Nieuw rekeningnummer boetiek: IBAN BE11 7310 4785 7448 - BIC KREDBEBB
Elvis Birthday Party 8 januari 2022
Memphis - Tupelo - Nashville - New Orleans van 11 t/m 22 aug. 2022

Jaar: Maand:
Categorie:
19/04/2021
NIEUW VAN FOLLOW THAT DREAM
Follow That Dream Records liet ons zonet weten dat er naarstig gewerkt wordt aan een nieuwe release, leverbaar omstreeks 20 mei.

1) Elvis Las Vegas '73: een dubbele live-CD met concerten van 20 augustus (midnight show) en 2 september (3.a.m show). Deze set wordt geleverd in een 5" formaat (14 cm).

2) Love Me Tender, een fotoboek over de gelijknamige flm (Pal Granlund & David English). Tijdens een bezoek aan de 20th Century Fox Studio's ontdekten deze twee superfans een schat aan materiaal van fotograaf Robert Vose. De meeste foto's bleven tot op heden onbekend. Het boek wordt geleverd met twee supplementaire CD's.
Bron: Follow That Dream

Actualiteit
19/04/2021
ESTELLE BROWN JARIG
Na Glen D. Hardin (gisteren) is het vandaag de verjaardag van Estelle Brown. Zij was lid van The Sweet Inspirations
Estelle wordt 78 en uit naam van onze Society en leden wensen we haar een super prettige dag toe!

In 1967 werkten The Sweets mee als begeleidingskoor bij de hit Brown Eyed Girl van Van Morrison, Nog in hetzelfde jaar produceerde de groep bij Atlantic Records hun eerste eigen opnamen.

In 1968 volgden twee verdere langspelers en hun medewerking bij de lp Electric Ladyland van Jimi Hendrix en de LP Dusty in Memphis van Dusty Springfield. Tijdens de daaropvolgende periode waren ze de begeleiders van Elvis Presley en waren ze onder andere te zien in de documentairefilm Elvis – That's the Way It Is. Tegelijkertijd werkten ze soms ook met Aretha Franklin, o.a. op het “legendarische” concert in Het Concertgebouw in Amsterdam tijdens een Europese tournee in 1968.
Bron: Wikipedia

 
Actualiteit
18/04/2021
GLEN D. HARDIN JARIG
Glen D. Hardin is vandaag jarig. Hij was lange tijd de vaste pianist van Elvis vanaf de optredens in 1969. 
Glen wordt 82 en we wensen hem nog vele gelukkige jaren toe van ons team!

Foto: een "happy" Glen op 8 juni 2007 in het magazijn van onze Elvisshop te Zwijndrecht. Wat een rommel daar! Ook zijn fardes onafscheidelijke rokertjes liggen klaar.
Algemeen
18/04/2021
GEVONDEN!
Terug in voorraad (zat verdoken in onze archievenkast!)
Officiële Duitse postzegel van 60 cent (afgestempeld op 14/4/1988) met opgekleefd flexi singelje "Return To Sender"
Collector's item!
15 Euro (een gratis CD wordt bijgeleverd met een live-optreden)
Op=Op

Zie onze webshop tussen de postzegels! 
Boetiek
18/04/2021
MOOI!
Fotokunstenaar Ard Gelinck is niet aan zijn proefstuk toe.
Deze artiest laat ons bekende mensen met hun jongere versie zien alsof ze echt op de foto staan!
Met deze bijzondere fototrucage is na George Michael, Kurt Cobain, Agnetha Faltskog, Michael Jackson en nog veel andere celebrities ook Elvis aan de beurt! Geslaagd op z'n minst!

Bron: Instagram / Ardgelinck.


