Nieuw rekeningnummer boetiek: IBAN BE11 7310 4785 7448 - BIC KREDBEBB
Nieuw emailadres = 
elvispresleysociety@outlook.be
Jaar: Maand:
Categorie:
27/01/2021
ED LEEK ONTHULT
Het overlijden van kapitein Edwin S. Leek Junior, op 4 juni 2010, haalde de rouwadvertentie kolom van een krant in Florida, USA, maar slaagde er niet in om een impact te maken elders in de media.
Nochthans zou het Ed Leek zijn die Elvis 4 dollar gaf (of leende) om een plaatopname te kunnen maken.
Zijn verhaal:
"Ik gaf Elvis $4.00 om zijn eerste opname te maken bij Sun Records. Het kostte hem twee maanden om de moed op te brengen om het te doen. Mijn idee was om de plaat te maken en bij radiostations aan te kloppen om hem te laten spelen en hopelijk een baan als zanger te vinden. Elvis was erg onzeker over zichzelf in de begindagen van zijn carrière. Ik had een leuke tijd met hem, reizen, enz. tot hij in het leger ging. Hij belde me om de groep (ongeveer 16 in totaal) bijeen te roepen om te komen waar hij ook zou optreden. Hij was bang dat er niemand zou zijn als we niet kwamen. Hij is nog steeds de enige zanger waar ik naar luister. Ik bezit de originele opname samen met de muziekrechten ervan. Ik heb RCA en Disney toegestaan om de muziek uit te geven, voornamelijk zodat de fans de twee liedjes kunnen horen, die ik erg goed vond. De plaat heeft alle elementen die zich later ontwikkelden tot zijn persoonlijke stijl. Ik heb ook nog steeds de eerste commerciële schijf uit de etiketteermachine bij Plastic Products op Chelsea Ave. ('That's All Right' en 'Blue Moon'), die Elvis voor me signeerde..
Bron: elvispresleyrememberedforever / dank aan Lorenzo
Foto; Elvis en Ed Leek in de schoolklas te Memphis


Retro
27/01/2021
EEN RING VOOR GINGER
Volgens Ginger Alden was het gisteren 44 jaar geleden dat Elvis zijn verloving met haar wereldkundig maakte en een diamanten ring schonk. Die ring, gemaakt door Lowell Hays (zie foto) is nu ongeveer 75.000 dollar waard. 
De geschiedenis leert dat Elvis de relatie met Ginger in augustus1977 niet meer zag zitten en plannen koesterde om er op 16/8 mee te kappen. Dat gebeurde niet om een welbekende reden. Helaas kan niemand het nog voortvertellen, de meeste naasten zijn inmiddels overleden.
Verschillende van Elvis vrienden hadden nooit een goede band met Ginger. Dick Grob kon uren vertellen over de mistoestanden en ook Marty Lacker verwoordde het zo:

"Ginger was een van de slechtste keuzes die Elvis ooit maakte,"  "Ze stelde hem altijd teleur. Ze hield niet van hem, ze wilde niet eens bij hem in de buurt zijn. Ze wou niet naar Graceland verhuizen, ze wou er niet overnachten, en ze wilde niet mee op alle tournees."
Bron: EFON / Marty Lacker

Retro
26/01/2021
EEN MOOIE FOTO
Even een schitterende foto meegeven: 
Elvis in de coulissen voorafgaandelijk aan de Milton Berle Show op 5 juni 1956.
Dank aan:Joël Parate
Retro
26/01/2021
LA CASA DEL ARTISTA
In de weekendbijlage van de krant "De Morgen" (dm.magazine) kon je zaterdag een stukje lezen over de verkoop van het voormalige huis van Elvis te Palm Springs, waar hij samen met Priscilla enkele dagen doorbracht na hun huwelijk in 1967. 
Het artikel kreeg de naam "La Casa Del Artista". Het huis bracht 2,6 miljoen dollar op.
Bron: De Morgen 23/1

Actualiteit
25/01/2021
EEN STUKJE GESCHIEDENIS
Het is moeilijk te geloven dat het verzamelaarslabel Follow That Dream reeds 22 jaar bestaat. Inderdaad, eind 1999 werd de eerste CD "Burbank Sessions" gereleased.
Reeds in 1982 kwamen de Europese fanclubvoorzitters bijeen in Brussel om RCA/New York te kunnen overtuigen hun katalogus van bekende en alternatieve Elvisopnames vrij te geven om een Europese platenlabel te kunnen opstarten.
Het zou dus nog 17 jaar duren eer knopen werden doorgehakt.  Hierbij het prototype van de oprichtingsakte.  Leuk om eens terug te kijken in de geschiedenis.
Bron: Archief Hubert


