Memphis, Tupelo, Nashville en New Orleans
gewijzigde data:
13 mei t/m 24 mei 2021

Jaar: Maand:
Categorie:
10/07/2020
PRACHTIG BOEK ONDERWEG NAAR ONZE LEDEN
Het nieuwe boek van Erik Lorentzen is nu reeds een bestseller van formaat in onze boetiek.  De voorbestellingen gingen vandaag allemaal de deur uit en worden maandag bij onze leden afgeleverd.
Honderden foto's uit de films Stay Away, Joe en Speedway van topkwaliteit sieren het boek. We kunnen het dan ook aan iedereen aanraden!

Hier klikken om je exemplaar te bestellen
Boeken
10/07/2020
BAD NAUHEIM
Niet alleen komt er een prachtig standbeeld van Elvis aan de brug in Bad Nauheim (over het USA-riviertjje), ook de brugleuning wordt gedeeltelijk in zijn oorspronkelijke vorm terug hersteld, zoals die was in 1959.
Foto link : de Duitse kunstsmid en de bezielers van het project.
Foto rechts: Elvis in maart 1959
Bron :

Actualiteit
09/07/2020
PETITIE VOOR LUCHTHAVEN VAN MEMPHIS
Judy Hunter is met een online petitie gestart om de luchthaven van Memphis een andere naam te geven.
Het is de eerste keer niet dat daar aan gedacht wordt.
Een eerbetoon aan Elvis Presley die Memphis wereldwijd op de kaart gezet heeft is een mogelijke optie.
Velen vragen eveneens ook een eerbetoon aan Martin Luther King die eveneens van Memphis afkomstig was. Omdat de keuze tussen Elvis en Martin niet gemaakt kan worden, opteerden de organisatie van deze petitie voor de naam "KINGS AIRPORT"
Via onderstaande link kan je de petitie mee ondertekenen.
Bron:Change.org
Actualiteit
09/07/2020
BOEKEN EN MAGAZINES IN VOORRAAD
Na maandenlang oponthoud door de sluiting van de drukkerij in Noorwegen wegens de coronarisis en de onbeschikbaarheid van het papier is nu de miserie voorbij en is het boek Stay Away Joe/Speedway alsook de twee magazines Elvis Files 30 en 31 eindelijk beschikbaar.
Dat is goed nieuws voor allen die de boeken al lange tijd in bestelling hadden. Ze worden zo vlug mogelijk verzonden!

Boetiek
08/07/2020
KALENDER 2021: VOOR EN ACHTERZIJDE
  
Bron:Danilo /Elvis Calendar 30x30 Special Edition

Actualiteit
08/07/2020
FOTO'S IN NIEUWE KALENDER 2021
Na de publicatie van de foto's nieuwe officiële Elvis kalenders voor het jaar 2021 kregen we enkele mails en telfoontjes van leden die ons vroegen naar de 12  foto's die de 30x40cm kalender sierden. 
We delen deze dan ook graag met jullie:
Bron: Danilo
Actualiteit
08/07/2020
BELANGRIJKE MEDEDELING AAN ALLE LEDEN EN KLANTEN
Na 55 jaar voorzitter te zijn geweest van de Elvis Presley Society heeft Hubert de fakkel in 2014 aan Tommy overgedragen. Deze opdracht kan dan ook als 100 % geslaagd worden beschouwd. Het ledental blijft stabiel, de minitrips en U.S.A. reizen blijven een vaste waarde in het opzet, alsook is de traditionele Birthday Party een succes om fier op te zijn (in 2020 175 deelnemers). Elvis Express, het blad dat in navolging van Elvis News en Elvis Quarterly in het leven werd geroepen is reeds aan zijn 38e editie toe.

