Bad Nauheim 16 t/m 18 augustus 2024
Bad Nauheim 11 t/m 13 oktober 2024 (ETA concert)
Londen - Elvis Hologram Show november 2024
USA Memphis - Tupelo 5 t/m 12 januari 2025

Jaar: Maand:
Categorie:
26/02/2024
ELVIS EVOLUTION

In november 2024 trekken we met een groep Elvisfans richting Londen om als eerste de hologramshow van Elvis te kunnen meemaken. Elvis Evolution heet de show. De exacte data, concertzaal en prijzen worden pas later bekendgemaakt, maar als je wil meereizen, geef dan nu je naam door met het aantal gewenste tickets. Eens alles bekend is brengen we je onmiddellijk op de hoogte.
Mailen naar: tommyeps@outlook.be
Algemeen
26/02/2024
ANN MARGRET KRIJGT AWARD
Woensdag  21 februari 2024: 
de 82-jarige Ann-Margret kreeg het "Lifetime Achievement Living Legend Award" tijdens de Women's Image Awards in het Saban Theatre in Beverly Hills, Californië.
Gefeliciteerd Ann-Margret! 
Bron: Saban
Actualiteit
26/02/2024
MY BOY
My Boy is een nummer geschreven door Phil Coulter en Bill Martin. Zij vertaalden het Franse nummer Parce que je t'aime, mon enfant (omdat ik van je hou, mijn kind), geschreven door Jean-Pierre Bourtayre en Claude François (1970). In 1974 bracht Elvis Presley het nummer uit op zijn album Good Times. Dat jaar werd de song tevens uitgebracht als de tweede single van het album. 
Phil Coulter verklaarde deze week nog zeer vereerd te zijn geweest te mogen horen dat Elvis het nummer had opgenomen in zijn repertoire. Van zijn hand waren ook nog de Eurovisiesongs "Puppet On A String" (Sandie Shaw) en Congratulations (Cliff Richard). Albert Hammond bracht Phil telefonisch op de hoogte in het midden van de nacht met de melding dat Elvis "My Boy" had gezongen tijdens een show in Las Vegas.
Het nummer werd voor het eerst opgenomen door acteur Richard Harris. Hij zong het in 1971 tijdens een muziekwedstrijd, gesponsord door Radio Luxembourg. Het bereikte de 41e plaats in de Verenigde Staten.
Op 13 december 1973 werd "My Boy" opgenomen door Elvis Presley,  In de Verenigde Staten behaalde het de twintigste plaats in de hitlijsten, terwijl het in de Adult Contemporary-lijst een week op de eerste plaats stond. Ook piekte het nummer op de veertiende plaats in de countrylijsten. Verder werd het in een aantal Europese landen ook een grote hit; in het Verenigd Koninkrijk kwam het tot de vijfde plaats, in de Nederlandse Top 40 tot de negende plaats en in de Ultratop 50 van Vlaanderen tot de derde plaats.
Na Presley hebben een aantal andere artiesten het nummer ook gecoverd of vertaald naar andere talen. Zo schreef Peter Koelewijn in 1975 een Nederlandse versie onder de titel "Mijn zoon", dat werd opgenomen door Willy Alberti.
Nota: midden jaren tachtig werd het nummer heruitgebracht door RCA in België, Nederland en Frankrijk waarbij Hubert (destijds sales manager bij de firma) aandrong de originele titel op het hoesje bij te voegen, omdat dit de verkoop langs franstalige zijde zou stimuleren, wat ook zo gebeurde (foto)
Bron: Belfast Telegraph (25/2) / Wikipedia / Hubert

Vergelijk hier de orginele versie van Claude François / Elvis, Richard Harris en Willie Alberti