Retro
25/01/2021
OPBRENGSTEN TV-UITZENDINGEN
Na de reeks TV-uitzendingen van Aloha From Hawaii, die in Europese, Azië en Oceanië in Januari 1973 werden gerealiseerd maakte Colonel Parker een vlug optelsommetje van de baten en kosten, waarbij 900.000 dollar werd weerhouden als winst, te verdelen onder Elvis en zijn manager (vermoedelijk op 50/50 basis.
Het document kan je hierbij bekijken, land per land.
Bron: Files Colonel Parker

Retro
25/01/2021
NEDERLANDSE FANCLUB HEEFT NIEUW BESTUUR
Freia Roos, die 10 jaar lang de leiding had over de Nederlandse fanclub It's Elvis Time, geeft de fakkel door.

Met Peter Haan aan haar rechterhand, leidde Freia sinds 2011 vakkundig de grootste Nederlandse fanclub. Het overlijden van Peter Haan (twee jaar geleden) en de daaruit voortvloeiende zorgen, de gezinssituatie en een voltijdse baan konden Freia niet verenigen met het beheer van de fanclub in zijn huidige vorm.

Op 1 januari 2021 namen Eric Van Rooyen en een aantal vaste medewerkers It's Elvis Time over. De fanclub werd opgericht in 1962 en met deze actie zijn onze vrienden er zeker van dat een schitterende voortzetting mogelijk is. Wij zullen onze steun zeker voortzetten en zien uit naar een ontmoeting zodra de coronatoestand dat toelaat.
Freia, je doet het goed, Eric, gefeliciteerd!
Foto: Freia Roos en wijlen Peter Haan.       
                             


Actualiteit
25/01/2021
DE PRESLEY FAMILIE
Met photoshop, veel plak en knipwerk krijgt men terug een erg gelukkige Presley familie bij elkaar!
bron : fb Ivo vd Spijker 


Actualiteit
24/01/2021
BOEK OVER BILL BLACK
Hoeveel boeken er verschenen over Elvis is nauwelijks nog te tellen, en elke week komen er weer bij.
Henrik Knudsen (Elvis Unlimited) uit Denemarken werkt aan een boek over de vroegere bassist van Elvis: Bill Black.Hij toerde in de jaren vijftig overal mee,  de grote contrabas bovenop de wagen van Elvis. Later kende hij ook succes met het "Bill Black Combo". Hij overleed in 1965 op 39-jarige leeftijd.
Paul Mc Cartney kocht de legendarische contrabas die aan Bill Black toebehoorde.
Bron: Elvis Unlimited

Boeken
21/01/2021
EEN GEMISTE KANS
20 januari 1977
Nadat Felton Jarvis op 20 januari 1977 de nieuwe opnamestudio van Bud Cason had geboekt in Nashville was hij vol vertrouwen dat Elvis zich daar thuis zou voelen. De bandleden waren tegenwoordig, alsook Chip Young (gitaar) en Randy Culler (percussie). Enkele uren voor de start van de opnames belde Joe Esposito dat Elvis Memphis nog niet had verlaten.
21 januari 1977
Eindelijk kwam Elvis aan in Nashville, maar zonder Ginger. De vertraging was te wijten aan zijn pogingen om haar over te halen hem te vergezellen. Na zijn registratie in het Sheraton South Hotel bleef Elvis in zijn kamer klagen over keelpijn, terwijl de muzikanten in de studio wachtten, maar in feite voelde Elvis zich niet goed omdat Ginger niet bij hem was.
22 januari 1977
Zonder zich aan te bieden in de studio keerde Elvis terug naar Memphis. Felton Jarvis en de muzikanten zetten zich dan wel enkele uren aan het werk met het opnemen van overdubs die waren gerealiseerd tijdens de oktobersessies te Graceland
Bron: Ernst Jorgensen
Foto: de control room van de Creative Workshop studio van Bus Cason


Retro
21/01/2021
SCHRIJVER VAN -IT'S OVER- OVERLEDEN
Op 18 januari overleed de zanger Jimmy Rodgers. Hij werd 87 jaar. In 1966 nam hij de song "It's Over" op, waarmee hij tot nummer 37 geraakte in de Hot 100. Daarna werd de song ook gecoverd door Eddy Arnold.  Elvis zong het nummer live tijdens de Aloha From Hawaii Show.
Het meest  bekende liedje van Jimmy was "Honeycomb" waarmee hij in 1957 in Amerika op de eerste plaats stond.
Je kan de originele versie hier beluisteren:

