd nodig om een aantal wijzigingen door te voeren, waaronder de hoesfoto. Een goede keuze want dit ziet er veel beter uit dan de oorspronkelijke. 
Maar genoeg over de vormgeving: het gaat natuurlijk om de inhoud.  En die is dik, dik in orde. Hoewel niet alle nummers even sterk zijn – zoals het bijvoorbeeld het té voortkabbelende This Is The Story, My Little Friend en A Little Bit Of Green. Het leeuwendeel vormt een boeiend inkijkje in het studioproces van Elvis. Het mooie is dat de opnames vrijwel allemaal undubbed masters zijn. Dat betekent dat we de songs rauw en zonder opsmuk horen: een heel verschil met de overdadige tierelantijntjes waar producer Felton Jarvis in de jaren zeventig Elvis’ albums mee dicht plamuurde. Luister bijvoorbeeld naar Long Black Limousine, een mooi ingetogen nummer dat zich in verschillende takes ontwikkelt tot een krachtige, soulvolle uitvoering. Of de talloze takes van In The Ghetto waarbij de vocale frasering van Elvis en de subtiele wijzigingen in muzikale ondersteuning fascinerend te volgen zijn.
Tegenover de tientallen takes van In The Ghetto klinkt Suspicious Minds in de acht takes die op deze release staan al vrijwel ‘af’ vanaf de eerste take. Heerlijk om het gelach en de ‘screw-ups’ te horen van Elvis en de mede-muzikanten tijdens deze takes, iets dat sowieso vaak terugkomt. Ook mooi: de krachtige en stampende soul en blues van Stranger In My Own Home Town. Ontstaan uit een jam en uiteindelijk in één take al tot master bestempeld. Nog een paar krachtige nummers: de sterke soul van Power Of My Love, de ingetogen zang op Without Love (There Is Nothing) en True Love Travels On A Gravel Road en het emotioneel geladen Kentucky Rain, Only The Strong Survive en Any Day Now. In al die talloze outtakes hoor je de grootsheid van Elvis in de studio als hij zijn tanden stuk kon zetten op uitdagend materiaal. Natuurlijk hielp het dat hij aangejaagd werd door uitstekende muzikanten en een topproducer die hem tot het uiterste dwongen. Negentig nummers lang met veel overlap tussen de nummers is misschien een lange zit, maar het is een pakkende ervaring om zo dicht op de huid van Elvis te kunnen zitten.

Bron: Blues Magazine,
Tekst: Patrick Struijker Boudier

Boetiek
10/11/2019, 16:52:01
HELMUT LOTTI OVER ZIJN CARRIèRE
Dit weekend staat er in de bijlage "dm.magazine"  bij de krant "De Morgen" een uitgebreid interview met Helmut Lotti.Verhalen over zijn drie mislukte huwelijken, zijn hoogtepunten en emotionele kantjes. 
Als gevraagd werd naar het allermooiste moment uit zijn hele carrière antwoordt Helmut het volgende:

'Mijn optreden met J.D. Sumner & The Stamps Quartet", in de seventies het vaste koor van Elvis Presley, in de Antwerpse Koningin Elisabethzaal, tien dagen voor de geboorte van mijn dochter.  Ik zong twee gospelsongs met hen en het was alsof we rechtstreeks naar Elvis in de hemel aan het zingen waren".

Dat is erg mooi verwoord, tevens ook een van de hoogtepunten van onze Society in 1991. Je kan het allemaal nog eens nakijken op de blog van deze website (12/10/2019).
Je kan via de link onderaan ook nog even kennismaken met Helmut en The Stamps in de song "Lead Me, Guide Me".

www.youtube.com/watch
Actualiteit
08/11/2019, 09:44:04
AMAZING GRACE
Deze merkwaardige versie van de song "Amazing Grace" kan je vinden op het internet. Duidelijk herkenbaar in het begin, maar vervolgens wordt het een stevige "rocker". Niet echt de bedoeling van een liedje dat veel werd gebruikt bij begrafenissen in New Orleans. De allereerste versie dateert al van het  eind van de achttiende eeuw. De song werd opgenomen door Elvis op 15/3/1971 en is te vinden op de LP/CD He Touched Me.
Kijk even mee:
Bron: Shira Geller
www.facebook.com/ijustlovethis2/videos/470913576829022/UzpfSTc3MDQyMjgzNToxMDE1NzYxODkxODYzMjgzNg/
Actualiteit
07/11/2019, 13:08:54
ELVIS OP NUMMER 2
Eerder deze week werden de inkomsten van de overleden bekendheden nog eens onder de loep genomen door het weekblad Forbes. Elvis prijkt nog altijd op de tweede plaats, na Michael Jackson. 
Hier een meer volledig lijstje:

