9/10/11 oktober 2020: minitrip naar Luxemburg
Memphis, Tupelo, Nashville en New Orleans
gewijzigde data:
13 mei t/m 24 mei 2021

Jaar: Maand:
Categorie:
23/05/2020
MEMPHIS 201 JAAR OUD
Gisteren kon de stad Memphis 201 kaarsjes uitblazen.
De stad werd opgericht op 22 mei 1819. Memphis is een stad langs de Mississippi rivier in het zuidwesten van Shelby County, Tennessee, Verenigde Staten. Het aantal inwoners in 2019 bedroeg 651.073, waarmee Memphis de grootste stad aan de Mississippi is, de op één na dichtstbevolkste stad van Tennessee, evenals de 26ste grootste stad van de Verenigde Staten. Groter Memphis is het 42ste grootste stedelijke gebied in de Verenigde Staten, met een bevolking van 1.348.260 in 2017. De stad is het anker van West-Tennessee en de grotere Mid-Zuid regio, die delen van het naburige Arkansas, Mississippi, en de Missouri omvat. Shelby County, waar de stad bijhoort, is de dichtstbevolkste provincie van Tennessee. Memphis is een van de meer historische en cultureel belangrijke steden in het zuiden van de Verenigde Staten en heeft een grote verscheidenheid aan landschappen en verschillende buurten. Memphis heeft al lang een prominente muziekscene, met historische bluesclubs in Beale Street die hun oorsprong vinden in het unieke bluesgeluid van de stad in het begin van de 20e eeuw. De muziek van de stad is nog steeds gevormd door een multiculturele mix van invloeden: de blues, country, rock n' roll, soul en hiphop.
In het Oude Rijk was de stad Memphis de hoofdstad van Egypte. Het beleefde toen zijn glorietijd. Gedurende de rest van de Egyptische geschiedenis bleef het een belangrijke stad. Volgens de oud-Egyptische bronnen werd Memphis door koning Menes gesticht, nadat Opper- en Neder-Egypte waren verenigd.
Om zijn herkomst niet te verloochenen bouwde Memphis in 1994 een piramide in glas en staal aan de oevers van  de Mississippi (zie foto,  rechts van de brug).
Reis je mee naar Memphis in 2021? Contacteer dan meteen Tommy via e.mail tommyeps@outlook.be

Actualiteit
Taal:
ARCHIEF:
Riley Keough jarig
Elvis Express n° 38
Onthullingen alom
Priscilla jarig
Eerste bezoekers te Graceland
Memphis 201 jaar oud
Elvis Express 38
Geen Elvisbeurs op zondag!!
Mooi
Top 60
Nieuwe RCA boxset op komst
Sun Studio open vanaf 1 juni
100 ontslagen bij Graceland
Top 60 van de jaren 60
Te beluisteren via podcast
Graceland terug open vanaf 21 mei
Kleurensingles
Graceland fleurt de tuin op
Re-release van boxset uit 1977
Herkenbaar?
Bono vertelt
Te noteren!
Bloemetje kopen?
Nieuw, en toch weer niet
Elvis Behind The Image
Elvis standbeeld in Bad Nauheim krijgt vorm
Bloemen voor jullie!
Lidgeld / herinschrijving Elvis Express