www.youtube.com/watch
.
Bron: Kees Mouwen / Legacy.com
Overleden
21/01/2021
JANAURI 1973
De week van 21 tot 24 januari 1973 kon wel als  een ware triomf voor de Elvisfan doorgaan. De uitzending van Aloha From Hawaii in uitgesteld relais was maar pas op de beeldbuis geweest (BRT en RTBF), In Cinema Variétés te Brussel (Mechelsestraat) werd op 24/1 de Europese première van de film "Elvis On Tour" vertoond, door MGM in samenwerking met Inelco (RCA).. Als eregast stond Tony Christie op het podium. Tickets konden alleen op reservatie worden bekomen, de plaatsen kostten 100BF. Het jeansmerk "Levis" was sponsor bij deze gelegenheid en verdeelde T-shirts met het opschrift: "Elvis likes Levis".
De week nadien werd de film in meerdere Belgische zalen vertoond. In Antwerpen was dat in mineur, omdat de meeste Antwerpse bioscopen onder beheer van Baron Heylen in de clinch lagen met de grote filmdistributeurs. Daarom werd de prent vertoond in een onafhankelijke zaal te Deurne.
Bron: Elvis Presley Society. Foto:  het franstalige dagblad Le Soir van 20 januari 1973.
Retro
20/01/2021
IN THE GHETTO: 20 JANUARI 1969
Elvis keert op 20 januari 1969 terug naar de American Sound Studio's in Memphis en neemt er de song "In The Ghetto" op. Niet echt overtuigd in de hitkansen komt er toch een perfecte take uit de bus in 23 opnames. Dat houdt hem het meeste van de avond en nacht bezig. 
Een beetje geschiedenis: Het nummer werd geschreven door Mac Davis en eerst aangeboden aan Bill Medley (Righteous Brothers). en  achteraf ook aan Sammy Davis, maar geen van beiden zag er enig potentieel in. De Elvissingle bleef 13 weken in de Hot 100 van Billboard en haalde de derde plaats. In Cashbox prijkte de single wel de eerste plaats, alsook in verschillende andere landen waaronder ook België (september 1969). De orginele titel luidde: In The Ghetto, the Vicious Circle, maar RCA kreeg de toelating de ondertitel te laten vallen. Het B-kantje luidde: Any Day Now. De release vond plaats op 15 april 1969 en de gouden status werd bereikt op 25 juni van datzelfde jaar.  Anderen die ook deze song opnamen: Dolly Parton (1969) en Candi Staton (1972). Nadien volgden nog tientallen anderen zoals Nick Cave, Paul de Leeuw (Nederland) en Will Tura (België).  Lisa Marie Presley bracht een  postuum duet met haar vader in 2007.
De song was niet naar de zin van Colonel Parker, die vond dat Elvis geen liedjes mocht brengen met een "boodschap". In The Ghetto was een duidelijke song met een actueel gegeven: mistoestanden in de zwarte ghettos van Amerika.
Nota: Hubert kon zijn nieuwe job bij Inelco (RCA) op geen beter ogenblik beginnen, net op dat moment stond de single op de eerste plaats van de BRT top 30. De prille start van een mooie carrière in de platenbusiness!!
Bron: Elvis Presley Society / various

Binnenkomst:28/06/1969 (Positie 18)
Laatste week notering:18/10/1969 (Positie 19)
Piekpositie:1 (3 Weken)
Aantal weken:17Retro
19/01/2021
TOM JONES EN ELVIS
Op zaterdagavond gaf Tom Jones in The Voice (16 januari) een ongelooflijk tedere uitvoering van zijn nummer 'With These Hands', maar niet voordat hij de collega-rechters uitlegde over de bijzondere relatie die het nummer had met niemand minder dan Elvis Presley zelf. 
Tom zou samen met Elvis dit lied in 1965 gezongen hebben tijdens een ontmoeting in Beverly Hills. Hij bracht het toen ook in de Ed Sullivan show.
Kijk en luister en geniet mee:
www.youtube.com/watch
Bron: Smooth Radio
Actualiteit
19/01/2021
TRUMP LANCEERT EEN LAATSTE IDEE
Twee dagen (18 januari) voor zijn verhuis uit het Witte Huis heeft President Trump nog de opdracht gegeven om een park aan te leggen van "American Heroes". Hierin zouden 250 standbeelden moeten komen van historische, politieke, sport, film en muziekiconen. 
Hij gaf ook al enkele namen vrij: Fank Sinatra, Elvis Presley, Louis Armstrong, Whitney Houston, Billie Holiday, Duke Ellington, Ray Charles e.a.
Trump lanceerde dit idee al tijdens zijn rally's voor herverkiezing. Nancy Sinatra liet al weten dat zij niet onder de indruk was, haar vader zou de President verafschuwd hebben!
Bron: NME (zou wel eens fake news kunnen zijn!!)
Actualiteit
18/01/2021
VIRTUELE GRACELAND TOURS
Kan je voorlopig niet naar Memphis, Elvis Presley Enterprises heeft voor U een nieuw concept bedacht: 