Actualiteit
18/04/2021
ELVIS' CONVAIR 880
Gisteren was het 46 jaar geleden dat Elvis een Convair 880 Jet van Delta Airlines kocht, die enkele maanden voordien uit dienst was genomen. De vraagprijs was 250.000 dollar. Het bericht over de aankoop wordt pas in juni officieel bekendgemaakt.
Hij noemde het naar zijn geliefde dochter Lisa Marie. Om het op te knappen moest Elvis meer dan 600.000 dollar uitgeven (≈ 2,9 miljoen dollar vandaag) - uiteindelijk kon hij in november 1975 met de Lisa Marie reizen, Elvis' laatste vlucht was eind juni 1977. In 1984 werd het vliegtuig naar Graceland gebracht door de Elvis Presley Enterprises. Het was toen reeds verkocht door Vernon Presley, maar EPE zag er brood en centen in om het tentoon te stellen aan de overzijde van Graceland.
Foto: Het originele vliegtuig van Delta Airlines
Retro
16/04/2021
NU BESTELLEN MET GRATIS GESCHENK!
MRS (Memphis Recordering Service) meldde ons gisteren dat de nieuwe 3-CD box volgende week kan verzonden worden.
The First Engagements 1969-1970 wordt een absolute topper!
Deze mooie set bevat volgende opnames in stereo:
CD1 Augustus 1969 (juiste datum van het concertis onbekend), met o.a. Memories, Yesterday/Hey Jude, In the Ghetto, What 'd I Say.
CD2 Opening Show - 26 januari 1970 met ondermeer Proud Mary, Don't Cry Daddy, Walk A Mile In My Shoes, True Love Travels on A Gravel Road, Sweet Caroline, Polk Salad Annie, Kentucky Rain.
CD 3 Closing Show 23 februari 1970 met o.a. Let It Be Me, I Can't Stop Loving You, See See Rider, One Night, It's Now Or Never.
Een informatief fotoboekje behoort tot het geheel. 
Wij hebben met het productieteam een erg interessante prijs kunnen bedingen voor deze schitterende set.
Bestel vandaag nog uw exemplaar en krijg het bij de eersten in je brievenbus!

Een mooi geschenk van ons aan u:
Wie tussen de eerste 60 bestellers is van deze MRS uitgave ontvangt een schitterende CD met 16 afwijkende versies uit de "Fool" CD!
Alle songs dateren van maart en mei 1971. 
U vindt hierop ondermeer volgende songs in een ander kleedje (met studio-talk): That's What You Get For Loving Me / It's Still Here / I Will Be True / My Way en een 11 minuten durende versie van Don't Think Twice It's All Right.
Opgelet: wij kunnen dit geschenk enkel aanbieden voor bestellingen die ook daadwerkelijk betaald werden!

CD
15/04/2021
52 JAAR TERUG IN DE TIJD
Tijdens zijn bezoek aan de bouwwerf aan het International Hotel te Las Vegas, tekent Elvis op 15 april het contract voor een optreden van vier achtereenvolgende weken, te beginnen op 31 juli 1969. 
Dit initiatief zou jaren standhouden, ook als het hotel wordt omgedoopt tot het "Las Vegas Hilton". Elvis werd in 1969 100.000 dollar per week betaald, het hotel inde de som van 1.522.625 dollar in vier weken, extra inkomsten van eten, drinks en casino inkomsten niet meegerekend.
Retro
12/04/2021
FTD'S AANGEVULD, ZOWEL VINYL ALS CD'S
Mis je nog die ene LP of CD van FTD? Kijk dan snel even in onze webshop. 
Deze is aangevuld met tientallen stuks die even uitverkocht zijn geweest.
Doe het nu voor het te laat is.


