Memphis - Tupelo - Nashville - New Orleans 11/22 aug. 2022
Bad Nauheim 12/14 aug. 2022 - Luxemburg 7/9 okt. 2022
5 juni 2022: koop, verkoop en ruilbeurs te Antwerpen in zaal SAC

Jaar: Maand:
Categorie:
25/05/2022
DE RODE LOPER VOOR ELVIS!
Rechtstreeks uit Cannes: 

Ontdek nu de hoofdrolspelers uit de film + Baz Luhrmann, Priscilla en Jerry Schilling op de rode loper in Cannes!

Bron: TF infoActualiteit
25/05/2022
5 JUNI: VERZAMELEN TE ANTWERPEN
Zondag 5 juni is het bij de Elvisfans weer verzamelen geblazen  te Antwerpen (linkerroever) voor de koop- verkoop- en ruilbeurs. Vanaf 10 uur kan U terecht in de zaal SAC (ingang langs de linkerzijde). Zoekt U al lang naar een bepaalde persing van een LP?  Wellicht vindt U die ter plaatse.

Er zal ook een stand aanwezig zijn met tientallen Belgische filmaffiches (los en in kader). Kom gerust een kijkje nemen, het is gratis en je kan er tevens al je Elvisvrienden nog een keertje ontmoeten. 
Je kan er natuurlijk ook alle nieuwigheden van de voorbije week bekijken en afhalen, maar heb je nood aan een speciaal item uit onze boetiek, stuur dan even een mailtje aan Tommy.
Het adres van deze happening: Hanegraefstraat 5 - 2050 Antwerpen L.O. (naast de kerk)
Actualiteit
25/05/2022
NIEUWE FILMTRAILER EN PREMIèRE
Vandaag wordt de nieuwe film over Elvis in première vertoond in de grootste zaal  van het filmfestival te Cannes. Intussen heeft Baz Luhrmann een nieuwe trailer gelanceerd. Deze keer duurt het voorproefje meer dan 3 minuten. 

https://www.youtube.com/watch?v=Gp2BNHwbwvI
Actualiteit
24/05/2022
HAPPY BIRTHDAY PRIS
Vandaag mag Priscilla 77 kaarsjes uitblazen.
Happy Birthday Pris.
Foto: Getty Images (Priscilla op het MET Gala)
Algemeen
24/05/2022
BOEKJE MET 4 CD'S ONDERWEG
Het bekende MRS (Memphis Recording Service) label meldde ons gisteren dat de nieuwe release (boekje met vier CD's) onderweg is naar onze magazijnen. 

Volgende concerten  kan je voor het grootste gedeelte (90%) op deze uitgave beluisteren:

CD 1 26.01.1971 Opening show 
CD 2 28.01.1971 Dinner show
CD 3 29.01.1971 Dinner show
CD 4 23.02.1971 Closing show 

Het boekje bevat schitterende foto's van deze shows.
Bron: MRS


Actualiteit
24/05/2022
DIONNE WARWICK IN ANTWERPEN
Gisteren was de song-diva Dionne Warwick in Antwerpen tijdens haar afscheidstournee. Ze bracht een
 schitterend concert van bijna 2 uur ten gehore.  Een aangename verrassing was haar opgeningsnummer: "Welcome To My World" van Jim Reeves, uiteraard bij ons beter bekend in de schitterende versie van Elvis (1973). Wat weinigen weten: Dionne's tante langs moeders kant was Cissy Houston. Cissy was een tijdje achtergrondzangeres bij Elvis in 1969 (The Sweet Inspirations).
Foto: Larry Busaca / WireImage / Getty Images
Dionne Warwick met Cissy Houton en Whitney Houston
Actualiteit
22/05/2022
EEN FOTO UIT DE OUDE DOOS
Een schier onbekende foto uit 1934: Gladys Smith met een vriendin. Het lijdt geen twijfel: Gladys is duidelijk in verwachting van Elvis en Jesse Garon,zijn tweelingbroer! 
Dank aan: Henri Habelitz
Retro
22/05/2022
RILEY KEOUGH ONTROERD

Riley Keough (Elvis' kleindochter) was zeer ontroerd bij het zien van film over haar opa:
"Het was een heel emotionele ervaring. Het is heel intens om er naar te kijken als het over je eigen familie gaat", vertelde de 32-jarige Riley, die de biopic over haar grootvader vooraf al mocht bekijken. "Ik begon binnen vijf minuten te huilen en stopte daar niet meer mee. Er zijn veel familie- en generatietrauma's begonnen in de periode die ook in de film te zien is."