https://www.youtube.com/watch?v=iRnKbEvdEAM

https://www.youtube.com/watch?v=HOLH63c7SG0

https://www.youtube.com/watch?v=rM1eEfwzjqA

https://www.youtube.com/watch?v=inkPxnANYyg


Retro
23/02/2024
VERJAARDAG ED HILL
Vandaag was het de verjaardag van Ed Hill (The Stamps Quartet).
(23 februari 1935 - 13 juli 2020) 
Ed Hill, zoon van een dominee, werd geboren in St. Louis, Missouri. Hij begon op 15-jarige leeftijd met zingen bij de Humble Hearts. Ed had een lange en eminente carrière als baritonzanger van de Southern Gospel. Hij was lid van de Southern Gospel Music Hall of Fame en een van de oprichters van de Prophets in 1959. Hij sloot zich aan bij JD Sumner And The Stamps Quartet in 1974 en bleef bij hen tot 1979. The Stamps zongen back-ups voor Elvis vanaf 1971. Ed bleef opnieuw zingen met het Stamps Quartet op verschillende Elvis evenementen zoals live concerten, studio opnames en hij deelde vaak zijn herinneringen aan Elvis op Graceland tijdens Elvis Week. Iedereen genoot altijd van Ed's stem en zijn verhalen. Hij was tweemaal onze gast tijdens concerten in de Koningin Elisabethzaal te Antwerpen in 1991 en 1996.
Actualiteit
23/02/2024
BILLBOARD 1979
Het wekelijks blad van de muziekindustrie Billboard had in de jaren zeventig ook een Nederlandstalige uitgave.  Rod Stewart stond er met een single en LP op de eerste plaats, maar onze fanclub kreeg een vermelding op de allereerste pagina.
Bron: Billboard 23 februari 1979 
Retro
22/02/2024
OP HET VERKEERDE BEEN GEZET
Sinds vorig jaar is het openen van restaurants in hotels een trend in DetroitUSA.
Presley's Kitchen is een van die eetgelegenheden.  Het restaurant gaat volgens een persbericht in de week van 26 februari open. Presley's Kitchen biedt een menu met Amerikaanse gerechten en cocktail- en dinermenu's en zal ook ontbijt en lunch serveren. De eigenaren beschrijven het menu als "robuust" en verwachten dat het een hoogtepunt in de omgeving zal worden. 
Helaas blijven de Elvisfans op hun honger zitten, want het restaurant is genoemd naar de oudste dochter van de eigenaars...
Bron: Detroit Free Press
Actualiteit
22/02/2024
CONCERTEN AFGEWEZEN
20 februari 1973: Het Amerikaanse weekblad voor de muziekindustrie "Variety" berichtte dat Elvis Presley $500.000 aangeboden had gekregen voor zes concerten in Londen in het Earl's Court Stadium. Helaas wees Elvis' manager, Colonel Tom Parker, het aanbod af.
Earls Court was een internationaal bekende beurs- en evenementenlocatie in Londen, die als iconisch werd beschouwd. De sloop begon in december 2014.  De zaal had een capaciteit van 19.000 zitjes.
Bron: Efon
Retro
20/02/2024
LAKE TAHOE VAN MRS GELEVERD
Met een kleine week vertraging zijn vandaag de nieuwste uitgaven van MRS geleverd. 
"Lake Tahoe" op CD of LP (clear & black vinyl).
Heeft u deze nog niet besteld? Doe het dan nu via onze webshop.
Kijk gerust naar de andere uitgaven van MRS die nog in onze webshop aanwezig zijn.
Alle voorbestellingen gaan morgen naar de post.
 
Boetiek
20/02/2024
DE KRANT IN 1987
Op 20 februari 1987 plaatste De Nieuwe Gazet bijgevoegd artikel, dat werd geschreven na ontvangst van ons kwartaalblad.  Blijkbaar was Frieda geen echte Elvisfan en hadden we het ziekenhuis dat Elvis' naam kreeg niet genoeg omschreven.  Zoals het de kranten behoort ging de aandacht ook toen al naar het extreme: inbraken van een zekere "Elvis" en een vechtpartij in een café met dezelfde naam. De hoofdmoot van het artikel is echter gewijd aan de werkgelegenheid die verschaft werd op verschillende domeinen door de verkoop van fonoplaten, cd's, musicassettes, 8-track en allerlei soevenirs.
Bron: archief 
Retro
19/02/2024
BOBBY EMMONS EN DE AMERICAN SOUND STUDIO
Tussen 17 en 22 februari 1969 had Elvis zijn tweede afspraak in de American Sound Studio's te Memphis.  Hij nam er songs op zoals True Love Travels On A Gravel Road, Stranger In My Hometown, After Loving You, Kentucky Rain en andere.  Elvis werd er begeleid door de Memphis Boys, waar ook Bobby Emmons deel van uitmaakte.  The Memphis Boys waren tweemaal in België op uitnodiging van onze Society (2 x Knokke en Charleroi).  19 februari was ook de verjaardag van Bobby.  Hij zou overlijden op 23 februari 2015 op 72-jarige lefftijd. Na het concert in Knokke namen we Bobby Emmons en Bobby Wood enkele dagen mee naar Londen, Parijs en Brugge. Een helse tocht waarbij we een erg vrolijke man ontdekten die openstond voor tal van ludieke uitspraken.
Bron: Ernst Jorgensen / Elvis Presley Society
Foto: Bobby Emmons aan het Hammondorgel te Knokke


Retro
19/02/2024
LEUKE MOMENTEN
Happy times in de familie Presley

 
Retro
18/02/2024
RILEY EN TUPELO
Een recente foto van Riley Keough en haar kindje Tupelo.  
Elvis zou zeer verheugd zijn geweest met kleinkind en achterkleinkind!! 
Foto: Instagram
Actualiteit
18/02/2024
GLEN D. HARDIN IN MILAAN
Leden van de originele TCB Band blijven zeer populair bij de Elvisfans. Na de aankondiging dat Jerry Scheff  binnenkort de fans zal begroeten in Bad Nauheim, laat Glen D. Hardin ons weten op 20 april te zullen optreden in Milaan.  Toegegeven, het is allemaal wat te ver om zomaar over en weer te reizen tenzij tijd en geld geen probleem zouden vormen.  Glen zal piano spelen aan de zijde van Terry Mike en Debbie Jeffrey, die beiden het vocale gedeelte van de show voor zich nemen. Donna Tutt, de vrouw van wijlen Ronnie zal anecdotes uit het leven van de drummer vertellen.
De avond wordt georganiseerd door de Italiaanse fanclub en een ticketje kost 40 Euro.

