100 % Elvis Koop- Verkoop- Ruilbeurs in zaal SAC 16 juni 2024
Bad Nauheim 16 t/m 18 augustus 2024
Bad Nauheim 11 t/m 13 oktober 2024 (ETA concert)
Londen - Elvis Hologram Show november 2024
USA Memphis - Tupelo 5 t/m 12 januari 2025

Jaar: Maand:
Categorie:
10/05/2024
A SPECIAL WEDDING

Op 1 mei 1967 trad Elvis in het huwelijk te Las Vegas. Wat lang een geheim bleef was de omvang van het trouwmenu:
De ceremonie vond 's ochtends plaats en werd gevolgd door een receptie voor 100 gasten, waar ze dineerden aan een buffet van $10.000 met oesters, geroosterd speenvarken, kreeft, geroosterde kip en champagne. Een behoorlijke manier om de dag te beginnen - en het hoofdgerecht zou al snel overschaduwd worden door het dessert. 
Een taart voor de koning
De zes verdiepingen tellende bruidstaart van Elvis en Priscilla Presley was anderhalve meter hoog en toen hij op tafel werd geplaatst, torende hij boven het pasgetrouwde stel uit. Hij werd gemaakt door de chef-kok van het Aladdin Hotel, Bill Jaeger, en banketbakker Denis Martig en bestond uit biscuit met twee unieke vullingen: abrikozenmarmelade en Beierse room op smaak gebracht met kirsch. Ze kozen het populairste glazuur voor bruidstaarten, witte fondant.
De taart werd versierd met  marsepeinen rozen, suikerhartjes en zilveren gesuikerde amandelen. . De taart alleen al kostte $3.200, maar als je het corrigeert naar de huidige prijzen zou dat nu meer dan $30.000 zijn. De Presleys kregen zeker waar voor hun geld, want de taart was het middelpunt van een serie persfoto's die het Amerikaanse publiek deed verlangen naar hun eigen bruiloft op koningsformaat. Sindsdien staat de taart bekend als een van de meest iconische bruidstaarten in de popcultuurgeschiedenis en hij werd zelfs opnieuw gemaakt in 2023 ter ere van de 70e verjaardag van Las Vegas als de trouwhoofdstad van de wereld.
Bron: Chowhound

Uiteraard vond Elvis zijn inspiratie bij Hubert, die één maand voordien van datzelfde jaar in het huwelijk trad.
Retro
Taal:
ARCHIEF:
Niets is wat het lijkt
Bill Baize: een jaar geleden
A special wedding
Loving you in mei 1958
Een rondschrijven van RCA/UK
1979: De nog te bouwen kapel in Tupelo
Brief van zestig jaar terug
Een merkwaardig verhaal
Huwelijksverjaardag 1 mei 1967