De jonge regisseur en actrice vertelde ook dat Baz Luhrmann voor hij aan zijn speelfilm begon uitgebreid met haar, haar moeder en Priscilla Presley heeft gesproken. De familie gaf de regisseur ook toegang tot Graceland. Verder hebben ze geen inmenging gehad in de film, zegt Riley. "Uiteindelijk gaan wij Baz Luhrmann niet moeten vertellen hoe hij een film moet maken."
Bron: RTL

 je kan het interview met Riley bekeijken via de onderstaande link. Ze koos daarvoor een erg sjiek hotel aan de zeedijk te Cannes!

https://www.youtube.com/watch?v=e8BusybMYd4
Actualiteit
20/05/2022
LIDO SLUIT DE DEUREN
Het beroemde cabaret "Lido" sluit definitief zijn deuren na een activiteit van 78 jaar op de Champs Elysées te Parijs.  Elvis trad er nooit op, zoals krantenberichten suggereren, maar hij ging er wel een kijkje nemen tijdens zijn legerdienst gedurende een korte vakantie in de hoofdstad van Frankrijk. De zaal zal in de toekomst worden verhuurd als concertzaal voor musicals.  Meer dan 200 werknemers verliezen er hun baan.
Bron: various
Foto: Elvis en zijn vrienden in de zaal
Actualiteit
20/05/2022
RILEY OOK IN CANNES
Ook Elvis' kleindochter Riley Keough is aanwezig op het filmfestival van Cannes waar ze de film "War Poney" regisseerde.  The Wrap Cannes magazine. publiceerde deze week enkele van haar foto's.  
Geïnspireerd op ware gebeurtenissen vertelt "War Pony" het verhaal van twee jongens die opgroeien in het Pine Ridge Reservaat in de VS. "Verbonden door hun gezamenlijke zoektocht naar saamhorigheid, worstelen de jongens met identiteit, familie en verlies, terwijl ze hun unieke weg naar mannelijkheid bewandelen," 
De film wordt gepresenteerd in het Debussy Theater op 21 mei.
Bron: The Wrap 
Actualiteit
19/05/2022
50 JAAR TERUG IN DE TIJD
Precies 50 jaar geleden, op 19 mei 1972, keert Elvis terug van een  relax-vakantie van Honolulu naar Los Angeles.  Op de foto kijkt hij achterom vanuit zijn zetel op het vliegtuig. Enkele weken later zou hij optreden in de Madison Square Garden Arena te New York. Op de achtergrond brengt de stewardess de drankjes.
Bron: EFON
Retro
19/05/2022
ELVIS IN PREMIÈRE OP 25 MEI TE CANNES
De Film "Elvis" van Baz Luhmann krijgt zijn langverwachte première op woensdag 25 mei in het Grand Théatre Lumière (het grootste theater in Cannes).
De bioscoop telt 2309 zitjes en het doek meet 19x8 meter. De film duurt 159 minuten.
Dat is beslist een grote eer voor Elvis!

WED25
Actualiteit
19/05/2022
GELEVERD!
Vandaag werd in onze magazijnen geleverd:

-Celluloid Sold Out (boek FTD)
-Pine Bluff to Madison (2-CD set FTD)
-Kid Galahad (2-LP set FTD)
-Colonel Parker Hero or Heel (boek) 