Concerten
17/02/2024
JERRY SCHEFF IN BAD NAUHEIM IN APRIL
Wie Jerry Scheff, de voormalige basgitarist van Elvis, nog eens wil ontmoeten moet op 28 april naar Bad Nauheim afzakken. 
Bron; EPG
 
Actualiteit
17/02/2024
RECORD STORE DAYS UITGAVEN UIT FRANKRIJK
RSD (Record Store Day) Frankrijk brengt 2 uitgaven van Elvis uit op 20 april en dit op zowel gekleurde vinyl als op CD. Tot op heden komen er geen uitgaven van Elvis door Legacy Sony.
Heeft u interesse in deze uitgave, gelieve dan een mail te sturen naar tommyeps@outlook.be want wij mogen geen orderlink plaatsen op onze website!
Meer informatie volgt.
- I'm Counting On Them (LP op lichtblauwe vinyl)
- Elvis Styles (3 LP-box op gekleurde vinyl)
Boetiek
17/02/2024
INTERVIEW MET PRISCILLA
Als je een woordje Engels verstaat kan je een interview volgen van Priscilla met de Amerikaanse journalist Piers Morgan. Dat gesprek loopt ongeveer een uur en handelt in grote lijnen over de dood van haar dochter Lisa Marie.
Bron: Talk TV / dank aan Régine Toussaint 
Actualiteit
17/02/2024
ELVIS HARLEY
Er bestaan redelijk wat Harleys die met afbeeldingen van Elvis werden aangemaakt, zo was er enkele jaren geleden een te koop via de shops aan de overzijde van Graceland (voor de verbouwingen). 
Deze Harley tart wel elke verbeelding en was te zien op een recente show in de States. 
Wie zou hier geen toertje willen mee maken?
Foto: Alamy
Actualiteit
16/02/2024
ELVIS OP NUMMER 1
Uit de jaarlijkse enquête van het Amerikaanse huwelijksplatform The Knot blijkt dat bruidsparen in 2023 de voorkeur gaven aan een golden oldie uit 1961, namelijk Can't Help Falling in Love van Elvis Presley. Daar zit de release van de biopic "Elvis" ongetwijfeld voor iets tussen. Voor die laatste bracht countryster Kacey Musgraves in de zomer van 2022 een emotionele cover van de tijdloze ballade uit. De hit is ook te horen in de film Crazy Rich Asians uit 2018, in een versie van Kina Grannis.
De top 3 van de lijst met populairste first dance songs van 2023 wordt vervolledigd door Perfect van Ed Sheeran op nummer 2 en Taylor Swifts Lover op de derde plaats.
Het nummer is een bewerking door Hugo Peretti, Luigi Creatore en George David Weiss en uitgegeven door Gladys Music. De melodie is gebaseerd op "Plaisir d'amour", een populair Frans liefdesliedje gecomponeerd in 1784 door Jean-Paul-Égide Martini. 
Kijk hier nog eens naar Elvis in Blue Hawaii:
https://www.youtube.com/watch?v=ipJtTQkYZZk
De top 10:
‘Can’t Help Falling in Love’ van Elvis Presley
‘Perfect’ van Ed Sheeran
‘Lover’ van Taylor Swift
‘Growing Old with You’ van Restless Road
‘Thank God’ van Kane & Katelyn Brown
‘Joy of My Life’ van Chris Stapleton
‘At Last’ van Etta James
‘You’ van Dan + Shay
‘All Your’n’ van Tyler Childers
‘Better Together’ van Luke Combs 
Bron: The Knot / Flair
Actualiteit
16/02/2024
MOOI GEDAAN
Een mooie samenstelling van verschillende "Young And Beautiful" versies kan je bekijken via YouTube. Klik even op de link onderaan en geniet!
Bron: Always Elvis

https://www.youtube.com/watch?v=6-KKvDxOngc 
Actualiteit
16/02/2024
ELVIS INSPIREERT
Amelia Island, Florida - Bonhams|Cars presenteert een unieke 'Elvis Presley' Triumph Bonneville motorfiets en bijpassende Gibson Les Paul gitaar op de Amelia Island Veiling op 29 februari. Het lot wordt geschat op $12,000 - 16,000 en is geschonken aan de Elvis Presley Charitable Foundation, een  organisatie die Elvis' traditie van vrijgevigheid in de Memphis regio voortzet.
Deze motorfiets, een gloednieuw T120-model, heeft een unieke 'Elvis look"  en is geïnspireerd op de originele 'Memphis Mafia' Triumphs en de Bonneville Desert Sled die te zien was in de Stay Away, Joe-film uit 1968. 
Bron en foto: Old Cars Weekly

