Bad Nauheim 16 t/m 18 augustus 2024
Bad Nauheim 11 t/m 13 oktober 2024 (ETA concert)
USA Memphis - Tupelo 5 t/m 12 januari 2025
Birthday Party Hotel Van der Valk Beveren 18 januari 2025

Jaar: Maand:
Categorie:
08/02/2024
12 ROLLEN IN 12 FILMS
12 acteurs die Elvis Presley hebben gespeeld in 12 films

Austin Butler was niet de eerste acteur die Elvis speelde. Inderdaad, hier zijn de grootste en vreemdste portretten van The King in films door de jaren heen.
Alle films waar Presley in speelde, behalve zijn concertdocumentaires, waren fictieve werken. De waarheid is dat veel portretten van Elvis erg verkeerd zijn neergezet, maar dat weerhoudt Hollywood er niet van om minder van hem te houden. 
Elvis (1979)
Elvis, de allereerste biopic over Elvis Presley, heeft Kurt Russell in de hoofdrol en behandelt Elvis' leven tot 1970. De film kreeg veel kritiek van recensenten, maar werd toch genomineerd voor drie Emmy Awards en een Golden Globe. 
Elvis and the Beauty Queen (1981)
Elvis wordt vertolkt door Don Johnson, waar zijn romance met Linda Thompson centraal staat na zijn scheiding van Priscilla Presley. De film kreeg waardering maar liet echter geen blijvende indruk achter en kreeg veel ongunstige kritieken. 
Liberace: Behind The Music  (1988)
In de film speelt Paul Hipp de rol van Elvis. De band tussen Elvis en Liberace wordt belicht in deze ongeautoriseerde biografie over het leven van de pianist en zanger. Volgens de film inspireerde Liberace Elvis om blitser en flamboyanter te zijn. Is het mogelijk dat dit de inspiratie was voor Elvis' excentrieke kostuums? 
Elvis and Me (1988)
Het verhaal over het huwelijk van Priscilla's huwelijk met Elvis. De film, die genomineerd werd voor een People's Choice Award voor Favorite TV Movie/Miniseries, is gebaseerd op het gelijknamige boek van Priscilla. 
Great Balls Of Fire (1989)
Eén van de zeldzame films die Elvis als personage gebruikt, maar niet echt over de King of Rock 'n' Roll zelf gaat, heeft Michael St. Gerard in de hoofdrol als de rockster. Het leven van Jerry Lee Lewis (Dennis Quaid) wordt getoond in deze biografische film. 
Elvis and the Colonel, The Untold Story (1993)
Elvis werd geportretteerd door Rob Youngblood in de allereerste film over zijn relatie met Colonel Tom Parker (Beau Bridges),. De uitbuitende band die Elvis had met zijn manager wordt onderzocht vanuit het perspectief van Elvis.  
Elvis meets Nixon (1997)
Rick Peters speelt Elvis in de film, de eerste verfilming van de ontmoeting tussen Elvis en president Nixon. Elvis Meets Nixon is een komische documentaire over de ontmoeting die plaatsvond toen Elvis naar het Witte Huis ging.. Het echte verhaal werd fel uitgebreid en overdreven.
Walk The Line (2006)
Een andere film die een beroemdheid met banden met Elvis Presley in de schijnwerpers zette en waarin Tyler Hilton de rol van Elvis vertolkt. Walk the Line, met Joaquin Phoenix in de rol als Johnny Cash, is een verslag van Cash' reis naar het sterrendom. 
Protecting The King (2007)
In de film met Peter Dobson in de hoofdrol als Elvis, is een van zijn lijfwachten die op 16-jarige leeftijd in dienst trad, het onderwerp. David Stanley was ook zijn stiefbroer en deelde een weelderige levensstijl.
Elvis & Nixon (2016)
Elvis & Nixon is een eigenzinnige film over de ontmoeting tussen Elvis Presley en president Richard Nixon in 1970. Elvis wordt vertolkt door Michael Shannon. Shannon werd genomineerd voor een prijs voor Beste Acteur door de Indiana Film Journalists Association. 
Elvis (2022)
Elvis is een biopic uit 2022 geregisseerd door Baz Lurhmann, met Austin Butler in de hoofdrol. Het plot van de film illustreert hoe de carrière van Elvis Presley evolueerde, met speciale aandacht voor Colonel Tom Parker, Elvis' manager, gespeeld door Tom Hanks, en hun complexe dynamiek. De vele nominaties konden niet worden verzilverd met een Oscar.
Priscilla (2023)
Sofia Coppola's Priscilla vertelt het verhaal van Priscilla (Caliee Spaeny) en Elvis Presley, gespeeld door Jacob Elordi. De film gaat dieper in op de verkering tussen de twee en het uiteindelijke huwelijk, terwijl het sprookjesachtige karakter wordt weggenomen door te benadrukken dat Priscilla slechts een 14-jarige was toen ze elkaar ontmoetten.

Wat we niet hebben vermeld: de vier acteurs die een minirolletje vertolkten in de film "This is Elvis".
Bron: ROBIN REYNOLDS
Beweking: Lorenzo
Actualiteit
Taal:
ARCHIEF:
Replica van Graceland verkocht
Morgen veiling van motorfiets en gitaar
Helmut Lotti als DJ
Elvis op de maan
Ann Margret krijgt award
Verjaardag Ed Hill
Op het verkeerde been gezet
Riley en Tupelo
Jerry Scheff in Bad Nauheim in april
Interview met Priscilla
Elvis Harley
Elvis op nummer 1
Mooi gedaan
Elvis inspireert
Priscilla schiet in eigen voet
TMJ
Elvis op het water
Met geld koop je alles en iedereen
Always On My Mind
12 rollen in 12 films
Priscilla in Wenen
Always On My Mind
Ook dat nog...
Eerbetoon an Harper en Finley
Uitgebreide tentoonstelling over Lisa Marie vandaag geopend
Happy Birthday Lisa