Voor het eerst zal er een beperkt aantal Graceland Virtual Live Tours beschikbaar zijn. De Graceland Virtual Tours brengt U een twee uur durende rondleiding achter de schermen met nooit eerder geziene hoogtepunten van het huis, de Lisa Marie jet en Elvis Presley's Memphis expositie. Onder leiding van Graceland Archives en Exhibits verantwoordelijke Angie Marchese biedt de Virtuele Tour de gasten een VIP-ervaring met een diepgaande blik op het leven van Elvis. De artefacten worden uitgelicht en de verhalen worden verteld.   
Kijkers zullen de mogelijkheid hebben om Angie vragen te stellen gedurende het hele evenement.
De tour start bij de voordeur van Graceland en wordt afgesloten met een rustig moment in de Meditation Garden.
Gasten zullen genieten van een rondleiding door de traditionele kamers van het Graceland-huis, maar krijgen een speciaal perspectief, omdat de camera achter de schermen gaat en zeldzame inzichten biedt met intrigerend commentaar.
De ervaring omvat ook een kijkje aan boord van het Lisa Marie-vliegtuig,  Nadien zullen de kijkers Elvis Presley's Memphis bezoeken en hun reis door het museum voortzetten met  unieke archievenstukken, Elvis' spectaculaire outfits, awards, auto's, motorfietsen en veel meer.
Graceland Virtual Live Tours kost $100 en begint om 8 uur 's ochtends CST op de volgende data:
Woensdag 27 januari 2021 - donderdag 25 februari 2021 - donderdag 25 maart
Meer informatie: 
www.graceland.com/virtual-tourActualiteit
18/01/2021
PHIL SPECTOR OVERLEDEN
Gisteren overleed de geniale, doch fel omstreden Phil Spector. Hij was verantwoordelijk voor vele hitnummers, zo ondermeer "You've Lost That Loving Feeling" (1964) van The Righteous Brothers. Hij schreef niet alleen mee aan deze song, maar ze werd ook door hem geproduced. Elvis bracht een magistrale versie in 1970, tijdens de verfilming van "That's The Way It Is". Het lied werd nog door ontelbare artiesten gecoverd, zo ook Nancy Sinatra, Joan Baez, Johnny Logan, André Haazes en onze eigen Gunther Neefs. Hij was ook de producer van de song "Unchained Melody". Spector overleed in de gevangenis op 81-jarige leeftijd.
Bron: Various


Actualiteit
17/01/2021
ROCKHURST VEILING
Tijdens de veiling van Rockhurst, die gisteren te einde liep werd ook een ring verkocht die Elvis aan J.D. Summer als geschenk gaf. Het kleinood bracht 40.250 $ op
Deze 14K gouden ring in de vorm van een kleine goudklomp bevat een dozijn willekeurig ingebedde diamanten  J.D. verkocht op 11 juni 1980 de ring aan Mike Moon en zijn Elvis Museum in Pigeon Forge, Tennessee.
Twee andere gouden ringen gingen respectievelijk 26.450 $ (Sam Thompson) en 13.800 $ (Sheila Ryan). Er werden meer dan 100 items aangeboden.
Bron: Rockhurst Auctions 16/1/2021Actualiteit
16/01/2021
BOEK BESTELLEN = GRATIS POSTER
Wie nu het nieuwe boek van Erik Lorentzen "Elvis Portraits" in voorbestelling plaatst ontvangt als bedankje een prachtige kleurenposter geheel gratis bij de levering.

Wees bij de gelukkigen en plaats je bestelling nu!
Bron: Erik Lorentzen
Boeken
15/01/2021
LATE KERSTWENSEN VAN EPE
Naar jaarlijkse gewoonte kregen we als fanclubvoorzitter de beste wensen in de vorm van een leuke CD. Nieuw dit jaar is dat er een sticker bijgesloten zit. Elk jaar komt de CD later en later toe, maar we wensen dit toch met jullie delen. 


Actualiteit
14/01/2021
ALOHA FROM HAWAII, 47 JAAR GELEDEN
Vandaag 47 jaar geleden gaf Elvis zijn prachtig concert in Hawaii. Het concert vond plaats in het Honolulu International Center en dit was het eerste concert dat wereldwijd is uitgezonden geweest. 
Heeft u de DVD nog niet in huis? Geen paniek, wij hebben hem nog in stock in onze webshop. Ook de CD en voor de vinylliefhebber hebben wij nog 2 originele Quadra-disc persingen vanuit Japan (zonder OBI).
Zie hiervoor onze webshop bij DVD, CD & vinyl.