 
Actualiteit
15/02/2024
PRISCILLA SCHIET IN EIGEN VOET
Priscilla Presley wordt aangeklaagd door Priscilla Presley, het bedrijf, of preciezer gezegd, de voormalige vrouw van Elvis wordt aangeklaagd door Priscilla Presley Partners LLC (PPP).
In de rechtszaak wordt beweerd dat Priscilla in 2022 bankroet was en hulp zocht bij een veilingmeester Brigitte Kruse, die ermee instemde haar te helpen haar naam en gelijkenis te exploiteren. De twee hadden jarenlang een relatie opgebouwd toen Kruse Presley hielp met het veilen van Elvis-memorabilia. Maar toen, zegt de rechtszaak, vroeg Presley Kruse om nog meer verantwoordelijkheid op zich te nemen en de twee richtten PPP op in januari 2023, met Kruse als meerderheidsaandeelhouder.
De timing leek goed, want Kruse zegt in haar aanklacht dat ze hielp onderhandelen over het filmproject Priscilla, dat werd geproduceerd door A24 en geregisseerd door Sofia Coppola. Maar maanden later, toen de film op het punt stond uit te komen, zegt Kruse dat Presley haar en PPP plotseling de toegang ontzegde, haar uitsloot van de première van de film en alle andere gelegenheden om zaken te doen.
Nu klaagt PPP Presley aan wegens contractbreuk in Florida, waar PPP is opgericht, en Priscilla's antwoord is dat ze in Los Angeles is gevestigd en geen echte banden heeft met Florida. 
Bron: Billboard / The Hollywood Reporter
Foto: Brigitte Kruse

n.v.d.r: nu wordt ook alles duidelijk waar sommige memorabilia, die eigenlijk toebehoren aan Graceland door Priscilla werden verkocht om gelden te kunnen innen. Wij vroegen het ons met regelmaat van de klok af waar al die ringen en andere zaken vandaan kwamen.  Brigitte Kruse was verbonden met GWS Auctions. Trek zelf even de conclusie.

Actualiteit
14/02/2024
BLOEMEN VOOR GLADYS
14 februari 1968
Elvis en Priscilla plaatsten een verse bloementuil aan het graf van Gladys te Memphis en lieten ook een kaartje achter vanwege "Elvis-Priscilla-Lisa Marie"). Zij gaven de directie van de begraafplaats de opdracht dat, eens de bloemen verwelkt waren, deze samen met de kaart te verbranden. 
Bron: Ernst Jorgensen / Elvis Day by Day
Foto: 1966
Retro
14/02/2024
VALENTIJN
Vandaag is het Valentijn, de dag van de verliefden.
Misschien mag u van uw geliefde wel iets uit onze omvangrijke shop kiezen!
Kan u geen keuze maken, dan is er nog altijd onze geschenkbon met een waarde naar keuze. 
Foto: Henrik Knudsen
Algemeen
13/02/2024
TMJ
Voor zij die nieuw zijn in onze club en Terry Mike Jeffrey (TMJ) nog niet gehoord zouden hebben, plaatsen we hier een link naar zijn versie van "If I Can Dream". Luister even mee.
Bijgevoegde foto is TMJ op 15 jarige leeftijd die een handtekening vraagt aan Elvis op 1 augustus 1969 te Las Vegas.
https://www.facebook.com/Elvismemoriesforfans/videos/397170261477047 
Foto: TMJ
Actualiteit
13/02/2024
NIEUW VAN FTD
FTD kondigde aan dat er een nieuwe genummerde & goudkleurge vinyl zal uitgebracht worden met als titel "Moody Blue". Oplage = 4.000 stuks.
Dit exemplaar zal wederom een collector's item worden.
Je kan deze nu reeds voorbestellen via onze website. 
Boetiek
12/02/2024
JUST PRETEND
Beluister hier hoe Elvis' stem klinkt na het gedeeltelijk verwijderen van alle instrumenten en achtergrondkoortjes: fenomenaal!
Bron: dank aan Lorenzohttps://www.facebook.com/share/r/oa1tSsAyqT1Yku5d/?mibextid=UalRPS 
Retro
11/02/2024
TERRY MIKE JEFFREY
Een van de beste vertolkers van Elvissongs is meer dan waarschijnlijk Terry Mike Jeffrey uit Paducah/ Kentucky. Terry probeert geen imitatie neer te zetten, maar zijn talent tart alle verbeelding. Hij speelt  niet alleen  gitaar, maar ook piano, saxofoon en drums zijn hem niet onbekend.  Terry Mike trad verschillende keren op tijdens onze shows, alsook in Beveren, het Casino te Knokke en en de Koningin Elisabethzaal te Antwerpen.
Momenteel is TMJ in onderhandeling met de organisators van het Elvisweekend te Bad Nauheim in augustus van dit jaar.
Wie nog mee wenst te reizen kan zich nog inschrijven!  
Foto: TMJ op het podium
Reizen
09/02/2024
VANAF NU IN VOORRAAD
Vanaf heden is het prachtige naslagwerk van Erik Lorentzen "1124" in voorraad. Ook de "Elvis Files Magazine n° 41" is meegeleverd.
Heeft u deze nog niet besteld, doe het dan nu.
Te bestellen via onze webshop.

