Memphis, Tupelo, Nashville, New Orleans: 13 mei t/m 24 mei 2021
Nieuw rekeningnummer boetiek: IBAN BE11 7310 4785 7448 - BIC KREDBEBB
Nieuw emailadres = 
elvispresleysociety@outlook.be
Jaar: Maand:
Categorie:
21/10/2020
EINDELIJK ... ELVIS FILES MAGAZINE 32 GELEVERD
Mits enige vertraging zijn vandaag "The Elvis Files Magazine n° 32" goed toegekomen.
Vandaag gaan alle reeds bestelde magazines de deur uit.
Heeft u reeds uw exemplaar besteld? Nee, doe het dan nu!
Boetiek
21/10/2020
PRACHTIG BOEK
Dat "Elvis Technicolor in Black & White" een prachtig boek is hoeven we jullie niet te vertellen. Er staan ook vele Belgische filmaffiches in afgedrukt. Bij dit boek zit er een LP en CD binnenin gratis meegeleverd. 
Wij doen er nog een extra promo-CD bovenop met als titel "Les Français chantent les films d'Elvis". Dit zolang de voorraad strekt.
Snel bestellen is dus de boodschap.
Boeken
20/10/2020
MOOI GEDAAN!
David Hulet en Wendy Calaerts, beiden grote Elvisfans van het eerste uur en al vele jaren lid van onze Society, hadden wel een erg originele wijze om hun kajak een Elvis tintje te geven. Kijk even mee naar deze foto's. Daar kan je al eens mee naar buiten komen!
Bron: Wendy Calaerts

Actualiteit
20/10/2020
TCB EN ELVIS
Het is vijftig jaar geleden (19 oktober 1970) dat Elvis de eerste zending 14-karaats TCB kettinkjes geleverd kreeg van de firma "Schwartz and Ableser’s Fine Diamonds and Jewelry" te Beverly Hills. 
Deze juwelen werden door Elvis ontworpen met het idee een hechte band te scheppen tussen vrienden en familie. Het symbool TCB staat voor "Taking Care of Business" met een bliksemschicht. Met andere woorden kwam dit neer op: "onmiddellijk zorg dragen voor je opdracht en intenties. Later werden ook nog de TLC kettinkjes voor de vrouwen ontworpen: "Tender Loving Care".
Foto's: 1) Het originele juweel. 2) Linda Thompson draagt nog steeds haar TCB kettinkje.

Retro
20/10/2020
HOUND DOG 1972
Elvis, Las Vegas 1972:
Gedurende verschillende shows gooide Elvis in 1972 pluche "hound dogs" in het publiek.  Je kon er eentje kopen in de hall van het International Hotel, maar je kon natuurlijk ook wachten tot je er een toegeworpen kreeg. Uiteraard gebeurde dit tijdens de gelijknamige song.
Geniet mee van dit stukje geschiedenis via de link onderaan.
Bron: dank aan Joël Parate

youtu.be/S7Mk8YyWQJY


Retro
20/10/2020
INTERACTIEF RITJE OP HET DOMEIN TE GRACELAND

Graceland voegde onlangs 10 virtuele inter-attracties toe om de bezoekers het er naar hun zin te maken. Vanaf heden kan je te Graceland (in het voertuig museum) virtueel een ritje maken in de tuin van Graceland in een golfkarretje.
Klik op onderstaande link en bekijk het promofilmpje.

https://www.facebook.com/elvis/videos/1048388645608912/UzpfSTEwMDA0Nzg3MjU0NjQxNDozNDc2MTc1MTQ1NzcwNTA5/ 

Actualiteit
19/10/2020
LEVERING VAN BOEKEN EN LP'S
Vandaag (donderdag) zijn de boeken "Elvis Technicolor in Black & White" alsook de LP's "The Forgotten Album" + "Elvis Interdit" geleverd. Wens je alsnog een exemplaar te bestellen , doe het dan vlug. Deze prachtige artikelen zullen snel uitverkocht zijn.
Wie het boek "Elvis Technicolor in Black & White" koopt, krijgen er bovenop nog een extra promo CD bij getiteld "Les Français chantent les films d'Elvis". Snel zijn is de boodschap en op = op.
Wie reeds het boek bestelde krijgt de CD meegeleverd.