Wenst u er vlug bij te zijn? Contacteer dan Tommy voor mogelijke afhaling.  
Boetiek
19/05/2022
WIJ MOGEN FIER ZIJN
De Elvis Presley Society is de enige Europese club die er fier op is dat alles in beide landstalen geschiedt: deze blog wordt zo goed als dagelijks opgewaardeerd in de Nederlandse en Franse taal, de Elvis boetiek, het kwartaalblad Elvis Express,, alles gaat in dubbele vorm de deur uit.  Ook onze minitrips (Bad Nauheim, Luxemburg en de U.S.A. reis is tweetalig.  Zelfs het traditionele Birthdayfeest in januari heeft altijd  Vlaamse, Nederlandse als Franstalige inschrijvingen gekend, tot Zwitserse deelnemers toe.
Dit is wellicht een van onze grootste troeven sinds 1961. Wij zijn er voor iedereen!
Dank aan iedereen! 
Actualiteit
18/05/2022
VIDEOCLIP
De bewuste videoclip van de song "If I Can Dream" van de groep Mâneskin kan je bekijken via deze link:

https://www.youtube.com/watch?v=7lEeJr5Au1A 
Actualiteit
17/05/2022
IF I CAN DREAM OP SONGFESTIVAL
Wie de moed heeft gehad het Eurovisiesongfestival te hebben bekeken tot het einde heeft ook kunnen genieten van de Italiaanse popgroep Mâneskln toen die heel onverwacht en met de oorlog in gedachten de eerste strofe zong van "If I Can Dream". 
De leadzanger onthulde dat hij heeft meegewerkt aan de soundtrack van de film 'Elvis" van Baz Luhemann.
We hebben het Eurovisiestukje gevonden via youtube:

www.youtube.com/watch
Actualiteit
16/05/2022
FOLLOW THAT DREAM ONDERWEG
De nieuwe Follow That Dream release komt er deze week eindelijk aan.
Is je voorbestelling reeds doorgegeven??

 Bron: Roger Semon
Actualiteit
16/05/2022
ENORME BILLBOARD!
 Baz Luhrmann weet van aanpakken.  Hierbij een allereerste indruk van de enorme affiche waarmee de film "Elvis" in Burbank / L.A. wordt aangekondigd:
Dank aan: Lorenzo

Actualiteit
15/05/2022
EEN SCHRIJVEN VAN LISA MARIE
Lisa Marie postte deze week het volgende op haar fb pagina:

"Hallo iedereen,
Ik heb al een hele tijd niets meer gepost omdat er niet zo veel te zeggen valt, ik rouw om het verlies van mijn zoon en dat zal ik altijd blijven doen. Het verwerken van dit afschuwelijke verdriet, dat mijn hart en mijn ziel tot bijna niets heeft verwoest, heeft me helemaal opgeslokt.
Uiteraard krijgen mijn andere 3 kinderen nog mijn tijd en  volle aandacht.
Dat gezegd zijnde, wil ik toch even de tijd nemen om jullie te laten weten dat ik Baz Luhrmann's film "Elvis" nu twee keer gezien heb, en ik kan jullie zeggen dat het niets minder dan spectaculair is.
Absoluut voortreffelijk.
Austin Butler heeft het hart en de ziel van mijn vader prachtig gekanaliseerd en belichaamd.
Naar mijn bescheiden mening is zijn optreden ongekend en EINDELIJK nauwkeurig en respectvol gedaan. (Als hij hier geen Oscar voor krijgt, eet ik mijn eigen voet op, haha.)
Je voelt en ziet Baz's pure liefde, zorg en respect voor mijn vader door deze prachtige film heen, en het is eindelijk iets waar ikzelf en mijn kinderen en hun kinderen voor altijd trots op kunnen zijn.
Wat me ook tot tranen toe bewoog was het kijken naar Riley en Harper, en Finley na afloop, alle 3 zichtbaar overdonderd op de best mogelijke manier, en zo vervuld van trots over hun grootvader en zijn nalatenschap op een manier die ik nog niet eerder heb meegemaakt.
Het breekt mijn hart dat mijn zoon er niet is om het te zien. Hij zou het ook geweldig hebben gevonden.
Ik kan u niet genoeg vertellen hoeveel ik van deze film hou en ik hoop dat u dat ook doet.
Iedereen die erbij betrokken was heeft er zijn hart en ziel in gelegd, wat blijkt uit hun prestaties.
Baz, je totale genialiteit gecombineerd met je liefde en respect voor mijn vader en dit project is gewoon zo mooi en zo inspirerend. Ik weet dat ik in herhaling val, maar het deert me niet, Dank je voor het ophelderen van de feiten op zo'n diepgaande en artistieke manier.
Ik hou van jullie"

