Bad Nauheim 16 t/m 18 augustus 2024
Bad Nauheim 11 t/m 13 oktober 2024 (ETA concert)
Londen - Elvis Hologram Show november 2024
USA Memphis - Tupelo 5 t/m 12 januari 2025

Jaar: Maand:
Categorie:
24/11/2023
HMV SHOP IN HET ANTWERPSE
De Britse muziekretailer HMV opende gisteren een winkel in het Shoppingcenter te Wijnegem, zo heeft het bedrijf bekendgemaakt. De winkel, eigendom van de Canadese ondernemer Doug Putman, verkoopt voornamelijk cd's, platen en merchandise. 
De allereerste winkel van de muziekketen opende zijn deuren in de bruisende Oxford Street in Londen in 1921. In 2010 had HMV bijna 300 vestigingen in het Verenigd Koninkrijk, maar het ging bergafwaarts met de dalende cd- en dvd-verkopen. Het bedrijf zocht in 2013 voor het eerst bescherming van zijn schuldeisers en in 2018 opnieuw.
Redding kwam uit Canada nadat Putman's muziekbedrijf Sunrise Records & Entertainment 900.000 £ betaalde voor het noodlijdende merk HMV, dat op het moment van de overname nog 114 winkels had.
Putman verlegde de focus naar de heroplevende interesse in vinylplaten en breidde het merchandise-aanbod in de winkels uit. Vandaag beheert de groep meer dan 120 winkels, waaronder een vestiging die eerder dit jaar in Ierland werd geopend.
Het bedrijf begint nu aan een "bredere uitbreiding" op het Europese vasteland, te beginnen in België.
Tijdens de jaren 50 was het HMV dat de 78-toeren platen van Elvis in de UK verdeelde omdat RCA geen eigen vestigingen had in Europa. Het was het begin van een jarenlang dispuut om het logo, dat door RCA werd ontworpen (hondje "Nipper" aan de parlofoon), waarbij RCA toestond het ook te gebruiken in Groot Brittannië. Hierdoor konden géén fonoplaten met hetzelfde logo (RCA USA) worden ingevoerd in  Europa. Ook België moest lijden onder deze druk, en soms werd een sticker gekleefd over de labels, wat een erg lange arbeidsdruk met zich meebracht. In de jaren zeventig werd het oude logo van RCA Amerika vervangen door een meer moderne vormgeving en was het probleem van de baan.
HMV heeft al te kennen gegeven een tweede zaak te openen in Brussel.
Bron: HMV, dank aan Lorenzo.
Foto's: links het Britse RCA label en rechts het Amerikaanse.Actualiteit
Taal:
ARCHIEF:
Bouwde Elvis Graceland?
Christmas At Graceland
Elvis Express n° 52
Riley promoot Graceland
Blue Eyes Crying In The Rain
Bedankt allemaal
Elvisbeurs in Antwerpen
Laatste dag
Elvis opnieuw in de Billboard charts
Niet vergeten, morgen Elvis beurs!
Elvis op nummer 1
HMV shop in het Antwerpse
Veiling
I Dreamed About Elvis van Dolly Parton
Max Verstappen goes Elvis - Viva Las Vegas
Kerstverlichting te Graceland
Een schilderij voor James
Elvis' birthday week
Minachting
Pepsi viert zijn 125 jarig bestaan
Elvis Expo te Londen
Bijna 20.000 bezoekers voor The Very Best Of Elvis In Concert