Boetiek
11/04/2021
EEN MOOIE FOTO
Een mooie, ongewone foto uit vervlogen tijden. Elvis, mijmerend en tegelijk fotogeniek, zoals altijd! 
Dank aan: Joël Parate
Retro
09/04/2021
MEMPHIS IN DE LENTE
Ook in Memphis ontsluit de lente en wordt alles weer mooi groen. Hierbij een foto die woensdag werd genomen. 
Soms kent Memphis een felle en koude winter, maar lekker aanvoelende temperaturen komen dan ook vrij snel. Vandaag is het er al 27 graden!
Actualiteit
09/04/2021
ECHT EN FAKE
Sinds de komst vazn "Photoshop" zijn er via het internet honderden valse "fake" foto's van Elvis te vinden. Er is veel "fake news", maar laat U dus ook niet verleiden door foto's die helemaal niet echt zijn, en met personen die Elvis nooit gezien of ontmoet hebben.  Zo was er al in de jaren zeventig een foto van Elvis met de franse zanger Dick Rivers, waarvan iedereen vermoedde dat ze op professionele wijze aan elkaar werden gekleefd.  Recent vonden we ook een foto van Petula Clark en Karen Carpenter (The Carpenters). Al heeft Petula wel een concert van Elvis bijgewoond in Las Vegas, er zijn tot op heden geen foto's van haar en The King. gevonden.
Vergelijk even de twee onderaan: eentje met Petula, en eentje met de dame die er wel bij was. In elk geval, mooi gedaan! 
Bron: Joël Parate
Retro
08/04/2021
ZOU ELVIS SUSHI ETEN?
We zijn er haast zeker van dat Elvis geen sushi zou gelust hebben, hij had een afkeer aan vis door de reuk en de graten erin. Dat is niet zo ongewoon voor Amerikanen die tweeduizend kilometer en meer van de zee wonen.  Voor hen is "steak" een prima maaltijd. Dat ondervonden we ook tijdens een concert te Knokke van The Sweets en The Imperials. The Sweets bestelden al gauw scampi (Myrna woonde in L.A.) in een restaurant langs de dijk, Terry Blackwood stelde de vraag: "has the fish bones in it" en knikte dan neen tegen een heerlijke "sole meunière".  Dat terzijde. Deze schilderij hangt in een sushi-restaurant te Nashville, en een gerecht is ook naar de King genoemd. Alles is goed om te verkopen.
Bron; EFON

Actualiteit
08/04/2021
ROCK 'N' ROLL VEILING
Het veilinghuis Gotta Have Rock & Roll komt vanaf 14 april weer eens aandraven met een veiling waar talrijke vroegere bezittingen van Elvis worden verkocht.  
Het blijft verwonderlijk dat nog talrijke objecten blijven opduiken, deze die nu geveild worden zijn meestal afkomstig uit de garderobe die Elvis gebruikte tijdens diverse films en zaken die hij wegschonk, zo ondermeer aan George Klein.
Je kan de veiling bekijken via volgende link:
(mogelijk moet je de naam Elvis Presley intikken).
Bron: Gottahaverock&roll

gottahaverockandroll.com/catalog.aspx?searchby=3&searchvalue=elvis%20presleylink:


Actualiteit
07/04/2021
JEFF BURTON: TWEE JAAR GELEDEN
Vandaag, twee jaar geleden, overleed de zoon van James Burton. Dit is wel een heel mooie foto van een drieluik; opa, zoon en kleinzoon, allen met een prachtige Fender gitaar. Jeff overleed aan een hartfalen in Nashville.
Hij was, zoals zijn vader, een zeer getalenteerd gitarist.
Foto: thuis bij James


Retro
05/04/2021
5 APRIL 1936; TORNADO IN TUPELO
5 April, 1936: Elvis Presley was één jaar oud. De op drie na dodelijkste tornado in de geschiedenis van de Verenigde Staten raasde door Tupelo, Mississippi, en doodde 216 mensen. Gladys en de één jaar oude Elvis konden schuilen in het huis van overgrootoom Noah Presley. Noah Presley was de burgemeester van East Tupelo, die zijn ambt aanvaardde op 7 januari 1936 en hij was de Lee County Sheriff in 1946. Daarnaast bezat hij ook een winkel. 
Volgens gegevens verwoestte de tornado 48 stadsblokken en minstens 200 - misschien wel 900 huizen, naast de 216 mensen omkwamen waren er ook nog 700 die gewond raakten. De tornado vernielde de watertoren en veroorzaakte talrijke branden, hoewel de hevige nachtelijke regens de vlammen bedwongen.
Milam Junior School werd half vernield (foto links). Na de heropbouw zou Elvis er van 1946 tot 1948 school lopen (zie foto rechts, Elvis rechtstaand uiterst rechts op de tweede rij).

