Elvis Birthday Party 8 januari 2022 met Kevin Löhr
Memphis - Tupelo - Nashville - New Orleans 11 t/m 22 aug. 2022

Jaar: Maand:
Categorie:
27/09/2021
KOOP EN VERKOOPBEURS
Wij danken hierbij alle standhouders en Elvisfans die gisteren hebben deelgenomen aan de Elvisbeurs of die een kijkje zijn komen nemen bij de vele aanbiedingen. Hopelijk heeft iedereen wel iets gevonden tussen de duizenden vinyls/cd/dvd/boeken/kaders en andere snuisterijen van de King. 
Tommy, Sonia, Hubert en Martha.
Foto; een tafel van een standhouder
Actualiteit
25/09/2021
ELVIS, FIREARM & WEAPON COLLECTOR - NIEUW BOEK VAN PAUL BéLARD

Elvis hield van vuurwapens. In 1956, kreeg hij een .410 kaliber Winchester jachtgeweer voor kleiduivenschieten van een vriend in Biloxi. Voeg daarbij het feit dat hij uit het zuiden kwam, waar wapens een integraal deel van de cultuur zijn. Dit boek behandelt slechts een fractie van de ongeveer 300 vuurwapens en wapens die hij verzamelde of kocht als geschenk, waarvan er heel wat verkocht zijn op veilingen sinds hij is overleden.
Auteur = Paul Bélard.
Beschikbaar omstreeks 10 oktober.
Reserveer vanaf nu je exemplaar via onze webshop. 

Boeken
23/09/2021
KOOP, VERKOOP EN RUILBEURS
NIET TE VERGETEN!

Op zondag 26 september houden we onze opendeurdag in zaal SAC.
Er zullen standhouders uit binnen- en buitenland aanwezig zijn, en vele koopjes zullen zeker een andere eigenaar vinden.
Ook brengen we een tiental gouden LP's en single's mee.
Meer info bij Tommy op het nummer 0486/802457.

Gelieve er rekening mee te houden dat die dag ook het WK wielrennen doorgaat.
Het vertrek is in Antwerpen (binnenstad), linkeroever behoort niet tot het parcours. 

Belangrijk: er kan niet betaald worden via een betaalterminal. Cash betalen is de boodschap of met je smartphone via QR-code!

Adres:
Hanegraefstraat 5
2050 Antwerpen (linkeroever)
Actualiteit
23/09/2021
BRIEF UIT 1963
Als een woordje van dank, terwijl ook Elvis in de brief ons de groeten overmaakte, kwam onderstaand schrijven toe op 23 september 1963 op ons toenmalig kantoor te Antwerpen. De brief werd ondertekend door Tom Diskin, de rechterhand van Colonel Parker en de verantwoordelijke tussen de fanclubs en Elvis.
Bron: archief HubertRetro
23/09/2021
BASSIST BOB MOORE OVERLEDEN
De legendarische bassist Bob Moore, die lange tijd een sleutelfiguur was in de Nashville country muziek,  is overleden. Volgens ingewijden was de muzikant "de meest opgenomen bassist in de geschiedenis van de country," en speelde hij op enkele van de meest iconische nummers in de geschiedenis van het genre. 
Bob Moore werd geboren op 30 november 1932.  De ambitieuze jonge muzikant begon full-time te spelen in een show in 1947 op 15 jarige leeftijd, wat leidde tot een kans om bij Paul Howard's Western Swing Band te komen. Moore bleef de volgende jaren op de weg werken en speelde met een grote verscheidenheid aan artiesten, waaronder Little Jimmy Dickens, Cowboy Copas, Flatt and Scruggs, Andy Griffith, Eddy Arnold, Red Foley, Marty Robbins en meer.
De muzikant vestigde zich in Nashville's studioscene in de jaren 50, waar hij zijn naam vestigde tijdens duizenden opnames. Als deel van Nashville's legendarische A-Team van studiomuzikanten, speelde Moore mee op enkele van de vroege keystone opnames van country grootheden als Patsy Cline, Brenda Lee, Chet Atkins, Ernest Tubb, Kitty Wells, Loretta Lynn, Eddy Arnold, Bobby Darin, Floyd Tillman, Faron Young, Webb Pierce, Lefty Frizell, Connie Francis en Elvis.
Met Elvis realiseerde hij vooral opnames tijdens de late fifties en begin jaren zestig (Wooden Heart, Stuck On You, A Fool Such As I" en andere.
Bron: Lydia Farthing / Music Row
Foto: Bom Moore op het podium met Elvis


