Nieuw rekeningnummer boetiek: IBAN BE11 7310 4785 7448 - BIC KREDBEBB
Nieuw emailadres = 
elvispresleysociety@outlook.be
Jaar: Maand:
Categorie:
06/01/2021
SUN STUDIO 71 JAAR JONG
Op 3 januari was het 71 jaar geleden (1950) dat de beroemde Sun Studio te Memphis voor het eerst zijn deuren opende door Sam Phillips. 
De studio werd oorspronkelijk Memphis Recording Service genoemd, De eerste rock and roll-single, Jackie Brenston en zijn Delta Cats' "Rocket 88" werd daar in 1951 opgenomen met Ike Turner aan de keyboards. Blues- en R&B-artiesten als Howlin' Wolf, Junior Parker, Little Milton, B.B. King, Rufus Thomas en Rosco Gordon namen er begin jaren vijftig op.

Rock and roll, country muziek en rockabilly artiesten, waaronder Johnny Cash, Elvis Presley, Carl Perkins, Roy Orbison, Charlie Feathers, Warren Smith, Charlie Rich, en Jerry Lee Lewis, namen er plaatjes op in het midden van de jaren '50 tot de studio zijn Union Avenue locatie ontgroeide. Sam Phillips opende de grotere Sam C. Phillips Recording Studio, beter bekend als Phillips Recording, in 1959 om de oudere faciliteit te vervangen. Omdat Phillips eerder had ge´nvesteerd in de Holiday Inn Hotel keten, nam hij vanaf 1963 ook artiesten op op het label Holiday Inn Records voor Kemmons Wilson. In 1957 nam Bill Justis zijn Grammy Hall of Fame nummer "Raunchy" op voor Sam Phillips en werkte hij als muzikaal directeur bij Sun Records.

In 1969 verkocht Sam Phillips het label aan Shelby Singleton, en er was geen opname-gerelateerde activiteit meer in het gebouw tot de september 1985 Class  of '55 opnamesessies met Carl Perkins, Roy Orbison, Jerry Lee Lewis, en Johnny Cash, geproduceerd door Chips Moman. Tijdens onze bezoeken aan Memphis, van 1978 tot 1984 stond het gebouw leeg. Eerder was er een wassalon gevestigd.

In 1987 werd het oorspronkelijke gebouw met het Sun Records label en Memphis Recording Service heropend, door Gary Hardy als "Sun Studio", een platenlabel en toeristische attractie die veel opmerkelijke artiesten heeft aangetrokken, zoals U2, Def Leppard, Bonnie Raitt, en Ringo Starr.
De originele studio blijft vooral voor iedereen bekend als de plaats waar "That's All Right" het levenslicht zag in juli 1954.
foto: Sam Phillips en het gebouw langs Union Avenue 706.


Actualiteit
Taal:
ARCHIEF:
Nederlandse fanclub heeft nieuw bestuur
De Presley familie
Tom Jones en Elvis
Trump lanceert een laatste idee
Virtuele Graceland Tours
Phil Spector overleden
Rockhurst veiling
Late Kerstwensen van EPE
Aloha from Hawaii, 47 jaar geleden
Een uniek schilderij
Huis van Lisa Marie in de UK verkocht
Troosteloos Bad Nauheim
Helaas, geen feest vandaag!
Verjaardagswensen
Bad Nauheim
PRISCILLA HERDENKT ELVIS...
Bericht van Linda Thompson
Mooie foto op kalender 2022
Birthday Cake
Elvis' verjaardag te Memphis
Happy birthday Elvis
Sun Studio 71 jaar jong
Nieuw boek From Memphis to Taipeh
Tom Hanks toont zijn gedaantewisseling
Beste wensen voor 2021