Boetiek
19/10/2020
HERDRUK OP KOMST
Herdruk TTWII deluxe set op komst: 
De herdruk van de fantastische 'TTWII Deluxe Set in september is helaas enkele weken vertraagd - maar zou binnenkort bij je favoriete Elvis-dealer moeten zijn. Bij de eerste oplage werd het "Sold Out" bordje vlug bovengehaald, dit zou wel eens je laatste kans kunnen zijn om deze super-deluxe box te bestellen. Als je het je kunt veroorloven, is het echt FTD's beste release die tot nu toe is gepubliceerd.

Ter ere van de 50ste verjaardag van Elvis die optreedt voor de MGM-camera's in Las Vegas is deze luxe set een 600 pagina's tellend dubbel boek met acht CD's met de volledige repetitierepetities. Vele daarvan zijn nooit eerder officieel uitgebracht.
Bron: FTD


Boetiek
19/10/2020
IF I CAN DREAM
Wellicht heb je deze korte clip al eens een keertje gezien: Elvis wacht ongeduldig op de start van de geluidsband om de song "If I Can Dream" in te blikken tijdens de verfilming van de 1968 Special.
Het blijft een grappige situatie, meteen de realiteit hoe het er bij filmopnames aan toe gaat... altijd maar wachten!
Bron: dank aan Lorenzo

www.youtube.com/watch

Retro
18/10/2020
ZAKAGENDA'S
Vanaf 1 januari 2021 kan je moeilijk de deur uitgaan zonder je persoonlijke Elvis Presley zakagenda!  
Noteer alles in een notendop en vergeet je afspraken niet!
Deze officiële agenda is een product van Danilo, is goedgekeurd door Graceland en binnenkort ook door jullie!
De prijs is erg leuk te noemen: 7 Euro
Bestel 'm nu, ze zijn al twee weken in voorraad!
Boetiek
18/10/2020
64 JAAR TERUG IN DE TIJD
64 jaar geleden, precies op 16 oktober 1956, bezocht Elvis, samen met disc-jockey Dewey Phillips de alom bekende platenzaak Poplar Tunes langs 308 Poplar Avenue in Memphis.
Tijdens onze reizen naar Memphis was dit een vaste tussenstop tijdens onze stadsrondrit. Helaas is de zaak afgebroken.
Foto: Elvis, Dewey (midden) en shopeigenaar Joe Cuoghi.
Bron: Poplar Tunes

Retro
18/10/2020
"EDGE OF REALITY" IN 4K VERSION

Het is de eerste keer niet dat videoclip-kunstenaar "Fabrica1969" ons verwent met een mooiere versie (kleurrijker en scherper) dan wat we oorspronkelijk kennen. Deze keer kwam het nummer "Edge of realty" uit de film "Live a little,love a little" aan de beurt! In de video zien we ook Elvis' tegenspeelster,de bloedmooie Michelle Carey die helaas 2 jaar geleden op 75 jarige leeftijd overleed.
https://www.youtube.com/watch?I
We hebben sinds kort deze film terug op DVD in voorraad (met ondertiteling in het Nederlands & Frans alsook Frans gesproken).

http://www.ueps.be/Webshop2

Bron:You tube-Fabrica1969 
Algemeen
17/10/2020
MOOI RESULTAAT
Het album "The Wonder Of You" van Elvis met het Royal Philharmonic Orchestra verkreeg de status van dubbel platinium door de Britse fonoplatenindustrie.(B.P.I.). 
De gezamenlijke verkoop van de CD en vinyl was goed voor een 600,000 stuks. In deze cijfers werden ook de betaalde downloads gerekend sinds oktober 2016.
Bron: FECC / B.P.I. / Elvis Day by Day.

Zowel de dubbel LP als de gelimiteerde "Collector's Edition Box" (met LP + CD + boekje + poster) zijn nog steeds verkrijgbaar in onze webshop!
Actualiteit
16/10/2020
PROMOTIE 52 JAAR GELEDEN
Kijk even mee hoe "Singer" in 1968 publiciteit maakte voor de 1968 Special van Elvis en voor hun eigen producten. 
Grappig hoe 52 jaar geleden aan publiciteit aan bod kwam op de Amerikaanse televisie.
Bron: dank aan Lorenzo

m.youtube.com/watch
Retro
15/10/2020
ARE YOU LONESOME TONIGHT
Het nederlandstalige weekblad "Humo" plaatste in haar editie van 9 oktober een overzicht van de meest grappige songs allertijden. Elvis prijkt er op de vijfde plaats met het liedje "Are You Lonesome Tonight" waar hij de tekst verandert met de woorden: "Do you gaze at your bald head and wish you had hair", waarna hij uitbarst in een spontane lachbui, die duurt tot het einde van de song. Of het nu een kalende man was in het publiek, of de hoge stem van Cissie Houston in het achtergrondkoor blijft voor velen een vraagteken.
De jury bestond uit bekende muziekkenners zoals Jan Blaute, Marc Didden, Wouter Deprez en Marc Coenen.
Bron: Frederick Vandromme / Gert Van Nieuwenhove

