Bad Nauheim 16 t/m 18 augustus 2024
Bad Nauheim 11 t/m 13 oktober 2024 (ETA concert)
Londen - Elvis Hologram Show november 2024
USA Memphis - Tupelo 5 t/m 12 januari 2025

Jaar: Maand:
Categorie:
27/11/2023
BLUE EYES CRYING IN THE RAIN
Begin van deze maand plaatsten we een artikeltje over de song "American Trilogy", waarbij je ook de originele versie kon horen van het lied.
We kregen hierover enkele fijne reacties met meteen ook de vraag of we meer van deze pareltjes konden terugvinden.  

Nu is het de beurt aan de song "Blue Eyes Crying In The Rain".
Het lied werd geschreven door Fred Rose en eerst opgenomen door Elton Britt in 1946, een jaartje later ook door Roy Acuff . Het werd door veel artiesten gecoverd, waaronder Hank Williams Sr, Johnny Russell, Charley Pride en Elvis Presley. De meest opvallende versie werd opgenomen door Willie Nelson als onderdeel van zijn album Red Headed Stranger uit 1975. Het nummer en het album brachten Nelson terug naar het succes als zanger en artiest.

Elvis Presley nam "Blue Eyes Crying In The Rain" op (nadat hij het jarenlang privé had gezongen met vrienden en familie terwijl hij zichzelf begeleidde op de piano) in de Jungle Room op Graceland op 7 februari 1976. Dit was tevens het laatst bekende nummer dat Elvis Presley zong in de vroege morgen voor zijn dood op 16 augustus 1977.
Je kan het beluisteren op de CD "From Elvis Presley Boulevard", alsook op de dubbel-CD "Way Down", en de FTD compilatie 'The Jungle Room Sessions" waar verschillende alternatieve takes op staan. De muzikanten waren: James Burton, Charlie Hodge, John Wilkinson, Jerry Scheff, Glen. D. Hardin, David Bruggs, J.D. Sumner & The Stamps, Myrna Smith, Kathy Westmoreland.
Beluister hier: de originele versie van Elton Britt, de herwerkte song door Willy Nelson (1975) en het lied zoals Elvis het bracht in 1976.
Hoewel het nummer een "pure sang" countrynummer is, geeft Elvis er een erg warme toets aan. Aan jullie te oordelen wie je verkiest!

https://www.youtube.com/watch?v=KVhYzPcA24E

https://www.youtube.com/watch?v=JA644rSZX1A

https://www.google.com/search?q=blue+eyes+crying+in+the+rain+elvis+presley&rlz=1C1GOVB_nlBE941BE941&oq=blue&gs_lcrp=EgZjaHJvbWUqBggBEEUYOzIGCAAQRRg7MgYIARBFGDsyBggCEEUYOzIHCAMQLhiABDIGCAQQRRhAMgYIBRBFGDwyBggGEEUYPTIGCAcQRRg90gEINzIzNmowajmoAgCwAgA&sourceid=chrome&ie=UTF-8#fpstate=ive&vld=cid:cdb615c7,vid:2DccaRaKIWc,st:0


 
Actualiteit
Taal:
ARCHIEF:
Bouwde Elvis Graceland?
Christmas At Graceland
Elvis Express n° 52
Riley promoot Graceland
Blue Eyes Crying In The Rain
Bedankt allemaal
Elvisbeurs in Antwerpen
Laatste dag
Elvis opnieuw in de Billboard charts
Niet vergeten, morgen Elvis beurs!
Elvis op nummer 1
HMV shop in het Antwerpse
Veiling
I Dreamed About Elvis van Dolly Parton
Max Verstappen goes Elvis - Viva Las Vegas
Kerstverlichting te Graceland
Een schilderij voor James
Elvis' birthday week
Minachting
Pepsi viert zijn 125 jarig bestaan
Elvis Expo te Londen
Bijna 20.000 bezoekers voor The Very Best Of Elvis In Concert