Nieuw rekeningnummer boetiek: IBAN BE11 7310 4785 7448 - BIC KREDBEBB
Memphis - Tupelo - Nashville - New Orleans van 11 t/m 22 aug. 2022

Jaar: Maand:
Categorie:
01/02/2021
EEN GESCHENK MET EEN VERHAAL
Een van onze trouwe fanclubleden heeft een opmerkelijk verhaal. De oudere fans onder ons zullen zich ongetwijfeld nog Jef Cassiers herinneren, die in de beginjaren zestig furore maakte op de toenmalige Vlaamse BRT zender met korte knotsgekke filmpjes als "het manneke" en optredens met zijn broer als "The Woodpeckers". Jef had de speciale gave van komisch talent en kon in een mum van tijd een hele zaal aan het lachen brengen. Jef groeide op in hartje Antwerpen en kreeg bekendheid door optredens met zijn broer Cois. Hij regisseerde ook een aantal jeugdfeuilletons. Weinigen weten dat hij ook les volgde aan de Antwerpse kunstacademie en een goed tekenaar was.  
Hij maakte in 1962 een mooi schilderij van Elvis op hout en schonk het aan zijn stamcafé in Merksem. Na de sluiting ervan ging het over in andere handen tot onze vriend in het huwelijk trad en het werk als geschenk aangeboden kreeg.
Een mooi aandenken met een duidelijk Antwerpse (Belgische) achtergrond. Helaas heeft Jef Cassiers het niet ondertekend, maar voor de eigenaar is dat bijzaak. Het verhaal alleen is geld waard.
Bron: naam bekend bij de redactieRetro
Taal:
ARCHIEF:
zeldzaam
Elvis' ouders op de set van Loving You
Terry Alden aan de piano
Leuke foto's
19 februari 1974
Een brief uit 1975
52 jaar geleden Elvis At American Sound Studio
Elvis en de vaccinatie
In The Ghetto
A Star is Born, het verhaal
Elvis en de Circle G Ranch
Een mooie foto
Mooi opname
5 februari 1968
zeldzaam
4 februari 1976: Moody Blue
Een ons onbekende foto
Een geschenk met een verhaal