1. Michael Jackson $60 million (down from $400m!) 
2. Elvis Presley $39 million (down from $40m) 
3. Charles Schulz ('Peanuts' creator) $38 million. 
4. Arnold Palmer $30 million. 
5. Bob Marley $20 million. 
6. Dr. Seuss $19 millii-on
7. John Lennon $14 million.
8. Marilyn Monroe $13 million.
9. Prince $12 million.
10. Nipsey Hussle $10 million.
Bron: Forbes
Actualiteit
06/11/2019, 17:13:57
EEN TIJDJE TERUG...
Op 6 november 1957 is Elvis per schip onderweg naar Hawaii, waar hij op 10 november tweemaal zal optreden. 
Deze zeldzame foto is genomen aan boord van de USS Matsonia, waar Elvis een dansje waagt met een Hawaiaanse schone.
Retro
06/11/2019, 17:08:39
JAMES AND FRIENDS
Het jaarlijkse James Burton Gitaarfestival vindt dit jaar plaats op 12 november in Nashville, waar talrijke grote namen uit de muziekgeschiedenis zullen optreden. Een VIP-zitje kost al gauw $ 1.000, maar het geld gaat wel naar goede doelen!
Bron: James Burton
Actualiteit
06/11/2019, 10:05:01
ELVISCRUISE IN 2020
Van 9 tot en met 16 oktober 2020 organiseert de Oostenrijkse zanger Dennis Jale opnieuw een Elvis Cruise doorheen de wateren van de Middellandse zee. Deze cruise start in Venetië en vaart vervolgens naar Bari, Santorin, Korfu, Chania, Dubrovnik en terug naar Venetië.
De deelnemende muzikanten en zangers: Dennis Jale, Glen D. Hardin, Paul Leim, The Imperials, The Halladay Sisters. Speciale gasten: Sam & Linda Thompson en Donna Presley. De prijzen variëren van 1.098 Euro tot 2.258 Euro. Traject naar Venetië is met eigen vervoer te regelen.
Info: Dennis Jale

Reizen
06/11/2019, 09:39:21
UNIEKE VINYL
Ter gelegenheid van de nieuwe release "Elvis 1960-1962 Back in Living Stereo" op het MRS-label werd er ook een speciale viylplaat geperst ter ondersteuning van deze schitterende release. 
Deze LP met als titel "You're Driving Me Crazy" is slechts geperst op 200 exemplaren in doorschijnende vinyl en zal een zeer gegeerd collector's item worden! Deze LP bevat een 25 minuten durend gesprek met Anita Wood, Elvis girlfriend uit de late jaren vijftig.
Reserveer nu uw exemplaar en kom in het bezit van een super zeldzaam exemplaar!
Ter informatie: "Elvis 1960-1962" verschijnt eind van volgende week en bevat 6 CD(s + een prachtig boekwerkje van 100 bladzijden.
Te bestellen via onze webshop
info: MRS


Boetiek
05/11/2019, 17:40:06
BLACK FRIDAY
Op 29 november (Black Friday) brengt RCA een dubbel-elpee op de markt onder dezelfde voorwaarden als "Record Store Day", met andere woorden: zeer gelimiteerd en een gegarandeerde levering nooit echt te voorzien. Deze release kadert in de vijftigste verjaardag van de studio-opnames uit 1969.
We hebben er goede hoop op deze dubbelaar toch aan onze leden te kunnen aanbieden: we hebben jullie order zo vlug mogelijk nodig, mits een voorschot van 20 Euro.  Dit voorschot betalen we gegarandeerd terug mocht de plaat niet, of niet voldoende beschikbaar zijn.
Het is soms een vervelende toestand, maar hierdoor wordt de exclusiviteit van je product wel gegarandeerd!
De wereldwijde oplage is gelimiteerd tot 4.000 stuks