Overleden
23/09/2021
DUBBEL-CD IN VOORRAAD
Het Memphis Recording Service (MRS) regelde de levering zò dat deze goederen na onze vakantie zouden toekomen. Deze mooie CD is nu beschikbaar, hij zal dus ook te koop zijn tijdens de verkoop- koop- en ruilbeurs van zondag 26 september te Antwerpen. 
De titel: Las Vegas International Presents Elvis - september 1970.
De CD bevat een soundboardopname van 2 september 1970 + een bonus CD met de repetities van 10 augustus 1970. Een mooi begeleidend boekje van 40 bladzijden vervolledigt het geheel. 

De prijs: CD: 29,50 Euro (speciale aanbieding)

Boetiek
23/09/2021
BOWIE EN ELVIS
ELVIS PRESLEY inspireerde in de loop der jaren een flink aantal artiesten, waaronder ook David Bowie die zelf een Elvis fanaat was.
Het was uiteraard de Elvisfans al opgevallen: David droeg de titel van zijn laatste album op aan de King of Rock and Roll.
David Bowie was een enorme fan van Elvis Presley. Hij noemde de legendarische ster ooit "een grote held van me". Beiden zijn geboren op 8 januari, wat Bowie ertoe bracht te zeggen: "Ik was waarschijnlijk dom genoeg om te geloven dat dezelfde geboortedag voor hem iets betekende."  Bowie was 69 toen hij op 10 januari 2016 stierf aan leverkanker. De titel Black Star is terug te vinden in een opname die Elvis maakte voor de film "Flaming Star. "Black Star" werd geweerd als titelsong en kwam pas veel later op de markt. 

Every man has a black star
A black star over his shoulder
And when a man sees his black star
He knows his time, his time has come
Bron:  Callum Crumlish

Retro
20/09/2021
NIEUW BOEK VAN PAUL BÉLARD
In november verschijnt er een nieuw boek van Paul Bélard, getiteld "Don't Be Cruel, Elvis - The Bill Black Story". Je kan dit boek nu reeds bestellen via onze webshop. 
Dit boek gaat over het leven en de carriére van Bill Black.
250 pagina's in het Engels.
Met gratis felxi-disc!
Boeken
19/09/2021
A THING CALLED LOVE
Een mooie song van Elvis, maar helaas nooit op de radio te horen is "A Thing Called Love" (niet te verwarren met de song "A Crazy Thing Called Love" van Queen.
Het lied werd geschreven door Jerry Reed en is te vinden op zijn LP "Nashville Underground" (1968). Nadien werd het ook gecoverd door Johnny Cash (1972). De opname van Elvis dateert van 19/5/1971 en is oorspronkelijk te vinden op de LP "He Touched Me.
De versie die je kan horen via de link onderaan deze tekst is een proefopname, waarbij Elvis fungeert als lid van zijn eigen koor (The Imperials + enkele anderen).
De zangers: Terry Blackwood, Greg Gordon, Ginger Halladay, Millie Kirkham, Armond Morales, Joe Moscheo, Jim Murray en Temple Riser.
Je kan de drie versies hier besluisteren.
Geniet ervan!

elvis
Jerry Reed
Johnny Cash

dank aan: Lorenzo

Retro
19/09/2021
EEN BRIEF UIT 1964
Op 19 september 1964 kregen we een verzoek van de Franse "RTF" (Radiodiffusion - Télévision Française) waarbij we de vraag kregen of we via het management van Elvis aan een gefilmd document konden geraken.
Alle moeite was helaas tevergeefs, er kwam nooit een antwoord van Colonel Parker.
Hierbij het verzoek:
bron: archief Hubert
 