Wie tot en met 23 oktober de nieuwe Follow That Dream release bestelt ontvangt van ons de lachversie van Are You Lonesome Tonight op CD geheel gratis bijgeleverd (*)
Opgelet: dit geschenk is enkel
van toepassing bij de bestelling van de 4-CD box "The Something For Everybody Sessions" en alleen als de bestelling in zijn geheel werd betaald.
(*) tot einde voorraad.
Boetiek
15/10/2020
FOLLOW THAT DREAM NIEUWS
Roger Semon (FTD) kon ons gisteren bevestigen dat de nieuwe release in voorraad is en begin volgende week kan verzonden worden naar onze magazijnen. 
Men wacht nog op de levering van de tweede druk van de That's The Way It Is boeken om de zending verzendklaar te maken. Het wordt dus uitkijken naar ondermeer deze prachtige box met de "Something For Everybody" sessies.
Haal deze nieuwigheden als eerste in huis en plaats vandaag nog je voorbestelling!
Bron: Roger Semon

As the new book stock isn’t in yet, we are having to hold shipments for a few days. I would have thought next Monday for pick up at the earliest but I will let you know when I know.
Thanks, Roger

Klik hier en bestel je exemplaar!

Something For Everybody Sessions


Boetiek
15/10/2020
NASHVILLE IN DE KIJKER
Als de Coronatoestanden het toelaten zal onze Society in mei 2021 een fantastische groepsreis organsieren naar Memphis, Tupelo en Nashville.
Nashville wordt meer dan eens in één adem genoemd met de stad waar Elvis leefde, hij trad er op in 1954, nam meer dan 200 songs op in de befaamde studio B en was er ook regelmatig te gast tijdens concerten in de seventies.
From Elvis in Nashville is de nieuwe CD box die binnenkort verschijnt, samen met een dubbele vinyl.
Ook Graceland focust op deze stad en in een kort promotiefilmpje waar de bekende hotspots van deze stad te zien zijn. Je kan het volgen via de onderstaande link:
Wens je mee te gaan om deze stad te ontdekken, geef dan vlug je naam op!

https://www.express.co.uk/entertainment/music/1347252/Elvis-Presley-Nashville-Graceland-Country-Music-Hall-of-Fame-RCA-Studio-B#t=1m18s

Bron: George Simpson / Express
Actualiteit
12/10/2020
ELVIS IN BRONS TE BAD NAUHEIM
Als alles naar wens verloopt zal op 8 januari 2021 (Elvis verjaardag) het nieuwe bronzen standbeeld van Elvis worden onthuld op het bekende bruggetje in Bad Nauheim.
Alles zal natuurlijk afhangen van de corona-maatregelen of dit kan doorgaan.
Duimen maar! 
Door op onderstaande link te klikken kan je een kleine reportage volgen van RTL Hessen.
https://www.rtl-hessen.de/beitrag/bad-nauheim-elvis-presley-statue?fbclid=IwAR0zAMgu6YVOHxrywTKdTieIEY_9exwlisP-6OPyUA5yPyqRJ5OWxf8MB-c
Actualiteit
11/10/2020
ALLEEN ELVIS BLIJFT BESTAAN
Thomas Vanderveken (foto) presenteerde gisteren zijn zoveelste praatprogramma (de tiende jaargang al) op de VRT-zender Canvas. Al die tijd vroegen we ons af waar en hoe de titel van het programma "Alleen Elvis blijft bestaan" tot stand kwam. U wellicht ook?
Thomas verwoordde het op deze wijze:
"omdat we het met onze gasten altijd hebben over mensen en gebeurtenissen die het hier en nu overstijgen"
Dat is voorwaar een mooie quote!
Bron: Zeno / DM

Actualiteit
11/10/2020
COVID-19 EN ORGANISATIES

Aangezien de corona-cijfers in stijgende lijn blijven gaan, kan zowel onze opendeurdag in zaal SAC van 22 november alsook onze jaarlijkse Birthday Party van 9 januari 2021 niet plaatsvinden.

Wij willen niet het risico nemen dat er tijdens een van onze happenings iemand besmet zou raken.

Hopelijk kunnen wij rekenen op ieders begrip.

Van zodra de COVID-19 toestand het toelaat om iets te organiseren, lees je het hier op onze website en facebookpagina.