Algemeen
14/05/2022
OPENDEURDAG OP 5 JUNI

Op zondag 5 juni houden we alweer onze halfjaarlijkse
“Elvis koop-, verkoop- en ruilbeurs”
in zaal SAC te Antwerpen Linkeroever, Hanegraefstraat 5 (naast de kerk).
Gratis inkom van 10.00 tot 15.00 uur.
Betalingen zijn vanaf heden mogelijk met bancontact.
Heeft u nog Elvismateriaal dubbel of wenst u zelf iets van uw collectie te verkopen?
Neem dan contact op met Tommy via 0486/802457 of tommyeps@outlook.be.
Allen welkom.

Algemeen
12/05/2022
COLONEL PARKER HERO OR HEEL
Binnenkort leverbaar, het boek "Colonel Parker - Hero Or Heel". 
Alle exemplaren zijn gesigneerd door Todd Slaughter.
Vanaf nu te bestellen via onze webshop.
Boeken
12/05/2022
ANNE NIXON OVERLEDEN
De Engelse fanclubvoorzitter Todd Slaughter deelde het droevige nieuws mee dat Anne E. Nixon gisteren is overleden. 
Anne was vooral bekend voor haar artikels over Elvis' triomfantelijke shows in Las Vegas, gebaseerd op de 40 live optredens die ze bijwoonde in Vegas tussen 1972 en 1976. Ze leverde ook bijdragen voor het officiële U.K. Elvis Presley fanclub magazine, Elvis Monthly, Elvis The Man and his Music en schreef verschillende boeken. 
We hadden een goede band met Anne. Ze was ondermeer aanwezig tijdens de viering van 30 jaar Society in de Koningin Elisabethzaal te Antwerpen (1991) en we ontmoetten elkaar het laatst in Zwiterland tijdens een jubileum van de club uit Zwitserland (2012).
Bron: Todd Slaughter
Foto: Chatistian Pantillon, Hubert en Anne in Zwitserland.
Overleden
11/05/2022
ELVIS WEEKEND TE LUXEMBURG

Op 7 & 8 oktober zal er te Luxemburg een Elvis-weekend (Elvis Tribute Artist Weekend) gehouden worden.
Wie met ons mee ging in 2019 zal zich nog dit prachtig weekend herinneren.
De organisatie heeft nu voor een ander hotel gekozen met bediening aan tafel tijdens het diner.
Vertrek op vrijdag 7 oktober te Antwerpen met aankomst rond de middag in Luxemburg. Zowel op vrijdag- als zaterdagavond zijn er optredens voorzien met de allerbeste ETA’s uit de USA & Europa. Vertrek terug richting Antwerpen is op zondag 9 oktober.
Inbegrepen in deze minitrip:
-        busvervoer in een luxe-autocar met Elvismuziek & film aan boord.
-        begeleiding.
-        2 overnachtingen in het Parc Hotel Alvisse****, uitgebreid ontbijtbuffet inbegrepen.
-        2 x dinner (vrijdag- & zaterdagavond) met bediening aan tafel.
-        2 x optredens van Elvis Tribute Artists.
-        aftershow party.
-        busvervoer naar Luxemburg stad.
-        tussenstop te Dinant tijdens de terugrit.
Prijs per persoon in dubbel = 450 €, prijs in single = 600 € (inkomticket show & dinner inbegrepen).
Inschrijvingen bij Tommy via tommyeps@outlook.be of via 0486/802457.
Beperkt aantal plaatsen.