Retro
19/09/2021
ELVIS EN WIJN
Gisteren plaatsten we op deze blog een artikeltje waaruit blijkt dat EPE (Graceland) toestemming heeft gegeven om een Elvis-whiskey op de markt te brengen. 
Niets wijst er op dat Elvis ooit Whiskey dronk, al bestaan er toch enkele foto's waar hij aan een glaasje wijn of champagne nipt. Hierbij is er zo eentje, een prachtige shot trouwens.
Retro
17/09/2021
ELVIS & WHISKEY
Grain & Barrel Spirits kondigde vandaag een lange termijn licentieovereenkomst aan met Elvis Presley Enterprises (EPE) voor de lancering van een duo whiskeys met Elvis Presley-thema. 
Beide expressies - rye en whiskey - werden gesourced en geblend door een deskundig team van whiskey experten en gebotteld in Tennessee, waar Elvis zijn carrière begon en zijn thuis noemde.
Foto en bon: Business Wire / Elvis Day by Day
Actualiteit
17/09/2021
MRS RELEASES
Het Memphis Recording Service (MRS) meldde ons dat de geplande vinyl release  een vertraging kent tot ongeveer half oktober.  
De CD is echter wel beschikbaar, maar zal wegens onze korte vakantie pas tegen half volgende week in onze magazijnen toekomen.
De titel: Las Vegas International Presents Elvis - september 1970.
De CD bevat een soundboardopname van 2 september 1970 + een bonus CD met de repetities van 10 augustus 1970. Een mooi begeleidend boekje van 40 bladzijden vervolledigt het geheel. 
Nu te bestellen via onze webshop.  Ook de promo-CD is nog steeds te koop.
De prijzen: dubbel-CD: 29,50 Euro (speciale aanbieding)
Promo-CD: 10 Euro
foto's: links: de CD, rechts de promo.Boetiek
17/09/2021
EERSTE KALENDER 2022 NU IN VOORRAAD
De eerste kalender 2022 is nu in voorraad!
De Engels/Italiaanse firma Dream International levert steeds mooi werk, dit al van 1979. Je kan de onderstaande kalender nu al reserveren. Mocht je ook de Danilo kalenders in huis willen halen, bestel die dan tegelijk.  Ze kunnen omwille van mogelijke beschadiging niet met andere boeken/CD/DVD's of souvenirs verzonden worden.

Boetiek
14/09/2021
14 SEPTEMBER 1955

Op 14 september 1955 werd Elvis naar Wilson (North Carolina) gebracht door Slim Short (echte naam Bob Allen), een lokale deejay op WGTM. Een ticket voor de show kostte slechts $ 1,00 in voorverkoop en $ 1,25 de avond van de show. Ongeveer 2.000 fans verdrongen zich in het stadion. Elvis kwam als laatste op het podium, na Cowboy Copas. Toen hij de trap op liep naar het podium, gleed hij uit en viel. Zijn kalmte was verward, en hij vertelde een paar moppen terwijl hij zich herpakte. Na de show at Elvis in Cliff's Drive-ln (een ter ziele gegane, beroemde lokale Wilson eetgelegenheid).
Bron: Elvis Day by day (Peter Guralnick & Ernst Jorgensen)
Foto: internet

Retro
13/09/2021
VAKANTIE

Van 15 t/m 23 september zijn we er even tussenuit.
Mails worden gelezen, bestellingen worden genoteerd maar er zal tijdens onze afwezigheid niets verstuurd worden.
Tommy & Sonia
 

Actualiteit
12/09/2021
VESTER PRESLEY

Uncle Vester, de broer van Vernon zal de geschiedenis ingaan als de vriendelijke man als poortwachter aan de Music Gates van Graceland. Hij zou gisteren 107 jaar geworden zijn. Hij was de man die ons in 1978 naar het huis van zijn broer loodste langs Dolan Street. We hadden als geschenk van de Belgische fans een tinnen schotel mee met het embleem van de Stad Antwerpen. Dat mochten we dank zij Vester enkele minuten later persoonlijk overhandigen.
Vester overleed op 17 januari 1997.

