Rekeningnummer boetiek: BE11 7310 4785 7448 - BIC KREDBEBB
Elvis Birthday Party 8 januari 2022
Memphis - Tupelo - Nashville - New Orleans 11 t/m 22 aug. 2022

Jaar: Maand:
Categorie:
03/11/2020
BOEK OVER CHIPS MOMAN
Over Chips Moman, de legendarische platenproducer van de Stax en American Sound Studio, verschijnt op 10 december een boek van de hand van auteur James L. Dickerson. De titel: Chips Moman: The Record Producer Whose Genius Changed American Music'.
Chips Moman's genie begon in de studio, waar hij technische innovaties instelde die de opname-industrie voor altijd veranderden, maar het breidde zich van daaruit uit met het vermogen om hits te herkennen toen hij ze hoorde als ruwe demo's, en bloeide daarna op met een onovertroffen reeks van hitplaten. Hij redde Elvis Presley's carrière met zijn opnames van "Suspicious Minds" en "In the Ghetto," en hij voorzag Willie Nelson van een van zijn meest gedenkwaardige signature songs, "Always on My Mind". Niet slecht voor een plattelandsjongen die in de achtste klas van school ging en naar Memphis liftte op zoek naar de Amerikaanse droom.
Lincoln "Chips" Moman was de belangrijkste platenproducent in de Amerikaanse geschiedenis. Met enkele honderden hits in pop, country, rhythm & blues en rock, zowel uit de platenproductie als uit de songwriting, is Chips Moman legendarisch binnen de muziekindustrie. Deze biografie is het verhaal van zijn leven.
Hardcover : 350 pagina's. Sartor

We hadden het genoegen Chips Moman uit te nodigen in het Casino te Knokke (2004) waar hij de "Memphis Boys" op gitaar zou begeleiden. Het werd een memorabele dag en een  gesmaakt concert voor de 800 aanwezigen.
Foto: Chips Moman, gitarist Reggie Young en drummer Gene Chrisman in de coulissen te Knokke.
Chips overleed in 2016.


 

Boeken
Taal:
ARCHIEF:
Elvis Files Magazine 33 & Photo Folio
Boek over Chips Moman