 
Boetiek
09/02/2024
ELVIS OP HET WATER
Elvis is overal !
Deze Gunboat 62 "ELVIS" kan je ontwaren in de Caraibische wateren
foto: Arthur Daniel. Teamfoto door RORC/Mags Hudgell. 
Actualiteit
09/02/2024
BAD NAUHEIM OKTOBER 2024
Nu inschrijven!
 
Reizen
09/02/2024
MET GELD KOOP JE ALLES EN IEDEREEN
De naam Presley opent deuren naar faam: een galabal, leuke etentjes en chique limousines.  Priscilla neemt de eer en de centen graag voor zich. Hoe zou dat voelen?

Priscilla Presley dirigeerde een fanfare en deelde handtekeningen uit in Wenen vooraleer ze het 66e Operabal bijwoonde als hoofdgast van miljardair Richard Lugner.
De voormalige vrouw van Elvis Presley, 78, gebruikte haar vrije tijd in de Oostenrijkse hoofdstad voor het evenement van donderdag in de Staatsopera om wat cultuur op te snuiven. 
Ze kroop in de rol van bandleider, zette voor de gelegenheid een hoed op en zwaaide met een dirigeerstok. 
Bron: Daily Mail

Actualiteit
08/02/2024
55 JAAR TERUG
8 februari 1969: De soundtrack "Elvis" van de NBC-TV special kwam op nummer 8 in de Verenigde Staten (Billboard). Dat werd meteen de hoogste plaats voor deze LP.
De soundtrack werd opgenomen in Burbank, Californië bij Western Recorders op 20, 21, 22 en 23 juni 1968 en in de NBC Studios (Burbank) op 27 en 29 juni 1968.  De plaat kreeg op 22 juli 1969 de gouden status en werd op 15 juli 1999 Platinum verklaard door de RIAA. 
Door onduidelijke reden kwam deze LP enkel uit in mono-versie, terwijl op dat ogenblik alle stereo-opnames veel meer verkoopspotentieel hadden. Omdat de show nog niet in Europa was uitgezonden en de opnames nogal rommelig overkwamen werd de plaat te koop gesteld aan een vriendenprijsje: 199BEF(in plaats van de gebruikelijke 252BEF. Wellicht was de prijs in Nederland 14,95 gulden. Tot overmaat van ramp werd de LP geperst in Frankrijk waar de kwaliteitsnormen lager lagen dan bij de Teldec perserij nabij Hamburg.
Pas na de uitzending van de show kwam er meer beweging in de verkoop, maar toen haalde "From Elvis In Memphis" reeds hogere toppen.
Bron: RCA / archief Hubert
Retro
08/02/2024
ALWAYS ON MY MIND
Jasper Steverlinck zette gisteren in het VRT  prograama "Ik vraag het aan" een wel erg mooie prestatie neer met de song "Always On My Mind".
Niels Destadbader merkte op: Elvis imiteren is onbegonnen werk, en dat is terecht, want Jasper maakte er een mooie eigen versie van. Jacques Vermeire vond dan weer Elvis de meest complete performer. Hij vond maar één woord om Elvis te beschrijven: "sex".
Jasper bracht eerder ook al een puntgave versie van Life On Mars (David Bowie).
Je kan het filmpje van Always On My Mind hier terug bekijken:

https://youtu.be/4wfilfvCG1Q?si=0-vbrtEpRQ6vW76G
Bron en foto: VRT
Actualiteit
08/02/2024
12 ROLLEN IN 12 FILMS
12 acteurs die Elvis Presley hebben gespeeld in 12 films