Reizen
09/05/2022
LIDGELD ELVIS EXPRESS
Bij de meeste van onze leden stak in de vorige uitgave een overschrijvingsformulier bij om het lidgeld te vernieuwen. Heeft u dit nog niet gedaan? Geen nood, doe het dan nu nog. Eind deze maand zal de volgende Elvis Express naar al onze leden verstuurd worden.
U wil deze uitgave toch niet missen?
België = 16 €
Nederland = 19 €
IBAN = BE60 0682 0400 5070
BIC = GKCCBEBB
Algemeen
08/05/2022
SEBASTIAN FOR ELVIS
Op vrijdag 17 juni geeft Sebastian een concert te Luik. Meer info te vinden op zijn facebookpagina https://www.facebook.com/sebastianforelvis
Wij zullen aanwezig zijn met een boetiekstand.  
Concerten
07/05/2022
ELVIS WEEKEND IN DUITSLAND
Dit weekend gaat er een Elvis happening door in Steigenberger Hotel te Bad Homburg (Duitsland). Elvis verbleef er twee nachten in het toen "Ritters Park Hotel" tijdens zijn aankomst uit Amerika.
Ronnie Tutt is er de grote afwezige, maar dat werd deels goedgemaakt door de présence van zijn vrouw. Zijn persoonlijk drumstel, in de originele "flightcases", had uiteraard veel bekijks.
Bron en foto: Dennis Jale
Actualiteit
07/05/2022
NIEUWE TENTOONSTELLING OPENT VANDAAG IN MEMPHIS
Graceland opent vandaag een nieuwe tentoonstelling genaamd Elvis: Dressed To Rock. 
De tentoonstelling zal Elvis' podiumstijl van 1969-1977 voorstellen aan de hand van meer dan 100 iconische stukken , waaronder jumpsuits, capes, riemen, juwelen en originele designer schetsen van ondermeer Bill Belew. 
Deze tijdelijke tentoonstelling toont de kostuums van Elvis in een nieuw ontworpen gedeelte van het Elvismuseum. De bezoekers kunnen de jumpsuits van Elvis bewonderen zoals ze nog nooit eerder gezien hebben. Doorheen de tentoonstelling zullen de toeschouwers ondergedompeld worden in vele mooie stukken die de stijl en carrière van de King of Rock 'n' Roll hebben beïnvloed, allemaal deel van Graceland's uitgebreide archiefcollectie. 
Van de tweedelige tuniek gedragen in 1969 in Las Vegas, tot de laatste jumpsuit die Elvis droeg op het podium in Indianapolis. 
Enkele van de iconische items in de nieuwe Elvis: Dressed to Rock Exhibit, omvatten:
- Aloha from Hawaii jumpsuit, gedragen voor het allereerste satelliet concert
- Aztec Sun jumpsuit, de laatste jumpsuit die Elvis droeg op het podium
- TCB Custom-made Ring, gedragen op het podium tijdens de laatste jaren van zijn carrière
- Originele tekeningen van Bill Belew, ontwerper van Elvis' podiumkleding en persoonlijke garderobe van 1968 tot1977
- Jumpsuits gedragen in Las Vegas 1970, te zien in zijn eerste concert documentaire "Elvis: That's The Way It Is" 
Bron: Graceland
Foto: arbeiders zijn nog volop aan het werk bij de opstelling van de tentoonstelling

Actualiteit
06/05/2022
EEN ZANGER VAN 3 JAAR
Een grappige momentopname:
Elvis Presley, Bill Black op bas en Scotty Moore op gitaar (onzichtbaar) staan op de foto bij een optreden op de Gladewater High School in Gladewater, Texas op zaterdag 30 april 1955. De jongen (vedette in wording) is de 3 1/2 jaar oude Royce Hanson Jr. 
Dank aan Lorenzo
Retro
05/05/2022
BOEK OVER COLONEL PARKER VERSCHENEN
Het boek van de Engelse fanclubvoorzitter Todd Slaughter dat we eind van vorig jaar al hebben aangekondigd is nu beschikbaar. Je kan het binnenkort via onze webshop bestellen.  We geven graag een overizchtje van de inleiding van het boek: 