Actualiteit
13/01/2021
EEN UNIEK SCHILDERIJ
Het origineel van dit schitterende schilderij hangt in de hall van het Elvis Presley Trauma Center (mid town ziekenhuis) te Memphis.
Het schilderij werd officieel ingehuldigd op 15 augustus 1983 in aanwezigheid van onze Elvis Presley Society.
We hebben een mooi aantal van deze reproducties te koop op kwaliteitskarton. De afmetingen: 88 x 57 cm.
Momenteel is dit item te koop via Ebay aan $ 200.  Wij hebben een koopje voor u: 50 € (+ port).
Belangrijk: dit is een exclusiviteit van de Elvis Presley Society, en nergens anders te koop!
Om beschadiging te voorkomen wordt dit unieke stuk verzonden in een kartonnen rol.
Meer info bij Hubert op 03/2529222 en ook te bestellen via onze webshop (zoeken bij decoratie-foto's)
Actualiteit
12/01/2021
12 JANUARI 1973
12 januari 1973: na een extra repetitie start Elvis de dress-rehearsal show van het Aloha From Hawaii concert in Honolulu.  Elvis was op Hawaii aangekomen op 9 januari en vulde de dagen met repeteren. Deze show stond alleen maar in de finale planning moest er twee dagen later een probleem opduiken met de satellietverbinding.
Retro
12/01/2021
ELVIS EAU DE PARFUM
Binnenkort nieuw in onze webshop:
"Elvis Presley Forever Him".
De nieuwe eau de parfum zal eerstdaags in Europa geleverd worden.
Bestel hem nu via onze webshop! 
Boetiek
11/01/2021
DAY BY DAY 2020
De dagelijkse webkroniek "Elvis Day By Day" slaat verder de weg in waar het een jaartje geleden allemaal mee begon. Day By Day - A Year in Review werd een uitgave in boekvorm met alle nieuwsjes van het voorbij jaar. Ook zijn er 50 reviews van 2020 releases opgenomen in het boek. Zoals de auteur (Kees Mouwen) het zelf beschrijft:  The good, the bad, the funny and the sad.
Nu bestellen via "te verwachten" in onze webshop.

Van editie 2019 hebben we nog enkele exemplaren liggen. Bij gelijktijdige bestelling van beide boeken krijgt u gratis 10 postkaarten & 2 stickers aangeboden.
Boeken
10/01/2021
HUIS VAN LISA MARIE IN DE UK VERKOCHT
Lisa Marie heeft haar huis in het Engelse East Sussex, dat ze kocht na haar huwelijk met Michael Lockwood, terug verkocht voor 4.500.000 dollar. Ze kocht "Coes Hall" in Rotherfield (nabij Royal Tunbridge Wells) in 2010 en na haar scheiding in 2016 werd het huis terug te koop gesteld. Niettegenstaande 16 hectare omliggende gronden en een mooi zwembad was een nieuwe koper moeilijk te vinden.   
bron: UK Daily Mail / Elvis Day by Day
Actualiteit
10/01/2021
NIKO 5 JAAR GELEDEN
Op 9 januari 2016 trad Nicola Congiu (Niko) op tijdens ons Dinner Birthday Concert te Antwerpen (Radisson Hotel). Een van zijn Italiaanse vrienden die de trip maakten naar het kleine België filmden toen een stukje van zijn soundcheck.  Leuk, en goed om weten, het clipje is al 5.314 keer bekeken.

te openen met:

www.facebook.com/nicolacongiuofficial/videos/10153824745283770/
Retro
10/01/2021
ELVIS PORTRAITS VAN ERIK LORENTZEN
Erik Lorentzen stuurde ons het bericht dat hij aan een nieuw boek werkt met als titel 
"Elvis Portraits - 1953 A life in photo's 1977".

Dit boek telt 400 pagina's, weegt 4 kilo en meet 30 x 25.

Je kan deze kanjer reeds voorbestellen via mail bij tommyeps@outlook.be.

Veschijningsdatum is eind januari, begin februari.
Boeken
10/01/2021
JOHN WILKINSON, 8 JAAR GELEDEN OVERLEDEN
Morgen (11 januari) is het 8 jaar geleden dat John Wlkinson overleed. Hij was de vaste rhythm gitarist van Elvis van 1969 tot 1977, maar speelde ook bij Chuck Berry en The New Christy Minstrels in de sixties en seventies. Toen Elvis hem op TV zag tijdens een show in Los Angeles was zijn keuze vlug gemaakt en telefoneerde hij John ombij de TCB Band te komen spelen. In 1989 kreeg hij een beroerte waardoor gitaar spelen onmogelijk werd.  John trad tweemaal op in Mol voor onze Society, we ontmoetten elkaar het eerst tijdens een conventie in Memphis in op 14 augustus 1985 (zie foto) en vervolgens ook op 4 april 1992 te Kaiserlautern.
Bron: Elvis Presley Society. Foto: Hubert