De tijd is rijp om de Elvisboetiek aan Tommy door te geven. Hij heeft de ruimte, mogelijkheid, tijd en kunde om ook dit tot een succes te maken. Wij blijven uiteraard wel 100 % achter Tommy en de Elvis Presley Society staan en zullen nog daadwerkelijk meewerken aan allerlei activiteiten in de toekomst. Ook de nieuwsjes op de blog blijven een paradepaardje dat nog tijdelijk door Hubert zal worden verzorgd.

Ongetwijfeld zal Tommy ook zijn nieuwe taak met veel enthousiasme en gedrevenheid vervullen. Lichte veranderingen in de bestelformulieren en betaalformaliteiten kunnen alleen maar ten goede komen van onze klanten, Elvisfans.

Meer informatie over komende “mogelijke” opendeurdagen zullen ongetwijfeld volgen. Dit  zal sterk afhankelijk zijn van mogelijkheden binnen de Covid-19 problematiek.

Lopende bestellingen en artikelen die nog niet werden uitgeleverd zullen nog door Hubert worden afgehandeld. Het is de bedoeling dat de overname van het klantenbestand door Tommy wordt overgenomen vanaf 15 juli 2020.

Aangezien wij over 2 magazijnen beschikken waar alle items opgeslagen zijn, zou het mogelijk kunnen zijn dat de levering van uw bestelling enige vertraging oploopt. Alvast onze excuses hiervoor.

Wij wensen jullie allen nog veel Elvis- en aankoopplezier bij onze partner.


Hubert & Martha

Nieuw rekeningnummer boetiek vanaf 15 juli:

IBAN = BE11 7310 4785 7448                     BIC = KREDBEBB

Nieuw emailadres club:

elvispresleysociety@outlook.be
Actualiteit
08/07/2020
NIEUW BOEK IN DE MAAK
Paul Belard is de auteur van reeds zeven Elvisboeken die in zeer beperkte oplages werden gedrukt en hierdoor zeer geliefd bij de fervente verzamelaars.  
Paul heeft nu een nieuw boek in de maak: een 200 pagina's tellend werk over de wapenverzameling van Elvis. "Elvis Gun and Weapon collector" zal in de loop van de maand september.verschijnen. 
Elvis had een grote passie voor het verzamelen van wapens. Dit boek is een verslag van deze passie. Het documenteert honderden Elvis' geweren, revolvers, pistolen, zwaarden, messen, machetes, dolken, bajonetten en veel  meer in full colour beelden, vele vergezeld van gedetailleerde achtergrondinformatie. 
bron: Paul Belard / Elvis day by day.
foto: Elvis infonet

Boeken
07/07/2020
OFFICIëLE KALENDERS 2021
Deze week werden de foto's bekendgemaakt van de officiële Elviskalenders 2021. Ze zullen beschikbaar zijn tegen eind augustus en je kan ze uiteraard bestellen via je favoriete Elvis Presley Society Elvisshop!

Links boven: 30x40cm
Midden: 40x15 cm
rechts: zakagenda
onderaan links: 30x30cm
rechts: record calendar 30x30
Alle producten kregen de goedkeuring van Elvis Presley Enterprises.
Bron: Danilo


Boetiek
07/07/2020
TICKLE ME ELPEE: NOG EVEN GEDULD
Het lijkt wel een vaste gewoonte: leveringen van het Follow That Dream-label geschieden haast nooit op het ogenblik dat ze werden gepland.
Ook deze keer waren er problemen bij de persing van de langspeelplaten (wegens coronatoestanden), terwijl verleden week ook nog eens het plastifiëren (sealen) fout liep.

Van een weekje extra geduld zal de Elvisfan niet echt wakker liggen.... maar we houden je toch graag op de hoogte!
Bron: Roger Semon


Boetiek
07/07/2020
CHARLIE DANIELS OVERLEDEN

De countrymuzikant Charlie Daniels is maandag op 83-jarige leeftijd overleden in een ziekenhuis in de Amerikaanse staat Tennessee.