"Dit werk is geen biografie maar een overzicht van het privé- en commerciële leven van één van 
's werelds beroemdste, sommigen zeggen beruchtste, showbusiness managers. De baas zijn van een bedrijf, een voetbalploeg of een entertainer trekt een verscheidenheid van lof en misbruik aan, en, sinds Elvis' dood, is Colonel Parker van alle kanten verguisd.
Ik was gehavend en gekneusd toen Elvis stierf. Hij was mijn held, de stem naar wie ik mij wendde als ik troost nodig had, de man die mijn sociaal bestaan leidde en mij in staat stelde levenslange vriendschappen te sluiten met gelijkgestemde zielen. Het zou verkeerd zijn van mij te zeggen dat Elvis mij kende, maar hij was zich bewust van wat ik deed, en dat was een sensatie. Bij verschillende gelegenheden erkende hij mij en onze groep van Fan Club leden van op het podium wanneer we in zijn publiek zaten. Hoe goed is dat?!
Colonel Parker kende me, hielp me, was aardig voor mij en mijn familie, vooral in moeilijke tijden. Hij was mijn vriend, maar dat pleit hem niet vrij van de fouten die hij maakte bij het behartigen van Elvis' belangen. Dit alles gezegd zijnde, wil ik dat Colonel Parker herinnerd wordt als Elvis' manager, en niet ten onrechte als de man die Southern Fried Chicken uitvond".
Todd Slaughter
Boeken
05/05/2022
THE ELVIS CONCERT

Gisteren werden we nogmaals uitgenodigd door “Elvis For Everyone” om het “The Elvis Concert - 45th Anniversary Tour” bij te wonen. Het concert was geweldig. De zanger Dwight Icenhower gaf een prima show bijgestaan door Bob Lanning (drums) en Jim Murray (The Imperials). Het was een leuk weerzien met Bob en Jim.
Bij deze wensen wij Arjan Delen en Constantijn Zantingh te danken voor de prachtige samenwerking tussen onze clubs. Zo zou het met alle clubs moeten zijn.
Tevens ook welkom aan de vele nieuwe leden die zich ter plaatse hebben ingeschreven. 

Concerten
05/05/2022
SOUNDTRACK VAN ELVISFILM
De Amerikaanse Countryzangeres Kacey Musgraves onthulde dat ze een versie van Elvis Presley's 1961 klassieker "Can't Help Falling in Love" heeft opgenomen voor de soundtrack van Baz Luhrmann's aankomende biopic, "Elvis."
In een gesprek met Variety tijdens het Met Gala, was Luhrmann terughoudend over de bijdrage van de zangeres. Hij zei: "Ze heeft een nummer in de film - iets wat met liefde te maken heeft." Musgraves bevestigde dat ze het liedje coverde voor de langverwachte film van de regisseur, met Austin Butler in de rol van Presley.
Hoewel Elvis deze maand in Cannes in première gaat, is er nog weinig bekend gemaakt over de soundtrack van de film. Tot nu toe weten we dat Doja Cat's "Vegas," met een bewerking komt  van "Hound Dog,"  De muzikante bracht een gedeeltelijke versie van het nummer live tijdens haar optredens op Coachella vorige maand.
Kacey treedt op 3 juli 2022 op tijdens het festival van Werchter (The Barn).
Bron: Rolling Stone

Actualiteit
05/05/2022
KALENDERS 2023
Onze trouwe leveranciers van de jaarlijkse kalenders lichtten al een tipje op van de sluier: Hier vind je al  foto's van de 30x30 kalenders + zakagenda 2023.
Uiteraard bieden we ze aan via onze webshop (vanaf september)

Actualiteit
04/05/2022
THE ELVIS CONCERT - THE 45TH ANNIVERSARY
Niet vergeten, vanavond te Izegem in Cultuurhuis De Leest: The Elvis Concert - The 45th Anniversary Tour.

  
Concerten
04/05/2022
53 JAAR TERUG IN DE TIJD
Elvis, Priscilla en Lisa Marie reizen op 4 mei 1969 richting Hawaii met Marvin Gambill en Patsy Presley, Lamar Fike en zijn vrouw Nora, Joe en Joan Esposito en Charlie Hodge. Zij brachten de eerste en de laatste week door in het Ilikai Hotel langs Waikiki Beach met het tussenliggende weekend in het Coco Palms Hotel op het eiland Kauai.  Elvis boekte de tickets onder zijn pseudoniem "John Carpenter".
Foto: het Ilikai hotel (foto Hubert)


Retro
04/05/2022
FILMFESTIVAL + PROGRAMMATIE
De film "Elvis" van Bazz Luhrmann wordt binnen twee weken voorgesteld tijdens het filmfestival van Cannes. Het is goed om weten dat de film niet werd geselectioneerd om daadwerkelijk mee te dingen voor een grote onderscheiding of prijs.  
Deze nieuwe prent wordt "buiten competitie" aangekondigd, en krijgt hiermee wel een heel aparte benadering, een buitenbeentje dus.

