Memphis, Tupelo, Nashville, New Orleans: 13 mei t/m 24 mei 2021
Nieuw rekeningnummer boetiek: IBAN BE11 7310 4785 7448 - BIC KREDBEBB
Nieuw emailadres = 
elvispresleysociety@outlook.be
Jaar: Maand:
Categorie:
05/12/2020
NIEUWE ITEMS NU BESCHIKBAAR
Volgende nieuwigheden werden ons reeds bezorgd en we kunnen alles direct verzenden.
Kijk snel even in onze webshop voor de interessante prijzen en beschrijvingen.

 
Boetiek
04/12/2020
ELVIS OP DE BRUG IN BAD NAUHEIM
Op 8 januari 2021 wordt te Bad Nauheim onder strikte coronamaatregelen het bronzen beeld van Elvis plechtig onthuld. Op dit ogenblik laat de stad echter geen enkele samenscholing toe. Wel kwam de toestemming dat het beeld op de bedoelde dag kan geplaatst worden, zij het dan spijtig genoeg zonder publiek.
Vandaag werd het standbeeld voor het eerst op de brug geplaatst, om toe te laten de nodige voorzieningen te kunnen treffen voor de definitieve verankering.
De officiële plaatsing zal via livestream kunnen plaatsvinden, waarbij iedereen de plechtigheid zal kunnen volgen via het beeldscherm.
Als het weer kan zal op latere datum een groter evenement doorgaan, dit uiteraard met de medewerking van het stadsbestuur. Tot op heden werd 15.530 Euro gedoneerd door Europese Elvisfans. Wie nog een steentje wenst bij te dragen kan dit via volgende site:
www.gofundme.com/f/elvis-in-bronce
Het doel is bereikt, Elvis is terug in de stad.
Bron: Meike Berger 
foto: werklui met de grote middelen aan de slag op de brug.

Actualiteit
03/12/2020
ELVIS' VERJAARDAG
Graceland publiceerde vandaag op haar Facebook pagina een overzicht van de festiviteiten die doorgang zullen vinden naar aanleiding van Elvis' verjaardag.  Inderdaad, op 8 januari 2021 zou Elvis 86 jaar geworden zijn! 
Wegens de coronaperikelen werden de feestelijkheden ingekort tot 3 dagen (7-8-9 januari)
Hoogtepunten van Elvis' Birthday Celebration zijn het aansnijden van de verjaardagstaart, een speciale "Hidden Graceland" tournee met Angie Marchese en Tom Brown, en een unplugged concert. Overzeese fans worden er niet verwacht, de vluchten naar Amerika staan nog altijd op een laag pitje. Het wordt dus wellicht een feestje in mineur.
Ook onze U.S.A. reis werd al verplaatst naar mei 2021, maar of deze op een veilige wijze doorgang kan vinden is nog niet 100% bekend. Fans die zich inschreven zullen we zeker op de hoogte houden van het verdere verloop.
Het was ook te verwachten: ons succesvol Birthday dinner-concert dat doorgang moest vinden op 9 januari 2021 gaat helaas niet door. Het wordt wachten op betere tijden.
Bron: Graceland / Elvis Presley Society


Actualiteit
03/12/2020
DECEMBER 1969: GOUD VOOR ELVIS
Begin december 1969 werd "Suspicious Minds" de 48e single die voor Elvis in Amerika de gouden status bekwam. 
Deze plaat was ook de laatste die Elvis op nummer één bracht in de Amderikaanse hitlijsten. Het press communiqé dat RCA/New York hierover vrijgaf kan U hieronder lezen:
Bron: RCA/ Archief Elvis Presley Society


Retro
03/12/2020
HUIS PRISCILLA VERKOCHT
De met wijnranken bezaaide verblijfplaats te Beverly Hills die als het oude huis van Priscilla Presley heeft gediend werd dinsdag verkocht voor $13 miljoen, dat werd bekend gemaakt door "Mansion Global". 
Priscilla, die getrouwd was met de "King of Rock 'n' Roll" Elvis Presley vanaf 1967 tot hun scheiding in 1973, maakte een mogelijke verkoop bekend in augustus, aanvankelijk met een prijskaartje van $15,9 miljoen, dat vervolgens werd teruggebracht tot $14,5 miljoen medio oktober.

Het zeven slaapkamers tellende pand is een "onberispelijk voorbeeld van de Spaanse architectuur", aldus de heer Zimble. Het is geladen met rustiek karakter en charme. Bijna elke kamer komt uit op de groene tuin, waar zich een aparte gastensuite bevindt, een zwembad en een tennisbaan.
Het huis "ademt romantiek uit", wat een grote aantrekkingskracht had op de kopers, samen met de afzondering en de privacy, zei de heer Zimble, terwijl hij weigerde commentaar te geven op hun identiteit.
Bron: Mansion Globel - foto: Getty Images
(Zie ook ons bericht hierover van 20 augustus 2020)Actualiteit
02/12/2020
UIT HET ARCHIEF VAN 48 JAAR TERUG
Op 2 december 1972, precies 48 jaar geleden, kwam dit newsbulletin binnen op de burelen van Inelco/Brussel, de toenmalige verdeler van RCA Records.
Een dagje eerder verscheen de single "Always On My Mind / Separate Ways" in de Britse winkels en zou even later ook in België worden verdeeld. Het communiqué was bedoeld voor de Engelse pers om de nieuwe single en de film "Elvis On Tour" in de schijnwerpers te zetten.
Kijk even mee in het verleden:
Bron: archief Elvis Presley Society / Inelco
Retro
01/12/2020
EEN JAAROVERZICHT VAN 2020
De dagelijkse webkroniek "Elvis Day By Day" slaat verder de weg in waar het een jaartje geleden allemaal mee begon. Day By Day - A Year in Review werd een uitgave in boekvorm met alle nieuwsjes van het voorbij jaar. Zoals de auteur (Kees Mouwen) het zelf beschrijft:  The good, the bad, the funny and the sad.
Nu het jaar 2020 haast voorbij is, wordt er naarstig gewerkt aan een nieuwe editie. Het werk verschijnt ook zoals dit van vorig jaar enkel in de Engelse taal.
Bron: Elvis Day by Day
Boeken
Taal:
ARCHIEF:
Nieuwe items nu beschikbaar
Elvis op de brug in Bad Nauheim
Elvis' verjaardag
december 1969: goud voor Elvis
Huis Priscilla verkocht
Uit het archief van 48 jaar terug
Een jaaroverzicht van 2020