9/10/11 oktober 2020: minitrip naar Luxemburg
Memphis, Tupelo, Nashville en New Orleans
gewijzigde data:
13 mei t/m 24 mei 2021

Jaar: Maand:
Categorie:
01/05/2020
1 MEI 1967: HUWELIJK VAN ELVIS
Na een korte vlucht van Palm Springs naar Las Vegas komt het gezelschap  in het midden van de nacht aan in Sin City. Elvis haalt er zijn  huwelijkslicentie op en trekt dan onmiddellijk naar het Alladin Hotel.  Dat was een keuze van Colonel Parker omdat het hotel gerund wordt door  zijn vriend Milton Prell. Het gebouw was maar een jaartje terug open na  een grondige renovatie van het vroegere Tallyho hotel dat in 1962 voor  het eerst zijn deuren opende. Een torengebouw van 19 verdiepingen werd  pas in 1976 toegevoegd. Na verschillende keren te zijn veranderd van  eigenaar werd op 27 april 1998 het gebouw ge-´mplodeerd en kwam er een  nieuw building in de plaats, tevens met een nieuwe naam: Planet  Hollywood.

Elvis en Priscilla traden in het huwelijk te 9.00 uur in de morgen, Michelle, het jonge zusje van Priscilla fungeerde als bruidsmeisje. Twee leden van de Memphis Mafia (Joe Esposito en Marty Lacker) waren de getuigen. Anderen (buiten de familieleden) mochten van Colonel Parker de suite niet binnen wegens gebrek aan plaats. Nadien mocht de opgetrommelde pers foto's maken en enkele vragen stellen.
100 genodigden konden aanschuiven aan het buffet om er te smullen van speenvarken, oesters, kreeft en gebraden kip uit het Zuiden, gevolgd door een grote cake. Het zachte prijsje van $ 3.200 vormde geen bezwaar.  Omgerekend naar deze tijd zou dat bedrag nu $ 220.000 zijn!!!
Elvis opende de dans met Priscilla op een eigen song: Love Me Tender.
Alvorens terug te keren naar Memphis op 5 mei verbleven ze nog twee dagen in Palm Springs. Het huwelijk werd voor vrienden overgedaan te Graceland op 29 mei 1967.
Retro
Taal:
ARCHIEF:
Een grote vergissing?
Zwart-wit foto uit de fifties
Een mooie foto
Brenda Lee en Paul Anka zingen Elvis
Steve Binder en Niko
Bobbejaan Schoepen, RCA en Elvis
Onbekend
zedzaam en mooi om zien
een mooie song en unieke beelden
Change Of Habit
GRACELAND 1984
Humeurige Elvis in 1957
1 mei 1979: een tweede keer naar Tupelo en Memphis
1 mei 1967: huwelijk van Elvis