De film staat inmiddels al aangekondigd in de bioscopen van het KINEPOLIS concern in België en Nederand/

Out of Competition


TOP GUN: MAVERICKJoseph KOSINSKI 

 

ELVISBaz LUHRMANN 

 

MASQUERADENicolas BEDOS

 

NOVEMBRECédric JIMENEZ

 

THREE THOUSAND YEARS OF LONGINGGeorge MILLER 

 

L’INNOCENTLouis GARREL
Actualiteit
03/05/2022
1968 BOEK HERUITGEGEVEN
Het boek van Steve Binder over de 1968 Special dat enkele jaren geleden verscheen is in Amerika nu terug te koop in een goedkopere versie met een softcover.  Het boek werd destijds fel geprezen, maar oogstte ook wat kritiek omwille van enkele onnauwkeurigheden.
Zo publiceerde Steve een bladzijde met foto's van een aantal LP's die door hem in 1968 werden aangekocht: daartussen bevonden zich platen die pas in de seventies verschenen.  We hebben hem hierop attent gemaakt en hij beloofde zijn uitgever op de hoogte te brengen. Hopelijk is het nu beter, . Het boek kost nu nauwelijks $20, het voorwoord is van Baz Luhrmann.
Steve Binder was in 2006 onze gast in Knokke en Rotterdam.

Actualiteit
03/05/2022
GISTEREN OP DE FUIF VAN DE MET
Gisteren te zien op de rode loper:
Maandag 2 mei was het "Met Gala 2022",  An Anthology of Fashion, waarvan het thema "Gilded Glamor" was. Het team achter Baz Luhrmann's biopic over Elvis Presley was ook aanwezig op de rode loper, in op elkaar afgestemde looks die een eerbetoon brachten aan Elvis en zijn liefde voor "glitter". Austin Butler, die Elvis vertolkt, was gekleed in een volledig zwart, rock and roll-geïnspireerd ensemble . Hij werd vergezeld door Priscilla Presley,  Oliv DeJonge, die Priscilla speelt, was er ook. Maar het was Luhrmann die Elvis' latere stijl het meest levendig voorstelde. Hij droeg een op maat gemaakt zwart mohair jasje met een kraag en rood borduursel. Priscilla prees Luhrmann voor zijn werk aan de film en vertelde Vogue dat de film een nieuwe kant van Elvis zal laten zien - en voor de regisseur was haar mening de belangrijkste, die zelfs Austin in tranen deed uitbarsten! 
Het "MET Gala" wordt wel eens omschreven als het jaarlijkse feest van  van de modewereld, hoe dan ook een feestje van de "Jetset".
Bron: RTL / foto; Gerry Images

Actualiteit
02/05/2022
WEBSHOP AANGEVULD
Vandaag hebben we de webshop (de grootste in keuze) aangevuld met CD's van MRS, box-sets, boeken (E. Lorentzen), DVD's "Sold Out" enz.
Van vele items hebben we slechts 1 stuk meer in stock, doe dus snel uw bestelling en voorkom teleurstelling.
OP = OP
Boetiek
01/05/2022
NAOMI JUDD OVERLEDEN
Naomi Judd overleden op 76-jarige leeftijd.
Naomi Judd vormde eind jaren 70 met dochter Wynonna het countryduo 
The Judds. Ze brachten zes studioplaten uit en scoorden verscheidene hits. The Judds wonnen vijf Grammy Awards, stonden 14 keer op de eerste plaats in de hitlijsten en verkochten 20 miljoen albums. 
Hun bekendste nummer is wellicht "Why not me", een internationale countryklassieker uit 1989. Het nummer gaat over een man die werkelijk overal aanklopt om de liefde te vinden, behalve bij The Judds.  Naomi huwde met Larry Strickland, vroeger lid van de gospelgroep J.D. Summer & The Stamps.
Larry zou op 6 mei aanwezig zijn in Bad Homburg (Duitsland), samen met Dennis Jale. Het lijkt erg onwaarschijnlijk dat hij daar zal aantreden.
Bron: VRT / Foto: The Judds (moeder en dochter)