Actualiteit
10/10/2020
ALWEER EEN VOORPROEFJE: MARY IN THE MORNING
Alweer is er een fijn nummer op ons losgelaten van de cd box “From Elvis in Nashville”die kortelings zal verschijnen! Luister en geniet van “Mary in the morning". Klik op de link onderaan.
Vergeet niet tijdig uw exemplaar te bestellen, verkrijgbaar op LP & CD.
 

feature=youtu.be&v=67zkPeA3cDM&fbclid=IwAR0FaYMF3yMz3SyRENJq1M8-lf5BJsdtU2TMze86yT7n71nQnix9KetoIpg&app=desktop

Boetiek
08/10/2020
TINSELTOWN TROUBADOUR
Er verscheen deze week een nieuwe CD.
Tinseltown Troubadour, een CD met 34 verrassende tracks op.


Algemeen
08/10/2020
ELVIS' MICROFOONS
Matt Stone, een jonge Elvis imitator heeft zich onlangs verdiept in de materie van alle soorten microfoons die Elvis in de loop van zijn carrière gebruikte.  
Misschien wel opzoekwerk uit een onverwachte hoek, maar interessant om volgen.
Kijk even mee op dit filmpje van zes minuten.
Bron: Matt Stone, dank aan Lorenzo

www.youtube.com/watch
Retro
08/10/2020
KALENDERS 2021
Alle bestelde kalenders zijn de deur uit. Ten laatste vandaag of morgen moeten ze ter plaatse zijn bij al onze leden die reeds bestelden.
Wacht niet te lang om uw favoriet exemplaar te bestellen, deze mooie kalenders zijn vlug uitverkocht!
De foto's:van links naar rechts:
30 x 40 cm
30 x 30 cm
40 x 15 cm
zakagenda
30 x 30 cm special edition record covers 
Dream International 30 x 40 cm

Boetiek
07/10/2020
FINLEY & HARPER JARIG!
Vandaag verjaren de dochters (tweelingszusjes) van Lisa Marie Presley. Finley en Harper Lockwood worden al 12 jaar. 
Wat gaat de tijd toch snel!
Actualiteit
05/10/2020
TECHNICOLOR IN BLACK & WHITE

Het ultieme boek over Elvis Cinematografische carrière van "Love Me Tender" in 1957 tot "This Is Elvis" in 1981.
Dit LIMITED EDITION 300 pagina's tellende boek is gevuld met meer dan 1000 foto's en documenten, zeldzaam of onuitgegeven, en bevat een CD en een 10'' vinyl album : 29 tracks (zeldzame en alternatieve takes).
U kan dit boek reeds voorbestellen aan de prijs van 59 €. 

Boeken
05/10/2020
PODCAST VAN MARC BRILLOUET
Nu vrijdag, 9 oktober 2020 vertelt Marc Brillouet in zijn podcast  over de doorbraakhit van Elvis Presley That’s All Right Mama uit 1954.  
Marc gaat gedetailleerd in op deze historische opname van de King, opgenomen in de al even legendarische Sun Studio en praat daarover met drummer D.J. Fontana die daaromtrent het een en het ander heeft recht te zetten.
Uit de archieven van Graceland klinkt eveneens de stem van The King himself.
Gratis te beluisteren via www.brillouet.be <http://www.brillouet.be/>

ter info: Marc Brillouet was in 1993 in functie van Radio 2 samen met onze Society te Memphis en de bedoeling was ook een interview af te nemen van Sam Phillips. Door omstandigheden kon dit echter niet doorgaan. Tot op heden ervaren we dit nog altijd als een gemiste kans!
Actualiteit
04/10/2020
RILEY KEOUGH VRIJDAG OP VTM3
Aanstaande vrijdagavond 9 oktober 2020 om 20.40 u op VTM3 (het vroegere Vitaya) opnieuw een film met Riley Keough ! Titel van de film is “Logan Lucky” (actiekomedie van Steven Soderbergh uit 2017).
Ook Daniel Craig (nog steeds de huidige “James Bond”) speelt hier aan haar zijde ! 
Bron: VTM/Antoine Van Parys
Actualiteit
02/10/2020
OFFICIËLE MEDEDELING VAN GRACELAND
Graceland bevestigde gisterenavond dat Benjamin Keough nu officieel rust in de Meditation Garden van Graceland. 
Dat was de uitdrukkelijke wens van Lisa Marie.