Side A: 1. Long Black Limousine (Take 6) 2. Wearin' That Loved On Look (Takes 12, 13 & 14) 3. You'll Think Of Me (Take 16) 4. I'm Movin' On (Take 2 - with vocal replacements and steel guitar overdub) 5. A Little Bit Of Green (Take 1)
Side B: 1. In The Ghetto (Take 1) 2. From A Jack To A King (Takes 1-3) 3. “Without Love (There Is Nothing)(Take 1 4. I'll Be There (Takes 1-3) 5. “Suspicious Minds (Take 8)(undubbed master)
Side C: 1. Stranger In My Hometown - Jam (undubbed) 2. It's My Way/This Time/I Can't Stop Loving You – Jam 3. True Love Travels On A Gravel Road (Take 2) 4. “Power Of My Love (Take 1) 5. After Loving You (Take 2)
Side D: 1. Do You Know Who I Am? (Take 4) 2. Kentucky Rain (Take 8) 3. Only The Strong Survive (Take 29) 4. It Keeps Right On A Hurtin' (Takes 1 & 2) 5. Any Day Now (Takes 1 & 2).
Vooropgestelde prijs: 37,50 Euro.
Bron: Sony
Actualiteit
03/11/2019, 17:14:39
HULDE AAN ELVIS
De sympathieke Luikenaar Sebastian Baneux gaf gisteren een spetterend concert in misschien wel de mooiste concertzaal van België: het Forum te Luik.
De verzorgde show startte te 20.00 uur met een groot orkest.
Na ongeveer 40 minuten kwam Chris Watson op de buhne om enkele rock 'n' roll nummers samen met Sebastian te verzorgen. Chris is vooral bekend om zijn pure rock 'n' roll, "pumping piano" met een duidelijke knipoog naar Jerry Lee Lewis. Sebastian bracht op zijn eigen wijze hulde aan ons idool "The King". Iedereen in de zaal kon dat beamen.
Onze Society werd meermaals vernoemd en Sebastian droeg het nummer "An American Trilogy" op aan onze club.
De 1420 aanwezigen zagen en hoorden dat het goed was en gingen na een optreden van iets meer dan 2 uur tevreden naar huis.
Onze boetiekstand kende veel succes en we willen alle personen die zich lid maakten bij onze Society hierbij nogmaals bedanken.
Concerten
02/11/2019, 08:31:13
ALWAYS ON MY MIND
In de Radio2 Top 70 van de jaren zeventig, die gisteren ten einde liep, verwierf Elvis een mooie 8e plaats met de song "Always On My Mind". Meer en meer vindt dit liedje een weg als "meest herkenbare Elvismelodie" in alle soorten hitparades en wordt het nummer door vele "niet Elvisfans" in één adem genoemd als zijnde het beste nummer van onze zanger. Merkwaardig is dat in 1972 de song slechts als B-kantje fungeerde van de single "Separate Ways", en niettegenstaande Elvis als eerste het nummer opnam, het Brenda Lee was die met deze eer ging lopen. Vorig jaar stond deze song van Elvis op de 41e plaats.
info: Radio2
Actualiteit
01/11/2019, 10:59:39
CONCERT IN LUIK
Zaterdag 2 november vanaf 19 uur is onze Elvis Society te gast in de prachtige Luikse concertzaal "Forum", waar "Sebastian For Elvis" zijn spetterende Elvisshow zal vezrzorgen.  Meer dan 1.250 tickets gingen al de deur uit, maar je kan er nog altijd bij.
In deze Luikse zaal zal een mooie boetiek- en infostand van de Society aanwezig zijn. Woon je niet al te ver af of plan je nog een "uitje"?  Kom dan zeker even langs!

Zaal "Forum"
Rue Pont d'Avroy 14
4000 Liège
Concerten
01/11/2019, 10:56:00
AFHAALWEEKEND!
Zaterdag + zondag (2 en 3 november)
Afhaalweekend te Zwijndrecht!
Kom je bestelde Elvis boeken, cd's, kalenders en magazines ophalen van 10 tot 15 uur! Opgelet: we sluiten stipt om 15.00 u om tijdig in Luik te staan met onze boetiekstand (zie bericht hierboven)!

Pijlstraat 15
2070 Zwijndsrecht
tel. 03 2529222
Actualiteit
01/11/2019, 10:50:13
USA 2020
USA 2020 - Memphis + Tupelo + Nashville / New Orleans
Nu reeds zijn de prijzen bekend voor onze reis naar Memphis, Tupelo, Nashville met mogelijke verlenging naar New Orleans in september 2020.
Wil jij met ons mee, vraag dan snel uw brochure aan bij Tommy Peeters op het nummer 0486/802457. Een trip waar alles inbegrepen is (behoudens middag en avondeten en reisverzekering). Inkomtickets voor Graceland, SUN Studio, Lauderdale Courts, Tupelo Birthplace Center, Ryman Auditorium, Country Music Hall of Fame, Studio B, Oak Alley Plantation & Swamp tour zitten allemaal in de prijs alsook ontbijtbuffet, busvervoer, drinkgelden, begeleiding en BTW. Geen verrassingen ter plaatse!
Prijs: 2.750 € voor Memphis - Tupelo - Nashville. Prijs: 3.650 € voor Memphis - Tupelo - Nashville - New Orleans. Schrijf u vandaag nog in.
foto: het huis in New Orleans waar Elvis de song Crawfish opnam
Reizen
01/11/2019, 09:50:52
NIEUW IN DE PRESLEY SHOP
Nieuw in de Presley boetiek:
1) Elvis Collector's Edition kalender 2020 (Danilo 30x30cm)
2) Elvis Special "boxed" kalendar met inclusief een 30x30 kalender, een agenda en een leuke ballpoint pen samen in een mooie geschenkdoos.
Prijs: Collector's Edition: 10 Euro (+ port)
Boxed kalender: 19,50 Euro (+ port)

Boetiek
Taal:
ARCHIEF:
Scherpe prijs: nog één week!
Good Times in een kleurtje
Back in Living Stereo
American Sound CD-box
Helmut Lotti over zijn carrière
Amazing Grace
Elvis op nummer 2
Een tijdje terug...
James and friends
Elviscruise in 2020
Unieke vinyl
Black Friday
Hulde aan Elvis
Always On My Mind
Concert in Luik
Afhaalweekend!
USA 2020
Nieuw in de Presley shop