Austin Butler was niet de eerste acteur die Elvis speelde. Inderdaad, hier zijn de grootste en vreemdste portretten van The King in films door de jaren heen.
Alle films waar Presley in speelde, behalve zijn concertdocumentaires, waren fictieve werken. De waarheid is dat veel portretten van Elvis erg verkeerd zijn neergezet, maar dat weerhoudt Hollywood er niet van om minder van hem te houden. 
Elvis (1979)
Elvis, de allereerste biopic over Elvis Presley, heeft Kurt Russell in de hoofdrol en behandelt Elvis' leven tot 1970. De film kreeg veel kritiek van recensenten, maar werd toch genomineerd voor drie Emmy Awards en een Golden Globe. 
Elvis and the Beauty Queen (1981)
Elvis wordt vertolkt door Don Johnson, waar zijn romance met Linda Thompson centraal staat na zijn scheiding van Priscilla Presley. De film kreeg waardering maar liet echter geen blijvende indruk achter en kreeg veel ongunstige kritieken. 
Liberace: Behind The Music  (1988)
In de film speelt Paul Hipp de rol van Elvis. De band tussen Elvis en Liberace wordt belicht in deze ongeautoriseerde biografie over het leven van de pianist en zanger. Volgens de film inspireerde Liberace Elvis om blitser en flamboyanter te zijn. Is het mogelijk dat dit de inspiratie was voor Elvis' excentrieke kostuums? 
Elvis and Me (1988)
Het verhaal over het huwelijk van Priscilla's huwelijk met Elvis. De film, die genomineerd werd voor een People's Choice Award voor Favorite TV Movie/Miniseries, is gebaseerd op het gelijknamige boek van Priscilla. 
Great Balls Of Fire (1989)
Eén van de zeldzame films die Elvis als personage gebruikt, maar niet echt over de King of Rock 'n' Roll zelf gaat, heeft Michael St. Gerard in de hoofdrol als de rockster. Het leven van Jerry Lee Lewis (Dennis Quaid) wordt getoond in deze biografische film. 
Elvis and the Colonel, The Untold Story (1993)
Elvis werd geportretteerd door Rob Youngblood in de allereerste film over zijn relatie met Colonel Tom Parker (Beau Bridges),. De uitbuitende band die Elvis had met zijn manager wordt onderzocht vanuit het perspectief van Elvis.  
Elvis meets Nixon (1997)
Rick Peters speelt Elvis in de film, de eerste verfilming van de ontmoeting tussen Elvis en president Nixon. Elvis Meets Nixon is een komische documentaire over de ontmoeting die plaatsvond toen Elvis naar het Witte Huis ging.. Het echte verhaal werd fel uitgebreid en overdreven.
Walk The Line (2006)
Een andere film die een beroemdheid met banden met Elvis Presley in de schijnwerpers zette en waarin Tyler Hilton de rol van Elvis vertolkt. Walk the Line, met Joaquin Phoenix in de rol als Johnny Cash, is een verslag van Cash' reis naar het sterrendom. 
Protecting The King (2007)
In de film met Peter Dobson in de hoofdrol als Elvis, is een van zijn lijfwachten die op 16-jarige leeftijd in dienst trad, het onderwerp. David Stanley was ook zijn stiefbroer en deelde een weelderige levensstijl.
Elvis & Nixon (2016)
Elvis & Nixon is een eigenzinnige film over de ontmoeting tussen Elvis Presley en president Richard Nixon in 1970. Elvis wordt vertolkt door Michael Shannon. Shannon werd genomineerd voor een prijs voor Beste Acteur door de Indiana Film Journalists Association. 
Elvis (2022)
Elvis is een biopic uit 2022 geregisseerd door Baz Lurhmann, met Austin Butler in de hoofdrol. Het plot van de film illustreert hoe de carrière van Elvis Presley evolueerde, met speciale aandacht voor Colonel Tom Parker, Elvis' manager, gespeeld door Tom Hanks, en hun complexe dynamiek. De vele nominaties konden niet worden verzilverd met een Oscar.
Priscilla (2023)
Sofia Coppola's Priscilla vertelt het verhaal van Priscilla (Caliee Spaeny) en Elvis Presley, gespeeld door Jacob Elordi. De film gaat dieper in op de verkering tussen de twee en het uiteindelijke huwelijk, terwijl het sprookjesachtige karakter wordt weggenomen door te benadrukken dat Priscilla slechts een 14-jarige was toen ze elkaar ontmoetten.

Wat we niet hebben vermeld: de vier acteurs die een minirolletje vertolkten in de film "This is Elvis".
Bron: ROBIN REYNOLDS
Beweking: Lorenzo
Actualiteit
07/02/2024
PRISCILLA IN WENEN
Top-ondernemer Richard Lugner is een bekend figuur in Wenen, waar ondermeer een koopcentrum zijn naam draagt. Verder organiseeert hij een jaarlijks operabal waar het de gewoonte is prominente gasten uit  te nodigen.  Dit jaar liet Priscilla Pesley zich graag betalen om de rode loper met Richard te delen.
Volgens de plaatselijke krant bedroeg de gage van Priscilla een bedrag met vijf nullen (+  eersteklas vlucht met begeleider).
Bron: Kronenzeitung
Foto: Priscilla met Lugner en zijn dochter.