Countryzanger Charlie Daniels overleden
© Getty

Charlie Daniels was lid van de Country Music Hall of Fame en de Grand Ole Opry en is bekend van de Grammy-winnende hit The Devil Went Down to Georgia. Volgens een woordvoerder stierf hij aan een beroerte.
De countryzanger is in 1936 geboren in de Amerikaanse staat North Carolina en begon in de jaren 50 met het schrijven en maken van muziek. Hij was in 1964 co-auteur van het nummer It Hurts Me van Elvis Presley en werkte onder meer voor Bob Dylan en Leonard Cohen.
Bron: Belga)

Overleden
05/07/2020
USA-REIS 2021
Zoals u reeds eerder op onze website kon lezen, besloten wij om onze trip naar Memphis - Tupelo - Nashville - New Orleans te verplaatsen van september 2020 naar mei 2021 wegens alle problemen veroorzaakt door COVID-19.
Daar er niet kan gegarandeerd worden dat in september alles op normale basis kan verlopen, opteerden we nu voor volgende trip: van 13 t/m 24 mei 2021. 
Onze nieuwe flyers met aangepaste data zijn mee verzonden met Elvis Express n° 38.
Geen lid en wenst u toch een USA-folder te ontvangen (vrijblijvend en gratis)?
Contacteer dan Tommy op het nummer 0486/802457.

 
Reizen
04/07/2020
1968: OOK EEN WOELIGE PERIODE IN AMERIKA
Vandaag viert men in Amerika onafhankelijkheidsdag, maar wegens de rassenrellen, betogingen en de steeds erer wordende Corona-crisis wordt het wellicht een dag in mineur. Naar aanleiding van deze turbulente tijden in de U.S.A  wijdde de internetsite apost.com een mooi artikel uit dezelfde moeilijke periode in 1968, toen Amerika ook letterlijk in "brand" stond.

Elvis Presley was een performer die hielp om een tijdperk vorm te geven. Hij is het soort talent dat eens per generatie voorbij komt. Elvis hielp om rock-'n-roll mainstream te maken. Hij introduceerde soul en rhythm and blues bij het blanke publiek, in een tijd waarin deze werden beschouwd als genres in de marge.
Nadat hij in de jaren '50 voor het eerst bekend werd, leek het alsof zijn carričre in de jaren '60 als een nachtkaars zou uitgaan. Dat was immers de tijd dat The Beatles en The Rolling Stoness hip werden. Maar Elvis lanceerde een spectaculaire comeback in 1968 en verraste de wereld met een optreden dat intenser was dan alles wat er daarvoor bestond.

De muziekindustrie kan echt worden onderverdeeld in een tijd voor Elvis en na Elvis. Zo groot en beroemd was hij. Maar zelfs hij maakte ups en downs mee in zijn carričre. Op een gegeven moment, in 1968, had hij het gevoel dat hij zijn carričre nieuw leven moest inblazen. En wel met een televisie comeback special. Elvis was in die tijd al een doorgewinterde artiest. Maar hij wist ook dat veel van deze special af zou hangen. Voor een grote ster die zelden plankenkoorts had, was hij erg nerveus. Zelfs zijn drummer, D.J. Fontana, merkte dat, zoals Rolling Stone citeerde:

"Elvis was bijna nooit nerveus - maar toen wel ... We speelden een paar nummers, en na een tijdje kwam het los, en het bleek goed te gaan. Hij was gewoon al een hele tijd uit de schijnwerpers."

Een andere kwestie was dat het roerige jaren waren. 1967 en 1968 waren moeilijke jaren voor de Amerikaanse cultuur. De natie was geschokt door rellen over geďnstitutionaliseerd racisme. Martin Luther King was in april van dat jaar vermoord, en Bobby Kennedy in juni. De special van Elvis werd slechts enkele maanden na de dood van Kennedy uitgezonden.
Eén ding was duidelijk: Elvis wilde een verklaring afleggen om de natie samen te laten komen, en met zijn emotionele uitvoering van "If I Can Dream," deed hij dat ook.