Overleden
10/01/2021
ELVIS KOMT, MAAR HELAAS!
In April 1963 dansten de Elvisfans in Europa de ganse maand vreugderondjes.  Het blad Music Fan had namelijk aangekondigd dat Elvis naar Europa zou komen voor een eenmalig  concert. Daarvoor zou een volledig Wembley voetbalstadion worden afgehuurd waarbij 160.000 toeschouwers aanwezig konden zijn met een podium in het midden van het grasveld.
Helaas, dat was dan voorlopig het laatste wat we hoorden over dit concert. Elvis bleef films maken en Colonel Parker ontkende later deze plannen in allle toonaarden.
Bron: Music Fan

Retro
09/01/2021
KALENDER IN DE KOOPJESMAND
Solden!
Van de 30x30 Elvis kalender 2021 (special edition) resten ons nog zes exemplaren.
Deze mooie kalender, die eens geopend 60x30cm groot is kan je vanaf vandaag aankopen aan 5 Euro (+ port). 
Afhalen kan ook bij Tommy mits voorafgaandelijke afspraak.
Boetiek
09/01/2021
TROOSTELOOS BAD NAUHEIM
Gisteren had het ook een groot feest moeten worden met de inhuldiging van het bronzen standbeeld van Elvis aan de brug te Bad Nauheim. Helaas, alles viel in duigen door het virusprobleem dat heel de wereld in zijn macht houdt.
Hierbij een foto van de brug zoals die er nu, troosteloos en verlaten, bijligt. De afsluiting is wel volledig terug hersteld zoals het ook was in 1958.

Actualiteit
09/01/2021
HELAAS, GEEN FEEST VANDAAG!
In normale omstandigheden zou vandaag ons Elvis Presley Birthday dinner Concert hebben doorgegaan, of, zoals algemeen bekend de "Elvis Presley Birthday Party".  
Voor het eerst in vele jaren zullen we deze gezellige fuif moeten missen.
Spijtig, maar we maken het beslist goed als het Covid19 virus zijn uittrede heeft gedaan.
Foto: Niko tijdens het optreden vorig jaar.
Actualiteit
09/01/2021
VERJAARDAGSWENSEN
Naast de vele meldingen op Facebook van Elvis' verjaardag (muzikanten, vrienden, fans) vonden we er ook eentje van James Burton Het bericht luidde als volgt:

Happy Birthday to the King of Rock-N-Roll and thank ya, thank ya very much to all the fans who still love him as much as I do.  
TCB, Stay Safe and God Bless - JB

foto: James Burton, Jef Goor en Hubert te Knokke. (Jef overleed op 30 december 2019)

Actualiteit
09/01/2021
BAD NAUHEIM
Nu reizen naar de Verenigde Staten nog altijd onmogelijk zijn krijgt Bad Nauheim, waar Elvis woonde tijdens zijn legerdienst, dan ook meer en meer aandacht bij de Elvisfans.  Deze foto werd gisteren genomen aan het monument op de hoek van het Grunewald Hotel. Omdat samenscholingen en manifestaties ook in Duitsland nog altijd verboden zijn werd de plaatsing van het bronzen standbeeld verschoven naar een latere datum, mogelijk in augustus.
Onze Society organiseert reeds minitrips naar deze gezellige Duitse stad sinds 1979.
Dank aan: Lorenzo
Actualiteit
09/01/2021
PRISCILLA HERDENKT ELVIS...
Op haar facebookpagina schreef Priscilla gisteren een mooi tekstje met haar herinneringen aan Elvis...

Bron:Facebook-pagina Priscilla Presley
Foto:Groovy History

Actualiteit
08/01/2021
BERICHT VAN LINDA THOMPSON
Linda Thompson, Elvis' vaste vriendin van 
1972 en 1976 plaatste vandaag naar aanleiding
van de verjaardag van Elvis
het volgend bericht op Facebook:


Actualiteit
08/01/2021
MOOIE FOTO OP KALENDER 2022
Onze sympathieke Italiaanse leverancier van Elvis kalenders (Dream International) maakte vandaag reeds de cover bekend van de Elvis kalender 2022.  
Het is slechts een voorontwerp, de productie moet uiteraard nog van start gaan, maar deze datum is wel erg goed gekozen!
Bron: Calldreams
Actualiteit
08/01/2021
BIRTHDAY CAKE
De eerste foto's van de Birthday Cake te Memphis!
Door de Corona-toestand, het ontbreken van overzeese fans, het nat en winderig weer te Memphis werd de ceremonie beperkt tot 10 minuten. Helaas voor de aanwezigen was er ook niemand van de Presley familie aanwezig, maar dat was wegens de familietragedie ook wel te begrijpen.
Actualiteit
08/01/2021
ELVIS' VERJAARDAG TE MEMPHIS
Vandaag, kan je vanaf 16 uur via de facebook pagina van Graceland de officiële verjaardagsceremonie bijwonen te Memphis van Elvis' 86e verjaardag.
Het bijwonen ter plaatse kon gratis, maar er was wel een voorafgaandelijke reservatie nodig. Alles zal er verlopen volgens de geldende coronaregels in kleine groepjes
De link:
Elvis Presley's Graceland Facebook page.
Bron: EPE