Het communiqué:

Benjamin Storm Keough

Benjamin Storm Keough was laid to rest in the Meditation Garden at Graceland with his family including his grandfather, Elvis Presley, great-grandmother, Gladys Presley, great-grandfather, Vernon Presley and great-great-grandmother, Minnie Mae Presley. 
bron: Graceland

foto's: de graftombe van Ben, Ben in de Jungle Room van Graceland


Actualiteit
01/10/2020
MEMORIES
Hierbij een clip van zanger/componist Mac Davis, die enkele dagen geleden overleed.  Hij zingt hier zijn eigen compositie: "Memories", een prachtige song, die Elvis bracht in 1968, en die door vele zangers werd heropgenomen.

Mac Davis

Retro
01/10/2020
FOTO'S
Bron: Graceland Insiders

Actualiteit
01/10/2020
BREAKING NEWS...
Onlangs is er in de meditatietuin van Graceland gewerkt en er werd gespeculeerd dat Ben Keough daar te ruste werd gelegd. Kijk eens naar dit live Graceland Insiders camera screenshot van deze morgen! 
We zijn er vrij zeker van dat Ben nu rust op Graceland.
Een bovengrondse mausoleumcrypte ziet er inderdaad zo uit in Amerika.
We zullen daar wel snel achter komen, als  Graceland hierover een officiële aankondiging maakt. Ook vreemd, deze namiddag was de Graceland Cam niet beschikbaar.
Off Air - Graceland Cam
Elvis Presley's Graceland
Bron: EFON / Screenshot Graceland


Actualiteit
01/10/2020
OFFICIëLE KALENDERS 2021 IN VOORRAAD
Morgen, vrijdag 2 oktober worden ons de officiële Danilo kalenders geleverd. Tijdens het weekend worden alle voorbestellingen verpakt en maandag gaan ze dan ook naar het postkantoor.
Wacht niet te lang Uw favoriet exemplaar te bestellen, deze mooie kalenders zijn vlug uitverkocht!
De foto's:

van links naar rechts:
30x40 cm
30x30 cm
40x15 cm
zakagenda
30x30 cm special edition record covers

Boetiek
01/10/2020
BERICHTJE VAN PRISCILLA
Naar aanleiding van het overlijden van Mac Davis postte Priscilla Presley volgend bericht op Facebook:

Friends of Mac Davis, including myself, are overwhelmed with grief on his passing yesterday. This was so unexpected and a shock to all of us. May you Rest In Peace, Mac. Thank you for your beautiful songs which will keep your spirit in our hearts, my dear friend
Actualiteit
01/10/2020
NIEUW BOEK UIT ARGENTINIë
Na een eerste boek dat in Argentinië over Elvis verscheen komt er nu een tweede editie uit, Elvisfan Carlos Ares brengt zijn werk in november van dit jaar in omloop.

Uit het persbericht:
Het boek toont de impact van Elvis in Argentinië tussen 1963 en 1969, zijn volledige discografie en filmografie, knipsels in de pers, platen- en filmrecensies.
Bron: Carlos R. Ares / A Taste Of Country)


Boeken
01/10/2020
THAT'S THE WAY IT IS - PHOTO FOLIO VAN LORENTZEN
Het nieuwste boek van Erik Lorentzen kan je reeds voorbestellen bij onze Society.
Dit boek (softcover) zal 250 schitterende kleurfoto's bevatten.
Prijs = 49 € en verschijnt omstreeks half okotober. 
Boetiek
Taal:
ARCHIEF:
Eindelijk ... Elvis Files Magazine 32 geleverd
Prachtig boek
Mooi gedaan!
TCB en Elvis
Hound Dog 1972
Interactief ritje op het domein te Graceland
Levering van boeken en LP's
Herdruk op komst
If I Can Dream
Zakagenda's
64 jaar terug in de tijd
"EDGE OF REALITY" IN 4K VERSION
Mooi resultaat
Promotie 52 jaar geleden
Are You Lonesome Tonight
Follow That Dream nieuws
Nashville in de kijker
Elvis in brons te Bad Nauheim
Alleen Elvis blijft bestaan
COVID-19 en organisaties
Alweer een voorproefje: Mary in the morning
Tinseltown Troubadour
Elvis' microfoons
Kalenders 2021
Finley & Harper jarig!
Technicolor in Black & White
Podcast van Marc Brillouet
Riley Keough vrijdag op VTM3
officiËle mededeling van graceland
Memories
Foto's
Breaking News...
Officiële kalenders 2021 in voorraad
Berichtje van Priscilla
Nieuw boek uit Argentinië
That's The Way It Is - Photo Folio van Lorentzen