In het nummer zingt Elvis over broederschap, samen lopen, samenkomen. Zijn optreden is zo intens en oprecht, dat zelfs zijn band het voelde. De schrijver van het nummer, Walter Earl Brown, heeft gezegd dat toen Elvis het nummer opnam, hij tranen zag biggelen over de wangen van de achtergrondzangeressen. Een van hen zei tegen hem:

"Elvis heeft nog nooit met zoveel emotie gezongen. Het voelt alsof hij elk woord meent."

Elvis had een geweldig talent, en hij wilde dat ten goede inzetten. Dit nummer uit de special is een bewijs van zijn zangkunsten en zijn grote hart.

Wat zijn de favoriete inspirerende momenten in de muziek voor jou? Hoe hebben ze de cultuur of je eigen leven beďnvloed? Laat het ons weten in de reacties en deel dit artikel zeker ook met anderen!

Bekijk nog eens deze prachtige versie van If I Can Dream via deze link:

www.youtube.com/watch
Bron: apost.com


Retro
02/07/2020
LAATSTE STUKS
Laatste exemplaren!
Van de volgende vinylplaten zijn we toe aan de laatste exemplaren.  U kan ze nu nog kopen aan een zeer voordelige prijs, goedkoper zoeken heeft echt geen zin!

Elvis at The American Sound Studio's: 30 Euro (2LP set)
Elvis In Living Stereo (transoarant): 42 Euro (3LP set)
Boetiek
02/07/2020
ELVIS VERZAMELEN
Het magazine "REMIND" brengt deze maand Elvis op hun cover.
Het artikel in het blad gaat over de veiling die Elvisstukken veilt en hoe je dus best een beetje Elvis in huis haalt.
Remind-magazine kan je bestellen via onderstaande link en kost 8 USD (hou wel rekenig met levertijd en verzendingskost vanuit de USA)
Actualiteit
01/07/2020
ELVIS SUMMER FESTIVAL
Zoals gisteren hebben gemeld brengt Erik Lorentzen in augustus twee nieuwe boeken uit over de film "That's The Way It Is", in navolging van de trilogie die eind 2019 verscheen. Ook deze keer zullen de boeken verpakt worden in een handige en mooie "slipcase".
Erik belooft meer dan 1.000 schitterende foto's en om zijn verhaal nog meer kracht bij te zetten schenkt hij bij elke bestelling een mooie 12-delige fotoset.
Dit initiatief nam hij ook in 2019, en het werd zeer gesmaakt door de fans.
Deze offerte geldt alleen bij de voorbestellingen.  Deze week nog zullen we de definitieve prijs kennen.
bron: Erik Lorentzen
Boeken
01/07/2020
ELVIS, BEHIND THE IMAGE
Elvis, Behind The Image
We hebben het al enkele weken geleden aangekondigd: onze goede Amerikaanse vriend Bud Glass werkt aan een reeks episodes over Elvis, met talrijke unieke en prachtige foto's, filmbeelden en filmpjes die door fans werden gerealiseerd.
Je kan nu alvast episode 1 bekijken via de link onderaan. Deze aflevering duurt 40 minuten.
Vergeet niet te kijken!

youtu.be/MnnFloGX0lk
Actualiteit
Taal:
ARCHIEF:
Prachtig boek onderweg naar onze leden
Bad Nauheim
petitie voor luchthaven van Memphis
Boeken en magazines in voorraad
KALENDER 2021: VOOR EN ACHTERZIJDE
Foto's in nieuwe kalender 2021
Belangrijke mededeling aan alle leden en klanten
Nieuw boek in de maak
Officiële kalenders 2021
Tickle Me Elpee: nog even geduld
Charlie Daniels overleden
USA-reis 2021
1968: ook een woelige periode in Amerika
Laatste stuks
Elvis verzamelen
Elvis Summer Festival
Elvis, Behind The Image