Actualiteit
08/01/2021
ON THE ROAD WITH ELVIS EINDELIJK GELEVERD
Net vandaag op Elvis zijn 86ste verjaardag werden onze boeken van FTD "On the road with Elvis" geleverd.
Het boek meet 32,50 x 24 cm en weegt 2 kg.
De CD's zijn apart verpakt in een digipack.
Alle orders gaan zo snel mogelijk de deur uit.
Afhalen kan ook maar enkel mits telefonische afspraak en met mondmasker.
Boetiek
07/01/2021
HAPPY BIRTHDAY ELVIS
 
Actualiteit
07/01/2021
BRIEF VAN PARKER, 56 JAAR TERUG IN DE TIJD
Op 7 januari 1965 werd onderstaande "lange" brief vanuit de burelen van Colonel Parker gepost. We publiceren graag een stukje van dit schrijven, intussel 56 jaar geleden.
Bron: archief Hubert / Elvis Presley Society


Retro
06/01/2021
SUN STUDIO 71 JAAR JONG
Op 3 januari was het 71 jaar geleden (1950) dat de beroemde Sun Studio te Memphis voor het eerst zijn deuren opende door Sam Phillips. 
De studio werd oorspronkelijk Memphis Recording Service genoemd, De eerste rock and roll-single, Jackie Brenston en zijn Delta Cats' "Rocket 88" werd daar in 1951 opgenomen met Ike Turner aan de keyboards. Blues- en R&B-artiesten als Howlin' Wolf, Junior Parker, Little Milton, B.B. King, Rufus Thomas en Rosco Gordon namen er begin jaren vijftig op.

Rock and roll, country muziek en rockabilly artiesten, waaronder Johnny Cash, Elvis Presley, Carl Perkins, Roy Orbison, Charlie Feathers, Warren Smith, Charlie Rich, en Jerry Lee Lewis, namen er plaatjes op in het midden van de jaren '50 tot de studio zijn Union Avenue locatie ontgroeide. Sam Phillips opende de grotere Sam C. Phillips Recording Studio, beter bekend als Phillips Recording, in 1959 om de oudere faciliteit te vervangen. Omdat Phillips eerder had geïnvesteerd in de Holiday Inn Hotel keten, nam hij vanaf 1963 ook artiesten op op het label Holiday Inn Records voor Kemmons Wilson. In 1957 nam Bill Justis zijn Grammy Hall of Fame nummer "Raunchy" op voor Sam Phillips en werkte hij als muzikaal directeur bij Sun Records.

In 1969 verkocht Sam Phillips het label aan Shelby Singleton, en er was geen opname-gerelateerde activiteit meer in het gebouw tot de september 1985 Class  of '55 opnamesessies met Carl Perkins, Roy Orbison, Jerry Lee Lewis, en Johnny Cash, geproduceerd door Chips Moman. Tijdens onze bezoeken aan Memphis, van 1978 tot 1984 stond het gebouw leeg. Eerder was er een wassalon gevestigd.

In 1987 werd het oorspronkelijke gebouw met het Sun Records label en Memphis Recording Service heropend, door Gary Hardy als "Sun Studio", een platenlabel en toeristische attractie die veel opmerkelijke artiesten heeft aangetrokken, zoals U2, Def Leppard, Bonnie Raitt, en Ringo Starr.
De originele studio blijft vooral voor iedereen bekend als de plaats waar "That's All Right" het levenslicht zag in juli 1954.
foto: Sam Phillips en het gebouw langs Union Avenue 706.


Actualiteit
05/01/2021
BOEKEN WORDEN DEZE WEEK NOG VERZONDEN
Het boek + CD-set "On The Road With Elvis" van de Australische sound-engineer Bruce Jackson zal nog deze week aan iedereen uitgeleverd worden, tenminste wie er vlug bij was om te bestellen. 
Helaas konden we niet iedereen gelukkig maken omdat we slechts een deel kregen toegewezen van ons initieel order aan FTD..
Mocht je naast de boot vallen is een mailtje naar Tommy altijd zinnig. Soms gebeurt het dat we elders toch nog enkele exemplaren op de kop kunnen tikken, en dan ben je er als eerste bij, maar beloven kunnen we helaas niet!