Actualiteit
07/02/2024
GREG MCDONALD OVERLEDEN
Greg McDonald uit Palm Springs leerde Elvis toevallig kennen als technieker van airco's en dank zij Parker kende hij een ommekeer naar het leven als een prominente entertainment promotor. Hij overleed vrijdag.
In november 2023 brachten McDonald en journalist Marshall Terrill het boek "Elvis and the Colonel: An Insider's Look at the Most Legendary Partnership in Show Business" met Parker's beruchte reputatie als leidraad.
Volgens Tom McDonald kregen zijn vader en Presley een band door hun gezamenlijke liefde voor gospelmuziek en nam Parker hem onder zijn hoede als protegé. 
Eind jaren '60 ging zanger en acteur Rick Nelson naar Parker om de Colonel te vragen hem te managen. Parker zei dat hij alleen met Elvis kon werken, maar in plaats daarvan raadde hij McDonald aan, die Nelson managede tot zijn dood in 1985.
McDonald was ook de koper van het huis van Elvis langs Chino Canyon Drive.
Hij werd 74.
Bron: The Desert Sun 
Overleden
07/02/2024
ALWAYS ON MY MIND
Het druk bekeken liedjesprogramma "Ik vraag het aan" met Niels Destadsbader op het VRT kanaal heeft vanavond Jacques Vermeire op bezoek. Hij koos voor de Elvissong "Always On My Mind".
Bron: VRT
Actualiteit
06/02/2024
NICK ADAMS OVERLEED IN 1968
Acteur en vriend van Elvis, Nick Adams, overleed op 7 februari 1968.
Nick werd geboren op 10 juli 1931 Hij was een Amerikaans film- televisieacteur en scenarioschrijver. Hij stond bekend om zijn rollen in verschillende Hollywoodfilms in de jaren 1950 en 1960, waaronder Rebel Without a Cause en Giant, samen met zijn hoofdrol in de ABC televisieserie The Rebel (1959-1961). Hij leidde ook de cast van verschillende Japanse producties, waaronder Frankenstein Conquers the World, (Godzilla vs.) Monster Zero en The Killing Bottle.
Zijn dood werd toegeschreven aan een overdosis van voorgeschreven medicijnen.
Nota: sommige bronnen melden de datum van overlijden op 6 februari, vermoedelijk wegens het tijdsverschil met Amerika.
Bron: Day by Day
Overleden
06/02/2024
60 JAAR TERUG
Wie graag terugblikt in de tijd is onderstaande brief de moeite om door te nemen.  Dit schrijven van het management van Elvis bereikte ons zestig jaar geleden. Elvis zou in maart van dat jaar starten met de opnames van de film Roustabout aan de zijde van Barbara Stanwyck, vervolgens ook nog Girl Happy en Paradise Hawaiian Style (toen nog Isle of Paradise genoemd). De single "It Hurts Me/Kissin' Cousins" werd goed onthaald in Amerika.
Bron: archief HubertRetro
06/02/2024
HAPPY BIRTHDAY JERRY
Vandaag is het de verjaardag van Jerry Schilling, boezemvriend van Elvis en nu de steun en toeverlaat van Priscilla. Jerry mag vandaag 82 kaarsjes uitblazen. Proficiat.  
Algemeen
05/02/2024
5 FEBRUARI 1968
Op 5 februari 1968 verlaten Elvis, Priscilla en de pasgeboren Lisa Marie het Baptist Memorial Hospital te Memphis.

Foto: Lisa Marie krijgt nog een zoentje van de verpeegsters.  Ook nog te zien; Joe Esposito en Vernon Presley.
Retro
04/02/2024
OOK DAT NOG...
Donald Trump zorgde zaterdag voor opschudding door zichzelf te vergelijken met de "King of Rock & Roll", Elvis Presley.
De voormalige president beweerde in een post op zijn eigen social media site, Truth Social, dat mensen hem constant vergelijken met Elvis. Vervolgens vroeg hij wat anderen daarvan vonden.
"Al zoveel jaren zeggen mensen dat Elvis en ik op elkaar lijken. Nu is deze foto overal te zien. Wat vinden jullie ervan?" Trump voegde een foto-mash-up bij van zijn gezicht naast dat van Presley.
Bron: Truth / David McAfee
Actualiteit
03/02/2024
NIEUWE MRS UITGAVEN OP VINYL EN CD

Memphis Recording Service (MRS) komt weer met twee nieuwe uitgaven: “Welcome Home Elvis” en “Follow That Dream”. Beide bestaande uit een 7" gatefold 45-toerenplaat vinyl EP-single samen met een CD-EP-single in een hoes. De vinyl-singels worden uitgebracht in zowel zwart als clear vinyl.
De single "Welcome Home Elvis" is ook apart te verkijgen op CD-single.

Elvis Presley & Frank Sinatra - Welcome Home Elvis
Gedurende zijn carrière voerde Elvis slechts één live duet uit met een andere artiest - in dit geval Frank Sinatra, een ander groot icoon van zijn tijd dat werd opgenomen op 26 maart 1960 in Miami. De show zelf, 'The Frank Sinatra Timex Show', werd uitgezonden op 12 mei 1960. Deze historische opname, afkomstig van een recent ontdekt origineel acetaat, is zorgvuldig ge-remastered en wordt hier gepresenteerd in de beste kwaliteit ooit.
Follow That Dream
Voor de allereerste keer zijn de mastertracks van de Elvis film Follow That Dream (1961) nu beschikbaar in living stereo en zijn ze gemixt naar de opnames die oorspronkelijk bedoeld waren. Ten tijde van de studiosessie gingen de cruciale stereomasters verloren, waardoor er vervolgens alleen monoversies zijn uitgebracht.

Releasedatum = maart.
Vanaf nu te bestellen via onze webshop.