Foto: Vester tekent zijn boek in het wachthuisje aan de Graceland poort op 16 augustus 1978.

Foto: Hubert 
Algemeen
10/09/2021
PHOTO FOLIO'S VAN ERIK LORENTZEN

Erik Lorentzen gaf ons daarnet zijn nieuwste project door en gaat alweer een stap verder. Niet 1 softcover met 150 pagina's met uitstekende foto's, maar 5 stuks in groot formaat van 25 x 30 cm. Honderden ongeziene foto's van sublieme kwaliteit in elk boek. Gedrukt op hoogglanspapier. Hier zie je een bijna complete TV show of concert in beeld.

The Gospel & Bordello Sequence NBC TV Special 28 juni 1968
De terugkeer van Elvis op TV in 1968 met foto's die de goedkeuring van de sponsor niet konden wegdragen. Te aanstootgevend voor puriteins Amerika!

Opening Night Las Vegas 31 juli 1969
Hier zie je nog niet eerder gepubliceerde opnamen van Elvis op het podium. Hij trad op in de International in een zaal met 2.000 zitplaatsen en elke show was uitverkocht.

Las Vegas Season 2 at The International Hotel 26 januari - 23 februari 1970
Elvis op en naast het podium in super kwaliteit.

One Night in Boston 10 november 1971
Foto's van ongeziene hoge kwaliteit.

Anaheim Convention Center 30 november 1976
Elke foto vertelt een verhaal. Elvis was nogal wat afgevallen voor deze tour en de foto's tonen dit. Veel interactie met het publiek en prachtig vastgelegd in dit boek.

Alle foto's en tekst begeleid door Elaine Christan.

Bestel ze nu bij uw favoriete Elvisshop. Releasedatum = oktober.

Boeken
10/09/2021
DESTINED TO DIE YOUNG VAN SALLY A HOEDEL

We hebben enkele exemplaren binnen van het boek “Destined to die young” van Sally A. Hoedel.
Deze zijn gesigneerd door de schrijfster.
Engels geschreven, 335 pagina’s, 23 x 15 cm, soft cover.
Te bestellen via onze webshop - leesboeken. 
Boeken
09/09/2021
CIRCLE G RANCH HEEFT HISTORICAL MARKER GEKREGEN
Gisteren heeft de "Circle G Ranch", gelegen te Horn Lake in Mississippi zijn Historical Marker gekregen van de burgemeester van Horn Lake. Ook Donna Presley was hierbij aanwezig.
De Circle G Ranch is telkens een leuke stop tijdens onze rondrit te Memphis. Vroeger mochten we het terrein oprijden, maar de laatste jaren was dit niet meer mogelijk.
Het is op dit landgoed dat Elvis & Priscilla in 1967 gedeeltelijk hun wittebroodsweken doorbrachten.
Foto: newsbreake.com

Actualiteit
08/09/2021
OPENDEURDAG IN ZAAL SAC OP 26 SEPTEMBER
Op zondag 26 september houden we onze opendeurdag in zaal SAC.
Er zijn standhouders uit binnen- en buitenland.
Ook brengen we een tiental gouden LP's en single's mee.
Meer info bij Tommy op het nummer 0486/802457.

Gelieve er rekening mee te houden dat die dag ook het WK wielrennen doorgaat.
Het vertrek is in Antwerpen (binnenstad), linkeroever behoort niet tot het parcours.Actualiteit
07/09/2021
ELVIS FILES MAGAZINE 35 EINDELIJK GELEVERD!
Vandaag is uiteindelijk Elvis Files Magazine n° 35 geleverd.
Alle voorbestellingen gingen reeds de deur uit.
Het is alweer uitkijken naar het volgende nummer. 
Boeken
06/09/2021
GRATIS BOEK T.W.V. 49 €
Bij aankoop van 175 € aan boeken uit onze webshop gratis het boek “That’s The Way It Is - Photo Folio” van Erik Lorentzen (nieuwprijs = 49 €). 
Niet geldig op de boeken box “Elvis On Tour” of tweedehandsboeken.
 
