16-18 augustus 2019: minitrip naar Bad Nauheim
11-18 augustus: USA-reis naar Nashville, Memphis en Tupelo
11-13 oktober: minitrip naar Luxemburg (ETA Concert)

Jaar: Maand:
Categorie:
01/02/2018, 10:15:08
GEZELLIGE TRIP NAAR LONDEN!

;-)

Zaterdag beleefden 50 van onze leden een erg drukke dag, richting Londen. 
Reeds te 6.30 uur werd het startsein gegeven in Antwerpen, maar sommigen hadden er toen al een ritje van 150 à 200 km opzitten vanuit de Belgische Ardennen of Nederland. 
De tocht naar Londen verliep vlekkeloos, zelfs een uurtje vroeger dan origineel gepland. 
Een prachtige tentoonstelling, héél veel jumpsuits, waarvan we toch een deel nooit eerder te zien kregen en enkele merkwaardige items uit de gigantische Presley collectie. 
Zo was de brief van de Engelse prins Philip (gemaal van Koningin Elisabeth) wel erg op zijn plaats in Engeland. 
Hij liet deze schrijven aan Colonel Parker om Elvis te kunnen ontmoeten tijdens diens verblijf in New York en optreden in het Madison Square Garden. 
Ook enkele proefpersingen op metalen platen waren mooi, alsook allerlei brieven, riemen, en persoonlijke kledij die Elvis droeg na de shows. Onze leden hadden voldoende de tijd om alles rustig te bekijken en te volgen via een praktische hoofdtelefoon (enkel in het Engels). 
Daarna was er ruim de tijd voor een hapje en werd de terugtocht aangevat naar België, weer zonder enig oponthoud. 
Moe, maar tevreden hielden we halt in Drongen en Antwerpen. Een dag die voor twee kan tellen, maar voor een uiterst scherpe prijs van 99€ (ticket inbegrepen)!

Een persoonlijke reactie: "De tentoonstelling van twee jaar terug was groter en ruimer. Nu werden alle kostuums en tentoonstellingskasten opgesteld in kleinere ruimtes, die soms een beetje aan de aandacht voorbij gingen door het weinige licht. De gouden plaat uit Noorwegen kreeg dan ook een erg donker hoekje toebedeeld. Spijtig ook dat de bioscoopzaal op het einde van de tentoonstelling ook maar een fractie groot was van wat we twee jaar geleden konden zien. De twee boetieks hadden weinig nieuws te bieden en waren ei zo na uitverkocht (het is trouwens de laatste week van de expo), een verlenging werd niet aangekondigd. De gigantische verbouwingswerken die aan de gang waren in de grote O2 hall, waardoor je de indruk kreeg op een bouwwerf terecht te komen met lawaai inclusief, waren toch wel vrij storend."

Bron: Hubert / Elvis Presley Society
Foto onder: de voltallige groep (foto Tommy), de brief van Prins Philip en een van de podiumpakken (foto's Hubert)


Reizen
Taal:
ARCHIEF:
USA, nog enkele plaatsjes
Infovergadering over onze USA reis
Hotel bijna volzet!
Elvis in Londen - expo
GEZELLIGE TRIP NAAR LONDEN!