Boeken
05/01/2021
NIEUW BOEK FROM MEMPHIS TO TAIPEH
Nog deze maand zou het nieuwe boek "From Memphis to Taipeh" verschijnen. 
Dit is een zeer gelimiteerd boek (slechts 500 exemplaren) en zal dus snel uitverkocht zijn.
Wacht dus niet te lang om dit boek reeds te bestellen.
Het boek weegt meer dan 3 kg. en heeft meer dan 500 pagina's met schitterende foto's. 
Meer info bij te verwachten producten.
Actualiteit
03/01/2021
ZANGER GERRY MARSDEN OVERLEDEN

Gerry & The Pacemakers waren in de jaren zestig één der iconen van de zogenaamde Merseybeat en de groep kreeg net als The Beatles een contract bij manager Brian Epstein.
De groep scoorde een reeks hits, met als uitschieters "Ferry Cross the Mersey" en "You'll Never Walk Alone", dat ook het clublied van voetbalclub FC Liverpool is. Fans zingen het massaal voor elke match.
Leadzanger was Gerry Marsden. Een korte ziekte, met name een infectie aan het hart, is hem fataal geworden.
Elvis nam dit nummer op tijdens een opnamesessie op 11 september 1967.
Bron: VRT NWS

Overleden
03/01/2021
ZELDZAAM
We vonden recent op het internet deze ongewone en schier onbekende foto van Elvis tijdens zijn legerdienst. Een juiste datum of plaats is ons niet bekend. Wel weten we dat de foto uit de privé collectie komt van Sgt. William, een toenmalige vriend van Elvis in Duitsland (1958).
dank aan: Lorenzo / Jolien de Groote.

Retro
03/01/2021
TOM HANKS TOONT ZIJN GEDAANTEWISSELING

Tom Hanks is momenteel in Australië voor de opnames van Baz Luhrmanns Elvis Presley-film en heeft onthuld dat hij zich liet kaal scheren voor zijn rol als Elvis’ manager Colonel Tom Parker. Hanks toonde zijn nieuwe look tijdens The Graham Norton Show en grapte: “Ik heb net de kinderen bang gemaakt en wil mijn verontschuldigingen aanbieden.” De opnames van de Elvis-film werden in maart vorig jaar stilgelegd nadat Hanks besmet raakte met het coronavirus en werden onlangs hervat.
Bron: Graham Norton

Actualiteit
01/01/2021
BESTE WENSEN VOOR 2021
 

Planning voor 2021 indien mogelijk door COVID-19 (corona-virus):

·         Elvis beurs in zaal SAC.
·         Minitrip naar Bad Nauheim van 13 t/m 15 augustus (inschrijven kan vanaf nu). 
      Welke Elvisfan wil nu niet het nieuwe standbeeld zien!
·         Minitrip naar Luxemburg van 8 t/m 10 oktober (inschrijven kan vanaf nu). 
      Hier treden de allerbeste Elvis-imitators van de hele wereld op.

Meer info volgt via onze website, Elvis Express & facebookpagina van zodra we weten of het definitief kan doorgaan. 
Actualiteit
Taal:
ARCHIEF:
Ed Leek onthult
Een ring voor Ginger
Een mooie foto
La Casa Del Artista
Een stukje geschiedenis
Opbrengsten TV-uitzendingen
Nederlandse fanclub heeft nieuw bestuur
De Presley familie
Boek over Bill Black
Een gemiste kans
Schrijver van -It's Over- overleden
janauri 1973
In The Ghetto: 20 januari 1969
Tom Jones en Elvis
Trump lanceert een laatste idee
Virtuele Graceland Tours
Phil Spector overleden
Rockhurst veiling
Boek bestellen = gratis poster
Late Kerstwensen van EPE
Aloha from Hawaii, 47 jaar geleden
Een uniek schilderij
12 januari 1973
Elvis eau de parfum
Day by day 2020
Huis van Lisa Marie in de UK verkocht
Niko 5 jaar geleden
Elvis Portraits van Erik Lorentzen
John Wilkinson, 8 jaar geleden overleden
Elvis komt, maar helaas!
Kalender in de koopjesmand
Troosteloos Bad Nauheim
Helaas, geen feest vandaag!
Verjaardagswensen
Bad Nauheim
PRISCILLA HERDENKT ELVIS...
Bericht van Linda Thompson
Mooie foto op kalender 2022
Birthday Cake
Elvis' verjaardag te Memphis
On the road with Elvis eindelijk geleverd
Happy birthday Elvis
Brief van Parker, 56 jaar terug in de tijd
Sun Studio 71 jaar jong
Boeken worden deze week nog verzonden
Nieuw boek From Memphis to Taipeh
Zanger Gerry Marsden overleden
zeldzaam
Tom Hanks toont zijn gedaantewisseling
Beste wensen voor 2021