Nieuw rekeningnummer boetiek: IBAN BE11 7310 4785 7448 - BIC KREDBEBB
Memphis - Tupelo - Nashville - New Orleans van 11 t/m 22 aug. 2022

Jaar: Maand:
Categorie:
11/02/2021
A STAR IS BORN, HET VERHAAL
Velen twijfelen nog aan het feit dat Elvis werkelijk de gelegenheid heeft gehad een film te draaien aan de zijde van Barbra Streisand. De film werd uiteindelijk gemaakt met Kris Kristofferson in de hoofdrol en kende een enorm succes. Colonel Parker lag aan de basis van de afwijzing.  In de kluizen van Graceland ligt nog altijd het officiële contract dat nooit ondertekend werd. 
In de video toont Angie Marchese het contract in een zwarte map. De film die gepland stond in 1976 ging aan Elvis voorbij, een meer dan gemiste kans!

De link:
www.youtube.com/watch

Het verhaal:
A Star Is Born werd gecoproduceerd door Streisand en haar partner Jon Peters voor Barwood Films en Warner Brothers. Onder de acteurs die overwogen werden voor de mannelijke hoofdrol waren Neil Diamond en Marlon Brando. Streisand en Peters wilden Elvis Presley voor de rol: ze ontmoetten Elvis en bespraken de film, en hij was zeer geïnteresseerd in de rol, denkend dat het zijn filmcarrière zou doen herleven. Elvis' manager, Colonel Tom Parker, stond erop dat Elvis de hoofdrol kreeg en vroeg een aanzienlijke som geld , ook al had Elvis sinds 1969 geen acteerrol meer gehad . Dit maakte effectief een einde aan Elvis' betrokkenheid bij het project. Parker wou ook niet dat Elvis geportretteerd zou worden als een showbusiness carrière in verval, want dit was ver van de waarheid, met Elvis die speelde voor volle zalen in de States. Diamond, die Streisand kende en met haar naar de middelbare school was geweest in Brooklyn, werd ook serieus overwogen maar moest weigeren omwille van zijn uitgebreide concert verplichtingen, en Kristofferson kreeg de rol van John Norman Howard.
Bron: Wikipedia en Graceland


Retro
Taal:
ARCHIEF:
zeldzaam
Elvis' ouders op de set van Loving You
Terry Alden aan de piano
Leuke foto's
19 februari 1974
Een brief uit 1975
52 jaar geleden Elvis At American Sound Studio
Elvis en de vaccinatie
In The Ghetto
A Star is Born, het verhaal
Elvis en de Circle G Ranch
Een mooie foto
Mooi opname
5 februari 1968
zeldzaam
4 februari 1976: Moody Blue
Een ons onbekende foto
Een geschenk met een verhaal