Boetiek
02/02/2024
NIEUWE UITGAVE VAN FTD: STATELINE SAHARA 1974
FTD kondigde de release aan van "ELVIS: STATELINE SAHARA 1974". Deze set wordt uitgebracht als een 3-CD 5" digi-pak en bevat drie geweldige shows uit Lake Tahoe, Nevada: 19 mei (avondshow), 20 mei (middernachtshow) en 25 mei (middernachtshow). Opgenomen in mono.
Releasedatum = maart.
Te bestellen via onze webshop. 
Boetiek
02/02/2024
EERBETOON AN HARPER EN FINLEY
Harper en Finley plaatsten gisteren een pakkend berichtje via Instagram over de verjaardag van hun mama Lisa Marie. 
Bron: Instagram
 
Actualiteit
01/02/2024
UITGEBREIDE TENTOONSTELLING OVER LISA MARIE VANDAAG GEOPEND

Elvis Presley's Graceland in Memphis opende vandaag de uitgebreide “Lisa Marie: Growing Up Presley” tentoonstelling ter ere van haar 56ste verjaardag. De uitbreiding van de tentoonstelling gaat dieper in op het veelzijdige leven van Lisa Marie Presley als liefhebbende moeder, gepassioneerde muzikante en bewaakster van de nalatenschap van haar vader. Lisa Marie Presley werd geboren in Memphis en groeide op in Graceland als enig kind van Elvis Presley. Ze overleed in januari 2023.
De tentoonstelling laat zien hoe het was om op te groeien op Graceland als de enige dochter van de King of Rock 'n' Roll. Er zijn voorwerpen te zien uit haar kindertijd, zoals haar babyvoetafdrukken, haar persoonlijke golfkarretje, platenspeler, rolschaatsen en kleding, plus verhalen en herinneringen door middel van zelfgemaakte films en foto's. Nieuw toegevoegde persoonlijke jeugdspullen zijn schooljaarboeken, schoolfoto's en rapportkaarten.
De uitbreiding neemt je mee door Lisa Marie's volwassen leven met een uitgebreide tentoonstelling van 45 outfits en andere nooit eerder vertoonde items, waaronder persoonlijke kerstkaarten, briefpapier, nooit eerder vertoonde foto's en nog veel meer zoals outfits die Lisa Marie en haar vriend Jerry Schilling droegen tijdens de Golden Globe Awards in 2023, haar laatste publieke optreden.
Handgeschreven songteksten voor het nummer "Weary" van haar album "Storm & Grace" uit 2012.
Gouden plaat voor haar album To Whom It May Concern uit 2003.
"Lisa is geboren in Memphis en heeft Graceland altijd haar thuis genoemd. Ik herinner me dat ze voor het eerst een citaat van haar vader zag uit de originele tentoonstelling waarin stond dat zij het beste was dat hem ooit was overkomen, en haar reactie zal voor altijd in mijn geheugen gegrift staan," zei Joel Weinshanker, managing partner en meerderheidsaandeelhouder van Elvis Presley Enterprises. "Ik weet dat jullie allemaal evenveel zullen genieten van deze verbazingwekkende, uitgebreide tentoonstelling als zij deed."


Wenst u ook deze tentoonstelling te bezoeken, schrijf u dan in voor onze USA reis in januari 2025. Dit kan door een mail te sturen naar tommyeps@outlook.be De exacte prijzen worden zo snel mogelijk bekend gemaakt.

Actualiteit
01/02/2024
HAPPY BIRTHDAY LISA
Vandaag zou Lisa Marie 56 jaar geworden zijn.
Happy Birthday in heaven Lisa.

Actualiteit
Taal:
ARCHIEF:
Elvis Evolution
Ann Margret krijgt award
My Boy
Verjaardag Ed Hill
Billboard 1979
Op het verkeerde been gezet
Concerten afgewezen
Lake Tahoe van MRS geleverd
De krant in 1987
Bobby Emmons en de American Sound Studio
Leuke momenten
Riley en Tupelo
Glen D. Hardin in Milaan
Jerry Scheff in Bad Nauheim in april
Record Store Days uitgaven uit Frankrijk
Interview met Priscilla
Elvis Harley
Elvis op nummer 1
Mooi gedaan
Elvis inspireert
Priscilla schiet in eigen voet
Bloemen voor Gladys
Valentijn
TMJ
Nieuw van FTD
Just Pretend
Terry Mike Jeffrey
Vanaf nu in voorraad
Elvis op het water
Bad Nauheim oktober 2024
Met geld koop je alles en iedereen
55 jaar terug
Always On My Mind
12 rollen in 12 films
Priscilla in Wenen
Greg McDonald overleden
Always On My Mind
Nick Adams overleed in 1968
60 jaar terug
Happy Birthday Jerry
5 februari 1968
Ook dat nog...
Nieuwe MRS uitgaven op vinyl en CD
Nieuwe uitgave van FTD: Stateline Sahara 1974
Eerbetoon an Harper en Finley
Uitgebreide tentoonstelling over Lisa Marie vandaag geopend
Happy Birthday Lisa