Memphis, Tupelo, Nashville en New Orleans
gewijzigde data:
13 mei t/m 24 mei 2021

Jaar: Maand:
Categorie:
04/09/2019
ED BONJA OVERLEDEN
Zopas bereikt ons het bericht dat Ed Bonja overleden is. Ed Bonja was Elvis' fotograaf in dienst van Colonel Parker. Hij was de neef van Tom Diskin (de rechterhand van Parker).
Wij mochten Ed rekenen tot onze nauwe vriendenkring en onderhielden al vele jaren contact met elkaar. We ontmoetten Ed Bonja voor de eerste maal in Memphis waar hij regelmatig aanwezig was met zijn mooie foto's. Daar ging hij ook in de clinch met Graceland, omdat ze de foto's claimden die hij had gemaakt. Graceland haalde bakzeil en de fotograaf kreeg zijn gelijk. De foto's bleven zijn eigendom. We haalden Ed ook tweemaal naar BelgiŽ voor een tentoonstelling en babbel met de leden, hij bezocht ook tweemaal onze Elvisshop in Zwijndrecht. Samen met Peter en Tommy was hij verleden jaar nog in BelgiŽ en op TV (Lieven Van Gils) in het kader van een concert in Oostende.  Ed Bonja was 74 jaar en overleed na een korte ziekte.  Hij woonde sinds enkele jaren in Berlijn, waar hij twee weken geleden nog een ontmoeting had met Sam Thompson.

Wat weinigen weten: Ed bleef niet bij de entourage van Elvis tot diens dood, maar zag in 1976 dat de shows niet meer waren zoals in de goede "oude" tijd, waarbij zijn hulp ook overbodig werd. Hij nam het Colonel Parker ook kwalijk dat diens gokverslaving (en aanzetten tot) de financiŽle toestand van hemzelf in gevaar bracht. Ook hij ging aan het gokken en verspeelde in 5 minuten gans zijn maandwedde. De Colonel gaf hem een schouderklopje met de woorden "we had fun didn't we?"  Eerder (1975) werd hij door Marie Parker aangezocht de nieuwe brandkoffer in Parker's huis te Palm Springs te komen bewonderen. Hij kon toen z'n ogen niet geloven: er stonden grote zwarte vuilniszakken in de kast, propvol briefjes van 100$! Je zou voor minder sterretjes zien!
Bron: Shezad Eikmeier / Hubert -
Foto onderaan: de laatste foto van Ed Bonja op 23 augustus met Sam Thompson
Overleden
Taal:
ARCHIEF:
Ed Bonja overleden