 
Overleden
01/05/2022
VEILING TEN EINDE
Bij de veiling van Gotta Have Rock "n" Roll, die gisteren afliep, ging een gitaar die Elvis bespeelde in de film Frankie & Johnny  onder de hamer voor 24.000 dollar. Een gouden 14 karaat halskettinkje met een kruisje werd geveild voor 20.000 dollar; Dit waren de meest opmerkelijke resultaten van deze veiling.
Bron: Gotta Have Rock 'n'n Roll
Actualiteit
01/05/2022
ELVIS GERMAN EP'S RECORD GUIDE
De schrijver / uitgever Heinz-Otto Zimmermann heeft ons wat meer prijs gegeven over zijn nieuw boek dat binnenkort verschijnt. Het boek zal 596 pagina’s vol informatie over alle Duitse EP’s, Army singles, Ep’s & LP’s bevatten als ook alle “Gospel-, Devil- en jaartalhoezen”. Harde kaft en een gewicht van 2,380 kg., A-4 formaat en allemaal kleurenfoto’s. Oplage van 200 stuks.
Wil je zeker zijn van jouw exemplaar? Bestel dan vandaag nog uw exemplaar via onze webshop.  
Boetiek
01/05/2022
THE ELVIS CONCERT - THE 45TH ANNIVERSARY TOUR IN BELGIë

Woensdag 4 mei zal de Elvis Presley Society aanwezig zijn op "The Elvis Concert - The 45th Anniversary Tour" in het Cultuurhuis De Leest te Izegem.
Wij zullen aanwezig zijn met enkel een promostand. Wenst u iets uit onze webshop, doe dan vandaag nog uw bestelling en dan brengen wij dit voor u mee.

Concerten
01/05/2022
55 JAAR GELEDEN
Op 1 mei 1967 trad Elvis in het huwelijk met Priscilla Beaulieu. Ze leerden elkaar kennen in Bad Nauheim en hun geluk zou stand houden tot 1973. Er wordt beweerd dat Colonel Parker aandrong op dit huwelijk. Ze traden in het huwelijksbootje in besloten kring in het Alladin Hotel te Las Vegas. 
Retro
Taal:
ARCHIEF:
De rode loper voor Elvis!
5 juni: verzamelen te Antwerpen
Nieuwe filmtrailer en première
Happy Birthday Pris
Boekje met 4 CD's onderweg
Dionne Warwick in Antwerpen
Een foto uit de oude doos
Riley Keough ontroerd
Lido sluit de deuren
Riley ook in Cannes
50 jaar terug in de tijd
Elvis in premiÈre op 25 mei te Cannes
Geleverd!
Wij mogen fier zijn
Videoclip
If I Can Dream op songfestival
Follow That Dream onderweg
Enorme billboard!
Een schrijven van Lisa Marie
Opendeurdag op 5 juni
Colonel Parker Hero or Heel
Anne Nixon overleden
Elvis Weekend te Luxemburg
Lidgeld Elvis Express
Sebastian For Elvis
Elvis weekend in Duitsland
Nieuwe tentoonstelling opent vandaag in Memphis
Een zanger van 3 jaar
Boek over Colonel Parker verschenen
The Elvis Concert
Soundtrack van Elvisfilm
Kalenders 2023
THE ELVIS CONCERT - THE 45TH ANNIVERSARY
53 jaar terug in de tijd
Filmfestival + programmatie
1968 boek heruitgegeven
Gisteren op de fuif van de MET
Webshop aangevuld
Naomi Judd overleden
Veiling ten einde
Elvis German EP's Record Guide
The Elvis Concert - The 45th Anniversary Tour in België
55 jaar geleden