Bad Nauheim 16 t/m 18 augustus 2024
Bad Nauheim 11 t/m 13 oktober 2024 (ETA concert)
Londen - Elvis Hologram Show november 2024
USA Memphis - Tupelo 5 t/m 12 januari 2025

Jaar: Maand:
Categorie:
17/05/2024
BILL BAIZE: EEN JAAR GELEDEN
Op 15 mei, was het al een jaar geleden dat Bill Baize overleed. 
In de wereld van de gospelmuziek zijn er bepaalde zangers die een onuitwisbare stempel drukken op de harten van zowel publiek als medemuzikanten. Bill Baize, de geliefde tenor van het befaamde Stamps Quartet, was zo iemand. 
Bill's meest memorabele optredens met Elvis - van het zingen van "Sweet, Sweet Spirit" tot het creëren van de "Burning Love" rock 'n' roll tekst die iedereen graag zingt ("ahhh") - zullen voor altijd een blijvende impact hebben op Elvis fans. 
Met de stem van een engel die voor krachtige optredens kon zorgen, had Bill altijd een stralende glimlach en een oprechte warmte die hem benaderbaar en geliefd maakte bij de fans. Bill Baize begreep de transformerende kracht van muziek en gebruikte het om anderen te verheffen, aan te moedigen en te inspireren. 
Bill, een gewijd predikant, zong zijn hele leven gospel. Hij zong tenor voor het "Smitty Gatlin Trio" van 1966 - 1967 en later tenor voor "JD Sumner And The Stamps Quartet" van 1971 - 1976. 
We hadden het genoegen Bill te zien optreden tijdens verschillende concerten in Amerika en Bad Nauheim. Hij verzorgde ook twee concerten in België (Knokke en Antwerpen).
Foto: Nicola Congiu, Bill, Baize, Spankox en Hubert na het concert in Antwerpen, 2011. 


Retro
Taal:
ARCHIEF:
Huwelijksreceptie op Graceland
Niets is wat het lijkt
Bill Baize: een jaar geleden
A special wedding
Loving you in mei 1958
Een rondschrijven van RCA/UK
1979: De nog te bouwen kapel in Tupelo
Brief van zestig jaar terug
Een merkwaardig verhaal
Huwelijksverjaardag 1 mei 1967