Boeken
05/09/2021
EEN HALF MILJOEN VOOR EEN JUMPSUIT
Het veilinghuis GWS Auctions, gespecialiseerd in entertainment memorabilia verkocht Elvis Presley's iconische Eyelet jumpsuit voor US$ 536.000. (veilingkosten inbegrepen). De bijhorende cape werd apart verkocht en bracht US$ 315,000 op. 
Elvis droeg het pak tijdens zijn concerten in 1972 in het Madison Square Garden te New York  
De jumpsuit werd gemaakt door Bill Belew, die beroemd is voor het aanmaken van Elvis' meeste podiumpakken.
Bron: GWS

Actualiteit
03/09/2021
ABBA IS BACK! NU ELVIS NOG!

"Mamma mia, here we go again" - ABBA maakt comeback met nieuw album "Voyage" en digitale concertreeks in Londen.
De Zweedse popgroep ABBA heeft een sensationele comeback aangekondigd in een livestream. Bijna 40 jaar na de release van "The visitors" komt er een nieuw album. Het album "Voyage" zal op 5 november in de winkelrekken liggen. Twee singles zijn net uitgebracht: "I still have faith in you" en "Don’t shut me down". Daarnaast kondigden de muzikanten een exclusieve concertreeks in de ABBA Arena in Londen aan. Ze zullen niet fysiek optreden, maar hun digitale versie zal samen met een tienkoppig live-orkest te bewonderen zijn. Een hologram zal ABBA live als concert brengen en dat is nu net iets waar velen bij Elvis ook op zitten wachten!Laat het initiatief van ABBA een aanzet zijn om ook "The King" weer even dichter bij ons te brengen. In de film "Blade Runner 2049" (2017) kregen we al een kort voorsmaakje dat ongetwijfeld naar meer smaakt!
Bron: VRT NWS
Foto: Hologram Elvis, hologram ABBA


Actualiteit
02/09/2021
46 JAAR TERUG IN DE TIJD
Omdat we een reis naar de U.S.A. planden, mogelijk in clubverband, schreven we eind augustus 1975  een kort briefje aan het adres van Colonel Parker en Tom Diskin. Het antwoord kwam op 1 september 1975 met de melding dat er geen concerten van Elvis tijdens die periode waren gepland. Grote pech dus en een enorme streep door onze plannen.

Nota: de brief heeft de tand des tijds niet helemaal doorstaan.

Bron: archief Elvis Presley Society
Retro
01/09/2021
MONOPOLY
Het nieuwe "Monopoly" game board dat onlangs verscheen is een schot in de roos!
Vele jaren terug was dit item in onze toenmalige winkel "American Dream" een absolute topper. Toen moesten alle spellen nog worden ingevoerd vanuit Amerika, nu is er ook een Europese leverancier.
Onze Society heeft deze leuke en immer populaire game al enkele weken in voorraad.
Profiteer nu van het aanbod!
 
Boetiek
Taal:
ARCHIEF:
Koop en verkoopbeurs
Elvis, firearm & weapon collector - nieuw boek van Paul Bélard
Koop, verkoop en ruilbeurs
Brief uit 1963
Bassist Bob Moore overleden
Dubbel-CD in voorraad
Bowie en Elvis
Nieuw boek van Paul BÉlard
A Thing Called Love
een brief uit 1964
Elvis en wijn
Elvis & Whiskey
MRS releases
Eerste kalender 2022 nu in voorraad
14 september 1955
Vakantie
Vester Presley
Photo Folio's van Erik Lorentzen
Destined to die young van Sally A Hoedel
Circle G Ranch heeft Historical Marker gekregen
Opendeurdag in zaal SAC op 26 september
Elvis Files Magazine 35 eindelijk geleverd!
Gratis boek t.w.v. 49 €
Een half miljoen voor een jumpsuit
ABBA IS BACK! NU ELVIS NOG!
46 jaar terug in de tijd
Monopoly