Retro
04/04/2021
4 APRIL 1968, EEN ZWARTE DAG
Vandaag is het 53 jaar geleden dat Martin Luther King, de activist voor gelijke rechten, op het balkon van het Lorraine Motel te Memphis werd vermoord.  Elvis had veel respect voor deze man en was beschaamd dat zo iets in zijn stad kon gebeuren. Hij vertoefde op dat ogenblik in Los Angeles voor de verfilming van de film Live A Litte, Love A Little. Elvis volgde op 9 april in zijn trailer samen met tegenspeelster Celeste Yarnall de begrafenis. Velen gaan er van uit dat de afsluiter van de 1968 show (juni 1968) met de song "If I Can Dream" een boodschap inhield naar een betere wereld naar aanleiding van deze laffe moord.
De titel was dan ook een knipoog naar de beroemde uitspraak van Martin Luther King.
Retro
04/04/2021
ZALIG PASEN
 
Actualiteit
03/04/2021
JUST PRETEND
Velen zullen het met ons eens zijn, "Just Pretend" is een van de mooiste songs die Elvis ooit in zijn repertoire opnam. 
Het liedje werd ingeblikt op 6 juni 1970 in de Nashville studio's en is van de hand van het Engelse duo Doug Flett/Guy Fletcher. Take drie werd weerhouden als beste prestatie om als master te dienen. In November verscheen de song op de LP "That's The Way It Is" en in 2016 nog eens in een bewerking met het Royal Philharmonic Orchestra. De duet-versie met de Duitse zangeres Helene Fisher is magistraal, maar wordt niet door iedereen gesmaakt omdat Elvis lang voordien overleed en het nooit zelf kon meemaken.
Het is ook pijnlijk te moeten ervaren dat in de eerste versie van de film de song geweerd werd. De originele versie + de twee andere takes kan je terugvinden op de recent verschenen CD-Box "From Elvis In Nashville", terwijl een wondermooie live-versie te beluisteren en te bekijken is op deze 4K film. Zet je geluidsboxen maar wagenwijd open en geniet mee!

https://www.youtube.com/watch?v=f9lBcoVrFdIReizen
02/04/2021
NIEUW OP KOMST!
Op 7 mei verschijnt de nieuwe  MRS release: drie live-soundboard CD's in stereo met een prachtig boekje als supplement.
33,50 Euro.
Ga nu naar onze webshop en zet meteen dit schitterende item op uw verlanglijstje.Boetiek
01/04/2021
ELVIS WORDT SOLDAAT IN 1958
Het moet voor Elvis tijdens z'n eerste dagen in het Amerikaanse leger geen eenvoudige klus zijn geweest  met een horde fotografen en nieuwsmedia achter je aan. 
Officieel vervoegt hij zijn legereenheid op 24 maart 1958 te Memphis, hij krijgt de eerste instructies, haalt zijn beddelakens op, laat zich de bloeddruk nemen, staat in z'n slip op de weegschaal en schuift aan voor een simpele maaltijd.  Na vier succcesfilms en een miljoenenverkoop aan fonoplaten is dit wel een dagje om nooit te vergeten. 
Je kan het allemaal nog eens terugzien op de volgende film van 8 minuten. 

https://www.youtube.com/watch?v=--a2wrWaXVA


Retro
01/04/2021
THE HIS HAND IN MINE SESSIONS
De afgelopen dagen waren we in de weer met het verpakken en verzenden van alle voorbestellingen van de prachtige CD-set "The His Hand In Mine Sessions". Heeft u hem nog niet in huis? Geen nood, bestel hem snel via onze webshop. Ook de box "American Sound 1969" is terug geleverd.

 
Boetiek
Taal:
ARCHIEF:
Nieuw van Follow That Dream
Estelle Brown jarig
Glen D. Hardin jarig
Gevonden!
MOOI!
Elvis' Convair 880
Nu bestellen met gratis geschenk!
52 jaar terug in de tijd
FTD's aangevuld, zowel vinyl als CD's
Een mooie foto
Memphis in de lente
echt en fake
Zou Elvis sushi eten?
Rock 'n' Roll veiling
Jeff Burton: twee jaar geleden
5 april 1936; tornado in Tupelo
4 april 1968, een zwarte dag
Zalig Pasen
Just Pretend
Nieuw op komst!
Elvis wordt soldaat in 1958
The His Hand In Mine Sessions